Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Evadare de la Auschwitz

#1
[Imagine: Evadare-de-la-auschwitz.jpg]


In noiembrie 1942, 70 de soldati din Armata Rosie, cazuti prizonieri in mainile nemtilor, au organizat o extraordinara evadare in masa de la Auschwitz. Printre ei s-a numarat si detinutul nr. 1418: Andrei Pogojev.
Pogojev fusese prins de nemti in decursul retragerii haotice a Armatei Rosii din 1941 si, alaturi de 20000 de soldati sovietici capturati, ajunsese in cele din urma in lagarul de la Auschwitz.
Dupa un an, doar 1200 dintre detinutii aceia mai erau in viata. Relatarea sfasietoare a intamplarilor traite de el adauga un capitol nou la istoria ororilor din lagarele de concentrare naziste. Pogojev isi reaminteste in detaliu viata si moartea din lagar: bolile si subnutritia, conditiile ingrozitoare si cruzimile care i-au ucis pe toti camarazii sai, cu foarte putine exceptii.

Deobicei imi place tot ce tine de inchisorile de maxima securitate si lagarele de concentrare.Evadarile sunt cele mai spectaculoase,asa ca aceasta carte nu putea sa-mi lipseasca.Inafara de povestea relatata,cartea nu impresioneaza prin nimic altceva,iar propozitiile simple o fac usor de inteles.
Este o carte pe care o recomand tuturor celor care au aceeasi ,,pasiune'' ca mine sau pur si simplu celor care vor sa afle mai multe despre acea perioada.
[Imagine: bdwkco.jpg]
I like you. You remind me of when I was young and stupid.

I can please only one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking good either.




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)