Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Nedreptati si Altele

#1
So, m-am gândit ca înainte de toate să vă povestesc o mică istorisire după ce intru în subiectul iniţial deşi face parte din ideea threadului, însă fără să aduc aminte de acest amănunt nu pot trece mai departe. În liceul meu mulţi profsori au favoriţi, dar numai directoarea adjunctă este aia cu moţ ce o preferă pe colega mea mai mult ce este preşedinta consiliului de rahat en fin. Nu am nimic cu baia fată, însă profesoara asta m-a dezamăgit totalmente mai ales că era preferata mea. Bine zis - ERA. În primul rând pă ăştia de la Uman adică noi îi tot ridica în slăvi and shit că vezi doamne suntem cei mai buni. Şi chiar aşa este. Suntem o generaţie foarte bună, avem note mari şi cei mai cuminţi din liceu. Toată lumea are numai cuvinte de laude. Tipa asta în schimb în ultimele zile mereu are ceva de comentat la noi. Că majoritatea vrem să mergem la medicină că oricum toţi umaniştii acolo ajung şi că nu s-ar lăsa pe mâna noastră pentru că noi i-am tăia capul în loc de rinichi. A fost o remarcă usturătoare cum că suntem proşti.

Să zicem. Dezamăgirea din partea colegilor atunci când o colegă ce face parte dintr-o fundaţie e copii fără ajutor s-a oferit să vândp bilete printre colegi de clasă. Tipa preşedintă [ cu facebook de fufă că aşa e ] i-a zis directoarei adjunct că ea se ocupă doar şi că le fură invitaţii la spectacolele ei de artistă şi aşa mă rog profa a ţinut cu ea. Era norm,al să nu o facă chiar dacă elevul e .... a întregului oraş. dar nah fiecare cu părerile lui aici. Deci, ce nedreptăţi dastea se întâmplă pe la voi ?
-

#2
La mine directorul o favorizează pe o colegă - tipa chiar nu merită - care acum se dă superioară și face ca toate alea și când îi spunem să înceteze urlă că mereu ne-a scos de „rahat” - ceea ce nu este adevărat -.
Mereu ia note pe ochi frumoși și cică la diriga că numai ea se zbate pentru colectivul 7A - am făcut xerox, mi-am dat gata tot cartușul de la imprimantă să-i fac ei 100 de copii și nici mulțumesc nu mi-a zis diriga și ăsteia i se aduc mari omagii -.
Oriunde există un teacher.s pet, idk, pe clasele mici eu eram preferata directorului, dar nu eram așa, acum sunt invizibilă pentru toți profii orice aș face, numai proful de informatică a cășunat pe mine să mă duc la concurs, dar mdeh, ăia pe care îi iubeam - cum a fost diriga, but it.s another story - nu se uită nici cu spatele la mine :-j.
Anw, cei FAVORIZAȚI o să ajungă uneva după ușă ^^”.
[Imagine: Jun0xCa.png]

#3
Mie mi se parea ca profesoara de romana de anul trecut o favoriza pe o colega. Raspundea de cateva ori si apoi ne intreba: Colega voastra a raspuns blah-blah-blah. Ce ziceti sa-i dam un zece? 5 Sa fiu sincera, e sucks [situatia]. Prea scuks. Iar anul asta, cu o noua profesoara, a certat-o ca i se parea ca se stramba la ea, colega mea si cu mine eram cam fericite... xd Iar anul trecut mi se parea ca profu' de muzica ne favoriza, adica pe cei din cor. De ce?
1. Eu cu colega mea rupeam in vorba si se auzea. Ce naiba! Dar ii "sanctiona" pe altii.
2. As vrea sa zic aici cateva intamplari, dar poate sa fie din cauza ca este el o fire acceptabila.
[ca atunci cand saream in saptele lui, imitindu-l, si ranjeam la colegi, gen: Uitati ce fac!, si profesorul de muzica s-a intors si mi-a zambit amuzat si eu: 9]
3. Un coleg de la cor a spus notele de pe portativ si i-a trecut numai decat un zece.

Dar o sa existe profesori care il place pe Cutarescu si acum sa recunoastem: Nu ne-ar placea sa primim mai multa atentie decat altii? La mine in scoala nu prea s-a intamplat acest fenomen [chiar si profesoara de anul trecut de romana... adica... inafara ca era putin cam asa, ea ne aprecia pe toti, buni sau rai].
"Forgive you? Why? It's not like I'm mad or anything. You were the one who got angry; just like you said, I was being too nosy. I've always been like that, not knowing my boundaries. I'm the type who'll water a plant til it drowns."
- Yokozawa Takafumi no Baai, vol. 2

#4
Mi se inchid ochii de plictiseala.
Nedreptati? Ce dur suna, da... fiecare profesori are anumiti favoriti si, depinzand de bun-simtul al fiecaruia aceste preferinte sunt mai putin vadite sau nu.
E relativ normal, nimeni nu poate sa fie 100% obiectiv.
Nici nu inteleg de ce va intereseaza atat de mult linguseala/aprecierea unor profesori, vorba aia ( mai gasiti-va ocupatii)
Do not speak unless you can improve the silence.

#5
De ce nedreptate? Daca persoana respectiva are ochi frumosi ca stelele cerului, pe mine nu ma deranjeaza chiar deloc sa fie o persoana favorizata, si aventurile pe care le are in viata privata nu au nicio legatura cu activitatea profesionala, si facebook-ul cu atat mai putin.
Si ca fosta persoana favorizata in generala 21, am observat ca de obicei astora frustrati ca unul sau altul e favorizat le e de fapt ciuda ca nu sunt ei insisi favorizati.
[Imagine: iK6og.jpg]

#6
De fapt aţi înţeles cam pe dos din tot ce am zis eu. Da' mă rog. Aici nu e vorba că restul nu sunt apreciaţi, ci faptul că profa are toane în sensul că pe o colegă nu o lasă să ajute copii orfani şi pe cealaltă o lasă doar pentru că are o funcţie importantă. Aici nu e vorba de frustrare, ci de corectitudine. Asta se presupune a fi un profesor. Corect. Şi eu sunt preferata dirigăi şi a profei de info spre exemplu, dar ştie să îi aprecieze şi pe ceilalţi [ excepţie diriga, well.. ] Până la urmă nu e vorba de ce colegă face ace aactivitate ci de ajutorul copiilor. + în liceul meu doar profa asta are favoriţi, restul îşi văd de treaba lor acolo.
-

#7
Păi la mine, proful de istorie numeşte numai două colege, chiar dacă toată clasa e cu mâna sus. Pentru că tatăl uneia dintre ele i-a fost elev şi pentru că se cunoşteau, iar cea de-a doua colegă a mers la olimpiada naţională la mate şi soră-sa mai mare din aceeaşi şcoală a mers la internaţionala la ştiinţe. Toată şcoala le ştie pe surori şi cea de la noi din clasă, cel puţin, e preferată de toţi profesorii, la note şi la alte mărunţişuri.
"Whatever you are, be a good one." (A. Lincoln)

[Imagine: Autumn_by_Vibeviant.gif] [Imagine: Stamp__English1_by_zoro4me3.png] [Imagine: a50c4ce0c22b4f7153a1dde14de77f4a.png]
Mă găsiţi acişilea.

#8
(15-01-2012, 07:17 PM)Evvie. A scris: Păi la mine, proful de istorie numeşte numai două colege, chiar dacă toată clasa e cu mâna sus. Pentru că tatăl uneia dintre ele i-a fost elev şi pentru că se cunoşteau, iar cea de-a doua colegă a mers la olimpiada naţională la mate şi soră-sa mai mare din aceeaşi şcoală a mers la internaţionala la ştiinţe. Toată şcoala le ştie pe surori şi cea de la noi din clasă, cel puţin, e preferată de toţi profesorii, la note şi la alte mărunţişuri.
Si aceasta fata te impiedica sa inveti? o.o Daca vrei sa fi in centrul atentiei implica-te mai mult la ore, incearca sa mergi la olimpiade , etc. Mereu au existat si exista nedreptati, sau mai bine zis favorizari in scoala. Cel mai bine e sa fii activa si sa lasi cu vederea comportamentul profesoriilor la adresa altora. Atata timp cat esti luata de bine nu ai de ce sa te amagesti singura. M-ai lasa lucrurile in voia lor. Nu ai cum sa il certi pe profesor pentru favorizarea altor colegiDaca ele pot fi bune la ore, poti fi si tu. Mai multa munca.
Treci peste asta.
[Imagine: 435807fbnxzdbgby.gif]
[Imagine: 1370639wghbdmxzm0.gif]

#9
Da si eu am o colega care o stie toata scoala si e cea mai apropiata de directoare, defapt de ambele. Vai ca are medie mare, cea mai mare si e printre cei mai buni. Ok, am priceput asta, dar totusi mai sunt si altii care sa straduie si lupta, dar pe aia nu ii baga in seama. Daca e vorba de o activitate, repede x [nu ii dau numele] hai vin-o sa ma ajuti cu urmatoarele chestii si nu baga in seama ca dorea altul sa ajute. Ca totusi toti avem dreptul de a ajuta si a participa la organizarea diferitelor evenimente.
De exemplu anul acesta se facea ceva de Craciun, iar superba noastra profa de muzica a refacut corul si mie si lui colega'mea nu ne-a mai spus nimic si nici ca ne-a mai anuntat cineva -> caci am facut parte din corul scolii. X a stiut tot si normal ca s-a implicat, iar noi am aflat abia undeva cand nu mai aveai ce face. sau profa de fizica care avea nevoie de ajutor cu nu mai stiu ce chestie, colega'mea s-a oferit, dar repede profa "nu ,lasa mai bine ma ajuta x" Ei da hai. Parca suntem toti egali.
Poti sa te zbati si sa raspunzi si tu de vreo 10 ori corect ca tie nu iti pune 10 din prima, dar ei ii pune ca deh, e vedeta prin toata scoala. Nu am nimic cu ea, uneori mi-e si mila la cat de solicitata e, dar ar putea lasa si pe altii si sa zica si ea "Doamna, uitati ca vrea y sa va ajute." dar ea nu.

Oricum aceste nedreptati vor exista mereu in scoli si nu se poate schimba asta oricat de mult doresti. Ca daca ii spui la un profesor aceste vorbe imediat iti neaga totul si spune ca suntem egali. Hai sa nu ne ascundem dupa deget ca nu suntem prichindei de gradinita ca sa credem ca tot ce zboara se mananca -.-"
[Imagine: h8v.gif]
 

#10
La mine în clasă nu există nedreptăţi. Adică, notele se dau pe bune dreptate. Chiar dacă une'i colege de al mele directoru [ profu de istorie ] o place tot îi dă nota pe bune.
Şi totuşi ce'i care sunt favorizaţi de profesori şi le dau note doar aşa nu vor ajunge bine. Când vor merge să dea bac'u şi habar nau despre ce e vorba ce se fac ? Că ei au luat notele numa aşa pe ochii frumoşi. Eh, totuşi nu trebe să bagi în seamă dacă un profesor simpatizează pe cineva, pentru că atâta timp cât tu înveţi n'ai de ce să îţi faci probleme ... :]
[Imagine: touhou-sayori-works-23662058db_large.jpg]




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)