Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

PoveÅŸti de dragoste.

#1
Ok, mă gândeam că dacă tot le postez pe fiecare forum pe care îl găsesc de ce să nu le pun şi aici?
Aştept critici şi păreri.
Nu's one-shot-uri.

Poveste de dragoste



Traversam străzile una după alta, mereu aceleaşi pajişti gri, din beton, tari... Oftaturile necontenite ieşeau una după alta din gura mea de când am plecat din casă. Chiar, când am plecat? De câteva secunde, minute, ore... Nu ştiam. Mergeam în continuu de când am ieşit pe uşa aceea blestemată. Ufff, cât uram uşa care mă închidea unei camere cu pereţii albi ca varul, cu geamuri murdare, pe care n-am încercat niciodată să le spăl, nu că ar fi posibil, şi miile de pricturi rupestre făcute de Joseph, pictorul care a stat acolo înaintea mea. Îl ştiam pe Jose a câţiva ani, vreo trei, de la pirimul meu curs de artă plastică.
-Hei, ai grijă pe unde mergi! se auzi un glas dur, grav, autoritar în spatele meu
-Mhm? mă zâiesc la tânăr plină de ciudă că m-au furat gândurile. Scuze... îngân în şoaptă privindu-l în ochi.
Mă simeam atât de mică în comparaţie cu el. Avea aproxim douăzeci de centimetrii deaspura capului meu. Ochii săi mă fixau cu durere, parcă sufereau. Şi ai mei aveau aceiaşi privire, mai suferindă, mai plină de acea durere pe care o simţi când eşti trăda. Părul precum abanosul era long şi rotit, „gen Justin Bieber”, cum mi-am spus când am văzut prima dată o frizură ca a lui. Îmi venea să mă ridic pe vârfuri şi să îmi adânces degetele în părul lui catifelat şi moale, să mă joc cu el şi să-l încâlcesc apoi să-l aranjez.
-Mda, bine... Uhm, eÅŸti ok?
Am clipit des, rătăcindu-mă în ochii aceia adânci.
-Mmm? Da, sunt bine... Tu?
Simţeam cum privirea lui mă ardea, îmi venea să mă întorc şi că mă ascund. Am început să mă joc cu un fir de păr din claia mea şatenă. am lăsat ochii în jos simţind cum lacrimile îmi udă ochii şi aşa destul de roşii. Plâneagm destul de des în ultima vreme. Dar totul era împotriva mea, aşa că nu pteam face altceva. O mână caldă îmi ridică bărbia încet, dar ferm. Doi ochi căprui cât a unei căprioare îi fixau pe cei doi verde albăstrui ai mei. Buzele sale pline s-au mişcat încet, spunându-mi ceva.
-Hei, păpuşă, mie nu mi se pare că eşti ok...
Mă prinse de talie şi m-a ridicat la nivelul său. M-am balansat picioarele cu putere în faţă şi în spate, având totuşi grijă să nu-l lovesc. Când m-am prins de gâtul lui din gura mea au ieşit două valuri de cuvinte pe o japoneză puţin stâlcită. Amintindu-mi că eram printre puţinii newyorkezi care ştiau japoneză cât de cât fluent spun pe engleză:
-Hei, sunt ok! Doar că gândesc prea mult.
Surâse. O făcea într-un mod minunat, care mă încălzea. „Iaaa! Mânca-ţi-aş, ţi-a căzut deja cu tronc?” îmi spun în gând ca şi când n-aş fi în braţele sale puternice, care acum mi se păreau mai protectoare decât a orcui altcuiva.
-Mmm, câteodată nu-i aşa bine să gândeşti ce faci... spuse blând aprorpiindu-şi chipul de al meu.
Apoi am simţit buzele sale atingându-le pe ale mele. Sărutul n-a fost ceva trecător, a durat parcă minute în şir , ore... Când s-a terminat nimic nu mă putea face mai fericită. „Doamne, ţi-a picat cu tronc!” îmi spun.
-Eu sunt Matthew, încântat.
-Eu sunt Brigette, la fel!
Îmi zâmbi dulce apoi porni spre bordură. Se aşeză leneş pe bucăţile reci de ciment şi îmi făcu semn să vin şi eu lângă el. Mi-am prins fusta ca să nu o ridice vântul şi am păşit lângă el, punându-mă graţioasă pe o altă bordură albă. Am chicotit fericită prinzându-mi gingaş bretonul şaten-roşcat care îmi intra mereu în ochi.
-Spune, ce face o domnişoară ca tine într-un loc mahalagist ca ăsta?
-Îşi omoară timpul bun de omorât... Dar tu?
Matthew ridică din umeri şi-mi spuse că nu ştie, apoi îşi duse mâna după umărul meu. Sângele a început să urce cu puterea unui taur spre obrajii meu acum îmbujoraţi. Nu-l ştiam de mai mult de zece minute şi cu toate astea ne-am sărutat de parcă eraum împreună de cine ştie când. Zâmbetul senin pe care i l-am arătat era puţin fals. Dar nu era un „fals” rău, era doar cât să nu trezesc suspiciuni. Era pentru binele lui. Şi al meu.
Din gentuţa mea răsună o melodie foarte bine cunoscută de mine, „I'm a loner” cântată de CN Blue. Am luat telefonul şi am atins ecranul rece. S-a luminat încet, aşa cum l-am stat, şi m-am uitat cine m-a sunat.
-Jose... murmur privind ecranul
-Vai de viaţa mea! făcu surprins Matthew. Tu ai prieten!
L-am privit pe tânăr fără să clipesc. Am chicotit după câteva secunde, lugindu-mi gâtul să-l sărut pe obraz. El s-a ferit. Am lăsat capu în jos zâmbind afectată.
-Nu-mai-am! spun sacadat şi veselă către el.
Matthew râse zgomotos.
-Nici-eu! făcu pe acelaşi ton pe care l-am folosit şi eu. Mmm... Nu te supăra că te-am sărutat aşa, ca o bovină!
-Hmm... Ar trebui să nu mă supăr?
-Mmm... câteodată nu-i bine să gândeşti ce faci...
Am zâmbit şi l-am sărutat uşor pe buze. Chipul său a rămas şocat şi după ce am terminat. Îmi zâmbea pueril, ca un nebun. „Mâncarea!” îmi spun în gând sărind ca arsă îmi picioare. Am început să merg într-un pas alert spre casă. În aproximativ 50 de metrii m-am oprit căci botinele negre cu tocul de aproape zece centimetrii nu mă lăsau să merg în pasul alert pe care l-am ales. Am înjurat aranjând fusta în carouri, neagră cu crem.
-La dracu' cu toate tocurile! spun în şoaptă, închizând un ochi din cauza durerii care-mi străbătea picioarle şi cu celălalt zgâindu-mă la botine.
Matthew surâse în spatele meu şi m-a prins de talie. Îmi întorc capul şi îl privesc încruntată.
-Doar nu vroiai să pleci fără să mă laşi să te conduc...

*

M-am dat jos din decaptabila de un negru-metalizat. Matthew îmi trimise un sărut prin aer. Am zâmbit schiţat şi am pornit spre uşa de la casa scării. Am început să urc şirul nesfârşit de scări cenuşii, reci, murdare. Gândurile mele curgeau unul după altul, aprofundându-se tot mai tare în ele. Mi-am ţuguit buzele, încă simţind gustul dulceag buzelor lui. Oh, el! Îl ştiam de o oră, cel mult, dar mă pierdeam în ochii săi de onix, puteam să zbor când îl vedeam aproape... Mă îndrăgostisem de el!
-Doamne! Termină cu prostiile, Brit! Poate că... Trăieşti într-o poveste, cum faci mereu!
Mă aşez plină de dezamăgire pe scări. Îl iubeam, dacă se putea, mai tare decât voi putea să iubesc pe altcineva vreodată.

*

#2
Frumos fic. Cand am vazut postul imi era lene sa citesc insa am inceput sa-l citesc sperand sa fiu primul care comenteaza. Sincer mi s-a parut foarte interesant. Iubire, drama. . .imi place fic-ul acesta. Putin cam ciudat modul cum s-au indragostit ei insa amandoi se potrivesc. Mi-a placut mult si fazele amuzante care le-ai introdus(,,-Vai de viaţa mea! făcu surprins Matthew. Tu ai prieten!" :-)) sau cea cu mancarea. Cum am spus e de urmarit si astept continuarea. Putin cam grabita, sau tastatura ti-o ia inainte? Eh. . .nici eu nus mai departe insa spor la scris, m-ai facut chiar curios ;).
[Imagine: tumblrlx7b30asgu1qg0svn.gif]




#3
:D hello
pai ti-am citit acest prim capitol, presupun ca o sa mai fie, nuh?
in orice caz, mi-a placut in mare, as fi vrut sa-i descri mai mult sentientele fetei, pana la urma e din perspectiva ei povestit si sa nu te limitezi la un simplu "il iubesc", mi se pare ca sentimentul de iubire implica multe altele
a fost ceva impulsiv, nici unul nu a stat sa se gandeasca, suna frumos, cumva ireal...
in rest, ai avut multe greseli de ortografie, undeva era chiar si un cavant lipsa, bine ca se deducea din context, oricum, mai multa grija pe viitor si daca tot nu e primul loc unde il postezi ar fi trebuit sa-ti rezolvi greselile pana acuma (nu e un repros deci nu mi-o lua in nume de rau)

cam atat, sper sa te bucuri de comentariul meu si sincer, chiar imi place cu scrii deci succes in continuare
4

#4
'ello. Interesant fic, insa actiunea e cam grabita. Descrierea,off, cam lasa de dorit. Dialogul e bunicel. Virgulele nu prea sunt acolo unde ar trebui sa fie.

mă închidea unei camere = ma inchidea inauntrul unei camere
pricturi = picturi
pirimul = primul
zâies = zgaiesc
simeam = simteam
aproxim = aproximativ
centimetrii = centimetri
deaspura = deasupra
aceiaÅŸi = aceeasi
trăda = tradat
long = lung
adânces = adancesc
că mă ascund = sa ma ascund
Plâneagm = Plangeam
pteam = puteam
a unei = ai unei
doi verde albăstrui = doi ochi verzi albastrui
M-am balansat = mi-am balansat
a orcui = ale oricui
aprorpiindu-ÅŸi = apropiindu-si
obrajii meu = obrajii mei
Îşi omoară timpul bun de omorât (incearca sa nu mai faci repetitii, puteai sa scrii ceva gen : "Isi omoara timpul liber")
metrii = metri
picioarle = picioarele
decaptabila = decapotabila
aprofundându-se = aprofunzandu-ma

Si mancarea?!:))
Cam multe greseli. Reciteste textul inainte de a-l posta sau poti da direct un edit.
Mi-a fost putin greu sa inteleg capitolul, dar am reusit intr-un final.
In rest, astept next-ul.
~Love isn't that simple; you can't say is outloud, you have to feel it~
~There is no endless torture for a human than his own thoughts~

http://janyne-feaver.livejournal.com/
http://noisyboisy.wordpress.com

#5
*


Au trecut cinci ani. Matthew a plecat acum trei. Prima zi nu a fost decât începutul. Au trecut săptămâni din ziua aia când l-am văzut a doua oară. Mă iubea, dar îi era frică de adevăr. Îi dădeam dreptate, şi mie mi-a fost. Dar am aceptat, şi eu, şi el, realitatea. Când a plecat mi-am spus că între noi a fost o poveste, nu realitate. A fost un basm minunat, pe care nu-l voi uita vreodată. Dar sfârşitul nu a fost cel mai fericit. Mi-l amintesc perfect, de parcă ar fi fost ieri.
Eram pe iarbă, în faţa blocului în care stăteam. Îmi cânta un cântec compus de el, „Blueish green eyes”. Mi l-a dedicat. Cuvânt cu cuvânt. Sărut cu sărut. Când a ajuns la mijloc s-a oprit.
-Plec. spuse.
-Ba nu! murmurasem, prinzându-l de gât.
-Ba da, de tot! Plec în Sidney...
-Nu! De ce?
Matthew doar se ridică. se ridică şi plecă, lăsându-mă singură, plângând, în întrebările mele.
Câte întrebări aş fi vrut să-i pun! Să aflu de ce, ce i-am făcut de mă lasă aici singură, în uriaşul New York, să sufăr. Acum îl uram şi îl iubeam în acelaşi timp.

*


Merg pe aceleaşi străzi. Parcă îl auzeam cum mă trezise din visele mele pline de durere. Amintirea era atât de vie încât m-am întors şi am început să bângui scuze. Dar m-am oprit, am simţit lacrimile căzând pe obrajii mei rozali.
-Te i.. urăsc! murmur şi am început să fug plină de furie înapoi spre casă.
Străzile erau reci şi pline de ură. Lacrimile mici, precum cristalul, veneau, aluneacau şi plecau. Te iubeam pe tine, numai pe tine! Aş vrea să fi aici, să mă strângi în braţele tale puternice şi să nu mă laşi să plec. Tu, care te crezi atât de perfect, de fapt eşti imperfect. Eşti imperfect prin mine! strig în sinea mea.
-Brigette! se auzi un glas atât de cunoscut în spatele meu,
M-am întors cercetând mulţimea. Era el! Părul acum îi era scurt, dar la fel de brunet. Ochii săi căprui şi mari ardeau cu aceiaşi privire perversă. Era acolo. Era colo şi îl vedeam aievea! Era acolo şi venea spre mine. A ajuns în faţa mea şi m-a prins în braţe. Eu l-am împins, lovindu-l peste faţă.
-„Sângele tău, câine, pentru al meu”! recit plină de ură când se întoarse spre mine, privindu-mă surprins.
-Ce-i cu tine, Brit? Ce-am făcut?
-Ai plecat, asta ai făcut! Nici măcar nu mi-ai spus de ce!
-Nici măcar n-ai fi înţeles! mormăi el urâcios, masându-şi obrazul rozaliu.
L-aş fi cuprins în braţe, şi l-aş fi strâns atât de puternic de parcă n-aş vrea să-i mai dau drumul, dar asta însemna să îmi calc peste mândrie şi toate jurămintele pe care le-am făcut singură, în umbra nopţii.
-Normal, doar sunt proastă, neh?
Matthew lăsă capul în jos, privindu-mă în ochi. Mâinile sale au cutreierat talia mea. M-a prins de spate, m-a tras mai aproape şi mă sărută. Era un sărut cald, plin de dragoste. Dragostea aceea pe care nu mi-a arătat-o niciodată. M-am ridicat pe vârfuri şi l-am prins de gât. Mă simţeam ca o prostă că l-am sărutat înapoi. Era atât de enervant cum mă controla, când mă privea drăgăstos şi mă făcea să-l iubesc indiferent cât de mult l-am urât în secunta trecută.
-Gata... murmur când mâinile sale au coborât de pe spate, sprinzându-mă de picioare.
Dar nu s-a oprit. A contiuat, coborând spre gât.
-Gata, Matthew! spun serioasă împingându-i mâna.
-Bine, gata, am terminat!
Parcă-l auzeam cum spunea în gând „nu de tot!”. M-a luat în braţe şi a început să meargă spre decaptabila lui negru metalizat.
-Unde stai? Că eu stau la o babă şi nu cred că o să-i palcă...
-De mine? De ce?
-Nu eşti măicuţă...
Am chicotit, lăsând mâna să se prindă de umărul băiatului.
-Pe lângă 6th Ave.. mă opresc privind în gol.
Azi era „Ziua lui Jose”, ziua în care eu nu mă duceam acasă şi el venea cu cine vroia. Era un schib echivalent. Eu îl lăsam o dată pe lună singur, iar el nu-mi aducea aminte de Matthew sau nu mă punea să vorbesc cu alţi băieţi.
-Unde am stat şi ultima dată... spun melancolică gândindu-mă la mica mea garsonieră.
După ce, în sfârşit, am cumpărat-o n-am avut tăria să o vând când Joseph m-a invitat să stau cu el. Acum camera avea un pat exact lângă uşă, un frigider, hipofrigiderul cum i-am spus cât şi-a renovat apartamentul Jose, care era veşnic gol, o măsuţă şi doi tabureţi, mobilă de grădină, luate de la reduceri, şi câteva covoraşe ascunse. De lângă geamul înlocuit recent, nu mai vedeai prin cel original, până lângă pat oricare loc era umplut de multe tablouri şi schiţe făcute de mine.
Am auzit sârţâitul roţilor mângâind drumul şi zgomotu plăcut al motorului când maşina demară. Am traversat străzile încet, într-o tăcere de mormânt, care mă apăsa. Ne-am oprit la semaforul din intersecţia care ducea spre bloc. Amintiri plăcute şi oribile s-au lansat cu viteză în mintea mea, făcându-mă să plâng. Nu plângeam de tristeţe, plângeam gândindu-mă la fericirea trecutului.
Maşina porni încă o dată, traversă strada, apoi se opri în faţa blocului. Matthew coborî, îmi deschise uşa şi îmi întinse braţul. Niciodată nu era galant fără să vrea ceva. Acum ştiam ce vroia. Ştiam că mă vroia.

*




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)