Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Viata reala vs e-life

#11
Bun...deci fara suparare, dar persoanele de acest gen care sunt de-a dreptul obsedati de internet, eu cred ca ceva in mintea lor nu mai functioneaza cum trebuie 22 Si eu stau la calculator mult si sunt numai pe net si pe mess, si este cand stau la calculator si de dimineata pana seaara, dar hei, totusi, cand am ocazia sa ies cu prietenii, mereu o fac. De multe ori ii intreb eu pe ei daca nu iesim pe afara, si ma rog, mi se pare mult mai fain sa mergi cu prietenii undeva, sau chiar sa te joci cu ei sau sa povestesti cu ei, decat sa stai numai in fata calculatorului 22. Plus ca fiecare dintre noi mai are nevoie sa mearga la un concert, la o piesa de teatru,etc 22
Cat despre intrebarea ta Shiva 39...cred ca sunt muuult mai activa in viata reala! Ies cu prietenii prin parc, iesim in curte, mereu ne jucam cate ceva, ori carti, sau jocuri cu tabla, ori cu mingea, mereu facem cate ceva! Iar in vacante aproape in fiecare zi ies cu prietenii! Si mai merg si eu la magazin, mai cumpar ceva, ma mai plimb prin oras, mai fac de mancare, nu stiu...mi se pare ca sunt mult mai activa in viata reala...

#12
Ok, eu recunosc sunt dependentă de internet D: . Nu ştiu ce "#?!) m-aş face dacă nu aş avea net, am avut o perioadă de 2 luni în care nu mi-a mers =]] şi am stat să mă uit la toate chestiile pe care le downloadasem [ filme, anime-uri etc ] DOAR să nu pierd contactul :]] am făcut o grămadă de lucruri în ps şi aşa mai departe. Deci se poate zice că-s dependentă de calculator / internet.
Bine nu ştiu dacă îmi place mai mult să stau în faţa monitorului decât să stau afară... Vreau să zic că am momente în care nici nu îmi vine să aprind calculatorul şi să stau doar afară şi am alte momente în care nu vreau să ies deloc afară pentru că am găsit ceva pe net care mă încântă, or something :]]. A devenit activitatea mea numărul unu de petrecere a timpului, şi nu zic că e bine. Dar o recunosc, pentru că ăsta este adevărul.
Deşi îmi împart timpul, şi pentru pc şi pentru viaţa reală. Îmi ţin într-adevăr calculatorul aprins toată ziulica cât îs acasă, dar asta nu înseamnă că nu ies afară [ deşi nu prea am cu cine de obicei; sometimes I just dont want to see the friends I hate 8- |] . IES, atunci când am chef şi îmi place vremea, şi să ies cu un scop. Nu îmi place să ies pe afară să stau aşa gură cască fără să fac nimic :]] [ am mulţi prieteni de genu' şi mă seacă ] . În fine, dar îmi place să stau la pc pentru că fac multe lucruri pe care le ador [ ca de exemplu scrisul, şi prefer să scriu la tastatură decât cu pixul D: îmi vin ideile mai bine, şi nu ştiu de ce ] . Dar un exemplu din realitate : ador să fac fotografii. Şi nu pot să le fac în faţa pc-*ului aşa că evident merg pe afară şi colind după peisaje an stuff. Şi nu ratez plimbările cu persoanele care îmi plac, sau ieşirile de fiecare dată când am ocazia. În timpu' săpt. [ cel puţin pe vreme de şcoală ] aş ieşi într-una afară - doar că am cam multe teme . Evident că odată ce prind ocazia o zbughesc afară. Nu ştiu ce să aleg între cele două,dacă aş putea avea acces real să scriu şi oamenii să citească ce scriu, să îmi pot pune pozele fără să am nevoie de pc şi să am ocazia să vb cu persoanele cu care vb doar pe net, aş alege viaţa reală :]] altfel, le aleg pe amândouă atâta vreme cât îmi pot împărţi timpul pentru ambele,.

#13
Ce pot sa zic? E frumos la PC, ma joc, ascult muzica, chatuiesc pa mess dar in acelasi timp ies cu prietenii, merg la cumparaturi and normal stuff.
Si ador sa stau pe net dar cateodata ma plictisesc in asa hal ca trebuie sa ies neaparat undv pe urma.
Insa pot zice ca iubesc mai mult internetul decat viata reala si cateodata nu fac diferenta intre ele, iar de asta incerc sa ma vad cu prietenii de pe net sau sa vbesc cu ei la telefon ca sa ii integrez in my real life ^^
So, I think I'm gonna get both. ♥ to combine them ^_^

#14
ca să fiu sinceră, viaţa ne - o putem împrţi în viaţa noastră virtuală şi cea reală. Eu personal le împart, adicî îmi las messu în bară şi ies pe afară sau cânt la chitară sau fac diverse activităţi, nu neapărat stau şi stau mereu şi când nu am ce face stau tot acolo. Mai citesc manga, lucrez în photoshop, intru şi postez pe zup câte ceva, văd noile posturi, chestiuţe de genul, nu neapărat. Totuşi folosesc internetul ca o modalitate de lucru mai eficientă şi mult mai rapidă, deşi internetul îmi oferă o gamă largă de chestiuni pe care le pot folosi în creaţiile mele. Dar chiar şi aşa nu mă declar dependentă. Mama ştie că stau pe net mult, dar nu uit să îmi fac activităţile generale, să mă spăl, să mănânc, bine de spălat nu se pune problema dar nu mănânc la calculator decât chestii minore, cum ar fi ciocolată, măr, prăjituri chestii de genul, mâncarea o mănânc la bibleotecă sau la biroul meu personal.

Nu aş putea niciodată să stau într-una la calculator pentru că e obositor şi ei bine mai stau o zi întreagă, dar atunci înseamnă că eu chiar am treabă la el, dar nu uit să merg să mănânc, să merg la baie şi alte chestii. Nu sufăr când stau departe de PC, totuşi internetul mă ajută să iau legătura cu prietenii din alte oraşe şi chiar dacă am telefonul, nu mă declar o fană a acestui aparat, ci pur şi simplu îl folosesc ca o metodă ce vine în ajutorul meu personal. Nu aş putea sta fără PC, nu că nu aş rezista fără el, că sunt dependentă, ci pur şi simplu e un ajutor, pentru că de pe net scot diverse informaţii pentru la referate, sau mai mă ajută la şcoală, la nişte referate, la anumite chestiuni, deci netul trebuie folosit cu măsură. Nu mp declar o fană, dar îl folosesc într-un scop constructiv şi doar pentru ajutorul meu personal. Binenţeles când cade netul nu încep să zbier şi să mă zbat pentru că doar a căzut netul, plus că e vară şi pot găsi o mulţime de activităţi.


Sincer internetul trebuie folosit cu măsură, dar dacă sunt persoane care devin dependente de el, atunci nu mai e bine. Okey stai la calculator 24 din 24 dar găseşte-ţi o viaţă pe dinafară. Iar de persoanele care vor să aibă multe posturi, ei bine astea se fac suplimentar, că deh poţi posta la secţiunea quiz ca turbatul şi să ai într-o zi 200 de posturi. Nici chiar aşa, exagerăm şi trecem limita organizaţiei. Totuşi nu poţi fi nici aşa, împarţi viaţa în două şi foloseşti netul şi pcul în scop constructiv.
-

#15
Citat:cei care sunt dependenti de internet si cand acesta are o cadere ,au si eu una ,dar nervoasa (aici exagerez un pic ... mai mult...)
Bine, si eu ma enervez cand chiar am nevoie de net si el cade. Am patit-o de cateva ori in mijlocul discutiilor importante pe mess (de aia prefer sa fie in realitate discutiile importante, dar cand chiar nu se poate...).

Citat:credeti ca sunteti mai activi in viata reala sau in viata virtuala de pe forumuri si chaturi?
Reala. Pe Chat-uri nu stau. Pe forumuri nu sunt genul care fuge dupa posturi si etc. Pe mess nu imi place sa vorbesc extrem de foarte mult.

Citat:nu sunt de acord cu ideea"Sunt mod sau admin..inseamna ca sunt mult mai importanta decat ceilalti useri".
Am o slabiciune pentru moderatorii de genul asta.

Citat:Cel mai simplu mod de a deveni admin intr-o secunda, este sa iti creezi propriu forum. Nu sa postezi in prostie pe alte forumuri. Mai greu e cu reclama. Cine o fi lansat ideea sa nu se faca reclame pe alte forumuri? Acum nu numai asta da vad ca deja nu mi se permite aproape pe nicaieri sa imi fac reclama la revista. Cine e anti reclama la revista mea le urez sa aiba parte de toate ghinioanele din lume si sa se tina scai de ei.
Cu tot riscul de a fi ars de un mod: tu gandesti? Ai forum? Cum ar fi sa vin eu si sa postez peste tot (nu neaparat aiurea) si sa am la finalul postului: "uite site-ul meu 3". Plus ca nu am vazut forum care sa nu-ti permita sa pui site-ul personal la profil. Ba pe unele ai voie si in semnatura (si aici e voie din cate am observat). Asa ca stai calma. Si reclama nu ajuta cu nimic daca nu ai continut. Bine, omul vine la tine pe site, dar pe urma ce face daca nu-i place? Pleaca. Nu l-ai adus degeaba?

Citat:Sunt mai activa in viata virtuala. Asta deoarece am o revista on-line. Apoi sunt mod pe 5 forumuri si admin pe forumul revistei mele.
5? Lasand la o parte faptul ca sigur nu sunt cine stie ce forumuri mari: tu ai timp sa dormi?

Citat:da, ce'i drept in ziua de azi e la moda sa ai un site anime, and stuff.
Hai sa ne facem toti cate un forum anime! Serios, chestia asta devine retarda...

Citat:comunicarea face to face nu se compara
Din pacate unii nu se mai descura la face to face...

Citat:iar in timpul scolii... deh, e scoala... n-am timp nici de mine atunci
Adica voi nu chiuliti ca sa iesiti afara intre prieteni? 22 Pe noi ne mai fugareste diriga uneori 21

Ca nu ma pot abtine: ce parere aveti de cei care sunt morti daca nu au internet sau curent electric pentru cateva ore? Ma refer la cei pentru care viata se termina in momentele alea.

Scuze pentru unele cuvinte si pentru numarul mare de citate.
stiu, nu-ti iese totul mereu, dar azi intra

#16
Eu una nu sunt chiar dependentă de net, deși pierd destul de mult timpul pe net. Oricum, pun pe primul loc viața reală, nu cea virtuală, pentru că așa e normal și sănătos. Nu vreau să stau nici prea mult la pc, încât să ajung o legumă xD.
În timpul școlii intru doar seara, 2-3 ore, poate doar în weekend stau mai mult, mai ales atunci când n-am ce face.
Îmi place să ies pe afară, dar depinde cu cine. Ador să merg în parc și să mă plimb toată ziua cu rolele, prefer această activitate mai mult decât internetul, uneori.
Bine, sunt și părți bune la viața virtuală. Pe forumuri mi-am găsit două prietene de care sunt foarte apropiată acum, vorbesc cu ele într-una și ne-am și întălnit face to face de câteva ori. Chiar avem o relație specială și asta se datorează mai mult internetului, pentru că, până la urma, cu ajutorul lui le-am întâlnit pe ele ^^
Cred că internetul mă mai ajută și puțin cu școala, cel puțin la franceză *mwahaha* trebuie să recunosc, sunt o elevă bună, îmi pot face și singură temele, dar la franceză e cam greu, fiindcă nu mi-a plăcut niciodată și nici nu am stat s-o învăț, mă axez mai mult pe english .__.”
Buun, mai trebuie să mulțumesc internetului că am făcut de pe un site rost de-o carte de-a lui Haruki Murakami și mi-am scos-o la imprimantă... am citit-o în două-trei zile 24 deci până la urmă e ceva bun și la viața asta virtuală.
Plus că mai sunt forumurile, unde îmi place să pierd timpul, mai ales pe cele RPG. Dacă nu ar fi astfel de forumuri aș renunța cu ușurință la net, dar am devenit oleacă dependentă de rpg xDD, yeah. Mai sunt și animeurile, pe care le descarc, fiindcă animaxul nu îmi mai merge. So, sunt și lucruri, bune așa cum am mai spus, dar și unele rele.
Spre exemplu, au început să mă cam doară ochii la cât am stat la pc, deci cred că ar trebui s-o iau mai ușor ><
Cât despre cei cu adevărat dependenți de net... îmi pare rău pentru ei, trebuie ajutați, I mean, la ce bun să renunți la viața ta reală? Trebuie să îi trezească cineva XD!
Don't deny our r2Ï€.
[Imagine: ri935j.png]




#17
Păii, nu cred că sunt dependentă de net, mai mult îl folosesc pentru a comunica sau pentru a lucra. Prefer să ies afară, să desenez sau să mă plimb pur şi simplu decât să stau la PC. E mai sănătos să stai 3 ore în parc şi 2 ore la PC decât 5 ore pe net sau pe mess. Nu sunt o împătimită a messenger-ului sau a chat-ului, prefer să vorbesc cu persoanele cunoscute face to face. Nu prea văd rostul discuţilor importante pe mess, lucrurile astea de obicei trebuie făcute faţă către faţă, mi se pare mai normal şi e un mod în care-ţi poţi exprima părerea/sentimentele altfel decât prin emoticon-uri.

Totuşi, petrec destul de mult timp la calculator, mai ales acum că e vacanţă. Când mă aşez la PC de obicei intru pe forumuri, scriu pe blog, lucrez la fic-uri, îmi organizez fişierele sau navighez pe diferite site-uri. Internetul nu este ceva de care sunt dependentă, doar mă folosesc de el, uneori pentru şcoală sau pentru a învăţa mai multe; internetul trebuie folosit atent, trebuie să filtrezi ceea ce vizionezi/citeşti, unele lucruri putând fi foarte interesante. De exemplu, acum câteva luni vroiam să-mi iau o carte şi la anticari nu prea o găseam sau era exagerat de scumpă; am căutat atent şi am reuşit să o găsesc, ce-i drept nu era nouă, dar era păstrată bine şi nu am plătit pentru ea prea mult.De asemenea de pe internet am reuşit să-mi downloadez ambele sezoane Vampire Knight pentru că eu nu am animax. De pe net de asemenea mă inspir pentru desene.

Internetul trebuie folosit cu măsură, că doar toţi ştim de la TV că excesele de orice fel dăunează. Iar pentru cei care stau în faţa monitorului 24/24 trebuie să ne străduim să-i trezim, că doar lume-i mult mai frumoasă decât pixelii.

#18
Reală, reală, reală şi iar reală. Deşi, acum vă întrebaţi, dacă prefer viaţa reală, ce naiba mai caut pe un forum ? Păi, nu prea pot să ies la 12 noaptea, nu prea am ce face noaptea, şi nu prea am ce face când am picioarele rupte. Ca acum. De fapt acum am doar unul. Şi nu mă văd ţopăind pe afară ca o idioată, cum am făcut adineauri şi am căzut. 21.
Cum a spus şi Kashim ( bate palma frate!!! ), unii oameni nu prea se mai descurcă la discuţiile face to face. Mie multe persoane, când am vrut să avem o discuţie mai serioasă , de obicei când te cerţi, sau când ai o veste proastă de dat, îmi spun : lasă că vorbim pe mess, şi îmi spui atunci. Sau, nu ies acum, dacă vrei să îmi spui ceva, intră pe mess. Este o chestie generală. Oamenii se simt dese ori mult mai bine pe chat-uri, forumuri, când sunt sub protecţia anonimatului. De exemplu, când lumea înjură mozi. Ar avea toţi tupeu să se mai ia de respectivii şi când sunt face 2 face ? Cu siguranţă nu. Persoanele se cred mai mişto, mai tari, mai cul când sunt pe internet. Pentru că nimeni nu îşi poate da seama cum sunt ei în realitate.
Este şi un topic. Un gamer japonez s-a căsătorit cu o tipă dintr-un joc. Adică, pentru omul ăla, nu mai există viaţă reală. A ales să aibă o soţie virtuală. Cine îi mai spală, calcă, cu cine şi-o mai trage ? Omul ăla e dependent . A ales e-life. Omul ăla, este bolnav. Şi nu cred că este doar el, care să fie atât de obsedat în legătură cu chestia asta. Un tip de şaişpe ani şi-a bătut bunicuţa pentru că aceasta i-a întrerupt abonamentul la internet. Lumea se duce rău, da' rău de tot de râpă.
Mai nou, există cât mai multe jocuri online, în care îţi creezi un avatar cu care umbli în diferite locuri, cunoşti alţi obsedaţi, ca tine. Şi astfel de jocuri sunt inventate zi de zi, şi au mii şi mii de utilizatori.
Este în regulă să stai pe internet, să stai pe nişte forumuri, dar ce-i prea mult strică. Am şi eu nişte colegi, care de fiecare dată când se întâlnesc discută de Metin2. De săbii, nivele şi alte tâmpenii. Chiulesc în grup, ca să se ducă acasă şă joace. Internetul care mai demult era un mod de a te relaxa, de a te informa, mai nou a devenit un mod de viaţă, cu foarte mulţi adepţi. Fie că vrem să recunoaştem, fie că nu, este adevărat.
You know it is going to be a bad day , when you jump out of bed and miss the floor.







Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)