Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Chestionar: Sunteti de acord cu egalitatea dintre sexe?
Da , bineinteles.
80.77%
63 80.77%
Nu sunt de acord cu asa ceva.
19.23%
15 19.23%
Total 78 vot(uri) 100%
* Opțiunea ta. [Arată Rezultatele]

Femei vs Barbati

#1
De foarte multa vreme ,s-s pus problema egalitatii dintre sexe . Mereu se zicea ca barbatii sunt mai buni decat femeile, si ca femeile trebuie sa stea acasa, la cratita sau cu copiii .

Voi ce parere aveti ? Credeti ca femeile chiar merita sa aiba aceleasi drepturi ca si barbatii ? Sunteti de acord cu egalitatea dintre sexe si respectati acest lucru ?

Eu mereu am fost de acord cu egalitatea sexelor, si nu imi voi schimba vreodata parerea .Din contra,
uneori cred ca femeile pot fi mai bune decat barbatii .

#2
Hăh. Sunt de acord cu egalitatea între sexe, dar tot timpul va exista cineva care va dori să fie mai bun, să fie tratat special. Oricum, acum sexele sunt egale. Şi femeile şi bărbaţii merg la muncă, aduc bani în familie etc.

Înainte nu exista egalitate între sexe dintr-un motiv tare corect. Bărbaţii munceau mult şi treburile lor nu erau tocmai uşoare. Nu-mi pot imagina o femeie tăind lemne - it was just an example. În plus, bărbaţii plecau devreme de acasă şi ajungeau târziu. Dacă şi femeile făceau aceste lucruri, atunci cine mai avea grijă de casă şi de copii? Dacă stăm să ne gândim, femeile erau mai protejate atunci, cred.

Egalitatea între sexe mi se pare ok. Aşa bărbaţii şi femeile lucrează egal şi nu unul munceşte, iar altul stă.
Metal was here.

[Imagine: metalsig.png]


I\'ll start to worry when I\'m dead.



#3
Citat:Voi ce parere aveti ? Credeti ca femeile chiar merita sa aiba aceleasi drepturi ca si barbatii ? Sunteti de acord cu egalitatea dintre sexe si respectati acest lucru ?

Păi s-a schimbat vremea. Înainte bărbaţii munceau, erau regii căminului şi marii domni care aveau drept de vot şi acces în politică şi alea alea iar femeile stăteau la cratiţă şi aveau grijă de copii şi respectiv găteau, spălau într-un cuvânt se ocupau de casă. Totuşi s-au schimbat vremurile. Femeile au devenit independente din mai multe puncte de vedere : financiar e pe primul loc. Acum femeia are casă, maşină, are bani că lucrează ea [ avocată, medic etc ] şi nu mai depinde de bărbat deşi femeile sunt egale cu bărbaţii. Nimic nou. Amândoi votează, amândoi pot lucra în domenii gen medicina, politică, poliţie şi aşa mai departe. Părerea mea e că bărbatul şi femeia au aceleaşi drepturi şi sunt egali, numai că femeia are boobz, iar bărbatul altceva. Aici Dumnezeu e de vină că nu ne-a făcut hermafrodiţi, aşa puteam să fim în adevăratul sens al cuvântului egali, însă ca să nu fim chiar aşa de obijnuiţi a decis să le dea femeilor o chestie şi bărbaţilor o ceva şi ca să nu apară probleme gen : ăla e soţul meu sau e fratele meu ? Mă gândesc eu, e o opinie de-a mea mai neobijnuită. Totuşi, femeia şi bărbatul sunt egali spre deosebire de trecut unde nu aveau drept de vot, unde nu participau în politică şi ele erau inferioare bărbatului că el era mare şi tare că putea să îndure războaie deşi un glonţ în cap îi trebuia ca să îl doboare, dar mă rog asta e o deviere de la subiect, cred eu. Înainte bărbaţii nu făceau de mâncare, ci doar femeile acum însă şi bărbatul e maestru bucătar face de mâncare când soţia e plecată la muncă şi curat prin casă şi are grijă de copii. Spre exemplu un tată divorţat cu un copil sau doi face de mâncare, spală, găteşte şi lucrează. O femeie face aceleaşi chestii. O femeie din ziua de azi participă în politică ajunge chiar şi primar, are drept de vot, e avocată e cu gura mare, mai mare ca a unui bărbat şi fiecare parte are drepturi egale. Deci sunt egali.
-

#4
Stai putin...tu faci atac la persoana si dupa care imi spui " SA NUnunuuuuu raspunzi ca nu citesc!!!!!!!!111111!"
LOOOL

Cat despre ciripitura ta, sincer I'm not even gonna bother.... pana la urma, vorbim de o pustoaica indoctrinata care vine sa ma acuze pe mine -cu o atitudine absolut revoltata-(pentru ca i-am criticat aberatiile prin alte parti) de dogma crestina (superficialitate) si imaturitate. Vezi ironia?

Aah, revino te rog cand treci de pubertate.

@Heechul: Eu doream sa accentuez ca pe domnisoara nu au deranjat-o atat de mult afirmatiile, cat au deranjat-o ca mi-au apartinut mie.
Do not speak unless you can improve the silence.

#5
Fleet : Ca orice user de pe aici, fiecare are dreptul la o opinie indiferent cât de acidă e sau nu. Eu cred că a fost doar mai acidă, nu că şi a insultat pe cineva. Totuşi fiecare are dreptul la o părere proprie indiferent cât de rea / aberantă / neinformată opinie este, noi toţi avem o opinie. Cum şi ţie nu ţi-a plăcut părerea ei, nici unui alt user poate nu i-o fi plăcut una din părerile tale.
Citat:nu te obosi sa-mi raspunzi pt ca nu ma voi obosi sa citesc... nu ma voi obosi sa citesc pentru ca posturile tale sunt prea imature
Cred că nu sunt imature, sunt mai mult dure / directe, părerea mea. Le spune direct fără ocolişuri şi chestii de genul
Citat:Inteleg ca tu de obicei scrii fara sa te documentezi prea mult inainte sau fara sa te gandesti prea mult daca ceea ce scrii are vreo baza de orice fel sau nu, dar totusi, cum sa sustii asa ceva O_O'? Fara dovezi, fara studii, fara nimic,
Exact. Nici tu nu te documentezi. Nu ştii cât de misogină e, sau dacă e informată sau nu. Nu ai de unde să ştii chestia asta. Poate e mai documentată decât crezi.

revenind :
Citat:Înainte nu exista egalitate între sexe dintr-un motiv tare corect. Bărbaţii munceau mult şi treburile lor nu erau tocmai uşoare. Nu-mi pot imagina o femeie tăind lemne - it was just an example. În plus, bărbaţii plecau devreme de acasă şi ajungeau târziu. Dacă şi femeile făceau aceste lucruri, atunci cine mai avea grijă de casă şi de copii? Dacă stăm să ne gândim, femeile erau mai protejate atunci, cred.
Sunt de acord cu tine, Metal. Dar dacă locuieşti spre exemplu la ţară şi acolo femeia e obijnuită cu munca de genul. Sunt femei care merg şi taie lemne, ară câmpul. Aceste lucruri se petrec la ţară.Şi aici e o egalitate. Desigur sunt oameni care cred că femeile sunt inferioare bărbaţilor.
-

#6
Aoleu, vai Doamne, să ne păzească Dumnezeu de egalitatea ADEVĂRATĂ între sexe ! Ştiu eu ce spun ! Şi o zic şi din experienţă21

Nu sunt de acord. Nu , nu , nu şi nu. Şi eu sunt fată. Mă mai consider şi " cam feministă" de fel. Dar să vă explic un lucru, nu ştiu cât de bine o să îmi iasă la ora asta, dar sper să mă fac înţeleasă.
Ar fi bine pt. o femeie să stea într-un cerc cu nişte bărbaţi, ca egală, să bea şi ea din bere ca ei, să tragă la ţigară şi să îşi bage **** în tot şi în toate, fără motiv, şi anume doar şi pt. că e egală cu bărbaţii ! ? Mi se pare o mare scârboşenie, sincer.
Adică, bărbaţii se înjură, îşi vb. urât, nu vb. între ei, porcării d'astea. Noi, ca femei, cum ne-ar sta să ne comportăm ca ei? Să ne întâlnim şi să ne spunem: salut fă, ce dr*cu faci? sau : ce mm ai făcut azi noapte de nu mi-ai răspuns? Sau ceva de genu': ce plm faci azi, fă? mă rog, aţi prins voi ideea. dacă ar fi să fim egale cu bărbaţii, ar trebui să ne transformăm în ei. Să ne trateze ca pe zdrenţe, să nu ne mai aducă flori, că vb. aia bărbaţii nu aduc flori la alţi bărbaţi şi multe alte lucruri. Egalitatea asta e o prostie !
Şi chair dacă ar fi invers, dacă bărbaţii s-ar comporta precum femeile, ca să nu spunem că femeile s-ar transforma în ceea ce sunt bărbaţii pt. egalitate, tot aiurea şi deplasat şi insuportabil ar fi.
Nu mi-ar plăcea aşa ceva.

Nu egalitatea este ceea ce căutăm noi. Vrem să fim tratate diferit şi cu respect, pt că suntem femei, domnişoare, doamne şi trebuie să fim tratate ca atare. Nu ca nişte zdrenţe sau altceva. O femeie vrea să fie admirată, plăcută, complimentată, flatată. I s-a sculat la creier mai nou că vrea egalitate. Când a cerut asta , nu a ştiut ce voia. Nu neg, sunt cazuri şi cazuri. Unele din noi chiar vreau egalitatea pe bune, exact aşa de dură cum e ea. Altele, ca mine, nu asta vor.
Vreau respect. Este adevărat. Nu vreau să fiu tratată ca de la egal la egal. Un bărbat nu este neapărat mai deştept ca o femeie, cum nici o femeie nu este neapărat mai deşteaptă ca un bărbat. Poate au coeficientul de inteligenţă aceeaşi. Femeile sunt mai bune la unele lucruri, iar bărbaţii sunt mai buni la alte lucruri, niciodată la fel. Am văzut cazuri, femei avocate mai bune ca bărbaţi avocaţi, dar şi bărbaţi bucătari mai buni decât femei bucătărese ( de fapt, aici e cam generală treaba 21 ). Oricum, ce atâta mare scârţ? Asta deja avem ! Votăm, suntem egali ca cetăţeni în societate.
Că li se scoală unor tipi să spună că femeia e proastă şi că pana mea, aia e o părere pe care o are un anumit om, şi un altul şi tot aşa. Mie sincer nu îmi pasă. Cataloghez o persoană drept proastă sau deşteaptă doar după ce o cunosc. Indiferent dacă e de sex masculin sau feminin. Unii bărbaţi sunt proşti, aşa cum şi unele femei sunt. Altţii/ Altele sunt deştepţi/deştepte. Bla bla bla!
Ceea ce încerc să spun este că egalitatea de acest gen deja ne-am dobândit-o, dacă dorim mai mult de atât, pă siuntem cam fraiere. Eu nu vreau să fiu tratată de un bărbat ca şi egală, să se comporte deci cum se comportă cu un alt bărbat. Vreau mai degrabă să o facă cu mânuşi, să îşi amintească de faptul că eu sunt femeie şi merit mai mult din atenţia sa şi aşa mai departe.
Dacă îl respect eu, să o facă şi el. Să mă admire, să mă placă, iubească şi eu mai ştiu ce. Nu să se uite la mine cu superioaritate şi să îmi zică: eşti femeie, ce înţelegi tu? nu îmi place nici asta, dar unii şi majooritatea, chiar o fac. Atunci, uneori ar trebui să trecem peste şi să ne ascundem instinctul de feminism. Pt. că nu iese nimic bun dacă ţipăm şi ne răzvrătim, pt că de fapt nu vrem egalitatea eaia brutală şi stuopidă şi fără sens.
Cred că am aberat mult prea mult fără sens.
Dar de fapt vrem să fim tratate altfel. Să fim tratate bine. să nu mai fim subestimate. Deşi mereu vom fi, asta e firea bărbatului. dar eu cred că el , un bărbat, deşi nu e chestie generală, se comportă aşa pt. a nu o lăsa pe femeie să se umfle în pene şi să descopere că de fapt e mult mai bună decât se crede şi că poate chiar îl întrece, îl manipulează şi aşa mai departe. Sunt şi ei inteligenţi dar şi noi suntem., Deci, femeia e femeie şi bărbatul e bărbat.
De aia Dumnezeu a lăsat bărbatul şi apo i femeia. Cum să vă spun, ea e un sprijin pt. bărbat, dar ucenicul îşi învinge întotdeauna maestrul, aşa că deduceţi şi voi ce vreţi din asta. Bărbat, bărbat. Femeie, femeie. Sunt meniţi de regulă să fie împreună. CU defecte, calităţi şi aşa mai departe.
Ce luptă aiurea între sexe când nu o să ducă la nimic?
Prefer să fiu femeia subestimată care reuşeşte multe decât o femeie " egală" care să fie batjocurită, umilită, înujurată, cine ştie cum lovită, de un bărbat care m-ar trata ca un semen de-al lui.
MI-am spus cuvântul.

Votez, nu sunt de acord cu aşa ceva. Nu vreau egalitate barbară, vulgară, absolută şi stupidă. Sunt femeie şi aşa am de gând să rămân. Cum bărbatul e bărbat şi n-are decât să rămână exact aşa.

( Scuze de greşeli, e prea târziu, le corectez mâine )

#7
(07-08-2010, 08:39 PM)Wunderbar A scris: Ce egalitate in drepturi? Deja treaba mi-se pare foarte egala din moment ce aveti dreptul sa votati, faceti cariera si alte din astea. Aa, si am uitat de ipocrizie, voi nu vreti sa fiti tratate egal, nu nenica, vrei tratament preferential.

Nu este vorba de tratament preferintial, ca femeia e mai slaba din punct vedere fizic si barbatul slab din cel psihologic, faptul consta in violenta domestica sau ca femeia e tot un om si tot are vise ca partea masculina si e obligata sa stea la aragaz si sa aiba grija de copii si sa-si asteapte sotul beat venit de pe la amante. Daca tu vrei sa asa poftim, nimeni nu te obliga sa-ti faci o cariera, sa ai dreptul la un vot, in caz ca divortezi de sotul tau copilul sa nu ramana la tine pentru ca esti femeie si nu ai nici o valoare.

(07-08-2010, 08:39 PM)Wunderbar A scris: Desigur ca nu exista egalitate intre sexe, si nu e vorba de "cine mai bun", fiind mai mult o chestie psihologica. Femeile sunt mai aiurite iar barbatii mai rationali... Si, cam asta este adevarul , majoritatea sunt 0 creieri, acum invocand argumentul ala tipic gen: "Zi-mi o femeie, artista, filosoafa, bla bla" (Ma rog, nu de 2 bani)
Nu stii vorba aia o find barbatii capul familii ,dar femeia gatul. Deci in concluzie daca gatul se rupe,atunci capul cade si el pentru ca nu are sustinere.

Parerea mea ca trebuie sa existe egalitate ca suntem cu totii egali(in afara de organele genitale) si trebuie sa avem acelasi drepturi. Nu zic ca barbatii nu sunt de nimica, ca ei lucreaza ca sa hraneasca familia si azi din pacate femeia e tot nevoita sa lucreze la munci grele cot la cot cu barbatii 2 si inca pe deasupra trebuie sa faca mancare si sa aiba grija de copii ca ea poate ca barbatul e prea obosit de la munca :??. Daca luam in tarile orientale unde noi, femeile, nu avem drepturi suntem inchise in casa,batute ,mutilate si poate omorate psihologic si cat cat fizic.De aceea e nevoie de egalitate ca tot muncesc si au aceleasi vise, scopuri si sperante.

Si conform unei statistici din 2010 numarul de femei existente si cele nou nascute sunt in descrestere din cauza lipselor de drepturi pe cand acel al barbatilor in crestere. Deci spre ce mergem, spre cuplurile de acelasi sex sau spre dezastru ?
[Imagine: aaaakip.jpg]

#8
(08-08-2010, 02:16 AM)Sasha A scris:
(07-08-2010, 08:39 PM)Wunderbar A scris: Ce egalitate in drepturi? Deja treaba mi-se pare foarte egala din moment ce aveti dreptul sa votati, faceti cariera si alte din astea. Aa, si am uitat de ipocrizie, voi nu vreti sa fiti tratate egal, nu nenica, vrei tratament preferential.

Nu este vorba de tratament preferintial, ca femeia e mai slaba din punct vedere fizic si barbatul slab din cel psihologic, faptul consta in violenta domestica sau ca femeia e tot un om si tot are vise ca partea masculina si e obligata sa stea la aragaz si sa aiba grija de copii si sa-si asteapte sotul beat venit de pe la amante. Daca tu vrei sa asa poftim, nimeni nu te obliga sa-ti faci o cariera, sa ai dreptul la un vot, in caz ca divortezi de sotul tau copilul sa nu ramana la tine pentru ca esti femeie si nu ai nici o valoare.
1.Cred ca m-ai inteles gresit, eu nu am insinuat ca nu as vrea drepturi egale civice, caci acestea deja sunt. -Exceptand tari islamice-
2.Tocmai ai spus care e diferenta, femeile fiind mai slabe fizic iar barbatii psihologic (ma rog). Pur si simplu, nu pot fii egali, intelegi? Egali gen, la fel, caci in gandire sunt diferiti.
3.Teh tocmai a mentionat tratamentul preferential, ea printre multele care nu pot posta.
(08-08-2010, 02:16 AM)Sasha A scris:
(07-08-2010, 08:39 PM)Wunderbar A scris: Desigur ca nu exista egalitate intre sexe, si nu e vorba de "cine mai bun", fiind mai mult o chestie psihologica. Femeile sunt mai aiurite iar barbatii mai rationali... Si, cam asta este adevarul , majoritatea sunt 0 creieri, acum invocand argumentul ala tipic gen: "Zi-mi o femeie, artista, filosoafa, bla bla" (Ma rog, nu de 2 bani)
Nu stii vorba aia o find barbatii capul familii ,dar femeia gatul. Deci in concluzie daca gatul se rupe,atunci capul cade si el pentru ca nu are sustinere.
Nu am insinuat ca femeile nu ar avea un rol vital in familie... Rolul lor fiind si pentru "sustinere" Doar ca pe anumite domenii nu s-au putut remarca
Eu A scris:acum invocand argumentul ala tipic gen: "Zi-mi o femeie, artista, filosoafa, bla bla" (Ma rog, nu de 2 bani)
Tocmai asta fiind motivul pentru care majoritatea scritorilor/filosofilor and so on sunt misogini.

Nu ma mai citi printre randuri, te rog.
Do not speak unless you can improve the silence.

#9
Asta e o disputa puerila zamislita dintr-o minte copilaroasa. Cine e mai buna, persoana cu o gaura intre picioare sau cea cu zdranganele? Fiti seriosi, nu exista supermatie, barbatul predomina prin forta fizica, dar mereu va ingenunchea in fata frumusetii feminine. E o egalitate naturala peste care nu puteti trece. Dar atata timp cat cineva afirma ca femeile sunt mult mai bune decat barbatii mi se ridica sangele in tample. Nu poti afirma asa ceva, si va rog nu-mi dati exemplul cu durerile nasterii. Va invit sa luati un sut in bijuteriile de familie si vorbim dupa aia21. Asa ca fiti fericiti iubiti-va, faceti sex sau doar beti dar discutia despre cine e mai bun nu-si are locul.

PS10arerea mea.

If I cannot smoke in heaven, then I shall not go.

#10
ce prostie...asta-i un subiect de discutat la varsta de 7 ani 29 + ca nu poti judeca "femeile" si "barbatii"... adica ne faci pe toti la fel? fiecare cand isi da cu parerea are un anumit fel de femeie respectiv barbat in minte. gresit. sunt milioane de oameni diferiti, printre care exista femei mai bune decat barbatii, barbati mai bune decat femeile, etc. si zau, parca n-am fi toti oameni! asa vorbim despre femei si barbati de parca ar fi un pinguin si o girafa(primul lucru din minte...).
[Imagine: 72802840.png]
Merci Mimi ^^
[Imagine: 28940614.png]
"Imagine all the people
Living life in peace"
[Imagine: Shiny_La_by_SmilingMuffin.gif]
[spoiler]
so cool like
[Imagine: tumblr_lgw3mu5Ho51qatkou.gif]
[/spoiler]




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)