Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Facebook & Cars

#1
Desi numele topicului poate inspira putine dubii, e vorba despre noul motiv de parcat masini in copaci, garduri si turlele bisericilor.

In cadrul CES 2012 (conventia aia mare in care marii producatori de lume prezinta "viitorul", asa pe scurt), cei de la Mercedes au prezentat un prototip de automobil care va avea integrat in computerul de bord si binecunoscuta retea de agatat minore, Facebook. Va fi tot timpul pornit si va updata tot ce se va intampla pe Facebook in timp real, ca orice alta aplicatie Facebook, precum cele de pe Android, iRahat, Blackberry, etc.

Voua cum vi se pare aceasta idee, una buna, una rea, sau un motiv sa vedem la stirile de la ora 17 accidente funny?

I laik pie... and beer... period.

#2
Era si in poemul ala al lui Holderlin:
"Caci uraste
Inteleptul zeu
Ceea ce-n pripa se coace"


[Imagine: subpagenav02_r1_c1.gif]

I am a lying asshole and a troll.

#3
Accidente ca accidente, dar sunt sigur c-au sa fie destule cazuri in care soti si sotii au sa doreasca genul asta de aplicatie pentru a tine ochii pe persoana cealalta.
Se ridica problema mai interesanta care o am eu si cu telefoanele mobile cu Facebook: chiar vrem ca cineva sa fie in stare sa ne urmareasca FIECARE miscare care o facem si sa stie in orice moment unde ne aflam? Nu am nimic cu familia sa faca asta...dar daca cineva iti ocheste masina candva de exemplu nu le-ar fi greu sa-si faca o idee despre ce faci in timpul zilei cu ea.

Nici sa fi dorit orice organizatie din lume vreodata sa introduca un sistem Big Brother n-ar fi reusit mai bine decat si-au facut-o oamenii cu mana lor in ultimii ani prin chestii ca astea.
[Imagine: 14wyiz6.jpg]

Pentru intrebari sau orice alte interactiuni cu mine, folositi cu incredere mesajele de profil. Contrar opiniei populare eu nu musc...si chiar daca as musca, am toate vaccinurile facute.

#4
Si pana la urma, CyBeR, care e problema ? Sper ca febra cu electromagneticii, pardon, iluminatii si cu noua curatenie, pardon - ordine mondiala nu te-a ajuns.

Citat:Se ridica problema mai interesanta care o am eu si cu telefoanele mobile cu Facebook: chiar vrem ca cineva sa fie in stare sa ne urmareasca FIECARE miscare
Stimulentul populatiei nambar unu este panica. Exemplu
Nu poti instaura aceasta panica folosind o forma a placerii. Mi-e totuna daca sunt urmarit la toaleta din nu stiu ce pub, in toaleta dintr-un hotel, in intersectia sau de vecinul de vis-a-vis.
Cred ca si modul in care ai pus intrebarea (interogarea intrebarii, care potrivit rangului ei este buna, dar este ambiguizata de atitudinea interogativa de vrere-de-a-sti).
[Imagine: subpagenav02_r1_c1.gif]

I am a lying asshole and a troll.

#5
1. Habar n-am despre ce vorbesti cu "electromagneticii" si jur ca nu vreau sa caut. Odata iesit din liceu si astfel din proximitatea singurei persoane care mi-a frecat creierii cu asa ceva am avut mare grija sa ma tin in continuare cat mai departe de teoria conspiratiei.

2. Pe tine te doare-n pix ca te urmareste cineva, esti un barbat (din cate-mi dau eu seama, aici niciodata nu poti fi prea sigur) si deci anumite problematici nu se aplica. Dar un copil (in legatura cu telefonul mobil ca am mentionat) sau o femeie care trebuie sa faca niste drumuri singura pe timpul unei saptamani?
Nu traim intr-o societate ideala. Nu avem paza ideala. Naiba s-o ia, nu avem nici macar idealuri daca e s-o luam asa. Suntem conectati unii la altii dar totusi deconectati aproape complet.
Nu interpreta atitudinea mea ca fiind una alarmista sau de panica (asta daca ti-am interpretat bine tie postarea...ma tem ca exprimarea ta ma cam depaseste pe alocuri) ci mai degraba ca fiind atitudinea cuiva care cantareste avantajele unei asa smecherii in comparatie cu posibilitatile de a face rau. Nu cred ca robotii au sa cucereasca lumea, nu cred ca ni se implanteaza chipuri de control a mintii (cateodata pe strada nu poti scapa de astia cu pliante nici daca ii ameninti cu arma) sau alte cele magarii. Sunt constient ca in viata, in aproape orice moment sunt filmat, scanat, iradiat (literalmente daca ar fi sa calatoresc in America...aparent legizlatia lor le permite o nesimtire destul de mare la capitolul asta) si toata gama...nu asta ma infurie pe mine, ci felul in care ajungem sa ne-o facem singuri de acum.

Take from that what you will.
[Imagine: 14wyiz6.jpg]

Pentru intrebari sau orice alte interactiuni cu mine, folositi cu incredere mesajele de profil. Contrar opiniei populare eu nu musc...si chiar daca as musca, am toate vaccinurile facute.

#6
Este o frica primara aceasta de a fi urmarit. Inca din planul genezei "se sugereaza" urmarirea.
Nu te-am "antropomorfizat" ca un aducator al panicii. Am spus ca modul de a atrage atentia, a starni o multime, este instaurarea panicii. Si am dat un exemplu destul de interesant. Tu m-ai inteles usor paraxial. Nu voi face referire la noi ca la entitate statala.
Odata ce vom determina fiinta ca idee pornind de la "obligativizarea" fiintei poate ajungem impreuna la un principiu economic al urmaririlor.
O corporatie (Apple de exemplu) are vreun interes de ordin social ? Maneta economica.
In statiile de metrou din China au fost angajati persoane care sa catalogheze grupurile sociale astfel incat sa ajunga la un produs/obiect ideal (metroul si statia acestuia). O sa caut documentarul si o sa-l postez.

Camerele de filmat in interesctie nu vor salva nicio batranica

Din momentul in care te-ai logat pe forum, Flaw va fi aflat unde stai daca va fi dat 2 telefoane. Care-i problema ?

Citat:Suntem conectati unii la altii dar totusi deconectati aproape complet.
Cam ca aici ?
[Imagine: subpagenav02_r1_c1.gif]

I am a lying asshole and a troll.

#7
Va rog frumos sa nu va departati prea mult de subiectul acestui topic, mai ales prin aducerea in discutie a unor subiecte ce inteleg ca au fost relativ inflamabile pe acest forum. Nu este locul potrivit pentru asa ceva si nu doresc sa vad precipitarea de alte discutii neavenite.
Va multumesc.


Horia, poate raspund maine la asta, acum sunt usor obosit si nu am mare pornire sa-mi folosesc creierul in alte scopuri decat ca leguma.
[Imagine: 14wyiz6.jpg]

Pentru intrebari sau orice alte interactiuni cu mine, folositi cu incredere mesajele de profil. Contrar opiniei populare eu nu musc...si chiar daca as musca, am toate vaccinurile facute.

#8
Let's get some things straight:

1. Nu ai nevoie de Facebook pe telefon/tableta/masina/avion/cuptor cu microunde pentru a se afla unde esti. Din nanosecunda in care telefonul comunica cu un releu (adica permanent), deja se stie unde esti. Sa aduc in discutie scandalurile cu smartphone-urile care inregistreaza tot ceea ce faci si transmit mai departe (vezi CarrierQ pe telefoanele cu Android si iOS, vezi scandalul legat de datele inregistrate de Google Maps si echivalentul de pe iOS si Ovi Maps, iar exemplele continua).

2. Nici la masina nu e nevoie de Facebook pentru a afla unde esti. Valabil la masinile cu navigatie. Acele masini intotdeauna isi comunica pozitia via GPS, fie ca vrei, fie ca nu, fie ca macar esti sau nu constient de aceasta treaba.

3. Ajung tot la masinile moderne: in caz de accident, anunta imediat la urgente. Dar avand in vedere ca intra si Facebook in ecuatie, imi imaginez postari automate pe profil de genul:
"Parcat cu rotile in sus in gradina lui Tanti Georgeta".
Fiindca pentru oligofrenul care a inventat Facebook e mai important sa stie lumea ca tu ti-ai parcat masina intr-un stalp decat sa afle autoritatile de aceasta treaba.
I laik pie... and beer... period.

#9
Cateodata simt ca ma ia asa o durere de cap cand lumea trage concluzii fara sa gandeasca.

1, 2, 3: pentru a accesa oricare din datele respective e nevoie ori de cineva care-ti detine datele personale deja, ori cineva din cadrul firmelor in cauza, n-are sa ti-o faca nimeni spre strada cand i se nazareste lui, fara nici un fel de pregatire anterioara. Spre deosebire de Facebook unde orice dobitoc adaugat la friends (si nici nu-i nevoie in cazul unui profil care nu e setat pe privat). Orice nea Ghita poate sti unde esti.

Una e ca la informatiile tale sa se poata ajunge in cazuri extraordinare (accident si tot asa), alta e sa fie eliberate fara nici un fel de jena sau masura de securitate.

Nu am mentionat nicaieri ca nu poti fi identificat in orice moment, oriunde. Nu asta a fost motivul meu din care am postat initial.
Nu am mentionat iarasi ca identificarea e problema acum ci, si acum subliniez, cat de facila devine aceasta odata ce o aplicatie precum Facebook posteaza automat aceste date, neincriptate in absolut nici un fel.

Daca doar mie mi se pare o problema treaba asta...asta e, oi fi eu mai paranoic din fire.
[Imagine: 14wyiz6.jpg]

Pentru intrebari sau orice alte interactiuni cu mine, folositi cu incredere mesajele de profil. Contrar opiniei populare eu nu musc...si chiar daca as musca, am toate vaccinurile facute.

#10
Stai linisitit, ca nu numai Facebook-ul iti arunca datele din stanga in drepta. Vezi doar mesajele care impanzesc retelele de telefonie mobila de genul "Ai castigat X € si 143215421 de masini BMW 320d/Nokia N95/etc." Crezi ca aia doar numarul tau de telefon il au?
I laik pie... and beer... period.



Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  facebook, Twitter etc. Pro sau contra? Kashim 53 26.972 02-10-2011, 08:50 PM
Ultimul răspuns: Loki


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)