Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Scriere [hiragana -> katakana -> kanji]

#11
Foarte interesant.Dar care dintre alfabete se foloseste mai mult in Japonia?In plus...am o nelamurire: in japoneza se scrie cum scriem noi sau de sus in jos ?(am vazut undeva ca se scria pe pergamente de sus in jos si nu stiu daca asa este adevarat)
Oricum...trebuie sa fiu realista.Nu cred ca voi pleca in Japonia sa ma scufund in radiatii.De ce a trebuit sa-mi placa atat de mult Japonia???Zuppy03
Te rog ... continua lectiile ! Vreau sa vad ce mai urmeaza...Stiu ca sunt multe notiuni si chestii , dar merita sa stii cate ceva pentru cultura generala.
[Imagine: ItachiSig.jpg]






#12
Mersi mult pentru sprijin. Pentru useri ca tine voi scrie.
Pai in Japonia se scrie atat de sus in jos, cum ar fi in cartile scrise in japoneza. O mare parte se scrie de sus in jos si de la dreapta la stanga. Atunci cand citim o carte de altfel citim de la dreapta la stanga, precum manga. Cel mai des se folosesc kanji si hiragana, katakana cum spuneam o folosim doar pentru a scrie cuvinte imprumutate din alta limba.

#13

#14
:Heehe!Ai postat din nou si iti multumesc.Acum stiu sa scriu mult mai multe cuvinte si nimeni nu ma poate intelege.I'm devil !Zuppy08 Apropo esti the best.Am inca o intrebare : care dintre cele trei alfabete ( hiragana,kanji,katakana) ti se pare ca e mai usor ? Si ...ai fost vreodata in Japonia ?(scuze,intrebam doar din curiozitate.Fara suparare)
Oricum ... continua lestiile,alftel vei avea probleme cu mine :grr:Bye si sa te simti bine in vacantza !bye:
[Imagine: ItachiSig.jpg]






#15
Mersi mult de tot. Chiar azi voi posta o noua lectie. Deja incepem sa terminam cu hiragana, de aceea vom trece la o dictare in curand. Pai cel mai usor este hiragana, trebuia sa postez ceva inca de la inceput dar nu m-a dus mintea. O sa postez doua lectii. Cat cu Japonia, inca nu, dar ma pregatesc sa ajung acolo, vreau sa iau o bursa de la ambasada, pana la urma pentru mine japoneza inseamna mai mult decat animeuri. Ma bucur ca te ajuta lectiile si incerc sa bag si gramatica, dar inainte sa terminam cu scrisul. hug

DESPRE HIRAGANA/ KATAKANA, KANJI

#16

#17
Bună. Chiar faci o treabă minunată aici iar eu am de gând să mă apuc cât mai repede de muncă. De mult voiam să învăţ japoneza, nu numai din cauza animeurilor, dar mi se pare o limbă specială şi îmi place pronunţia ^^ Însă nu am găsit pe nimeni care să mă înveţe, nici măcăr tutoriale bune pe net, deci nu cred că îţi imaginezi cât de fericită sunt pentru acest topic.
Am de gând să mă apuc să fac tema cu vocalele, apoi, pe rând voi învăţa şi silabele, îmi par aşa grele... Sper să mă descurc. O să îţi trimit şi poză curând ^^

Mulţumesc mult pentru tot. pupic

PS: Încă nu am citit toate posturile, dar o iau uşor la început. ^^

#18
Bun guys, tinand cont ca am facut asa ceva hai sa mai avansam si noi putin si sa ne apucam de kanji.
Dar inainte pentru cei care vor sa exerseze recomand
CLICK

#19
Mi se pare foarte interesant ce faci si super util, chiar daca nu mergem toti in japonia, ce ne costa sa stim ceva in plus? Teme ti le trimit prin Pm? Vreau sa o iau de la capat si sa rezolv toate temele ce ni le-ai dat de-a lungul timpului.

Sa speram ca totul va fi okay si nu ne vei lasa, caci este meserie treaba cu lectiile.
Samy fu` a`ci!

~Marele meu fratior mai mic: Stefuu~ :smart:
`Mica mea surioara mai mare: Wanna` :bv:
*Sora mea geamana: Me_Amy* :love:

#20
Poy in primul rand te felicit pentru curs e foarte interesant. Eu deja stiu toate chestiile astea insa problema este ca nu por lega cuvintele pentru a forma propozitii. Banuiesc ca fiecare parte de propozie are locul ei insa de pe net e mai greu sa inveti, iar lipsa unui profesor e o problema pt mine ca sa zicem asa. Ma gandeam k poate ai putea sa-mi dai un fel de meditatii in particular. Chiar am nevoie deoarece vreau sa stiu tot ce tine de limba japoneza. Iti las id meu in caz k vrei sa ma contactezi si sa ma ajuti : ma_rry77.
inca odata felicitari pt curs e super tare!




Utilizatori care citesc acest subiect:
2 Vizitator(i)