Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Argint, nu mint, în chihlimbar ~ Alerim's One Shots..

#21
Prima ~ :x
Chiar că . . . ce titlu :O. Numele tipului îmi place, Leon, parcă l-am mai auzit undeva, mi se pare cunoscut, dar nu-mi pot da seama unde >.<'. Îmi place că ai descris acţiunea şi sentimentele din partea unui băiat, acum vezi cum e ? Eu habar nu am ce să mai spun despre Damon, dar în fine asta e altă poveste : )). Mie îmi place . . . . război ? Urăsc războaiele, dar descrise de tine nu par atât de rele/înspăimântătoare.
Nu ai primit notă ? De ce ? Meritai un 10 +.

Spor la scris în continuareeeee >:D<.
[center][Imagine: 2isxfr.jpg][/center]
Mulţumesc, Abbeh. Ly <3.

[center][Imagine: lh4lc.gif][/center]

#22
Oh yeah, Leon suna atat de...hmm...bine.
Am stiut ca trebuia sa intru pe aici mai devreme. Ai un stil foarte frumos de a povesti si de a face totul sa fie pe intelesul tuturor.
Se vede ca baiatul/barbatul a fost nesabuit cand si-a scris numele pe lista aia. Cat de nesabuit a putut sa fie? Si iubita lui simtea ceva si el nu. L-a ingrozit razboiul, cred ca pe toti ne ingrozeste.
Nu am vazut nici o greseala gramaticala sau de tastare.
Mi-au placut foarte mult, anunta-ma cand mai pun un nou oneshot, ok? Buh Bye !!!
[Imagine: ak8THBQ.png]


#23
Oh, e atat de dragut. Cu siguranta ai merita un 10+ cum a spus si Snowy.
Imi place mult numele barbatului, suna asa bine. Chiar ca a fost asa nesabuit cand si-a trecut numele pe aceea blestemata lista. Era constient de ce il astepta si nu s-a gandit nici o clipa la iubita lui ce ar suferi stiindu-l departe de ea atat de mult timp. Dar sa revenim. Greseli nu am vazut, mi-a placut in special ultima parte, suna foarte bine. Pai ce as mai putea spune, succes in continuare si sa mai pui. Felicitari si huggie >:d<
[Imagine: j5atg3.png]


#24
Damnare., DeDal N. şi Kayla., mulţumesc pentru comentarii >:D<

Şi acum lucrarea cu care am participat la Fotm şi... am câştigat ^^


Inimă-Copil este legenda


Culorile însufleţite se stingeau pe rând şi eu îmi doream să-i şoptesc cuvinte de iubire, să-i spun doar că este toamnă albastră. Mi-am acoperit inima cu frunze arămii şi cu umbra închisă a decepţiei. Am stat ascuns sub cerul fumuriu mult timp, am aşteptat în declin o iubire ireală, plăsmuită de mintea mea frământată neîncetat.

Am aşteptat asfinţitul într-o armonie imperfectă, graţioasă. Oare cât timp figitiv trecuse de atunci ? O zi, două, trei... nu mai ştiam, le pierdusem şirul mut cu mult timp în urmă. Înăuntrul prăpastiei visam să-i ascult vocea melodioasă. Ea arunca cuvinte spre mine, dar ele nu ajungeau niciodată la destinaţie, nu mă încălzeau cu înţelesurile lor enigmatice.

În acea zi a nins iar cu fulgi scânteietori şi măreţi în sufletul meu. Râurile au fost uşor îngheţate, câmpiile şi dealurile acoperite de zăpadă intensă, iar copacii aproape au dispărut sub îmbrăţişarea rece a iernii.

Ştii, ea întotdeauna a fost iarna mea. Ea, Winter, fetiţa inocentă cu ochii adânci şi zâmbet candid, ea era înzestrată cu splendoare şi vanitate. Tabloul infatuat şi măreţ, portretul ei desăvârşit nu a privit niciodată în jos către mine. Mereu am adorat-o şi am divinizat-o într-o tăcere stingherită de cenuşa ce urma să devin după ce mă privea.

Când încercam să le şoptesc copacilor sau pământului umed, să gust mirosul florilor de iarnă, ea elibera norii şi stropi cristalizaţi cădeau peste mine, mă acopereau cu o mantie arginitie a nefiinţei inutile, îmi loveau uşor trupul firav. Lacrimi amare îmi lăsau urme ruginii pe faţă, apoi se transformau în bucăţi neînsemnate de plumb şi chihlimbar.

Cerul nu mai era de azur, vântul rezervat şi rece mă înfrângea impasibil, picăturile îngheţate cădeau ca şi aluminiul pe pieptul meu unde inima nu mai bătea ritmul păcii. Şi m-a privit fiinţa cerească cu ochii ei feerici şi tainici, dar a aruncat cu uitare în mine. Şi aşa a început să ningă şi mai dens.

Nu ştia cine sunt eu, dar eu o cunoşteam negreşit, Inimă-Copil am numit-o. Sorbind-o din priviri, închinându-mă la ea ca la o divinitate celestă, am reuşit să înţeleg ce trebuia să fac. Trebuia să mă eliberez de acel delict, să alung amintirile în abisul vast.

Întuneric, şoptesc cufundat în gânduri. Doar atât îmi amintesc din noaptea aceea. Am admirat pentru ultima dată tabloul nuanţat care-mi confirma cu ardoare că Winter nu era doar o fantasmagorie a minţii, apoi am aruncat tabloul umil în foc aprins.

Şi am privit în delir cum tot ce am iubit eu odată a fost ruinat de valuri roşii, pătimaşe de căldură. În acel moment am simţit căldura pentru prima dată în interiorul meu, la incinerarea ei. Inima nu-mi mai ticăia dură, respiram fire de viaţă, simţeam stropi călduţi de eternitate încântând-mi chipul surâzător.

„Te-am pierdut, Inimă-Copil, dar m-am găsit pe mine însumi”, mă convingeam singur. Am privit ceasul ticăind din nou, florile delicate dansând elegant, norii jucându-se cu Soarele pasionat şi am ştiut că a venit primăvara. Ea s-a apropiat sfioasă de mine şi mi-a şoptit însufleţită să o aştept pe Summer, fata menită mie.

Mi-am îngropat adânc durerea şi strigătul, am uitat ceasul, iar noaptea s-a scurs pe zidul înalt. O priveam pe Summer păşind uşor spre mine ca şi cum ar fi fost pe clape. Vibram şi simţeam cum mă dizolv lent în molecule. Începeam să călătoresc în ochii ei neîntinaţi şi o îmbrăţişam puternic, aprins, mut.

Pe ea o aşteptasem atâta timp, pe îngerul cu aripi din pene albe şi curate. Iar în acel moment răsăritul şi asfinţitul se prelingeau între două răsuflări. Acolo unde drumul pitoresc se amesteca cu pământul mascat de fire de iarbă fragedă şi cu flori vii care emanau un miros specific, puternic, acolo ne duceam viaţa şi stropi de eternitate picurau pe felurite pietre, iar Inimă-Copil era legenda.
[Imagine: 73m8sj.png]


#25
Am trecut si eu pe aici. So, imi place ideea, e chiar buna, nu am mai intalnit-o pana acum. Ai dezvoltat-o bine. Titlul e destul de inspirat dupa parerea mea. Asezarea in pagina e buna, ai diacritice, nu am vazut greseli de tastare, ceea ce e bine. Acum vine partea mea favorita in care eu critic descriere, naratiune si tot ce mai e de criticat. So, naratiunea e ok, dar mai poate fi imbunatatita, nu ma atrage prea tare, descrierea la fel e buna, dar mai pot fi descrise sentimentele, sa fie descrise mai amplu, mai complex si cum mai vrei tu, doar sa transmita ceva mai aparte. Actiunea e destul de ok, nu am ce comenta la ea. So, bafta in continuare si sa pui si alte oneshot-uri.
[Imagine: j5atg3.png]


#26
Un gând straniu

~ Repeti aceeasi idee , inutil.

" Ascunsă printre norii fumurii, luna plină privea decepţionată micul oraş poluat de oamenii care locuiesc în el. Zgârie-norii erau prea departe de aburii uşori, iar populaţia ducea o viaţă nocturnă; maşinile aşteptau în intersecţii şi oamenii din ele erau mult prea obosiţi. Lumea se plimba pe străzi şi becurile luminau oraşul, colorându-l cu scântei albe. "

Si in pasajul urmator :

" Se îndreptă spre fereastră şi trase draperiile, astfel încât razele pătrundeau în camera colorată într-un albastru stins, estompat. Deschise fereastra şi observă firele de praf care se jucau în fâşiile de lumină. Afară, populaţia oraşului mergea grăbită pe străzile asfaltate, printre blocurile impunătoare. Ridicând-şi privirea, Alessi observă cerul înnorat. Petele cenuşii erau joase, iar în depărtare păreau părţi din clădiri. "

Fraza subliniata nu era necesara.


~ Sunt cateva locuri in care omiti virgula.

" Soarele , încălzeşte treptat lumea şi o înveleşte într-o mantie aurie. Diamantul preţios a îndepărtat de mult petele de nori , şi posedă cerul. Nici măcar păsările libere nu îndrăznesc să-i trădeze dominaţia. Totul se armonizează asemeni culorilor , contopite într-o pictură splendidă. "

" În depărtare, o pădure bogată şi minunată îşi are sălaşul, iar mai departe de ea , munţii predomină cu desăvârşire. Dar ei , se află atât de departe, încât doar o linie subţire, transparentă , se poate observa. "

etc. - sunt mai multe pasaje

~ Ce am mentionat mai sus sunt greseli extrem de minuscule [ aproape inexistente ] in comparatie cu toata lucrarea. Ti-am mai spus si o repet : Esti foarte talentata !
Faptul ca exersezi si citesti mult , ne dovedesti in fiecare rand scris , cu ajutorul epitetelor si al figurilor de stil folosite. Sunt unice si curg foarte usor , fiind pozitionate una dupa alta , intr-un ritm alert.

Momentan am citit doar prima lucrare , dar voi mai reveni si pentru celelalte. Merita citite , dar din pacate sunt prea obosita acum ^^.





Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Razbunare de argint Camelie. 13 6.303 23-07-2011, 02:49 PM
Ultimul răspuns: Akane Hime
  Coboară-mă în Rai ~ Alerim's poems. AlerimxD 25 9.353 04-02-2011, 01:04 PM
Ultimul răspuns: Kayla.


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)