Satanism
#21
Citat:In Vechiul Testament nici nu exista notiunea de Satana (da, dragilor, am citit si eu Biblia, desi acum multi ani). Iar sarpele abia mai incolo este numit ca si cum ar fi intruchiparea raului care a ademenit-o pe Eva, dar este o concluzie ce poate fii discutata.

Totusi Biblia fiind tradusa si triata ma intreb cat de mult din sensul initial s-a pastrat.

Am vazut pe youtube un tip care vorbea despre cum a intervievat mai multe persoane ce apartin acestei "religii?"[The Church Of Satan], nu mai tin minte exact tot ce a zis dar stiu ca a zis ca oamenii erau, desi ciudati in felul lor, mult mai rezonabili decat alti practicanti ale altor religii. mi se pare ca a sunt si atei, ceea ce mi s-a parut fara de sens. Totusi nu a mentionat nimic legat de palarii. :]]
"You got no business questioning a thang"
#22
@Solomon-Grundy CoS este cultul infintat de LaVey. Tipu' care a scris acea biblie satanista. Ca idee ei respecta niste principii generale fara a avea vrun zeu dar totusi fara a nega. E un fel de agnosticism. Totusi nu stiu cea fost in capul cheliosului ,n mare afirma ca suntem propi nostri zei iar pe de cealata parte ritualurile pentru diferite scopuri propii erau ceva obisnuit in CoS.
Nu religia face pe om rezonabil , ci invataturile desprinse din aceasta,care pot fi diferite de la persoana la persoana.
Personal nu-mi plac religiile/cultele organizate, cred ca asta e ceva personal si nu trebuie desfasurat in grup pentru binele tuturor.
Elda Taluta
Sarks Sark
Ark Alks
#23
Citat:In Vechiul Testament nici nu exista notiunea de Satana (da, dragilor, am citit si eu Biblia, desi acum multi ani). Iar sarpele abia mai incolo este numit ca si cum ar fi intruchiparea raului care a ademenit-o pe Eva, dar este o concluzie ce poate fii discutata.

Se pare ca nu ma pot abtine 21
Satana inseamna de fapt adversar, vrajmas, si notiunea in sine vine chiar din Vechiul Testament.
Evreii nu aveau o perceptie atat de spirituala asupra lucrurilor, de aceea in VT satane erau considerati zeii straini ai popoarelor. Diferenta dintre relatia bine-rau in celalate religii era la ei aceea ca zeii pagani nu erau considerati rivali ai lui Dumnezeu, fiinte de aceeasi putere cu el si cu care se afla in lupta, ci clar inferiori si supusi puterii Lui. Ca termenul 'satana' era folosit mai mult ca atribut al fiintelor supranaturale o dovedeste si folosirea lui pentru ingerul care a iesit inaintea lui Balaam (tipul al carui magar a inceput sa vorbeasca).
Evreii din VT nu erau prea inclinati spre lumea spirituala, de aceea lucrurile descrise despre diavoli sunt limitate la zeii 'neamurilor', posedari si referinte la fenomene supranaturale (frica de noapte, lucrul ce umbla in intuneric, etc).

Acum puteti sa discutati despre satane in continuare.
[Imagine: tumblr_m0b1jsILTh1qg582mo1_r1_500.gif]
#24
Ok "Dumnezeul" sau cel putin in numele lui s-au comis o multitudine de genociduri de infanti, a adus foamete si seceta unelor popoare, a ordonat armatei israelite sa omoare toate fiintele vii pe cand Joshua a invadat Caanan-ul. Si ce a facut satana let me think, si-a batut joc de Iov, OMG NOT Iov un singur om prapadit(din ordinul lui d(D)umnezeu of course).

Acum imi pun intrebarea: "who is the true evil son of a ...you know what?" NO STOP ! raspund singur. Este omul din imaginatia caruia s-au nascut aceste basme, but im too biased guess.
#25
Eu una m-am documentat despre asa ceva si Satanismul e o religie ce nu presupune venerarea si credibilitatea intr-un asa zis Dumenzeu. Acesta presupune urmarea propriilor dorinte si ideluri si nu cere sa venerezi pe nimeni asa cum zice Bilblia ca sa-l cinstesti pe Dumnezeu. Nu, pur si simplu el iti da cale libera sa alegi cine vrei sa fii si cum vrei sa fii! In plus daca v-ati uita epste cele 11 legi satanice a-ti vedea ca se aseamana in mare parte cu cele 10 porunci Dumnezeiesti.
Eu una cred in Dumnezeu, dar nu cel dn biblie, cerd ca el exista si stie El sa-si faca treaba. Daca era asa cum zice Biblia noi acum nu am mai fi avut: driguri, criminali, hoti la costume si filmele pentru adulti! Deci e cu totul "alta mancare de peste" !!
[Imagine: tumblr_mr6iorgamH1r9w3pqo1_500.gif]

"Sounds like fun!"
#26
Ce intelegeti voi prin satanism?
Mai demult m-am documentat mai mult despre aceasta "religie" si nu mi se pare una chiar foarte rea.Adica nu trebuie sa crezi in nimeni,esti doar tu stapan pe sine si trebuie sa crezi in tine si in puterile tale.La prima vedere acest termen de "satanism" mi s-a parut ceva sumbru si chiar opusul meu,crezand ca oamenii care sunt satanisti sau se cred sunt de fapt oameni rai care doresc doar raul societatii in care traiesc si moartea celor care isi bat joc.Dupa ce m-am documentat mai mult nu mi s-a parut la fel ca prima oara,adica acestia sunt niste oameni intr-un fel normali ,dar independenti care nu au nevoie de cineva in care sa creada.Fiecare are o religie si crede in ceva/cineva fara sa conteze ca este Satana sau Dumnezeu sau Allah (sper ca am scris bine).

Pro sau contra?
Nu sunt nici pro,dar nici contra sunt la mijloc.Oamenii acestia nu cred ca fac vreun rau societatii fiind mai rebeli si mai independenti.Si rockerii la prima vedere crezusem ca sunt satanisti,dar dupa un timp mi-am dat seama ca de fapt nu sunt si doar le place stilul acela de a fi rebel.

Credeti ca a devenit un fel de moda?
Pentru unii care se cred "smecheri" spunand ca sunt satanisti este o moda.Am avut niste specimene dinastea in scoala care isi desenau tot felul de pentagrame si tot felul pe maini si pe unde apucau.Vorbeam cu ei si nici macar nu intelegeau termenul de satanist,ei doar credeau ca daca iti desenezi o stea din doua triunghiuri esti satanist,wow,dar nu e asa.Satanistii nu sunt un pericol,daca ei fac ritualuri nu cred ca e treaba noastra,cum si preotul tine slujbe si ne spune ca Dumnezeu e mare si tare.Sincera sa fiu nu stiu nici in cine sau in ce sa cred.In fiecare om exista acel rau care odata si odata va iesi...Anyway,aceasta este parerea mea despre ei.
[Imagine: 9pwads.gif]
#27
Nu am cine stie ce parare asupra acestui subiect, deoarece mi se pare acesta doctrina pur si simplu absurda si distructiva prin prisma egocentrismului pe care il promoveaza. Din ce inteleg eu, exista 2 tipuri de satanism: un satanism traditional, mai obscur, axat pe venerarea lui Satan si un satanism modern, mult mai raspandit decat primul, care promoveaza individul si in care Satan reprezinta un simbol antitetic pentru Dumnezeu si nu neaparat o zeitate. Primul tip nici nu il voi aborda, deoarece insusi bunul simt pe care orice om ar trebui sa il aiba il reneaga, prin urmare imi voi exprima opinia doar despre al doilea.

Eu unul, personal, sunt contra acestei filozofii egocentriste si individualiste, care aseaza omul in centrul universului. Mi se pare o doctrina aroganta si nihilista in esenta, care nu tine cont de nimic decat de interesul propriu. Eu unul sunt in mare parte agnostic, insa totusi cred intr-un Dumnezeu (nu neaparat cel infatisat in Biblie), dar nu pot dovedi existenta Acestuia.In perspectiva noilor descoperiri din domeniul stiintei si astronomiei, ar trebui totusi sa ne pastram umilinta, deoarece nu reprezentam nimic in universul acesta, daca ne raportam la magnitudinea dimensiunii acestuia. Sunt multe lucruri care nici acum nu putem sa ni le explicam cum ar fi: ce s-a intamplat inaintea Big Bang-ului, unde este frontiera universului, chestiuni care nu ne da dreptul la aceasta morga.

Cat despre faptul daca a devenit sau nu la moda, nu stiu ce sa zic, nu prea am dat peste persoane care sa se considere satanisti or something, nu cred ca e chiar atat de comun, cel putin in Romania. Insa cu toate acestea, aceia putini care se considera astfel probabil o fac pentru a cersi atentie si a arata celorlalti cat de rebeli si cool sunt ei ca reneaga un Dumnezeu, in conceptia lor, pampalau si lipsit de putere nestiind ce inseamna cu adevarat satanismul autentic.

Anyway, asta e parerea mea.
[Imagine: tumblr_static_tumblr_static_dilvsoojho0sgwoc0s4s.png]

"What's wrong isn't me, what's wrong is the world!"
#28

Mai oameni buni, multi dintre voi habar nu aveti cu ce se mananca chestia asta cu satanismul, nu ca eu as fi avut contact direct cu ea (Doamne fereste!), insa chestia e destul de periculoasa. Cunosc cateva cazuri destul de grave in ce priveste treaba asta, dar nu are rost sa le "povestesc" aici. Ideea e ca satanismul nu este doar ceva "la moda" si nici ceva inofensiv sau pur ideologic, ci este cam acelasi lucru cu vrajitoria, in sensul ca lucreaza cu aceleasi puteri (forte ale raului) dar, dupa parerea mea, poate fi mai ceva periculos decat aceasta pentru ca presupune o comunitate secreta si, daca unul dintre membrii ei vrea sa renunte, ceilalti il linseaza pur si simplu.

Iar pentru tipul care a dat acele exemple "contrare" din Biblie, am si eu o intrebare: Ai vazut vreodata un demonizat? Mai omule, nu stii nimic, sunt lucruri infricosatoare pe care le face diavolul cu oamenii si le distruge sanatatea, viata si, mai grav, sufletul.

Eu nu inteleg de ce nu esti corect si exagerezi cand scrii lucrurile de mai sus. Am inteles ce ai spus despre "ravagiile" pe care le-au facut evreii intre popoare "la indemnul lui Dumnezeu" ca sa ma exprim oarecum in termenii tai, dar, referitor la asta, iti recomand sa citesti niste carti de exegeza (interpretare) biblica, poate ti se clarifica anumite intrebari. La modul in care ai pus tu problema, (si intr-un fel te inteleg, pentru ca si eu am avut niste intrebari legate de treaba asta candva, insa am fost deschisa la raspunsuri, nu mi-am raspuns singura), nu se poate raspunde decat complex, de aceea nu voi scrie nimic aici legat de asta.

Iar referitor la treaba cu Iov, pe bune, ai exagerat extrem de mult. In primul rand ca Dumnezeu i-a dat voie diavolului (nu l-a pus, e o diferenta) sa-l ispiteasca pe Iov, pentru ca acesta sa fie "incercat ca aurul in foc" si sa i se vadeasca rabdarea, in al doilea rand ca pe Iov l-a rasplatit inzecit dupa ce a trecut prin acele suferinte, si in al treilea rand, ai amintit doar o mica chestie dintre multele rele pe care le-a facut diavolul, exagerand partea "violenta" a Vechiului Testament. Totusi, pentru cultura ta generala, ti-l recomand si pe Noul, poate ti se schimba putin viziunea, de fapt, cand citesti Biblia, trebuie sa incepi cu Noul Testament ca sa-l intelegi pe Vechiul, si trebuie sa ai carti auxiliare de interpretare, ca altfel o iei pe carari, ca sectantii; in fine, subiectul e vast, nu are rost sa continuam.

Nu vreau sa se inteleaga ca as jigni pe cineva, nici pe departe, chiar daca am avut o exprimare mai directa, dar nu inteleg deloc mentalitatea aproape generala care domina pe aici. Nu vad deschidere, majoritatea au ochelari de cal si vad numai excitantul mass-mediei ca pe un dumnezeu, realitatea concreta pare fada, iar valorile adevarate complet eliminate din ecuatie, tocmai pentru ca nu sunt compatibile cu mentalitatea impusa si inoculata in mintile noastre prin "ecran". Eu zic sa studiati mai bine fenomenul asta al religiei ca sa intelegeti intr-adevar cat de periculoasa este secta satanismului si cat de mult merita sa evitam integrarea ei in mentalitate ca fiind ceva normal sau cool.
Hetalia

Sa fii deschis nu inseamna sa fii receptiv la ce iti place tie, ci la ce este bine, atfel te numesti "om cu prejudecati", eticheta pe care oamenii din ziua de azi o pun numai celor demodati, dar nu se vad pe ei...
#29
Daca e o chetie legata de ideea de a fi satanist: individualism, inclinarea catre "desfrau" etc... nu mi se pare nimic neregulamentar. Doar mie, personal, imi place Imn la Satan a lui Alexandru Macedonski...

Daca e o chestie ridicola gen il veneram pe Satan si ii cerem ajutorul cand vrem sa-i facem rau cuiva (cum am vazut intr-un fel de documentar pe Nat. Geo.)... nu ca multi "crestini" nu scriu la biserica biletele pentru ca vecinului sa-i crape capra... cu ritualuri ciudate atunci consider ca omul e cam inapoiat. Dar atata timp cat ideile altora nu afecteaza oamenii direct... atunci... de ce sa-i interzici omului sa creada in ceva?

Eu sincer n-am constatat ca ar deveni la moda asa ceva. La moda sunt insa pantalonii foarte stramti de ambele sexe... Asta sigur e la moda. Satanismul in niciuna din formele lui... nu l-am intalnit!
Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)
This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.