Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Why did it die ?

#1
I'm sad, no more zup pentru mine, it's all gone. Unde s-au dus toti ? aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
[Imagine: i1UaYaJ.jpg]
Humans, puzzles.

#2
De ce a murit si Yahoo Messengerul. Oamenii au gasit altceva mai bun de facut.
[Imagine: tumblr_m0b1jsILTh1qg582mo1_r1_500.gif]

#3
Probabil multi nu mai intra, deoarece mai nimeni nu mai scrie pe forum si astfel nu mai pot avea loc schimburile de opinii si idei care aveau loc inainte aici. Ce rost are sa te caznesti sa scrii ceva cand stii ca sunt sanse infime ca cineva sa iti raspunda? Plus ca e destul de descurajator cand intri aici si vezi ca ultima postare este de acum 2 saptamani. Ma gandesc ca daca ar mai fi vreo 10-20 useri care sa posteze macar un post pe zi incetul cu incetul activitatea acestui forum ar creste la un nivel decent, cu siguranta nu ca in zilele lui bune, dar macar cat sa nu ai impresia ca e mort cand te loghezi pe acesta.
[Imagine: tumblr_static_tumblr_static_dilvsoojho0sgwoc0s4s.png]

"What's wrong isn't me, what's wrong is the world!"

#4
Ripppperoniiiiii


Also, de ce a disparut quick-reply-ul?
"You got no business questioning a thang"

#5
Eroare in javascript pe care mi-era prea lene sa o repar.
[Imagine: tumblr_m0b1jsILTh1qg582mo1_r1_500.gif]

#6
not worf anyway


"You got no business questioning a thang"

#7
Mai intru si eu o data la cateva luni aici, pe forum, sa vad daca mai misca ceva. Si de fiecare data vad ca am dreptate, a murit comunitatea anime. Nu stiu, pana in 2009-2010 era trendul cu manga-anime si alte mega-forumuri (eu intram doar pe primul, nu ma interesa de altele), unde se posta masiv, eram useri cu 1000-2000 de postari, ca sa nu mai zic ca nu exista zi in care sa nu se posteze la zeci de topicuri si lumea se inscria in draci. Unii rezistau dupa, altii ba.
Dup-aia s-a dus pe apa sambetei, gloata de acolo s-a risipit, unii ne-am strans aici (recunosc cu umilinta ca nu stiam de animezup pana prin 2011 sau 2012) si am fost fericita sa vad ca putem dezbate in continuare subiecte anime si nu numai, intr-un mod decent si civilizat.
Ultima activitate am avut-o prin 2014 ori 2015, nu stiu de voi, restul, dupa care am vazut ca a inceput sa moara incet-incet si comunitatea de aici.
Recent am incercat sa caut pe internet daca mai exista vreun forum anime romanesc activ si, spre marea dezamagire, nu am gasit absolut nimic.
Ca sa ajung la ideea pentru care am vrut sa postez, nu inteleg ce s-a intamplat cu miscarea anime din Romania. Probabil noi, generatiile noastre, care au pornit si/sau alimentat miscarea, am atins o varsta si am inceput sa avem preocupari aferente (facultate, munca, familie, copii etc.) insa nu vad sa vina generatii mai tinere din urma sa mentina pasiunea vie. Ma indoiesc ca nu ar mai exista fani anime chiar deloc, insa cred ca se rezuma doar la grupuri pe Facebook si cam asta ar fi tot. Ceea ce nu se compara oricum si nu are rost sa argumentez de ce. Ori poate miscarea a murit si fiindca s-au schimbat vremurile, pur si simplu. Noi mai demult nu aveam retele de socializare elaborate care sa ne manance prea mult timp (hi5 tin minte ca nu avea home page pe care sa dai scroll cu orele sa vezi cu cine s-a combinat X si ce mananca Y) si nu aveam telefoane prea performante ca sa ne omoram timpul cu poze, selfie-uri si sper sa strang 100 de like-uri pana maine. Aveam timp sa ne gasim hobby-uri, sa ne implicam pe forumuri si sa ne pese cat de bune sunt postarile noastre (argumentare, complexitate, corectitudine...) si nu cat de bine am iesit in poza de profil.
In fine, nu critic pe nimeni, nu zic ca era mai bine nici ca noi, nici ca ei, doar punctez ca s-a produs o schimbare in timp care e posibil sa fi afectat si miscarea anime. Si mie imi pare super rau de ceea ce s-a ajuns acum si nu cred ca e ceva ce pot face eu, personal. Astept sa vad cum vor evolua, daca vor evolua, lucrurile.
[Imagine: ls.jpg]

#8
Sa fiu sincer cred ca forumurile in general au murit. Nu doar de anime. De ce sa faci un forum cand in ziua de astazi poti sa intri pe reddit? Sau pe grupurile de facebook. Da, nu ai aceleasi discutii, dar nici nu e nevoie. Fandomul anime (cel putin international) si-a schimbat felul in care devoreaza animeuri. Majoritatea discutiilor sunt despre "sezonul asta" si cam orice nu e de "acum" sau "clasic" e dat uitarii. Si orice discutie elaborata este o pierdere de timp cand ai putea sa mai bagi un episod din alta serie din acest sezon.

Cat despre fandomul romanesc nu am cu ce sa ma laud. Fac parte din doua grupuri de anime pe fb. Unul romanesc si unul international. Cel int inafara de doua probleme (o pasiune a unora sa isi arate top 10u la fiecare schimbare si un fetis dubios pt JoJo) este plin de oameni pasionati de anime care indragesc lucrurile la care se uita cu argumente pentru fiecare critica. Cel romanesc in schimb e plin numai de oameni care se bucura doar "ironic" si comentariile sunt in general doar "vai ce gusturi de cacat ai" fara un motiv dat in plus fata de aceasta opinie. Elitismul a fost intotdeauna o mare problema la noi si asta nu s-a schimbat de 15 de cand sunt prin comunitatile astea.

Forumurile eu nu vad de ce ar mai exista insa. Pentru comunitate exista fb care iti ofera mult mai usor ocazia sa comunici activ cu oamenii. Pentru discutii elaborate exista reddit care iti ofera oportunitatea sa iti expui parerea detaliata despre orice subiect iti trece prin minte cu sanse mult mai mari sa starnesti discutii si tangente despre subiectul preferat.
[Imagine: FinalFantasyIXBahamutvsAlexandregh.jpg]

#9
Hmmm, eu inca mai intru pe aici! Mai rar, ce-i drept, dar nu am cum sa uit de ANIMEZUUUP!!!
Sunt in mare parte de acord cu ce s-a zis mai sus si ar fi o pierdere de timp sa continui sa enumar si eu acelasi lucru.
Ce-i drept, am inceput sa ma uit mai rar la anime-uri, colega mea de camera ma mai tine in legatura cu ele. Apropo, abia astept urmatorul sezon Fairy Tail Crazy-monkey-emoticon-140
Si mai departe, nu stiu ce sa zic 21 Mi-am zis sa dau reply ca inca mai intru pe aici si nu v-am uitat.
[Imagine: a17504639be4b10d04424d855865eb53.gif][Imagine: A5D0F5D61805ED04AAC6EC72A0549F025BF7966A]
”Know that the only people you can save like that are the ones that survive.”


#10
Motivele pentru care forumul a cazut sunt vizibile, ceea ce este mai trist (pentru mine una) este ca am vazut cum cade pe parcursul timpului si nu prea am avut ce face. Eu una am crescut cu forumul asta (aveam 11 ani aparent cand m-am inregistrat) si imi pare rau, dar probabil cam asta este viata 21
[Imagine: Jun0xCa.png]




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)