Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Cutia cu surprize.

#1
New fic. Critica de orice fel este acceptata. Sper sa va placa si pe parcurs sa-mi spune-ti ce lipseste sau ce ati vrea sa mai adaug povestii. Ja ne.




Capitolul unu: Pachet de doi.

Dupa o zi plictisitoare de Sambata, posomorata si ploioasa, in care am fost impreuna cu mama - o femeie zvelta, blonda, cu parul pana la solduri, inalta si cu ochii albastrii - si fratele meu mai mare, Cody - tantalaul blond cu ochii caprui, inalt si bine facut al casei - in vizita la bunica din partea tatei, spre seara am ajuns si noi la dulcea, calduroasa si primitoarea " Resedinta Jonson " . Ca de obicei mama ne-a stresat sa ne descaltam in hol si sa ne punem hainele in cuier ca sa nu aducem, vezi Doamne microbi in casa. Am mers in spatele ei pana in sufragerie unde se afla tata fumand un trabuc si stand tolanit pe canapea; in timp ce tragea lacom in piept se juca cu suvitele lui de par rosu ca focul pe care le mostenisem si eu de altfel. Mama s-a dus la bucatarie, Cody in camera sa, iar eu m-am asezat calma si linistita, langa tata, pe obiectul de mobilier din pile ecologica maronie. Acesta m-a privit cu ochii lui ca de smarald, perplex si cu o fata foarte amuzata, iar apoi mi-a " tras " o replica din aceea din filme spunindu-mi printe hohote de ras: < Ce-i cu parul ala in capul tau, draga mea Alice ? > . Curioasa din fire am alergat cat am putut de repede pana la oglinda din holul de la intrare, desi mama imi spusese de atatea ori sa nu mai fac asta si mi-am privit reflexia. Corpul meu arata destul de bine : nu eram nici prea scunda, nici prea inalta, aveam picioarele destul de lungi, sanii mari, talie subtire, o fata destul de draguta si un zambet mare si cuceritor. Insa tata avea dreptate, parul meu arata de parca as fi intrat cu degetele in priza. Era tot ravasit si ciufulit din cauza vantului de inceput de toamna de afara.
Ca un zombi, am inceput sa-mi tarasc picioarele pana la primul etaj al casei unde se afla camera mea. Cum era de asteptat era cea mai luminoasa si era decorata exact cum imi place mie : patul mare de doua persoane era pozitionat in mijlocul camerei si acoperit cu asternuturi albe cu fluturi mici negri pe ea; covorasul din fata usii ce acoperea parchetul din lemn de cires era mov si pufos; o plasma mare era agatata de peretele din fata patului; tavanul era albastru si peretii aveau o culoare searsa de roz. Camera era destul de frumos aranjata, dar datorita oboselii cronice nu am mai vazut decat patul in care m-am trantit si am adormit imediat.
*
-Alice, haide cu mine la super market. Asa a zis mama ! a spus bolovanul de fratimiu tragand patura dupa mine.
-Lasa-ma ! Nu vezi ca dorm ?
-Dar mama....
-Bine, bine.
Lenesa si aproape adormita m-am ridicat din patul moale care parca tragea la somn si m-am dus la dulapul mare din lemn din cires. I-am deschis usile si am privit inauntrul lui. Dupa aproximativ zece minute de holbat la super multele haine , am ales, intr-un sfarsit o pereche de pantaloni stramti mov si o bluza neagra cu un decolteu destul de generos peste care am adaugat o vesta de aceiasi culoare cu pantaloni. Dupa ce m-am imbracat am intrat la baie unde m-am spalat pe maini, fata si dinti, mi-am periat parul si eram gata.
-Haide Cody ! am strigat in timp ce ma incaltam.
Blondul a venit imediat tragandu-ma dupa el afara din curte. Desi era doar 9: 30 dimineata Soarele isi trimitea sagetile aurii catre Pamant. Cine s-ar fi asteptat ca in primele zile de toamna sa fie atat de cald? Vrand sa ma bucur si eu de vremea frumoasa din acel moment, am tras aer in piept si am privit de jur in prejurul meu, iar ochii mi s-au atintit catre cineva care-si cara lucrurilr dintr-o masina mare, probabil tocmai se mutase. Adolescentul nu parea mai mare de optisprezece ani si avea un par superb asemanator aurului si niste ochii de un albastru intens, superbi si patrunzatori. Corpul ii era destul de bine facut, dar nu exagerat si era mai inalt ca mine cu aproape doua capete.
Extrem de incantata de ideea de a-l cunoaste am pornit spre el, dar nu inainte de ai spune fratelui meu sa se duca singur la super market.
-Buna ! Esti nou, asa este ? l-am intrebat prinand o usoara noanta rosiatica in obraji.
-Oh, buna ! Acum m-am mutat, sunt Eliot. Imi pare bine. mi-a spus blondul intinzandu-mi mana.
-Alice, incantata !
I-am intins si eu mana la randul meu si am batut palma. Avea mainile asa de fine si emanau o caldura aparte.
-Alice, imprastiato, haide ! Am terminat ! a strigat Cody din dreptul portii noastre.
-Daca ai nevoie de ceva poti venii sa ceri. Trebuie sa plec. Pa !
-Pa ! Oricum cred ca suntem in acelasi liceu ! a strigat adolescentul in timp ce eu fugeam spre casa.
Odata ajunsa m-am dus direct la mama care m-a luat in brate si m-a sarutat delicat pe frunte.
-Trebuie intai sa il cunosti, dar lasa asta. Avem un musafir special.
-Cine? am intrebat curioasa.
-Unchiul Rio. Nu intreba, poveste lunga.
Am urmat-o pe femeie pana la biroul tatei si acolo era intradevar asa-zisul meu unchi. Era un barbat extrem de inalt, bine facut, cu parul si ochii negrii, probabil profesor sau avocat deoarece purta ocelari. De cum m-a vazut mi-a cuprins trupul cu bratele si m-a sarutat parinteste pe ambii obraji. M-am prezentat politicos si apoi am plecat rapid fara explicatii. Totil era foarte ciudat: din senin senin apare u unchi care cica a fost dispaut in urma unui cutrebur, iar la doua case de noi se muta un baiat dragut si educat, prea multe pentru o zi. Oare ce urma sa se mai intample? Sa apara si o matusa sau vreun var? Cine stie ce va rezerva ziua de maine?
[Imagine: 4030611123_ba7807d59b.jpg]

Mintea îmi spunea: "dormi". Dar şi mai profund, îmi spunea: "visează".
Mintea, am putea spune ca este o dictatoare tirana vesnic in razboi cu sufletul.
True blood: http://animezup.com/forum/showthread.php?tid=24778

#2
Ceea ce m-a atras in primul rand la fic-ul tau a fost numele. Este interesant si abia astept sa vad legatura dintre el si text. Ca prim capitol pot sa spun ca nu mi-a atras atentia in mod special si nici nu m-a facut sa vreau sa il citesc si pe urmatorul pentru ca incepe la fel ca o multime de fic-uri, toate facute dupa acelasi tipar insa schimbat putin textul, personajele si actiunea. Felul in care l-ai terminat nu te lasa neaparat in aer si nu te face sa zici : "da! vreau mai mult."; cred ca trebuia sa iti alegi ceva mai bine momentul in care se termina capitolul acesta. Ca limbaj, nimic greoi si asta imi place. Textul e usor de citit si ideile se leaga bine intre ele. Ar fi dragut sa mai lucrezi putin la descriere si sa incerci sa eviti descrierile de genul: "super multele haine" - personal nu mi-a placut exprimarea aceasta.
Eu astept sa postezi si urmatorul capitol pentru ca sunt sigura ca poti mult mai mult decat ai aratat pana acum. Bafta in continuare.



Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Viatai plina da surprize bune...dar si rele... $tefan 2 2.643 26-04-2011, 09:56 PM
Ultimul răspuns: Nya.
  Amintirea trecutului si viitorul plin de surprize Isa-chan 15 14.990 23-11-2009, 11:19 PM
Ultimul răspuns: Denny


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)