Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Viata dinainte de moarte

#1
CAPITOLUL 1



Pai hai sa vedem. Totul a inceput intr-o dimineata nu prea frumoasa din viata mea. Ca toate celelalte. De fapt era o zi ca oricare alta . Da, era cu doua zile inainte de ziua mea.Era cinci iunie si trebuia sa merg la scoala. Prostie. Deci , m-am trezit, m-am indreptat inspre baie pentru a ma uita in oglinda . Apoi am inceput sa tip - este ca un fel de terapie pentru ca sunt putin cam nebuna cand ma vad in oglinda dimineata-aratam groaznic. Paream un zombie. In fine ,mama si tata erau la munca si m-au lasat din nou singura. Ca intodeauna. Oh Doamne! Cand o sa mai stea si ei cu mine? De fapt ei nu au stat cu mine de cand m-am nascut. Poate ca nu m-au iubit niciodata, dar as fi vrut sa nu stau in ditamai vila fara iubire ,puteam pur si simplu sa stau si intr-un apartament cu iubire. Asa s-a nimerit. Ok, deci m-am uitat in oglinda am facut un dus si am inceput sa ma imbrac pentru scoala. O urasc. Adica nu toata. Nu urasc ora de ROMANA ,ENGLEZA ,MUZICA,DESEN si FRANCEZA. Restul sa le ia naiba. Da,deci mi-am pus pe mine un tricou mov inchis cu print, o pereche de blugi stramti, DC-uri in picioare si mi’am luat geanta de scoala si am plecat.
Pe drum m-am intalnit cu Bogdan. E un tip super de treaba , un foarte bun prieten si un foarte bun tobosar. Sunt imbreuna cu el de trei luni . Nu mi se pare mare lucru sa am la cincisprezece ani un boy-friend , cum zice mama ca nu e bine ca la cincisprezece ani sa ai ‘’iubit’’. El nu e chiar un iubit, ci era o chestiune formala doar. El e super de treaba si ma inteleg bine cu el , dar cine stie ce se mai intampla. Ok ,sa revenim. Deci, m-am intalnit si a inceput cu conversatiile printre care s-a ivit ceva important pentru mine. Mai scurt pentru cariera mea.
Incepe , cum incepe el de obicei:
-Hei , ce mai faci? Cum ai dormit?
-Hei, pai bine da nu mai incepe cu chestiile cu dormit, mancat...
-Ok, dar eu zic ca nu pot sa tac tot drumul¬¬ spre scoala daca tot ne-am intalnit asa ca o sa-ti spun ceva care o sa te intereseze mai mult ca sigur.
-Daca zici tu.
-Iti zic sau nu?
-Da mai , zi odata. Sa vad cat de interesant este.
-I-am spus lui mama de formatie.
-Poftim? Esti tampit , sau ce? Vrei sa afle ai mei? Ma spanzura.Gata trebuie sa gasesc o cale de intoarcerem, o minciuna ceva.
-Stai ma linistita ca rez ….
-Ca rezolvam? Nu cred . Sti ca muzica e ca un drog pentru mine, dar toate lectile de orga si chitara le-am facut pe ascuns de cand eram mica. Ai mei daca nu dau la drept ma spanzura. Imi fac viata un infern.
-Nu m-ai lasat sa termin.
-Ok. Termina ca tot aia e .
-Da, daca zici tu. Deci,sti ce e mama, sti ca se ocupa de muzica si are relatii.
-Da , pai pe tine te-a lasat sa faci muzica de mic fara sa te ascunzi.
-Deci , mama nu o sa le spuna nimic alor tai. Vrea sa ne ajute sa iesim in lume cu trupa daca i se pare ca suntem buni. Adica o sa ne reunim azi cum am stabilit numai ca eu o sa vin cu mama. Daca o sa spuna ca avem un viitor atunci o sa incerce sa ne ajute.
-As vrea dar…
-Dar , ce?
-Atunci cand o sa ies in lume cu trupa o sa afle de tot.
-Chiar crezi ca o sa fie asa? Bine ,normal ca o sa afle , dar ei nu o sa-mi poata sa faca nimic.
-Sunt minora si ei pot sa faca tot ce vor ei cu mine. Nu crezi?
-Mai vedem. Acum am ajuns la scoala. Ne vedem dupa ore. Ok?
-Ok. Bye!
M’am dus la ore, toate orele. De obicei mai chiulesc dar fac rost de o motivare sau o mai fraieresc pe diriginta. Deci , pe mine propunerea cu formatia m-a surprins. As vrea eu sa ma lase ai mei. Nu prea cred-vise - , tata ma spanzura daca nu dau la drept si ma fac judecatoare. Eu nu vreau sa ma fac judecatoare. Imi place istoria si astea , dar nu asa de mult cat imi place sa cant , sa citesc,sa desenez. Eu vreau sa dau la Universitatea de actorie. Da de unde. Poate cand plec de la ai mei. Mai e pana atunci. Cu totul ca m-au lasat sa merg la Teoretic-uman si nu real.Doamne ajuta! Cum s-a intamplat minunea asta nu stiu.
Da, pana la urma am ajuns la ‘’GARAJUL VISELOR NOCTURNE’’ . Asa il numesc eu.
Erau toti acolo. Si cand zic toti atunci trebuie sa le zic si numele. Deci era Boby –tobosaru, cu maica-sa, Eric-chitaristul si vocea secundara, Daniel-Dany- chitasra bas si eu ,solista , chitarista si pianista.
I-am salutat pe toti, iar dupaia a venit Alexandra -Sandy- porcla, eu i-am pus-o cand ne jucam un joc. A vrut sa merg cu ea la cumparaturile de vineri. A vazut ca sunt ocupata si a ramas ca ne ducem dupa ce termin. Daca termin pana la ora optsprezece. Ea a plecat si noi am inceput sa cantam una dintre melodiile compuse. Eu sunt mai mult compozitoarea de versuri. In toate melodiile m-am implicat foarte mult.
Deci am cantat o melodie, inca una si inca una , iar la a patra melodie care am vrut s-o cantam, mama lui Boby ne-a interupt ca sa vorbeasca cu noi despre trupa noastra. M-a cam luat la intrebari cu chestia ca sunt cea mai mica si daca vreau sa fac asta-nu prea cred ca are vreo importanta varsta-si despre chestea cu parintii mei. Asa ne-a spus ca rock-ul nu merge la noi in tara si mai ales in anul doua mii zece cand toata nebunia cu muzica pop si de club e in toi. Eu sunt o rockarita inraita si stiu asta. Intodeauna mi-a placut rockul si metalu si trupele cum ar fi 30 Seconds To Mars, Three Days Grace, Paramore, Korn, Blink -182, Green Day si multi altii. Da, cum parintii mei nu stau cu mine eu stau cu prietenii. Trebuie sa vorbesc si eu cu cineva , nu? Trebuie. In fine, lui maica-sa lui Boby i-am raspuns la tot pentru a nu creade ca sunt o needucata si sau alte chestiuni. Cu totul ca viata mea nu o intereseaza pe ea-din punctual meu de vedere.
Dupa ce am terminat cu discutatul despre trupa si viata si muzica ne-a spus ca o sa incerce sa ne ajute cu trupa pentru ca suntem buni , dar nu promite nimic. Intre timp s-a facut tarziu si eu nu am mai fost cu Sandy la cumparaturi. Mi-am cerut scuze la telefon si asta basta. Oricum mi-a luat-o inaine cu maica-sa la cumparaturi. Intoadeauna mi-a plcut relatia dintre ele-ca si mama si fiilca-pentru ca se inteleg foarte bine in comparatie cu mine si mama. Of! Intodeauna ma cert cu ea si ea imi face capul calendar cu totul ca am note bune la scoala , ea , nu stiu ce vrea . Dar ,ma rog. Asta e mama si nu am ce sa-i fac.
M-am dus acasa pe la saisprezece si m-am apucat de teme. Am terminat pe la nouasprezece si am iesit afara cu Sandy si cu Cosmina-Cosmy. Ne-am dat cu skate-ul cu baietii prin parc si pe la douazeci si unu m-am dus acasa. Ai mei nu erau acasa nici la ora aia. Da , ca intodeauna. M-am dus sa ma spal si dupaia m-am inchis in camera mea si am inceeput sa ascult muzica mai pe scurt Avril Lavigne si 30 Seconds To Mars. Ma inspira in scrierea versurilor. Ce sa faci, fiecare cu ale lui.

SIDONIA-RISHA
Voi posta al doilea capitol cat de curand.Sper sa va placa.

#2
Buna dupa cum ti-am promis inainte de a posta am venit sa comentez si sincer cam am ce comenta. Pai in primul rand nu ai spatiu intre propozitii si nici intre virgule, in al doilea rand ai cuvinte pe care le scrii asa -cuvant- ar trebui sa le bagi in ghilimele sau sa le lasi spatiu intre celelalte cuvinte ca nu se prea intelege la ce te referi si se incurca intre ele si in al treilea rand ai multe greseli de tastare si unele de exprimare. Dupa cum bine am observat si ti-am si zis sa nu mai folosesti prescurtari in capitole pentru ca nu arata bine. Acum partile pozitive pai imi place ideeea cu trupa si cu parintii care nu ii dau voie fetei sa faca parte din ea dar trebuie sa adaugi mai multa descriere a personajelor gen par, ochi sau imbracaminte ma rog chestii deastea. Un sfat ca sa iti dai seama la ce ma refer intra si la alti useri si cautale ficurile iar dupa ce le vei citii iti vei da seama. Pai daca te-am suparat imi poti spune ca pe mine nu ma doare dar eu sper ca nu am facut-o adica si eu am primit comuri mai rele ca asta si mai critice dar stii cum se spune asa afli ce sa nu faci pe viitor. Pai eu sper ca ma vei anunta cand pui next-ul si cam atat bye bye.
http://farm3.static.flickr.com/2496/4202...a4a1_b.jpg


infrunt furtuna si ma gandesc
oare cat mai trebuie sa supravietuiesc
visele se sting usor
la fel ca un gand de dor
se duc departe si dispar
ca umbra dintr-un suflet amar
si nu raman decat regrete
fara sperante sau chiar secrete

[Imagine: chibi_8329.gif]
lolix kid, chibi-ul lui
lolix


[Imagine: 6141910.png]


[Imagine: 6fd6871.png]

#3
Ok,nu m-ai suparat...bine eu sunt obisnuita cu word-ul,dar se pare ca nu scoate exact cum scriem noi pe word.Ma adaptez situatiei.
Si caracteristicile vin pe parcurs.Acesta este doar inceputul.



CAPITOLUL 2


Dimineata m-a trezit Boby ca sa ma duc la el ca sa vorbesc cu maica-sa. M-am dus ca eu aveam temele facut pe toata saptamana care urma-adica ce aveam pana acum-si atunci nu mai aveam datorii fata de scoala , astazi.
Cand am ajuns in fata usii ,mama lui Boby a deschis usa si a inceput sa se uite la mine cu o mutra scary. Sincer nu stiam ce se intampla. Stiam ca nu ma place asa de mult si nici nu stie de relatia mea cu Boby , dar …
-Hey, draguto!Ce mai faci? -da , chiar nu stiam ce se intampla pentru ca mi-a spus draguto si ea nu m-a crezut draguta niciodata -Cum o duci cu viata?
-Destul de binisor. M-ati chemat.
-Da,vreau sa discut ceva cu tine . Ceva despre cariera ta.
-Asa, pai putem vorbi.
-Da , dar mai intai vreasu sa vorbesc cu tine despre tine si Boby.
-Despre ce?
-Despre relatia voastra. Am vazut cateva E-mail-uri ale lui. Dar sa nu ma parasti.
-Nu inteleg.
-El nu stie ca ma uit un mesajele lui de la o vreme.
-Aha. Am inteles.
Dupa ce am vorbit cu mama lui Boby despre el,in fine, cica s-a schimbat mult de la o vreme, nici nu ma indoiesc ca nu-l mai cunoaste. Nici nu sta cu el asa ca nu are cum sa-l cunoasca. OMG! Ce oamenii.Asa fac si ai mei.Au impresia ca daca imi dau bani ma si cunosc.Da.Si dupace am vorbit despre Boby , a inceput cu povestirile ei ,cum a ramas insarcinata si chestii asemanatoare lor. De parca ma interesa,dar am dat din cap si am zis tot ‘’da’’ , ’’inteleg’’ si alte chestii care nici eu nu intelegeam cum le puteam spune. Si pana la urma a inceput sa vorbeasca despre subiectul care ma interesa pe mine. Adica cariera mea.
-Deci, pana la urma te-am chemat aici sa-mi spui daca ai fi interesata de o cariera. Dar o caiera in Romania. Sau vrei sa continui cu formatia.
-Doamna,stiti foarte bine ca in Romania nu se canta rock. Si esti pierdut daca incerci o cariera solo. Daca asta aveati sa-mi spuneti, mai bine nu-mi spuneati. Oricum ,eu raman cu formatia.
-Bine. Am inteles. Atunci peste cateva minute vor veni si baietii aici si vom vorbi despre o aparitie intr-un club.
-Ok.
Asa cum a si spus. Baietii au venit peste cinci minute. Iar doamna aceea dragutza si amabila s-a transformat dintr-o data intr-o influenta nu prea buna pentru noi.In sensul ca a devenit dura si a inceput sa strige la noi ca daca nu vom face treaba buna in clubul acela sa ne luam adio de la formtie.Bine , ’’adio’’. Da de unde.Oricum noi vom canta si daca ea nu vrea asa ca, nu e dupa ea.
Ne-a spus ca vom concerta astazi la clubul ‘’x’’ si sa fim pregatiti.Asa ca ne-am dus la acel garaj si am inceput sa repetam sapte melodii.Cam multe pentru un prim concert , zic eu. Nici nu era asemanator cu un concert. Nu semana deloc, dar in fine.
Dupa ce am repetat,m-am dus acasa ca sa ma schimb.Dar ,surpriza!Cine era acasa pentru prima data in ipocrita lor viata? Oare cine? Mama si tata, daca pot sa-i numesc asa. So cute! Si ce faceau oare? Pai hai sa vedem. In afara ca fumau si erau cu doza de bere in mana se mai si holbau la mine. Da , ce parinti! Am pornit pe scari ca sa ajung in camera mea,dar aud ca mama ma striga. M-am dus iar jos si am inceput o conversatie care pentru mine parea ca nu se sfarseste prea usor :
-Da mama, ce vrei?
-Asa-ti saluti mama?
-Aha.Pai mai trebuie sa-ti mai spun un ‘’buna’’?Adica oricum nu ne-am mai vazut de o saptamana.
-Nu-i vorbi asa mamei tale! -Se baga si tata-n seama. Era mai bine daca n-o facea- Si oricum ce sa facem noi daca trebuie sa muncim?
-Da , cum spui tu. Faceti sacrificii pentru mine , stiu.
-Atunci te rog sa nu ne mai vorbesti asa. Sa trec la subiect. Ce mai faci?
-Acum vroiam sa ma duc sa fac un dus si sa ma schimb de haine . Apoi ma duc pe afara. Sper ca ma lasati si pe mine mai mult afara.
-Depinde.
-Cam pana la 00. Ce ziceti?
-Dar de ce asa de mult?
-Pai nu trebuie sa va ingrijorati ca nu fac prostii. Si oricum o sa fie cu mine si mama lui Boby.
-Cine e Boby?
-Un prieten. Mama lui e ca un fel de profesoara de muzica, dar e la o scoala particulara.
-Si ce faci pana la ora aia?
-Mama lui Boby organizeaza o petrecere de ziua ei. Azi e ziua ei si m-a invitat si pe mine.Bine, nu ea, Boby.
-Dar nu ar trebui sa fie oameni mai mari?
-Ba da o sa fie numai ca Boby se plictiseste singur asa ca m-a invitat pe mn si inca cateva fete si cativa baieti.
-Aha. Am inteles. Poti sa stai.
-Mersi mult! Pup! Bye!
OMG…Am scapat de ei. Ce bine!
M-am dus sa fac un dus si m-am schimbat. M-am dus la garaj ca sa ma intalnesc cu baietii si nu erau acolo. In fine , i-am asteptat.In timp ce asteptam,am primit un mesaj de la mama in care spunea ca maine vor pleca in Rusia. Doamne! Iar ma lasa singura. Dar daca stau mai bine sa ma gandesc , e foarte bine. Maine e ziua mea si pot sa dau o mega petrecere. So cool! Ce bine ca pleca!
In timp ce ceiteam SMS-ul, au aparut si baietii.Am deschis garaju si am asteptat masina cu care trebuia sa plecam. A aparut peste treizeci de minute. Ne-am urcat in ea si intr-o ora am fost la club. O, ce mai trafic!
Ne-am dus inauntru si la ora douazeci si unu era plin de oameni. Ne-am intalnit cu Casiana. Mama lui Boby. E mai usor sa-i spun Casiana.Nu e asa de batrana.E chiar tanara dupa mine. Ne-a spus sa ne luam instrumentele si sa ne ducem pe scena.Wow,asa de repede? Asa am si facut. Nu am mai cantat nici o data live in fata unui public. Cand am inaintat pe scena au inceput sa-mi tremure mainile. Emotii. Mari emotii. Dar cand am inceput sa cantam prima melodie si toti au inceput sa danseze ma simteam in culmea fericirii. Am inceput treptat sa nu-mi mai pese de nimic si sa traiesc momentu. Cred ca acest moment nu-l voi uita toata viata mea. Era ceva magic. La a treia melodie oamenii au inceput si ei sa cante dupa noi. Cum cantam eu asa cantau si ei. Super! Cand am terminat si a sapte-a melodie oamenii au inceput sa ne aplaude si sa ne sprige in cor ‘’Seven for your Mars’’.A fost bestial. Parca eram intr-o fantezie de-a mea. Nu vroiam sa ma trezesc.Vroiam sa ma piste cineva si sa-mi zica ca tot ce vad e pura realitate. Ma uitam la oameni si spuneam in continuu ’’Va multumim’’ . Nu aveam alte cuvinte in gura. Pentru un moment am simtit ca pot sa zbor. Oamenii vroiau sa mai cantam , iar noi ne-am adunat sa ne sfatuim daca mai cantam inca o data a trei-a melodie,care se pare ca a fost cea mai de succes. Si dupa ce ne-am hotarat sa mai cantam o data a trei-a melodie care se numea ’’Space of the world’’ am inceput sa vorbesc cu publicul :
-Deci mai vreti sa cantam o melodie.
-Daaaa! - Strigau toti in cor ca si cum ar fi o porunca si o ruga totodata-Daaaaaa!
-Ok, dar mai intai sa facem o conventie. Cantam a trei-a melodie, dar cantata si voi cu mine. Ce ziceti?
-Da..Youhuu…
Am inceput sa cantam a trei-a melodie. Toti oamenii au inceput sa cante. Am crezut ca sunt in rai . Se auzea asa de bine. Toti au retinut versurile, iar cand am terminat toti au inceput sa ne aplaude si sa ne fluiere.Am coborat de pe scena si nu-mi venea sa cred. M-au luat pe sus pana intr-un colt si dupaia m-au adus inapoi in celalalt colt.
Ne-am dus in culise si am inceput sa tipam si sa batem pumnul.
Am reusit!
Apoi a venit Casiana si ne-a felicitat. Si ea era fericita pentru noi. Si desigur ca am primit si bani. Doar concertu nu a fost gratis. Noi nu am primit prea multi bani. Fiecare patruzeci de euro. M-am mirat cum de ne-a platit in euro, dar in fine.
Am iesit afara pentru ca sa mergem acasa si un barbat a venit la mine si mi-a dat o cate de vizita si mi-a spus pe engleza ca s-o pastrez si ca o sa ne mai vedem intr-o zi. Mai mult ca sigur. Nu stiam despre ce e vorba.Oricum, nimeni nu a observant deoarece eu am ramas in urma. Asa ca am inceput sa fug la ei, la masina . Era ora douazeci si doi si trei zeci de minute. Si in treizeci minute am ajuns si acasa, deci am venit mai repede. M-am dat jos din masina si i-am salutat pe toti. In drum spre usa am scos cartea de vizita si m-am uitat la ea .
Nume : Christian Steward
Locatie : Los Angeles . C . A .
Cand am cazut locatia am ramas pur si simplu uimita. M-am gandit ca a fost un dobitoc care vroia sa faca o gluma proasta pe seama mea. Da.
Am intrat pe usa si ai mei nu erau acasa.Stam ca au luat primul zbor spre Rusia.Ce mai parinti am ! Asta este. M-am dus in camera mea si am schitat pe mobil modelu de invitatie pentru petrecerea de maine. L-am facut, apoi m-am dus sa ma spal, si ca intodeauna am dat cu capu de usa. Tic. Si pe deasupra mai eram si obosita. Asa ca m-am spalat si m-am dus la culcare.

SIDONIA-RISHA[posturi unite]




CAPITOLUL 3

Cand m-am trezit , adica pe la ora zece,de s-a luminat. Ce proasta mai sunt si eu. Normal ca s-a luminat. M-am dus la baie ca sa fac un dus si sa ma spal pe dinti, iar dupaia m-am imbracat in haine mai lejere ’’haine de casa’’ , dar la mine nu se potriveste termenul,ci se potriveste, dupa spusele lui mama, ’’haine de vila’’ . Ce porcarie.Mai bine suna ‘’haine de bloc ’’ ,dar in fine.Dupa ce m-am imbracat m-am dus dus la bucatarie , am luat laptele din frigider si l-am pus la incalzit. Mi-am luat un bol din dulap,si sa nu uitam de cereale. Mi-am pus cerealele si laptele in bol si am inceput sa mananc. In timp ce mancam, imi veneau in minte tot felu de ganduri. Ca intodeauna. Dar mi-am amintit ca astazi am de dat o petrecere si ca ieri am facut schita pt SMS-uri pt petrecere. Asa ca mi-am lasat bolu pe masa si am alergat sus ca sa-mi iau telefonul din camera. L-am luat si am coborat.Mi-am reluat micul-dejun in timp ce trimiteam SMS-uri. Dupa ce am terminat micul-dejun si de trimis SMS-urile, mi-am spus sa o sun pe Sandy ca sa ma ajute cu facutul cumparaturilor. Zis si facut. Am sunat-o si a spus la peste o ora e la mine, asa ca m-am dus sa ma spal pe dinti si sa ma imbrac.
Peste o ora Sandy era la usa mea. Prietena mea punctuala. Mereu punctuala. Ce-as vrea ca si Boby sa fie la fel de punctual cand ne dam intalniri. Of! Unu mai bun nu puteam sa aleg si eu?
Sa revenim. M-am dus sa deschid usa si am dat cu capu de usa de la intrare. Cum am mai spus –tic-. Am lasat-o pe Sandy sa intre si am rugat-o sa ma astepte pe canapea pana iau niste bani din birou lui tata. Defapt din seiful lui tata.Am luat banii si am iesit afara pentru cumparaturi. Pe drum am inceput sa vorbesc cu Sandy despre ‘’concertul’’ de ieri si despre petrecerea de astazi.
-Pai si cu ce ocazie dai petrecerea? - Zice ea, de parca nu stia.
-Oh, Doamne, iar incepi? Nu te mai face ca nu sti, ca anu trecut.
-Nu stiu. Serios.
-Da, daca zici tu. Da eu ma supar daca mai faci asa.
-O Doamne! Cum Dumnezeu sa uit ca suntem pe sapte iunie? Adica acel sapte iunie. O zi speciala pentru tine. Ziua ta! LA MULTI ANI!
-Merci. Vezi ca n-ai uitat?
-Cum sa uit. Deci,cum te simti la saisprezece ani?
-Ca la cincisprezece. Numai ca in ultima zi de cincisprezece am crezut ca zbor.
-Chiar, cum a fost la concert?
-Pai ce sa mai zic.Super nu e un cuvant destul de maret. Ti-am zis, ma simteam ca si cum toate grijile zboarau , iar eu ma bucuram de fiecare moment trait pe scena.
-Deci asta iti doresti sa faci.Muzica.
-Categoric.
-Da cum de dai petrecere la tine acasa?
-Ai mei mi-au dat SMS ieri ca pleaca in Rusia.
-Iar pleaca.
-Da. M-am saturat.Ei nu stau cu mine decat atunci cand au chef. Cred ca ei nu au vrut sa ma aibe , dar in fine. Si chestea cu ‘’Noi muncim foarte mult’’ si multe altele sunt doar vrajeli.
-Tu sti mai bine.
-Da. Hai ca am ajuns la supermarket.
Am intrat inauntru si am luat un carucior mare.Aveam mare nevoie de el.Si cand am intrat Sandy a inceput sa ma intrebe ce vreau sa iau , iar eu i-am spus toata lista in timp ce luam produsele de pe raft.
-Pai hai sa vedem: sapte baxuri de biscuit,zece sitcle de suc natural,pahare de unica folosinta,douazeci de portocale,douazeci de banane,cinci baxuri de doze de bere,zece pungi de stixuri, farfuri de unica folosinta, patru baxuri de prajituri, zece ciocolati, zece pungi de jeleuri si cam atat de aici.
-Da nu e cam mult?
-Pai nu. La cati o sa fim si la cat de mancaciosi sunt uni , nu e mult. Asa ca nu e o problema.
Dupa ce am platit cumparaturile, ne-am dus cu plasele acasa , le-am lasat acolo si ne-am dus sa luam pizza.
-Cata Pizza cumperi? -Ma intreaba Sandy.
-Cam treizeci de cutii de pizza. Sper ca ajunge.
-Cu siguranta.
Am luat pizza si am dus-o acasa.
Am inceput sa despachetam cumparaturile . Le-am lasat pe masa din bucatarie si ne-am dus sa instalam boxele si sa facem playlist-ul pt petrecere. A durat cam o ora sa facem playlist-ul, dar inca era timp. Era ora saisprezece. A durat ceva sa facem cumparaturile.
Intodeauna mi-a placut ca pot sa fac petrecerile in gradina . Boxele sunt situate si afara asa ca se aude foarte bine. Deci dupa cum se vede m-am decis sa fac petrecerea afara. Pentru asta trebuia sa aducem cateva mese afara. I-am spus lui Sandy sa ma ajute asa ca am mutat toate mesele in 30 minute. Ne-am dus sa aducem toata mancarea si bautura. Am aranjat-o frumos si pe la optsprezece , Sandy s-a dus acasa ca sa se pregateasca pentru petrecere.
M-am dus sa navighez putin pe laptop si dupaia m-am dus sa ma pregatesc pentru petrecere. Am urcat la primul etaj si am inceput sa ma pregatesc. Cel mai mult mi-a luat sa imi intind parul. Cum stateam eu si ma uitam in oglinda mi-am adus aminte de vreamea cand aveam parul de culoare saten inchis- culoarea mea naturala care s-a transformat in negru dupa vopsire-ma uitam la ochii mei caprui-care as fi vrut sa fie albastri- , la fata mea mai deschisa la culoare, care dupa ce ma bronzam parca nu mai eram eu, la corpul meu mai subtire -care acum trei ani era bombata, ca sa spun asa, si in general la mine. Nu mai semanam cu cea de acum trei ani. Chiar deloc.
Am coborat jos ca sa-i astept pe invitati. Ma gandeam ca ar trebui sa beau mai putin alcool, ca sa nu se imbete chiar gazda. Am mai patit asta.
Pana la urma asteptarea a luat sfarsit si invitatii au inceput sa apara insotiti de cadouri. Am dat drumul la muzica si am scos invitatii in gradina. Printre ultimii au fost my best friends. Ne-am dus cu totii in gradina si am inceput sa dansam. I-am avertizat sa nu produca prea multe stricaciuni. Ei au dat din cap si unii au inceput sa bea suc sau bere , iar altii sa manance.
Cand a venit timpul sa deschid cadourile, toti s-au adunat in jurul meu. Am primit o groaza de lucruri care pe mine ma bucurau deoarece erau de la prietenii mei. Pentru mine erau ca un fel de simboluri.
Mai tarziu am inceput sa bag in mine bere si sa ma sarut si sa dansez cu Boby.Defapt toti au cam inceput sa se imbete.Unii au si vomitat.Dar pe la ora doisprezece am avut o surpriza.Eu beam bere, dansam si ma sarutam cu Boby, eram si putin ametita , dar tot am auzit o masina cunoscuta. Si cum vad ca pe usa apar mama si tata. OMG.Acum chiar ca-mi fac scandal. Chiar nu ma asteptam la asta. Credeam ca nu se intorc asa de repede. Numai cand vad ca muzica s-a oprit si ca toti se uitau la ai mei. Si acum e acum. Tata a inceput sa zbiere ca sa iasa toti din casa, si eu asa ametita cum eram m-am dus la el si am inceput sa-mi cer drepturile.
-STOP! Ce faci tata? Imi strici petrecerea?
-Cum? Bai fetito. Tu de cand dai petreceri fara acordul nostru? Si cu ce ocazie?
-Poftim? Cu ce ocazie? Ce mai tata am!
-Oricum cred ca sti ca esti pedepsita! Asa ca iesiti toti din casa mea!
-Nu! Nu iesiti! Vreau sa stie toti ce parinti am.Cica ma intreaba cu ce ocazie.Au si uitat ce zi e azi. Ca in toti anii. Niciodata nu mi-au recunoscut ziua de nastere si nici o data nu mi-au dat vreun cadou .Cat de marunt era el , dar stiam ca este oferit cu dragoste. Nu, ei au vrut sa nu-si aminteasca ca eu exist. Ca mai au si un copil. Nu stiu cine m-a crescut . Nu stiu cine sint parintii mei. Cei doi de fata sau bonele la care le sunt recunoscatoare ca au avut grija de mine de cand m-am nascut. Mama, ce zi este astazi?
-Sapte iunie.
-Asa. Si ce este pe sapte iunie?
-Ziua ta.
-Macar asta sti, dar sa-mi spui macar un ‘’LA MULTI ANI!’’ din inima nu poti.
-Ti-am dat un SMS.
-Eu nu am vazut. Dar oricum , voi credeti ca de ziua copilului vostru se da doar un SMS cu ‘’LA MULTI ANI!’’ ? Eu nu o sa fac ce ati facut voi. Daca traiam cu voi sau fara voi era tot aia. Noi nu ne intalnim decat o data pe saptamana.
-Gata cu reprosurile!-zice tata- Esti pedepsita! Tu nu ai dreptul sa ne vorbesti asa. Si nici sa ne judeci. Plecati toti din casa mea! Ce mai asteptati?
-Ticalosule! -I-am spus eu si am plecat in camera mea cat de repede am putut.
Din camera ma uitam cum pleaca toti din casa. Plangeam,dar nu-mi mai pasa de ei. Nu de cei care nu pot sa-mi fie parinti. Nu cei care nu-mi pot darui nici un sarut de noapte buna, ci doar un ‘’salut!’’ si un ‘’pa!’’ . Ce parinti sunt astia?
Asa am stat pana cand am adormit.Good dreams my alone angel!

SIDONIA-RISHA

#4
OK, m-ai rugat sa iti comentez ficul si iata-ma aici, gata sa o fac... pentru ca ador sa critic diverse, recunosc. Eu consider ca toate posturile mele critice de pe pana acum ( ma rezum, desigur, la animezup ) sunt si constructive, asa ca sper ca acesta sa nu fie exceptie... in cazul in care o sa iti par rautacioasa, zic .
In primul rand, inainte sa ma apuc de comentariu, trebuie sa precizez ca nu sunt la pc-ul meu meu obisnuit, iar tastele ( si nu numai ele ) sunt intr-o stare deplorabila, asa ca e foarte probabil sa gasiti greseli de tastare pe-aici ( cel mai frecvent mi se intampla, aici, sa pun " v " in loc de " t "...in caz ca nu ma fac inteleasa, dar o sa incerc sa acord maxima atentie la ce scriu ).
Mda, acum ficul. Sincer iti spun, de la primul paragraf al capitolului 1 am stiut exact ce fel de fic e asta. Restul capitolelor le-am citit in fuga, in principal dialogurile, si foaaaaarte putin din descriere and so on. De ce? Hai sa-ti explic...
Intai de toate, ideea de baza a ficului tau ( daca poate fi numit fic ! ) este o telenovela adolescentna. Drama. Inca de la prima propozitie personajul tau se plangea. Poate ca asta ai citit pana acum ( eu acum presupun ca citesti in timpul liber ), ca imi pare ca ai stilul ala contemporan care se vinde ca painea calda fetiscanelor in general. Adica... nu zic nu, e interesant, pe multi i-ar putea intriga povestea ta, dar eu personal ( pentru ca, la drept vorbind, aici e doar parerea mea ) consider ca personajul tau este inca una din acele multe adolescente rasfatate si foaaaaaaarte plangacioase pe care cu greu le suporti in timpul unei conversatii, pentru ca in majoritatea cazurilor nici nu se poate purta o conversatie cu ele. Pur si simplu nu imi place tipul asta de om si sa citesc o poveste cu aberatiile lui mi se pare si mai neplacut. Sincer.
Dialogul nu e mare branza, mi se pare mai mult o... tentativa. Si intreaga persoana a tipei din fic imi striga " vreau atentie !! "... Ai bagat-o intr-o trupa, ai facut-o cool. I-ai dat un iubit smecher, si mai cool. Mama iubitului zici ca abia trece de 20 de ani ( wtf ?! " draguto " ?! pe bune ?! ) si poarta discutii cool cu iubita lu' fii'su..Si ma rog, tot ce mai aveai pe acolo insirat despre ea ( ca ti-am zis, n-am reusit sa citesc tot ).
Mi se pare superficiala. Dar ce-i drept, ma leg prea mult de EA, personajul. Adica, nu ti-ai ales bine persoana careia sa ii ceri comm, consider eu. Pentru ca eu tin mult si la idee, la poveste in sine, in special caracterele personajelor, care trebuie sa fie bine conturate si atractive, interesante. Si ma leg abia apoi si de felul in care prezinti TU, autoarea, intregul fir narativ. Hai sa iti zic si de ce te intereseaza cel mai mult totusi, ca nu cred sa iti pese tie daca imi place mie sau nu povestea, te intereseaza, cred eu, mai ales evolutia ta ca scriitoare.
Ei bine, primul lucru pe care trebuie sa il zic este acela ca exista greseli de tastare ( care in mod normal nu ar insemna mare chestie, ca na, te-ai grabit, dar strica aspectul general al ficului and so on. te sfatuiesc sa recitesti fiecare capitol inainte de postare... ) si de exprimare ( as sta sa enumar, dar mi-e lene ). Hmm... dialogul nu e mare branza, ai incercat sa ii dai un aer adolescentin, mai smecher, dar nu ti-a iesit de fel. Totul pare tras de par, iar in opinia mea dialogul trebuie sa ofere dinamism povestii, sa faca totul mult mai interesant decat este deja. Chestia asta nu se intampla si la tine. De descriere nici nu mai zic, ca e aproape inexistenta. Ca ai zis tu ca-si punea DC-urile in picioare, so what? Si personajul meu are rochita cu volanase roz si fundita cu sclipici scaparici in par. Asta nu inseamna ca am descris mare chestie la ea. Ar trebui sa te legi de mai mulve chestii, sa lungesti totul... adica... nu stiu... gen... descrie si tu locurile pe unde mergea, gesturile ei, mai ales gesturile. Chestia asta te ajuta mult. Contureaza-i caracterul, pentru Dumnezeu ! Eu nu stiu nimic decat chestii de suprafata despre tipa asta. Si culmea ! e o relatare la persoana I. Majoritatea actiunii este grabita, personajele nu au " reactii " cum e normal, ci " apucaturi " de-a dreptul ! Ce scrii tu aici nu face un om cu scaun la cap . Parerea mea . Si mai toti par sa aiba acelasi tipar, adica cel al personajului principal... care tare inclin sa cred ca e format din mai bine de 50% din personalitatea ta, dar hai sa nu ma duc chiar atat de departe...
La ce stil am vazut ca ai, sfatul meu sincer este sa te pui pe citit. Chestii serioase. Ca numai asa o sa reusesti sa evoluezi, citind. Poti chiar sa te apuci de citit ficuri de pe-aici... chiar daca majoritatea au scene de sex si de-astea. Dar eu nu cred ca asta te-ar deranja cu ceva ( parerea mea . ) Ce clasa esti? Ai 15 ani, ca protagonista? Tare mi-e ca da... si daca am dreptate, repet, te sfatuiesc sa citesti mai mult. Fara nici o intentie sa te jignesc iti zic asta, pe bune. Incerc sa te ajut sa evoluezi... ma rog... atat cat pot, printr-un comm, ca doar n-o sa ma apuc eu sa iti pun cartea-n mana. Poate ca tu chiar citesti dar nu vad eu, na. Desi chestia asta mai rar o intalnesti, ma rog.
Hmm... am scris destul de mult, si nu am nici o idee daca o sa citesti sau nu, dar hei ! eu mi-am facut datoria, ti-am raspuns. Si sincer, ma simt mandra sa stiu ca mi-ai cerut tocmai mie critica... poate ai ales o persoana random, poate ai citit alte commuri de pe la mine, n-am idee, dar ma bucur ca mi-ai dat ocazia sa iti critic lucrarea.
But you still have long way to go xDD... din ce-am vazut eu pana acum.
Sper sa nu iti fi parut dura sau rautacioasa, repet. Si sa nu te fi jignit in vreun fel. Ma aprind destul de repede cand e vorba de criticat cate ceva ( mai ales daca nu prea imi place asa mult respectivul... " ceva " ). Multi il iau ca pe un atac la persoana. Nu te cunosc, deci nu e cazul, dar chiar si-asa...
Ma rog... inchei acest post cu GAMBATE & lots of luuuuuuck >:D< !
oh hi there.
[Imagine: tumblr_m2qvzsPdP51qi23vmo1_r1_500.gif]
Stairway to heaven?
Gurrrrrrl, I ain't got no time for that, I'm taking the elevator.

#5
Pe mine nu ma supara cand ma critica cineva, doar sa fie cu folos. Daca vei mai citi, vei vedea ce tip de poveste este. Oricum, eu am inceput sa scriu povestea cand nu eram prea matura, adica la 11 ani.E mai veche, dar se intinde pe multe capitole. Poate ca din aceasta cauza ti se pare putin sec incepututl. Oricum, nu am vruut sa adaug asa multe caracteristici la inceput deoarece totul se va vedea pe parcurs. Nu e un tip de literatura pe care il poti citi greu. De multe ori, crede-ma ca am dat peste tipuri de literatura foarte greu de citit, chiar si pentru 15 ani.
Acum vreau sa justific ca personajul nu este fitos. In primul rand Ea este intr-o trupa din cauza ca eu sunt pur si simplu devorata de muzica in sine . Poate din cauza asta. Oricum ,nu am tratar personajul ca fiind unul fitos.
Poate daca ai sta sa citest toata povestea pana la capat -pentru ca voi mai posta capitole - vei intelege despre ce este vorba. Oricum, nu cred ca trebuie sa caracterizezi un personaj dupa primele randuri, ci dupa ce se termina toata poveste. Unele surprize apar de unde nu te astepti.

Ok, pai merci pentru critica.

#6
Vad ca vrei comuri, iti dau :D
Descrierea
NU exista :O A trebuit sa imi imaginez eu locul concertului, cum arata sala si astea....
Incearca sa faci fraze lungi, ample, ca sa ne surprinzi in mod placut.
Actiunea
Este fugarita cu foarfeca. Acum sunt la concert, acu la cumparaturi acu e beata. Si nu iti sugerez sa faci 2 capitole deodata :P Tinene in suspans, sa iti citim ficul, sa ne faci curiosi si hodorog trong pui niste cuvinte si termini. Puteai descrie, o gramada. Deja am inteles ideea ficului
Ideea
Pai cum ti-am zis, am inteles-o. E vorba de e fata (no name din cate vad) care ii place muzica, o rebela si care crede ca nu e iubita de parinti. Si intrun final bla bla o sa inteleaga cat tine la formatie bla bla o lasa si etc.... incearca sa scrii numai despre o intamplare, in capitolul asta descriu petrecerea, in urmatorul alceva....
Personaje
Pai, nici nu stiu cum o cheama pe fata. Deja ai 3 capitole si nici nu ii stiu numele. Habar nu am cum arata, pana unde e parul....si nici camera nu stiu cum arata.


Incearca sa mai citesti ficuri.......muuuulte, si uitate si la comuri sa vezi daca descrie bine autorul daca nu intelegi ce e descrierea......La fel si in curte nu am intels nimic. Daca se duceau in padure era mai bine, stiam locul, asa stiu ca in curtea ei. Nu stiu ce are, mese, scaune, din lemn plastic pietroaie zi ceva acolo nu ma lasa sa imi imaginez eu.

Cand pui virgula nu o pui intre 2 spatii, lipita de primu cuvant si dupa un statiu, cum o fac si eu.
Fara suparare, dar mie una nu imi place ficul tau. Poti sa ma injuri sau blestemi cat vrei, ca eu tot nu imi schimb parerea pana cand tu nu o sa faci mai bine. Nu sunt o experta, o sa ma perfectionez in timp, la fel cumm o sa te perfectionezi si tu, nu ca eu as fi perfecta, chiar varza :P

Si mai am chiar multe de comentat, nu mai pune intre liniile alea, construieste altfel propozitia incat sa incapa si cuvantul ala. Si nu mai scrie in engleza in fic, vine urat. Si numerele scriele in litere nnu cifre, ex. 3 trei. O sa arate mai bine.
Greseki de taste am vazut cateva, de axprimare nu mai zic.....

Nu te grabi sa pui capitolu urmator, usor usor, nu te mananca cineva. Citeste comentariile ca eu am impresia ca nici nu te uiti la ele decat pe la cateva randuri....si citeste ficuri, si chiar daca nu intelegi la ce se refera incearca sa descrii locul, timpul la persoana |, || sau a ||| a
Sper ca nun te-a suparat comul meu :D succes si sa ma anunti de next
[Imagine: tumblr_liivkm1jeW1qe6oyyo1_500.gif]



Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  [Yaoi] Mafie pe pas de Moarte Rose Uchiha 4 3.803 21-11-2013, 04:48 PM
Ultimul răspuns: Bla_Bla
  Intre viata si moarte + 16 *Piersicuta 2 3.319 01-07-2012, 02:00 AM
Ultimul răspuns: *Piersicuta
  Doctor moarte la comanda Miranda. 87 32.645 24-12-2011, 04:47 PM
Ultimul răspuns: Miky sweetie :3
  O lume plina de miracole...si moarte! Ɖʋℓcικ`Иɛвʋиικ 12 8.298 25-07-2011, 11:32 AM
Ultimul răspuns: stylish.lov3
  O ultima dorinta inainte de moarte DozzaDeColla 32 23.012 13-06-2011, 04:17 PM
Ultimul răspuns: ciupaciup
  Ura poate duce la moarte Sayonara 12 7.333 03-04-2011, 09:13 AM
Ultimul răspuns: Flash
  Incercarea nu are moarte[...+16] Ryuu 11 5.590 16-01-2011, 09:59 PM
Ultimul răspuns: Addeh
  O moarte subtilă Looolaaa13 3 2.882 14-04-2010, 01:39 PM
Ultimul răspuns: Zăpă
  Tinerete fara batranete si viata fara de moarte! [parodie] bastard_in_love 1 3.510 03-10-2008, 08:05 PM
Ultimul răspuns: clauchan


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)