Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

The Shining (1980)

#1
[Imagine: theshiningbritishmoviep.th.jpg]


Pelicula este o adaptare dupa romanul lui Stephen King si introduce povestea scriitorului Jack Torrance si a familiei sale, care se muta intr-o zona izolata din muntii Colorado cand acesta primeste un post in Overlook Hotel ca ingrijitor; locul fiind inchis peste iarna, ei fiind singurii locuitori ai vechiului si impresionantului hotel.

Inainte insa ca translatia sa aiba loc, la interviu managerul il avertizeaza pe Jack, mentionand intamplarea sangeroasa, macelul provocat de fostul ingrijitor Mr. Grady, care si-a ciopartit familia si apoi s-a sinucis cu o pusca de vanatoare. Ignorand complet avertismentul, scriitorul ii aduce pe sotia sa, Wendy, si fiul sau, Danny cu el. Acesta cel din urma are o putere paranormala, talent, "boala", putere misterioasa numita in traducere libera "stralucirea", ce ii permite sa vada lucrurile inainte sa se intample sau lucruri care au fost. Viziunile il fac sa presimta ca tatal sau va innebuni in urma unei serii de evenimente, iar Halloran, bucatarul, care detine de asemenea acea "stralucire", ii spune despre sinistra camera 237. Pe masura ce zilele trec, Jack o ia razna si devine din ce in ce mai agresiv, ajungand sa-si atace familia.

Saint: The shining.
Lia: Jack Nicholson cu toporul?

Un film horror psihologic, mi-a marcat prima decada din viata, pentru ca te tine in suspans pana in ultima clipa, un joc actoricesc nu tocmai bun: Jack Nicholson exceleaza, la fel si baietelul Danny Lloyd, insa Shelley Duvall clacheaza cu maiestrie, iar povestea e chiar redata mai fin decat cea din roman. Din acest unghi Stanley Kubrick (regizorul) a fost deseori comparat cu Stephen King, unii afirmand ca a privit totul mult mai simplu si mai usor de tolerat. Desi are imediat 3 decenii, provoc pe oricine sa-l urmareasca noaptea, si pariez ca nebunia delirica a lui Jack va provoca fiori pe spinare. Are aroma misterioasa a unui clasic de Hitchcock si suspansul unui thriller modern, plus un subiect, lucru ce cam lipseste din filmele noului mileniu.
[Imagine: sigforme.png]


probabil n-ai primit niciodata
telegramele mele sau poate
nu credeai ca e vital cand
lumea mea se descompunea
in ceasuri si goluri
de mine

au imbatranit in cadente
si sentimentele mele
sub greutatea
atator vieti netraite...


Clicky

#2
Da, am văzut filmul. Mi-a plăcut mult.
La început aveam impresia că negrul acela e rău. Wendy are o expresie foarte scary, sincer, mai ales când se sperie. Danny e foarte drăguţ, iar actorul care-l joacă pe Jack arată perfect pentru rol.
Este un film vechi, dar interesant. Plictisitor la început, dar de la jumătate abia mai respiram ^^
Are foarte multe faze super, la început când prezintă tot hotelul şi locul unde se va petrece acţiunea, în sala petrecerilor, în sala în care scria Jack la maşina de scris, în labirint (ador partea aceea).
Povestea este originală şi superbă. După ce Mr. Grady şi-a omorât familia, pentru a fi integrat cum trebuie în acea lume a petrecilor, trebuia să-l convingă pe Jack să facă acelaşi lucru. Este de-a dreptul groaznic câtă putere de convingere a avut.
All in all, este un film foarte reuşit, mai ales pentru că este inspirat din cartea lui Stephen King, pe care abia aştept să o citesc.
Xoxo.
[Imagine: 73m8sj.png]


#3
here's Johnny<3
Surely, Jack Nicholson made a blast, but a lot of credit goes to Kubrick, his most mindfucking movie - a impus o nota sinistra la fiecare aspect al filmului, foarte bine realizat. Desi are in jur de 2 ore merita vazut pentru ca atmosfera e omogena si suspansul nu se pierde de-a lungul filmului. Intr-adevar, Duvall was kinda plain (plus she resembles one of my classmates). Mi-a ramas in minte poza de anii 20 in care aparea si Jack, totally awesome. Din ce stiu, King nu a dezapreciat filmul, dar a facut referire la faptul ca s-a redat doar o schita. Still, one of the best movies I've seen.

#4
REDRUM! REDRUM! Mi-a placut mult filmul asta 4. A fost genul de film de care toata lumea spunea ca e extrem de infricosator, dar nu a fost chiar asa. Este mai mult un film psihologic in care se vorbeste despre involutia psihicului in conditii de privare de la o viata sociala. In plus, am avut o obsesie cu filmele lui Kubrik la un moment dat, si cum acesta se afla printre ele...
In orice caz, nu mi-a placut deloc de mama (uit imediat numele)! Mi s-a parut o actrita jalnica, si de asemenea foarte urata. Dpd meu de vedere, nu avea ce cauta acolo. Pana si copilasul s-a descurcat mai bine decat ea.
Cele mai creepy faze au fost cand cel mic le vedea pe surorile moarte in hotel si ele ii ziceau sa vina sa se joace impreuna pentru totdeauna. GRR! No me gusta!
In fine, a fost un film bun, dar cel mai bun al lui Kubrik este Portocala Mecanica, no doubts!
[Imagine: careless.jpg]
And I don't realy care if you think I'm strange, I ain't gonna change.




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)