Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Sensul vietii tale

#1
Exista un citat anume parca de Nicolae Iorga, care zicea ceva de genul: "Rostul vietii nu este acela de a trai ci a stii pentru ce anume traiesti". Chiar are dreptate. I mean, in viata nu inseamna sa traiesti doar mergand prin parc si admirand privelistea de acolo, ci a risca a iubi, a suferi a invinge. Asta inseamna sa simti ca traiesti, iar un anume mortiv care te face important in viata ta. Amintiti-va ca aveti o singura viata si numai una de trait. Ce sens are pentru voi viata voastra daca nu riscati daca nu iubiti si suferiti. Nu puteti sa va construiti o cutie de plastic in care nimeni sa nu patrunda ca sa nu mai suferiti, ca sa nu mai iubiti pe acel cineva. Voi stiti pentru ce anume traiti ?

Eu una imi traiesc viata asa cum e ea, deoarece am numai una si n u vreau sa o pierd. Iar pentru ce anume triaesc ? Nu, nu traiesc pentru mama, tata, bunici ci pentru un anume scop care ma defineste atat ca fiinta umana cat si ca spirit. Timpul nu sta in loc, iar secundele sunt inumarate una cate una, parca sunt inghitite de cineva anume. Nu pot sa stau sa imi fac un bol de cristal si sa ma ascund acolo. Traiesc fiecare sentiment: durere, pelcere, suferinta, teama, iubire, fericire fara sa le evit. Daca incerci sa ascunzi aceste sentimente, atunci nu vei simti decat o presiune asupra ta. Trebuie sa gusti din viata, numai prin sentimente ca sa afli sa simti ca traiesti. In ceea ce priveste rostul meu, am mai zis. Am un scop precis, unul care ma consacreaza ca persoana si ca spirit pe acest pamant. Nu dau inapoi, nu am regrete.


dar voi ? Ce va defineste pe voi ca persoana fiinta umana, spirtuala etc. cRE este sensul vietii voastre ? Pentru ce anume traiti, iar in legatura cu sentimentele voastre, ele va fac sa simtiti mai bine viata ?

Vreau sa aud pareri in legatura cu asta, iar daca topcul nu are nici un rost, sau daca mai exista unul, mii de scuze ^_^ dar nu am vazut unul asemanator.
-

#2
Sensul vietii mele... Huh, nu stiu inca daca viata mea are un sens 21...
Adevarul e ca nu putem avea un singur scop in viata. I mean, uneori imi doresc sa fac pe cineva trist, alteori sa inveselesc pe cineva, uneori vreau sa mor, alteori vreau sa-mi traiesc viata la maxim, uneori vreau o zi ploiaoasa in care sa pot plange linistita, iar altelori sa fie soare si pe strada mea.

Daca rostul vietii este de a sti pentru ce traiesti, atunci viata mea nu are un rost 21 . Nu stiu pentru ce traiesc si nici nu-mi doresc asta. Imi place mult mai tare sa am o viata imprevizibila, sa fac ceea ce simt in acel moment [desi n-am intotdeauna curajul] , sa pot sa alerg prin ploaie si sa imi atarn creioane in par, lasandu-i pe oamenii sa se amuze sau sa se revolte. Nu am nevoie de un scop anume pentru a fi eu, caci o viata antrenata intr-un singur sens este cu mult prea linistita pentru energia suplimentara care se regaseste in mine.

#3
Chiar nu m-am gândit care este sensul vietii mele, dar ca să raspund aşa, pe moment, cred că scopul principal este să traiesc- cât de ciudat sună asta? Adică vreau să nu am regrete mai târziu că nu am facut aia sau aia. Eu una îmi pretuiesc viata şi nu am de gând să o irosesc, cum fac deobicei altii.

La vârsta mea, normal că mă gândesc ce vreau să fac după ce termin liceul/facultatea, mă gândesc la un viitor mai mult sau mai putin apropiat. Având în vedere că nu ştii niciodată ce-ţi rezervă viata, nu ştii nici ce ar trebui să te aştepti de la ea- the unforeseeable one 10
În orice caz, eu tot cred că sensul vietii este pur şi simplu de a o trai.
She is a living existence of selfishness.


#4
dam... ma gandesc destul de des la sensul vietii mele, in special atunci cand sunt incarcata de prea multe emotii. am simtit toate sentimentele... cateodata ma gandesc ca viata nu are un sens anume, ci ca destinul ne face viata. adica destinul ne trimite semne si noi stim ce este bine, si ce este rau. cred ca rostul vietii mele este de ai face pe ceilalti fericiti. mereu cand cineva, prieten sau nu, are probleme, eu ii ajut sa zambeasca. cateodata vreau sa mor, sa ma bag in pat si sa nu ma mai trezesc a doua zi. dar... de ce? doar din cauza unei persoane? nu! nu merita sa-ti doresti sa mori, intr-o clipa de nebunie, cand esti trist/a, sau cu inima franta. imean, trebuie sa fie un lucru care sa te impiedice sa pleci de pe pamant nu? la mine este visul meu! sensul viestii mele....
Intunecand intunericul,
iata
portile luminii.

#5
Quite frankly , viata nu are sens.Viata de zi cu zi e plictisitoare si monotona. 0-7 ani , quite happy , 7-20+ scoala , 20+ -60 munca, asta e viata ?. Eu consider ca omul de zi cu zi nu mai are o viata, societatea a furat-o.Oricum , vorbesc in general.Daca as muri maine nu iar pasa nimanui, inafara de familie.Sunt doar alt necunoscut in aceasta societate de *rahat* . Te nasti , traiesti si mori , unde e sensul? Pentru mine viata nu are sens

#6
Citat:Banuiesc ca sensul vietii depinde de telurile fiecaruia, de gandurile si trairile fiecaruia, de personalitatile fiecaruia.
Citat:Personal, raspunzandu-mi mie la intrebarea asta am ajuns la: sensul vietii mele este sa-i dau eu un sens in functie de propriile scopuri de atins ce mi le-am impus.
Cel mai inteligent raspuns din tot topicul.

Citat:. Te nasti , traiesti si mori , unde e sensul?
Sensul e in "traiesti".


Well, in principiu, traiesc ca sa nu mor. Sensul? Sunt multe persoane care depind de mine, in multe feluri. Nu as indrazni sa zic ca sensul vietii mele este sa traiesc pentru ceilalti. Nu. Ar fi o minciuna.
Sensul vietii mele...mmm, unul singur nu este. Sunt mai multe. E imposibil ca viata sa aiba un singur sens. Daca ar avea un singur sens, in general, dar si in particularitate, toti am intelege-o. Dar nu e asa. Viata e complicata, si nu are un singur sens. Niciodata.

Sensurile vietii mele sunt definite de situatia mea actuala, care nu e roza. Planurile de viitor, proiectele in care sunt bagata, prietenii pe care ii am, lucrurile bune si rele care mi se intampla....fiecare imi da cate un sens vietii.
[Imagine: chestia.png]
Thank you Isabela! ^^
[Imagine: ObeyMe.jpg]
[size=xx-large]

Blogareala, alea alea...Luftblasse[align=center]

#7
Well, sensul vietii... Well, well.. Sineră să fiu nu m-am gândit până acum că aş trai pentru ceva anume, ci doar traiesc. M-am nascut pentru a trai, corect? Chiar dacă am un anume sens al vietii, pe care să îl urmez, sau doar traiesc prin faptul că respir, exist. Well, cam ăsta devine un sens în sine, nu? Să traieşti pentru a nu muri, doar acum dacă nu ai un anumit scop, să îi zic aşa, te sinucizi. What the fox!

Rily... viata mea nu înseamnă cine ştie ce, dar îmi place cu sau fară un anumit sens. Îmi plac prietenii mei, îmi ador familia şi eu ... sunt eu, indiferent de scop. Acum mi s-ar parea absurd să traiesc pentru altcineva , sau pentru ceva anume, nu ar mai fi viata mea. Când te gândeşti la asta... Devine chiar egoist, presupun. Adică LOL, să traieşti pentru altcineva , ce boring, mai bine traieşti pentru tine. Şi să fiu serioasă de această dată... Aşa este, pentru că nimeni nu îţi dă înapoi timpul petrecut pentru siguranta altcuiva. Asta dacă ar fi să ne referim la un asemenea caz, traind pentru altcineva.
Apoi pentru un anumit lucru, pentru un anumit vis.. Se poate spune , poate multe persoane traiesc pentru a-şi îndeplini anumite vise şi acestea devenind un adevarat scop al vietii, totuşi eu nu ştiu ce înseamnă asta cu claritate, din moment ce nu simt asta.

M-am nascut pentru a trai, şi acesta este scopul meu.

Cam asta vreau să spun, că nu am nevoie de ceva pentru a - mi clarifica existenta, odată ce respit şi ocup şi eu spatiu pe această lume, planetă, ţară or whatevă, nu am nevoie de nimic anume pentru care să îmi bat gândul. Deşi iar, gândindu-te la asta îţi vin în minte multe.. Familia, prietenii şi toate persoanele pe care le cunoşti, evident toate lucrurile care îţi plac. Nu este oare aceasta cauza? Şi aici vine vorba şi de acomodare pentru că noi, oamenii, ne acomodam la orice, din câte ştiu şi am ' păţit' [ să zic aşa ] eu.
Nu pot să mint.. nu mă gândesc mereu la persoanele din jurul meu, mă cam urasc pentru asta. Eu sunt pe primul loc şi ceea ce îmi place mie, apoi vin şi ceilalti, şi nu am ce să fac în legatură cu asta, pentru că îmi place să fiu aşa, şi ... să exist aşa, presupun.
Odată ce te integrezi într-un anumit grup social ai o viaţă socială, când te avânti într-un anumit grup de studiu / lucru sau pur şi simplu distractie, ai şi o viaţă profesională, atunci când te îndragosteşti ai şi o viaţă amoroasă. Eu una nu aş putea urma un singur lucru în viaţă, ca acela să îmi devină scop. Oamenii sunt schimbatori, şi din punctul meu de vedere... Niciodată nu vei putea avea doar o singură dorinţă, adică să respiri doar pentru ceva anume. Şi dacă asta ar fi posibil, atunci... Când se va îndeplini cu adevarat ceea ce ai dorit cu ardoare, şi spunând că ai trait pentru acea realizare.. Ce vei mai face? Pentru ce vei mai trai? Va fi de-ajuns să ocupi spatiu pe Pamânt fară dulcele tau scop? Devinde dependenţă.

Personal exist pentru că aşa a fost să fie, să zic aşa. Aspir la multe şi gândurile mi se schimbă. Am familia mea, pe care o iubesc mai presus de orice, am prietenii mei pe care îi protejez atât de bine cât pot şi toate persoanele importante din viata mea. Este foarte OK să traiesc aşa, este o viaţă cât se poate de normală.

#8
Sensul vietii meleSmile
Nu stiu cat de concret as putea sa-ti raspund.Viitorul ne ofera alegeri , optiuni care ne pot schimba viata.Traiesc clipa si nu pierd nicio ocazie sa risc.De ce? Pentru ca asa sunt eu5
n-as putea sa iti explic.Fiecare avem firi si moduri de gandire diferite.In opinia mea ne creem singuri viitorul si nu exista niciun destin care sa ne ghideze.Depinde de dorintele si aspiratiile noastre.
Presupun ca nu te-am lamurit nu-i asa.Nu stiu care este sensul vietii mele.Sper doar ca niciodata nu ma voi schimba.
De ce ma chinui ca sa vin?
Acum e prea tarziu..
De ce atunci cand a trecut
Sa ma retii tu n-ai stiut,
S-au nici n-ai vrut-o poate..
Stiai c-astept un singur semn..
Din partea ta,doar un indemn
De tot ce-a fost sa ma dezleg
Si viata ta de-a mea s-o leg..

#9
Daca m-ar fi intrebat cineva acum 5 ani despre sensul vietii mele, cel mai sigur as fi facut si as fi ridicat din umeri. Bine, nici acum situatia nu-i radical schimbata, insa am trecut prin multe experiente placute, neplacute, am invatat multe de la persoanele din jurul meu fie ca mi-au vrut raul sau binele.

Cat despre sensul vietii mele in acest moment, as putea zice ca traiesc pentru familia mea careia ii datorez totul deoarece m-a invatat extraordinar de multe lucruri in ceea ce priveste lumea din jurul meu, s-au zbatut si s-au dat peste cap pentru a-mi asigura un viitor si pentru a ma determina sa ma chinui sa-mi fac un viitor.

In al 2-lea rand, as putea zice ca traiesc pentru prietenii mei care m-au modelat oarecum spre a fi mai spiritual, in principiu pentru a vedea cum sunt niste prieteni pe care ii avea intreaga viata si pe care poti conta oricand, indiferent de problema sau situatie.

Iar in al 3-lea rand, traiesc pentru mine, traiesc pentru a deveni cineva in lumea asta si asa plina de nimicuri si nenorociri. Nu zic ca sper sa pot aduce o schimbare , pentru asa ceva e nevoie de mult decat eu si vointa mea, insa nu am luptat pana acum ca sa ma dau batut. Vreau sa am un viitor stralucit si sa arat oamenilor ca intradevar eforturile depuse de mine pana acum au meritat cu desavarsire.

#10
Sensul vietii . . . presupun ca fiecare are un sens al vietii . Fie el bun sau rau . M`am gandit la moarte odata la moarte , dar acum nu mai indraznesc sa ma gandesc . Pentru ce sa mori ? Stiind ca ai atatea sensuri in viata asta , atatea persoane care te iubesc , care si`ar da viata pentru tine , atatia oameni care depind de tine . Pentru ce sa`ti iei viata ? Mai bine traiesc totul . Fiecare secunda , gandindu`te ca nu se intampla acelasi lucru de doua ori . Aud de multe ori " Vreau sa mor " sau "Ce rost am eu in viata ?" . Dar ce rost ai daca mori ? Trebuie sa induri viata , pentru ca ai numai una . Sa repari ceva , sa te gandesti ca existi . Viata e frumoasa asa cum e . Grea sa usoara, este viata mea si nu las niciodata .Sensul vietii mele ? Cred ca este acela de a trai viata si a ajuta si pe altii sa o traiasca , de a fi eu in tot ceea ce fac , sensul sa inveselesc pe toata lumea cu prostiile pe care le fac , gandidu`ma ca nu se intampla a doua oara . Sensul de a indeparta lacrimile de pe chipul celor dragi . Sensul de a zice ca viata e frumoasa , asa cum e ea !



Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Care este scopul existentei tale? aer_cu_plumb 27 19.129 27-10-2020, 01:14 AM
Ultimul răspuns: Katana


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)