Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Secretul Sakurei ..

#1
Buna acesta este un alt fic realizat de mine .. e de mult facut sper sa va placa ..
Disclaimer: Nu detin nici un personaj - inafara de cele create de mine - ce ii apartin lui Masashi Kishimoti din anime-ul/manga-ul Naruto si nu fac profit de pe urma acestor personaje, intamplari.

Capitolul I
Stau in patul meu moale cu asternuturi albe gandindu-ma la ziua care va veni si la cum ma voi descurca la noul meu liceu ca fiind eleva noua.Upss..cred ca am uitat sa ma prezint sunt asa de nepoliticoasa.Ma numesc Sakura Haruno si am varsta de 17 ani,am parul rozaliu,ochii verzi precum cea mai frageta iarba,inaltime medie,nu sunt nici grasuta dar nici slaba ca un bat,am o personalitate ca sa zic asa chiar de invidiat cu forme rotunde si destul de mari,dar gata cu prezentarile acum ar trebui sa dorm ca maine ma trezesc de dimineata.
A doua zi de dimineata ceasul suna neincetat in camera mea,scot o mana de sub patura si opresc acel sunet enervant.Ma scol lenes din pat indreptandu-ma catre baie.In toata baia predomina culoarea roz,camina de dus roz,langa acesta veceu roz,ghiuveta roz,oglinda roz,cada roz,uscator roz deci dupa cate vedeti mie imi place culoarea roz stiu e cam prostesc dar asta este.Imi dau jos camasa cea rozalie cu care am dormit si ma bag sub jetul de apa,incepant sa ma spal.Dupa aproximativ zece minute ies din cabina de dus,merg langa ghiuveta imi iau periuta roz si pun pasta de dinti pe ea si incep a-mi curata dintii.Dupa ce termin treburile din baie ies cu un halat roz pe mine indreptandu-ma spre dulap,il deschid si de acolo imi scot niste colanti negri,o bluza roz lunga aproape pana la genunchi,o esarfa roz si ma imbrac cu aceste haine dupa aceea imi pun in urechi niste cercei roz cu negru in forma de inimioara,imi iau o jaketa roz si niste botine negre si in final imi pun ghiozdanul in spate.Ies din casa si incep a ma indrepta spre noul meu liceu imi este puntin teama dar asta e viata te pune la incercari.Merg eu ce merg cu gandul pe alta planeta ca nici nu-mi dau seama ca deja ama ajuns in curtea liceului.Ma asez pe po banca la umbra unui cires asteptand ca sa se sune.Nu trecusera mult si se aude clopotelul care ma anunta ca trebuie sa merg sa gasesc cat de repede se poate clasa.
"Hmm,se pare ca sunt in clasa a X-a D.Interesant..sper ca noi mei colegi sa ma accepte asa cum sunt si spre sa ma imprietenesc cu ei."spun eu in gand in timp ce mergeam pe holurile liceului.De o data simnt cum ma lovesc de cineva,eu speriata si timida ca de obicei am zis:
-Imi pare rau nu am fost atenta,va promit ca nu se va mai repeta.spun eu privind in jos de rusine.
-Nu face nimic.Tu trebuie sa fie eleva cea noua nu din clasa a X-a D?!spune acel de langa mine.
-A-a..da eu sunt si dumneavostra sunteti dirigintele meu?
-Da..hai sa mergem in clasa apropo eu sunt Kukashi si sper sa ne intelegem eu sunt si profesorul tau de sport si a celorlalti colegi ai tai.
N-am mai zis nimic doar l-am urmat in dea proape,pana cand se opreste in fata uinei use unde scrie cu litere si cifre mari A X-A D.
A apastat pe clanta si a intrat urmat de catre mine.
-Buna ziua copii!Am o veste de azi veti avea printre voi o noua colega sper sa va intelegeti bine cu ea si sa nu o faceti sa se simte prost doar pentru ca ea e noua s-a inteles?spune Kukashi..Poti sa te prezinti.
-Salutare,imi pare bine sa ma aflu printre voi ma numesc Sakura Haruno am 17 ani,imi place sa ma plimb sa dansez,sa desenez,sa inot,sa ascult muzica,culoare preferata este roz si-mi place sa-mi fac noi prieteni.spun eu.
-Bine Sakura,uite te poti aseza in prima banca langa acel baiat brunet.
-Bine..spun eu.
Ma indrept cu pasi marunti catre banca care mi-a apratato dirigintele si ma asez in banca intrand in lumea gandurilor.
"Uitate la el!Este asa de dragut dar ce pacat ca nu s-ar uita la una ca mine si cu singuranta ar avea prietena off..viata asta chiar ca te pune la incercari cateodata"gandeam eu.
Dintr-o data suna clopotelul care anunta pauza.Profesorul ne saluta si iese din clasa.Dupa ce a iesit ma ridic din banca si ma indrept spre caloriferul de langa geam si ma rezem de el incercand sa ma incalzesc putin deoarece afara este destul de frig.
"Poate exista o sansa sa-l fac sa ma observe dar ia stai..se..uita...el..la...mine...nu,nu se poate cred ca am visez cu ochii deschisi.Dar sa mai privesc o data sa vad..mda se pare ca mi s-a parut off"spun eu dezamagita.
-Hei..ma numesc..

Va urma..!Scuzati daca am greseli si daca este cam scurt .. urmatorul capitol o sa fie mai lung ... va pup !!..
Fic-ul meu [color=#C71585]Sakura si dragostea

http://animezup.com/forum/showthread.php?tid=23489

#2
Pana la urma am aterizat si eu pe-aici. Deci ar trebui sa mai pui descriere. Actiunea, dupa parerea mea e putin grabita, sau poate mai mult. Nu e chiar ceva original pentru ca asa incep majoritatea ficurilor sasusaku, Sakura e noua colega si se indragosteste de Sasuke. In fine cred ca o sa se schimbe pe parcurs. Greseli de tastare nu am vazut si nici de exprimare. E dragut ficul.
Ok astept next si te rog sa ma anunti. Bye:*

#3
Da, am trecut si eu pe aici.

Voi incerca sa nu fiu dura, okay?
Pai in primul rand titlul este cam banal...secretul Sakurei? Puteai incerca altceva insa yeah, decizia ta.

Next, ce m-a deranjat cel mai tare este faza cu rozul! Cand am vazut ca scrii ca faianta este roz, chiveta este roz am innebunit si sincera sa fiu cand am vazut ca ai spus ca pana si periuta de dinti este roz ma asteptam sa spui ca si pasta este roz. Sincer acum, chiar ai exagerat in privinta asta insa este ficul tau deci incerc sa nu ma mai leg de asta (am o mare problema cu aceasta culoare, o detest).

Descrierea este inexistenta sau ma rog, aproape. Incearca sa descriisi tu mai mult sentimentele fetei, ce simte cu adevarat cand ajunge la scoala. Ceea ce ai spustu au fost chestii banale pe care le gasesti in orice fic sasusaku, fara suparare.

Actiunea este cam grabita. O poti incetini cu mai multa descriere. Naratiunea...destul de okay pe aici. Diaogul...nu stiu, replicile mi s-au parut cam banale. Incearca sa te gandesti mai mult la ele. Pune-le in evident intr-un anumit fel, nu stiu...ceva mai special.

Cum s-a descris Sakura...again tipic tuturor ficurilor sasusaku, Sakura fata noua, se prezinta, sta in banca cu Sasuke si vor fi impreuna.
Stai putin, am cam deviat. Ce vroiam sa spun? A da, felul cum s-a prezentat Sakura. Acum hai sa vorbim serios, da? La inceput spune ca ii este frica si asa mai departe si cand vine vorba sa se prezinte spune si ce ii place de parca nu i-ar mia fi frica. Este exagerat. Pune-te tu in locul ei (ma rog, intelegi tu). Ca eleva noua cel mult iti spui varsta si numele in fata clasei, de restul ti-ar fi mult prea rusine sa spui, restul lucrurilor le afla colegii pe parcurs. Stiu ca este un fic insa idea nu este chiar cea din anime, este mai mult in timpul nostru trebuie sa fim si putin realisti.

Acum mai este ceva. Introducerea. Banala. Trebuia sa incepi si tu in alt mod. Adica "Buna sunt x am y ani etc etc " . Nu este chiar interesanta insa ma rog, ficul tau cum am mai spus. Nu ai mentionat daca este primul, tot ce ai spus este ca este facut de mai demult si de asta am fost cam dura desi am spus ca voi incerca sa nu fiu.

Daca este facut de mai demult atunci ai putea sa-ti mai arunci o privire doua peste el si sa rectifici ce mai ai pe acolo.

Well, sper ca nu te-ai suparat pe mine, daca da atunci PM me si o rezolvam. Nu am vrut sa fiu rea in nici un caz. Am vrut sa te ajut. Chiar daca pare ca vreau sa fiu rea si asa mai departe eu vreau doar sa-ti explic ce greseli ai avut. Again sper ca nu te-ai suparat. Asa ca mult succes cu nextul.

#4
Hello. In cautarea mea de citit ceva, am dat de povestea ta, care pare interesanta..numai ca are nevoie de imbunatatiri:-? am mai intalnit ideea cu Sakura cea noua si la mine e prezenta, dar sa nu lungim vorba. Ai avut inceputul clasic..ma nubesc x si ma y ani...prea sec. Puteai sa incepi cu suspanul. Cum? simplu cu decrierea? Adica ziceai ceva de genu.. statea la geam, privea luna, se oglindea in ea si alte chestii. Iar in privinata numelui, pai cand s-a prezentat in fata clasei atunci aflam tot...deci axeazate pe sentimente. Puteai sa descrii mai bine acel brunet de langa ea.

Incerci sa ne tii in suspans? T_T esti rea..deci cine ii se adreseaza rozaliei:>:> in fine..voi citi si voi afla. Te intreb ceva..poveste e facuta in lumea lor ninja, adica dupa anime sau lumea moderna fara alte chestii?
Nu mai am ce sa spun, ca in mare am spus si sa spus. Sper ca nu te-ai suparat. Astept next si te rog sa ma anunti. Spor la scris si bye>:D<
[Imagine: h8v.gif]
 

#5
În primul rând, bună. :]

O să enumăr mai întâi greşelile de tastare: camina de dus- cabina de duş; pe po banca- pe o bancă; simnt- simt ; use- uşi; apratato- arătat-o.
Cred că ar mai fi, dar nu stau acum să ţi le arăt pe toate. Ideea e că sunt destul de multe şi ar trebui ca înainte de-a posta un capitol să-l reciteşti de câteva ori.

Titlul nu mă impresionează şi nu ştiu de ce ai pus două punctuleţe după ‘Sakurei’ O.O Trebuiau să fie puncte de suspensie? Pentru că alea arată aşa: ‘…’ şi nu poţi pune câte puncte vrei tu, ca după aceea să le numeşti puncte de suspensie.

Încă o chestie care nu mi-a plăcut a fost faza cu rozul. ‘Kay, înţeleg că-i place rozul dar nici chiar aşa. A fost o repetiţie inutilă şi destul de deranjantă. Credeam că vei spune că şi ghiozdanul e roz O____O. Apoi, începutul a fost cam deranjant. Găseşti aceşi prezentare plictisitoare cam pe la toate ficurile...Ar trebui s-o laşi pe Sakura să se prezinte altfel, dar mă rog. Şi e ciudat că o fată timidă ca ea, gata, a şi pus ochii din prima pe cineva. Mi se pare cam grăbită acţiunea. : - ?

Până acum nu pot zice cât de original e ficul. Vom vedea în capitolele viitoare. Aşa că, spor la scris.
Bye Bye!

#6
Well salut dear! Trec şi eu pe la ficul tău. În spre deosebire de restul, eu voi fi mai dură. Ai spus că este un alt fic, deci din asta pot înţelege că nu eşti chiar o începătoare. Şi faptul că este mai vechi... well asta nu contează deoarece ai fi putut să-l corectezi. So... pot spune că am văzut chiar foarte multe greşeli. Printre care şi de exprimare, dar şi de tastare. Ce nu mi-a plăcut? Partea în care îi descri baia. Gosh... înţeleg că fetei îi place rozul, dar nici chiar în halul ăsta. Mie sincer la un moment dat mi s-a făcut rău doar imaginându-mi cam cum ar arăta.

Descrierea este aproape inexistentă... sau mă rog, în afară de baia aceea incredibil de roz. Îm loc să ne fi spus cu lux de amănunte cum arată baia, ai fi putut să ne spui cum este aranjată camera ei ( care sper să nu fie la fel de roz ) sau sentimentul ce l-a avut în momentul în care s-a trezit. Era speriată de noua zi, era fericită, deoarece ( cel puţin eu ) nu ne dăm seama ce simte fata. Naraţiunea... de ea nu am ce comenta deoarece este destul de okay.

Acţiunea mie mi se pare o catastrofă totală. Este mult prea grăbită şi în unele locuri, fără logică. Ai fi putut să o mai domoleşti cu nişte descriere. Dialogul, eu îl consider sec. Mda... este banal ( sau aşa îl văd eu ). Am observat că după semnele de punctuaţie ( . , ! ? ) nu pui space. My dear, după aceste minunate semne de punctuaţie întodeauna se pune space. Nu uita chestia asta deoarece îţi face capitolul să arete mult mai îngrijit. De asemenea am observat că ai o mare problemă cu virgulele. Le pui ăn locuri nepotrivite, iar atunci când sunt necesare le laşi în aer şi ţi le voi enumera la sfârşit.

Okay, iar acum să trecem la partea cu greşelile de tastare unde le voi enumera pe toate ( mă rog, doar pe cele pe care le-am găsit ), sper să nu îmi fi scăpat niciuna:

Citat:o personalitate ca sa zic asa chiar de invidiat cu forme rotunde
- din câte ştiu eu, o personalitate nu poate avea forme rotunde; ea poate fi puternică etc... , nu crezi? Această parte a propoziţiei este complet fără sens.
camina de dus - cabină de duş;
veceu - WC ( deoarece sună chiar foarte urât );
ama - am;
dea proape - deaproape;
uinei use unde scrie - unei usi pe care scrie;
Apratato - aratat-o;
Citat:merg langa ghiuveta imi iau periuta roz si pun pasta de dinti pe ea si incep a-mi curata dintii
- propoziţia ta ar fi trebuit să arete astfel;
merg lângă ghiuvetă, îmi iau periuţa roz, pun pasta de dinti pe ea şi încep a-mi curăţa dinţii. În cea originală ( care se află mai sus ) ai folosit de prea multe ori acel "şi". Este suficient să îl foloseşti doar o dată într-o propoziţie, altfel nu mai sună bine deloc + că nici nu arată a lucrare literară cine ştie ce îngrijită.
Citat:imi iau o jaketa roz si niste botine negre si in final imi pun ghiozdanul in spate
- ÅŸi aici este exact aceaÅŸi povste cu ÅŸi-urile
îmi iau o jaketă roz, nişte botine negre, iar în final îmi pun ghiozdanul în spate. defapt aici nu era necesar să foloseşti neapărat "şi".
Citat:Ies din casa si incep a ma
- nici aici nu are sens ceea ce ai vrut să spui ( thanks God I am awake, altfel nu mi-aş fi dat seama ). Ies din casa si ma indrept. Si incepi sa te indrepti, aici este o gresala de exprimare şi cred că îţi dai seama care este, nu?
Citat:noul meu liceu imi este puntin teama dar asta e viata te pune la incercari.
- mda... aici lipsesc o mulţime de virgule ( mai bine spus două ).
noul meu liceu, îmi este punţin teamăb],[/b] dar asta e viaţa te pune la încercări. Ai ceva probleme cu virgulele, întodeauna după iar şi dar se pune virgulă.
Citat:Interesant..
- dacă ai de gând să pui puncte de suspense să şti că acetea vin în grupuri de câte trei ( ... aşa ar veni )
Citat:eu sunt Kukashi si sper sa ne intelegem eu sunt si profesorul tau de sport si a celorlalti colegi ai tai.
- nici aici nu te-ai exprimat bine + că nu este corect nici din punct de vedere gramatical. Şi eu ştiam că îl cheamă Kakashi :-?. Ar fi trebuit să sune ceva în genu:
eu sunt Kakashi. Sper să ne întelegem, tot eu sunt şi profesorul de sport. - mie una mi se pare că sună mult mai bine aşa decât înainte.
Citat:prost doar pentru ca ea e noua s-a inteles?
- ÅŸi aici lipsesc virgulele ÅŸi nici exprimarea nu este de zece
prost doar pentru că este nouă, s-a înteles?
Salutare,imi pare bine sa ma aflu printre voi ma numesc Sakura Haruno am 17 ani - pot spune că aceasta este una dintre cele mai nereuşite prezentări, defapt se aseamănă foarte mult cu restul.
Salutare, îmi pare bine să ma aflu printre voi, mă numesc Sakura Haruno, am şaptesprezece ani. Numerele şi cifrele se scriu cu litere ( doar ca să şti ).
Citat:-Hei..ma numesc..
– aici nu ar fi trebuit să pui aceste puncte de suspensie pentru că nu au nici un rost + că sunt prea multe

So... cam asta este tot, sper că nu te-am supărat şi că vei ţine cont de aceste lucruri
P.S. anunţă-mă când pui next-ul
Bye Bye
[Imagine: 2rcpz12.jpg]

Cincizeci de minute ne despart privirile. Mă doare să te văd mereu atât de distant faţă de mine. Cu ea eşti simplu tu, cu mine de ce nu ai fi? Mă laşi să sper că într-o zi vei putea să-mi vorbeşti aşa cum şi eu încerc să îţi arăt că ţin la tine, dar eşti atât de orb încât nu vezi dincolo de această ceaţă densă pe care ai creat-o de unul singur. Flacăra ce trăieşte-n mine devine din ce-n ce mai puternică cu fiecare privire, cu fiecare literă pe care mi-o rosteşti, dar îmi este frică. Frică ca într-o bună zi această scânteie să se stingă în mometul în care te voi vedea de mână cu ea. Îţi cer un singur lucru, te implor nu mă lăsa în urmă. Nu mă lăsa să fiu doar o umbră a trecutului...

#7
http://sasu.fairtopic.com/t612-secretul-sakurei
http://www.global4um.net/t637-secretul-sakurei-fic
http://narutokingdom.forumgratuit.ro/t8-...ul-sakurei


Aşa îţi las 2 zile să - mi dai o explicaţie plauzibilă.
-

#8
helooo
Chiar daca ficul este in cercetare, dar nu cred ac mai este, a trecut mult timp asa ca s-a confirmat ca nu este plagiat, si atata timp cat nu este inchis, inseamna ca este bun de citit. Dar chiar si asa, tu nu ai mai scris nimic, oare de ce, nu stiu. Descrierea mai trebuie imbunatatita, are nevoie disperata de niste sentimente. Dialogul , nu pot sa spun ca este sec, replicile lui Kakashi nu au fost seci, dar celelalte da. Ideea nu este noua, ea este eleva cea noua, veche, iar dragostea la prima vedere este doar in basme si telenovele. NU am de gand sa mai spun ceva, cred ca am, terminat de comentat.

:bye:



Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Secretul lui Sakura Dulcika 2 2.934 18-05-2010, 06:45 PM
Ultimul răspuns: Denny
  Secretul lui Sakura Dulcika 3 3.350 10-05-2010, 10:40 AM
Ultimul răspuns: O@n@
  Secretul celor 3 gorgone si al talismanului lui Re Riluri 0 1.934 24-03-2010, 01:02 PM
Ultimul răspuns: Riluri
  Secretul nemuriri, dar si al sharingan-ului ellamanu 3 9.918 03-01-2010, 04:14 PM
Ultimul răspuns: *Saiko*


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)