Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Chestionar: Ce fotografie alegeti?
1
22.22%
2 22.22%
2
11.11%
1 11.11%
3
0%
0 0%
Working-bee
0%
0 0%
Solitudine
22.22%
2 22.22%
Fruct in mijlocul iernii
11.11%
1 11.11%
7
22.22%
2 22.22%
8
11.11%
1 11.11%
9
0%
0 0%
Total 9 vot(uri) 100%
* Opțiunea ta. [Arată Rezultatele]

POTM - AUGUST - VOT

#1
POTM - AUGUST - VOT
TEMA: MACRO
Cum se voteaza?


Fiecare membru al forum-ului poate vota, chiar si cei care concureaza - desigur, nu propria fotografie -. Cei care decid sa participe cu cate un vot, sunt nevoiti sa-si argumenteze alegerea/alegerile. Puteti vota maxim trei fotografii

Votarea se va termina pe data de 2 septembrie, ora 00:00.



P.S.: castigatorul fiecarei editii va primi o medalie, la fel si user-ul cu cea mai buna critica.
P.S.2: Lia, imi pare rau dar nu mai pot lungi atat de mult ca ne apuca Septembrie, sorr' gurl 2.
[Imagine: Jun0xCa.png]

#2
Hey all, am trecut si eu pe aici si m-am gandit sa las un vot.

Fotografia 1: Imi place, nu e foarte usor sa fotografiezi asa ceva, dar parca lipseste un lucru din acea imagine.
Fotografia 2: Aceasta o votez pentru felul in care ai facut cadrul, merele, lumina, padurea, e splendid. Ai si focalizat bine fructul si asta a facut imaginea mult mai fascinanta.
Fotografia 3: Nu inteleg eu foarte bine ce este acolo,nu ai focalizat destul de bine planta respectiva, as spune ca ceea ce a iesit cel mai bine e lumina, in rest nu ai reusit sa surprinzi frumusetea peisajului.
Fotografia 4: Aceasta o votez imi place cum ai reusit sa surprinzi albina care sta pe acea floare, nu este deloc usor sa pozezi o insecta fiindca mai mereu are tendinta de a fugi (zbura), deci felicitari, plus ca si lumina a fost prinsa intr-un cadru bun, la fel si floarea si restul peisajului.
Fotografia 5: Aceasta o votez in primul rand o votez pentru ca ai reusit imposibilul de a fotografia un fluture, care din natura e furisit si fuge de tine 21, deci felicit si aceasta poza pentru ca este splendida. Singurul lucru care ma deranjeaza e ca peisajul ramane cam gol, inafara de fluture si acea piatra.
Fotografia 6: E genial cum ai reusit sa focalizezi acel cires, daca nu ma insel, acoperit de zapada. E putin cam intunecata, dar merge.
Fotografia 7: Ai focalizat bine planta respectiva si ai si prins un unghi al luminii bun, care ii ofera plantei un fel de luciu.
Fotografia 8: E frumoasa, ai focalizat bine trandafirul, insa ma deranjeaza ca e uscat... as fi preferat sa vad un trandafir abia imbobocit, oricum buna treaba.
Fotografia 9: Nu ai focalizat prea bine acele margele, deci fotografia e cam neclara, lumina se propaga frumos, pacat de poza...
Cam asta ar fi, noroc in continuare participantilor.
[Imagine: ma_bike__s_epic_by_jackroono-d4k64fi.gif]
My bike is epic, bischez b-)

#3
Dintre toate fotografiile prezentate, am ales sa votez doar doua.

1. Primul vot merge catre fotografia al carei nume este destul de reprezentativ: "Solitudine". In primul rand, ceea ce m-a fascinat a fost ideea de singuratate: o fiinta fragila intr-un loc dur, secetos (piatra si lumina pranzului, cred), o lupta de supravietuire in aceasta viata. Se poate observa un usor contrast in ideea aleasa: fluturele si piatra. Lumina pranzului este putin prost aleasa, dar daca stau sa ma gandesc bine, poate reprezenta ariditate. In al doilea rand, Subiectul a fost destul de interesant fotografiat, desi unghiul nu prea ma incanta.
2. Al doilea vot merge catre ultima fotografie, care din pacate nu are nume. Nu imi inspira decat eleganta. Aparatul pare a fi unul de calitate, se pot observa detalii minore pe lemn, subiectul a fost interesant pozitionat si ceea ce ma incanta cel mai mult sunt culorile, care dau o mai mare tonalitate de eleganta fotografiei.

Restul fotografiilor mi se par destul de dragute, dar destul de obisnuite in acelasi timp.

#4
Avand ochi preponderent tehnic, ma impresioneaza macro shot-urile realizate corect. Astfel, fotografia 1 si 3, precum si Working bee, primesc voturile mele. Restul ori nu sunt macro shots, ori sunt putin incetosate.

Solitudine impresioneaza prin "combinatia" culorilor, daca pot spune asa. Mai mult nu voi da cu parerea fiindca nu ma pricep ^^;
"I decided to always have as much fun as I can. That way, I'll be happy with my life no matter when I die."

#5
Ah~ Asa le-as comenta pe toate, dar particip si nu am voie.
O sa votez cu Fotografia numarul 2 pentru ca imi place mult incadrarea si pentru focusul aproape perfect, desi, tinand cont de o imagine in ansamblu a fotografiei, nu pare facuta cu un aparat foarte genial. Prezenta celorlalte doua mere in fundal au probabil o semnificatie, insa nu imi pot da seama de mesajul fotografiei din moment ce nu are titlu, deci raman la banuieli.

De ce fara poll luna asta ?

Votati, votati!
Angilicious|dA
[Imagine: pikachu___batman_by_mnrart-d58f68d.gif]
Nothing I shoot gets back up again.
Drawings.| Photos.

#6
Ioi, ce de fotografii :]]

Prima fotografie - Impresionează prin subiectul ales, dar doar atât. Aglomeratia creată de papadia aia nu este favorabilă unei fotografii de tip macro. Adică, atunci când te gândeşti la macro, în minte îţi vine ceva clar, separat de fundal, care să se remarce. Tu nu ai facut nimic aici, ai surprins o multime de elemente şi nu am mai înteles nimic. Nici lumina nu te ajută, macar dacă aveai o sursă clară care să dea un efect draguţ.

A doua fotografie - Aici chiar e vorba de un macro traditional, ce mi-a placut cel mai mult nu afost lumina, care vine dintr-un unghi foarte bun, ci aşezarea marului. Nu ai centrat, ceea ce este foarte bine, aşa poti da vizibilitate elementelor din fundal, care arată cât se poate de frumos.
Mai mult, îmi place cum ai folosit natura pentru a face subiectul să stea nemişcat, dar, cu toate că nu sare aşa mult în ochi, crenguta aia riscă sa strice estetica aşezarii. Votez aici.

A treia fotografie - Ai avut un ochi bun pentru subiect. Ai avut pozitionarea corectă, lumina era genială, calitatea oferită de aparat era mai mult decât de ajuns, daar (există şi un "dar")... focusul e eronat. S-a întâmplat asta din cauza aparatului sau poate din cauza ta, oricum ar fi nu a fost cu intentie.

Working-bee - Sunt două lucruri care nu îmi plac la această fotografie. Primul ar fi centrarea subiectului - nu mai baga subiectul în mijlocul cadrului, poti atrage atentia asupra lui şi în alte moduri, respectă regula treimilor.
Al doilea lucru care mă deranjează este fundalul. Înteleg că albina aia era undeva pe floare şi ăsta a fost unghiul, dar, dacă ai fi avut putină rabdare, calitate necesară unui fotograf, ai fi aşteptat să se aşeze altfel şi, chiar dacă te murdareai pe genunchi, prineai un cadru în care să se vadă doar floarea cu albina şi cerul curat. Ar fi fost mult-mult mai bine, subiectul se distingea clar aşa.

Solitudine - Cred că este una dintre putinele fotografii de aici care respectă toate regulile de compozitie şi o face chiar bine, dacă nu chiar singura.
Apreciez rabdarea ta de a fotografia un subiect atât de delicat şi atât de dinamic totodată. Fotografia nu e centrată, nu contine mai mult de trei culori şi lumina este pur şi simplu genială. Jocurile umbrelor dau acel efect draguţ pe care vrem să îl obtinem când facem fotografii în ora de aur, dar cel mai mult mă impresionează lumina de pe spatele fluterului... un contur superb. Categoric ai votul meu

Fruct în mijlocul iernii - E de apreciat faptul că ai gasit un subiect atât de frumos şi special, dar cam atât pot spune de bine despre fotografia aceasta. E mult prea întunecată, nu pot distinge clar subiectul care ar trebui să fie evidentiat. Un alt unghi şi oleacă de lumină ar fi fost de ajuns ca această fotografie să fie acceptabilă. Până atunci, mai ai de lucru.

A şaptea fotografie - Pacat de centrare, caci în rest fotografia avea de toate. Culori vibrante, focus bun şi subiectul se distingea oarecum de fundal. îmi plac combinatiile de culori şi formele ascutite ale spicului intră în opozitie cu fundalul.

A opta fotografie - Nu pot vorbi de centrare caci subiectul ocupă 70% dn suprafata cadrului cu uşurinţă. Nu ştiu dacă în partea de sus ai prins o oglindă sau este o altă floare, dar bine era să fie doar una asupra careia să îi fie directionată atentia privitorului. De asemenea, nu pot spune că ai ales un subiect tare frumos, poate pentru o fotografie alb negru, o floare ofilită, arsă şi mai ştiu eu ce... era potrivită, dar aşa strică tot.

A noua fotografie - Apreciez încadrarea subiectului, la fel şi simetria dată de elementele bratarii şi lumina care pică frumos. Aş fi vrut totuşi să vad o claritate mai mare, se vede că ai focalizat eronat... şii, ca un detaliu de finete, se vad nişte linii urâte în partea de sus, pe perete. Având un punct în plus câştigat prin simetria dată de subiect, e cam urât savezi ceva neuniform în fundal.

Edit: Mi-ar fi placut să vad mai multe fotografii cu titlu. Chiar dacă e un aspect ignorat de multi, chestia asta transmite un mesaj împreună cu fotografia.
Things i don't have:
-Money
-A f**k to give



#7
Imi trimit si eu votul catre fotografia cu numarul sapte. Culorile sunt foarte aprinse, vii, vibrante si contrastul imi place la nebunie. Fotografia asta mi se pare ca are de toate, lumina buna si nu stiu, imi place mie in mod deosebit /miaau!


Prin urmare Ang. a castigat editia asta.
Medalia pentru cea mai buna critica o va primi Andrei.
[Imagine: Jun0xCa.png]



Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  POTM - AUGUST - INSCRIERI Daria v2 10 5.780 15-08-2012, 01:38 PM
Ultimul răspuns: Rain
  POTM august - Vot + Rezultate! AlerimxD 9 4.494 31-08-2011, 08:19 PM
Ultimul răspuns: Ang.
  POTM august. AlerimxD 7 3.828 13-08-2011, 08:39 PM
Ultimul răspuns: Azazel


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)