Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Chestionar: Cum vi se par fotografiile?
Banale
7.69%
1 7.69%
În principiu, bine realizate
92.31%
12 92.31%
Total 13 vot(uri) 100%
* Opțiunea ta. [Arată Rezultatele]

Self View.

#1
M-am gândit de ceva timp la ideea de a posta fotografiile şi aici (am postat şi pe dA, pentru propria mea vanitate şi placere), şi cu toate că am tras o fugă până la un calculator într-o mare de (ne)civilizaţie, si că acesta deabea merge, mă gândeam că aş putea să pun linkurile aici.
Market Square
Morning Always Smells Of Coffee
Rainy Steps
Self View - Soul's Room
Am facut vara asta si alte fotografii, dar cum fie am uitat sa le pun pe stick, fie nu a mers stickul, nu am reusit nici pana acum sa le uploadez. Calitatea lasa de dorit- stiu-, dar sper macar ca a meritat. Voi mai posta, probabil, si in toamna.
[Imagine: sig3a.jpg]



#2
Hei, am trecut si eu pe aici=] Chiar imi plac aceste fotografii si putin imi pasa daca sunt editate. Ti-au iesit foarte bine, atat poza in sine cat si editatul. Mi-a pacut in mod special cea de a treia fotografie. Cartierul pare asa melancolic, imi place mult peisajul in special acei copaci fara frunze si picaturile de ploaie ce se zaresc pe jos. Ai avut un unghi foarte bun. Deasemenea si ultima fotografie este la fel de reusita, mi-a atras atentia acea parte intunecata, I mean...doar o parte este luminata si se vede chiar foarte frumos acel atelier, sau ce-o fi O_O Acele geamuri chiar au acompaniat peisajul. Primele doua mi se par simple, dar frumoase. In prima poza mi-a atras atentia acei porumbei. Intotdeauna mi-a placut sa vad zeci de porumbei la un loc.

Cam atat, nu stiu ce sa mai spun. Astept si alte poze facute de tine, deoarece acestea ti-au iesit foarte bine. So...succes in continuare, sper sa postezi curand :3
[Imagine: tumblr_lw7j04DPq01r5ikx8o1_400_large.gif]
My mama always says that I'm cute. I don't believe her. I'm more than that !

Shake, shake that booty for Beckha !


#3
Probabil pentru că nu mă ridic la aşteptările celor pasionaţi de fotografie, threadul meu a rămas undeva în ceaţă, aşa că mă gândesc să-l readuc în centrul de interes.

Din ciclul "Morning always smells of coffee", Sleeping Peacefuly
Web, between
Neuron?
Zenith
In the cold light of Morning
Even a brambel is a flower
Childhood
Climbing up that Wall- Trying to hide from Bombs

Sunt doar câteva, o să reîncarc atunci când voi avea oportunitatea.
Aştept păreri şi mai ales critici, atâta timp cât sunt fondate şi detaliate.
[Imagine: sig3a.jpg]



#4
@Luli: Îţi mulţumesc pentru comentariul detaliat, apreciez. Legat de comentariul tău, şi de calitatea imaginilor, aparatul meu de fotografiat, un Sanyo Xacti J4, de 4 Megapixeli, după cum vezi, nu este de mare performaţă. Probabil asta ar putea să justifice într-un procentaj de aproape 100 de ce claritatea/calitatea fotografiei. Singurele fotografii (mai) clare sau mai calitative în ce priveşte lumina şi megapixelii sunt cele macro, pentru că sunt în faza în care experimentez modul macro la extrem. Probabil un aparat mai performant ar mai rezolva din problema calităţii, atât de adânc dezbătută. Nu ştiu dacă sperai să vezi fotografii mult mai... conceptuale, ceva mai ingenioase, dar din păcate majoritatea,sau chiar toate fotografiile sunt destul de vechi. Întradevăr, mi-am îmbunătăţit considerabil din "ingeniozitate". Ca o remarcă, cu toate că nu ştiu ce relevanţă are şi dacă atinge bine punctul în care baţi, să ştii că nu toate fotografiile au o temă originală, uneori este un peisaj, sau un cadru simplu, fără ceva incredibil de special, fără să transmită altceva decât imagine. Sper că ai înţeles ce spun. Nu poţi fotografia flori original, nu poţi avea un unghi original decât dacă mai adaugi şi altceva, şi deci intri în alt tip de fotografie, conceptuală, şi să te îndepărtezi de la categoria în care imaginea se încadrează cu intenţia fotografului. N-o să vezi nimic ingenios în (aproape) nicio fotografie macro, decât dacă obiectul fotografiat este el singur extraordinar prin natură.
Probabil că "Soul's room" are un impact mai puternic datorită titlului, din moment ce fotografia este în aceeaşi manieră ca şi celelalte, şi este mai banală decât multe altele prin imagine.
Aveam într-un timp o serie de fotografii conceptuale, în genul ăsteia, dar le-am pierdut printr-un calculator de la ţară.
Sper că am acoperit în mare cam tot ce ai dezbătut şi tu, şi sper că ţi-am mai clarificat câteva ... păreri.
Îţi mulţumesc încă o dată pentru comentariu, sunt anumite lucruri pe care le voi păstra pe data viitoare, pentru a le acoperi mai bine; am un sentiment că o să zăboveşti asupra lor.
Ca un by the way, aparatul meu este deja stricat, nu ştiu când o să ajung să-l duc la reparat sau dacă o să-mi iau unul nou în curând, aşa că voi posta câteva din aceeaşi perioadă (Disclaimer: multe sunt macro.):
Pouring their derision
One hour to live - Getting hotter
[Imagine: sig3a.jpg]



#5
Mi se pare atat de amuzant cand vad cate-o copilita care incearca sa para atat de interesanta si care topaie fericita in incercarea ei de a atrage atentia si nu vede zidul din fata ei pe care scrie, frumos, iesind in evidenta, PENIBIL. Si il izbeste din plin.
Luli, draga si scumpa de tine, imi pare rau sa te anunt - actually, nopes, I'm not sorry at all. - ca te aflii fix in situatia mai sus descrisa. Daca mi-ar pasa un pic mai mult de tine, te-as intreba daca nu cumva ti-ai rupt vreo mana, vreun picior, ceva, dar cum nu-mi pasa, c'est la vie. Cred ca e la mintea cocosului ca, din moment ce esti complet paralela cu fotografia, cateva cuvinte mari, cautate probabil cu lupa prin dictionar, n-or sa-ti dea dreptul sa te umflii in pene mai rau ca un fazan si sa pretinzi ca oh doamne dumnezeule mare, tu chiar stii despre ce vorbesti si nu esti doar o alta persoana care efectiv n-are altceva mai bun de facut. Ma rog, cred si eu, dar aparent tu esti exceptia care confirma regula, nu-i asa? Oricum, mi-ai asigurat - si sunt ferm convinsa ca nu sunt singura - o portie buna de ras isteric, vazand cu cata mandrie si siguranta pe sine iti expui parerea, crezand ca esti asa de in masura sa vorbesti de sus si ca vaivaivaivai! tu chiar stii despre ce vorbesti acolo si ca niste cuvinte bagate intr-un post si amestecate cu firul de la mouse or sa te faca, in mod cert, sa fii adulata de cel putin jumatate de forum. Guess what? N-ai reusit decat sa fii penibila si-atat. De fapt, greseala mea, nu esti doar penibila si atat, esti chiar putin peste penibil. 3
Sfatul meu: data viitoare cand incerci s-o faci pe smarty-pants si esti oarecum constienta ca nu esti, decat sa te faci de ras, mai bine taci. Sau... mai ai o alta optiune. Eu iti dau o sosetzica, o sa-ti spuna Lia ce sa faci cu ea.
Si mda... stiu ca expresiile si in general citatele celorlalti sunt asa de dragute, dar abtine-te sa imprumuti lucruri de la persoanele care, in mod evident, nu ti-ar imprumuta nici un fir de par.



On-topic: Fotografia nu tine neaparat de unghi, ignora si tu majoritatea ineptiilor scrise de " maretii " critici in threadul tau.
Cat despre aparat, sincera sa fiu, la un anumit punct nu mai conteaza atat de mult cat de professional e ... poze foarte dragute pot fi facute si cu 3.2 MP xD

Ca side note: imi place dust, ideea centrala, doar ca zbrrr, atata praf 17



and oh my dear friend,
you're not the beginning nor the end.

#6
Luli, imi pare rau sa te anunt, dar decat sa iti acorzi un statut de critic in fotografie, cand tu esti mult prea departe de orice notiune ce tine de acest domeniu, mai bine iti indesi o soseata *cough* pardon, prajiturica in gura si te ascunzi intr-un colt intunecat. Daca nu poti fi decenta, voi face personal o disectie asupra galeriei tale mirobolante, ah, cuvantul asta nu se invecheste niciodata xD.

Stii pe langa citatul care l-ai copiat de la iubita noastra Joe/Hexell [stiu ca ii apartine lui Cioran], mai avea ea un sfat pe care puteai sa-l urmezi.

Don't try to be me, focus on breathing.

Shuu, dupa cum stii, nu sunt persoana chiar cea mai in masura sa-ti ofere o critica profesionala, in schimb pot sa las in urma o parere subiectiva in care ma voi rezuma la ultimile tale lucrari.

Sleeping peacefully, contrar opiniei publice [dupa care eu personal trag apa si parfumez locul] este una din acele placeri simple cand vine vorba de imaginatie. Cine a avut ocazia sa priveasca o persoana iubita dormind, ma va intelege cand spun ca este o imagine plina de candoare si calm, in care niciun simt nu mai conteaza. Asta imi evoca si de aceea am si adaugat-o la preferinte. Pentru un autoportret compozitia este foarte buna, singurul lucru minor este faptul ca parca as vedea fundalul un pic mai sters [blurred]. Lumina este buna, in ciuda faptului ca ar fi dat inca o nota calda imaginii daca ar fi fost naturala.


Web, between, nu este fada chiar deloc, decat daca te uiti ca vita la poarta noua cateva secunde si apoi te duci inapoi la treburile tale, vezi, de asta nu e arta pentru toata lumea. Daca incerci sa descifrezi ce e in spatele panzei, devine cu totul interesant, ca plansele care ti se ofera la un control psihologic. Eu vad o galetusa de plastic pe nisip, cat de normala sunt? Singura mea remarca e ca e un pic cam simpla, dar cum altfel poate fi o panza de paianjen?

Zenith, am admirat intodeauna trunchiurile goale ale copacilor, mi se par a fi un simbol desi des intalnit, mirific in statura si nemiscarea lor. Fotografia prinde bine acest spirit mut, in schimb nu-mi pot concentra ochii pe un focal, e un pic cam ametitor.

In the cold light of morning, ah, nu stiu daca iti aduci aminte de fotografia acceea a mea facuta iarna, are acelasi efect asupra mea. It's just so tranquil. Pacat ca obiectivul avea zapada sau ceva pe el, a iesit oarecum patata, desi asa arata oarecum veche xD.

Even bramble is a flower, imi place foarte mult, este un macro foarte reusit, unghiul si lumina fiind mai mult decat potrivite. Cromatica e destul de uniforma, verdele acela oferind o nuanta organica fotografiei. Imi place ca sunt mici detalii ca panzele de paianjen ce confera un ton oarecum parasit, dar populat de o mica lume.

Promit ca voi continua cand vin de la munca ^^
[Imagine: sigforme.png]


probabil n-ai primit niciodata
telegramele mele sau poate
nu credeai ca e vital cand
lumea mea se descompunea
in ceasuri si goluri
de mine

au imbatranit in cadente
si sentimentele mele
sub greutatea
atator vieti netraite...


Clicky

#7
Um acum apar şi eu pe aici [ ştiu că îmi vei da în cap că ţi-am spus odată pe shout că vin dar nu am avut timp ._. shame on me. ] So, în mare îmi plac, ai idei grozave am mai intrat la galerie pe deviant şi m-am chiorât pe acolo xD. I luv your pics. Fotografia care îmi place cel mai mult este And Autumn Came 2 [ on your dA ] super fotografie. + îmi aminteşte de ceva, dar nah nu mai ştiu de ce o.o Neh cred că am văzut ceva asemănător când eram mai mică. Idk am uitat de atunci. So în mare îmi plac.
-

#8
Back on "exposing" pieces of my self.
@Luli: Ţi-am spus şi pe messenger că nu am mai făcut nicio fotografie din cauza aparatului. Cele pe care le-ai văzut sunt chiar mai vechi decât o mare parte din cele precedente. Îţi apreciez încercarea de a-mi comenta fotografiile, soldată sau nu cu un succes.
@Lia, Byby, Lynn and Luli: Mulţumesc frumos pentru comentarii. It means a lot for me.
[Imagine: sig3a.jpg]






Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)