Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Dragostea invinge

#11
Hi sweetie dau edit maine... dar nu vreau sa-mi pierd locul:*

EDIT: Dupa cum am spus...
Sa vedem... ai c-am grabit actiunea si ai multe greseli de tastatura... undeva am vazut chiar si o cacofonie,ca chiar te rog sa ai mai multa grija.
Am vazut alta greseala provocata de neatentie si anume, cum putea Ayumi sa fie de aceeasi inaltine cu Orihime si totusi mai scunda cu cativa centimetri... hotarastete e de aceeasi inaltime sau nu?
Un lucru care nu prea ma incantat a fost diriginta lor... mai exact in locul ei puteai sa pui o creatura magica sau eventual o persoana ceva mai in varsta, ar fi aratat mult mai bine... totusi magia nu e un lucru care trebuie pus in mainile unei persoane asa tinere sau a unui simplu om... anyway e ficul tau si il faci cum vrei tu.
Sweetie c-am atat am avut de spus(pentru moment:)))... sa ma anunti cand pui nextu:*:bye:

P.S. Daca te-am suparat cu comentariul meu te rog sa imi spui si se rezolva:*

#12
Ok pai e foarte nedrept ca nu sunt si aici prima dar ma voi impaca cu ideea pe parcurs. Pai la capitolul asta ar fi foarte multe de spus dar nu ma apuc sa le enumar. Mi-a placut cum evolueaza lucrurile pentru ca ai inceput sa folosesti mai putin dialog, sa mai adaugi ceva descriere, desii ar trebuii sa mai lucrezi la ea inca nu e ok si ai incepit sa vorbesti la persoana I ceea ce este iar bine dar incearca sa exprimi mai mult ce simte personajul in momentele in care este in primejdie. Pai in mare nu prea inteleg semnificatia titlului dar banuiesc ca voi afla pe parcursul capitolelor. Trebuie neaparat sa itit spun ca dupa un semn de punctuatie se lasa spatiu. Trebuie sa ai grija la exprimare multe lucruri nu suna bine asa ca mai bine le inlocuiesti cu altceva. Am vazut multe greseli de tastare si cam atat in mare ok pai e bine(nu perfect dar bine). Of doamne abea acum realizaz cat de rea am fost dar trebuia sa iti spun pentru ca altfel il lasai asa si ma bucur ca mi-ai ascultat sfaturile pai sper ca nu te-am suparat si astept mext-ul si sa ma anunti si pe mine.
http://farm3.static.flickr.com/2496/4202...a4a1_b.jpg


infrunt furtuna si ma gandesc
oare cat mai trebuie sa supravietuiesc
visele se sting usor
la fel ca un gand de dor
se duc departe si dispar
ca umbra dintr-un suflet amar
si nu raman decat regrete
fara sperante sau chiar secrete

[Imagine: chibi_8329.gif]
lolix kid, chibi-ul lui
lolix


[Imagine: 6141910.png]


[Imagine: 6fd6871.png]

#13
` x - Sall;x
` x - Stai piculet ca dau edit
` x - Numa sa citesc >:D<

Edit`:

Sa vedem. Incepem putin cu o greseala care mi sarit de primadata in ochii: ,,Sintr-o data"

Asta ce mai inseamna`?=]]

Poate . sau presupun ca ai vrut sa zici Si dintr-o data.

Grija grija:x

Shii` ce am mai inghitit eu in sec. a fos expresia : ,, Imi deschid cu greu ochi mei cei verzi"

poate mergea ceva in genul ,, Imi deschid cu greu ochii mei verzi de culoarea zmaraldului"

Nu vreau sa par rea in fine. nush ce am azii :x.

Trmin = Termin. [ tsie foame de manci din literutse:x]?

Paana` = Duda Duda;x. Cateodata manci cateodata adaugii`=]]

atat. [ stiu ca comentariul meu a fost cam raiutacios] [ Sorii daca am fost nesi]

Pai cu descrierea e mai buna ca in celalt cap. dar totusi mai ai de lucrat.

Naratiunea okei.

a`. nu trebe neapart sa descri hainele. Daca descri hainele nu inseamna ca ai descriere.

Descrierea sti ce inseamna presupun?

Incearca sa descri sentimentele , locuriile. De exemplu cand a fost in acel pasaj nu a simtit teama sua cand a intalnito pe femeia aceea in pasaj?

Decii cam atat.:x
Astept nextuu cu imbunatatiri
[Imagine: touhou-sayori-works-23662058db_large.jpg]

#14
Well, e o idee buna, dar am ceva de spus:



Capitolul 1: Greseli de scriere. Ai uitat unele semne de punctuatie. Ai uitat de multe ori al doilea "i". Ai folosit gresit un substantiv din cauza uitarii unei litere. In unele locuri, actiunea e prea grabita si nu ai descriere. Daca vroiai sa le pui nume japoneze, trebuia sa sti ca in japoneza singurele consoane ce pot fi scrise singure sunt "n", "s", "k", "t", "c" si inca doua-trei, dar chiar si asa, in unele conditii speciale. De asemenea, se accepta si "chi', "cha", "chu", "shi", "sha", "shu", "cho", "sho", "tsu". As mai critica inoriginalitatea numelor, deoarece le-am vazut deja in animeuri, "Orhime" vine de la Orihime Inoue din Bleach, "Akashiya" de la Akashiya Moka din Rosario+Vampire, iar "Ichigo Momomiya" de la caracterul cu acelasi nume din Tokyo Mew Mew. la nume e usor, poti combina orice consoana urmata de o vocala si tot asa de cate ori vrei, si, eventual, urmata de consoana "n" ce nu necesita conditii speciale. (exemplu: Sa-na-ko, Mi-sa-to, Ma-ya, Ri-na, Me-i-ka, U-mi-ko, etc) In rest, trebuie sa recunsoc ca e o poveste chair buna, o idee la care nu m-as fi gandit ^^.

Capitolul 2: Am observat iar greseli de scriere, dar mai putine. Ai uitat uneel semne de punctuatie. Ai lungit o consoana, ceea ce nu da bine deloc la estetica. Ai pus niste propozitii la gramada care incepeau cu acelasi cuvant, "Orhime", "Orhime". Ai folosit gresit un timp verbal. Ai scris un nume cu litera mica la inceput. Iar m-as lua de inorgininalitate la nume, "Tsukune" e iar ca Tsukune Aono din Rosario+Vampire. Nu ai descris sentimentele, pur si simplu ai scris ca a gasit dragostea, dar eu nu am simtit nimic. Dialogul e cam mult... Dar in rest e ok.


Capitolul 3: Iar ai uitat unele litere. Si, dupa un cuvant ce se termina in "ul" dar il scri cu "u" la sfarsit, se pune o " ' "(exemplu: parteru', autobuzu'). Iar greseli de scriere. Corecteaza un capitol inainte sa-l postezi, ca stau sa ma chinui sa rezolv mistere. A fost o propozitie pe care nu am inteles-o, poate ai uitat punctul de la sfarsitul unei propozitii. Si, intr-un fic, nu se scrie cu "sh", "ts" si "tz" in loc de modul in care sunt pronuntate. Am observat ca ai uitat o cratima. Ai scris gresit un nume: e "Ayumi" sau "Ayume"?

Capitolul 4: In primele randuri era "ochii", nu "ochi". E articulat, Mady. Iar greseli de scriere. Nu mai scrie cu litere mari ca e inestetic, si ma refer udne ai scris LOVE, puteai sa scri "love" si sa specifici ca scrie cu litere mari. Si e "dejun", nu "de jun". mananci litere continuu. In ficuri nu se folsoesc prescurtari, ci doar cuvinte intregi. Si cred ca ai vrut sa scri "inghetase", nu "ingetase". Iar ceva cu semnele de punctuatie. Dupa o intrebare nu se pune virgula, ci se scrie in continuare. Mai e "intotdeauna", nu "in tot deauna" sau cum ai scris. Ai folosit un pronume gresit. Ai uitat niste cratime. Si trebuie sa-i schimbi numele profesoarei, "Hana" si "Mizuki" sunt ambele prenume si nu pot fi folosite ca nume de familie.

Cam atat. In rest e super, deci faza cu magiciana si vampirita m-a lasat masca, mie nu mi-ar fi venit.^^ Mult succes in continuare si sper ca acest comentariu nu te-a ofensat si ca imi vei asculta sfaturile^^. (Crede-ma, am citit mii de carti si am viteza de 489 de pagini pe zi la citit)
Va rog, nu-i lasati sa moara!



[Imagine: cuZv.gif]
[Imagine: 3MiK.gif]
[Imagine: BvWd.gif]
[Imagine: QrLB.gif]
[Imagine: v1oJ.gif]

#15
Bunaaa:zuppy02:
Mersi ca m-ai anuntat de fic. Decai, sa vedem ce avem pe-aici:

Mi se pare interesanta ideea, mai ales faptul ca ai bagat vampirii in discutie:)).
Apoi, stiu ca este primul tau fic si totusi mi se pare ca te descurci chiar bine. Ai incercat pe cat posibil sa tii cont de ceea ce ti-au spus cei de mai sus si asta imi place.
As avea o mica paranteza, daca nu te superi:
Mi se pare ca povestesti prea scolareste. Adica la tine e ca si cum ai face o compunere plictisitoare(compunerea nu ficul tau) la limba romana.
Stii ce mi-ar placea mai mult? Daca ai incerca pe cat posibil sa faci totul ceva mai spontan si sa bagi ceva epitete pe-acolo sau mai stiu eu ce. Oricum , nici eu nu sunt experta in asa ceva si mie se pare ca te-ai descurcat chiar bine pana acum.
Ultimul capitol am observat ca a fost cel mai bun dintre toate si te-ai perfectionat foarte mult.

So, succes in continuare, multa inspiratie si sper sa nu te superi pe mine pentru ce am zis mai sus. Repet nici eu nu sunt experta in asa ceva.:))

P.S.: Sper sa ma anunti si pe mine cand pui nextul. Bye , dear:-h

#16
soo, am reusit sa ajung pe aici.
Wow, e chiar o poveste frumoasa as putea spune. Ideea in sine ma fascineaza. Insa, ca orice fic, are greseli ce trebuie remediate. Si multe dintre ele s-au spus. In primul rand, ce nu-mi place mie e faptul ca grabesti nespus de mult totul. Apoi, modul tau de a povesti nu e tocmai in regula, e ceva de genu: am mers la piata apoi m-am intors, am facut un dus si m-am culcat.
E... sec. Incearca sa pui suflet in ceea ce scrii, sa simti, sa retraiesti sentimentele personajelor, daca se ingrijoreaza de starea lor, si altele. Apoi, dialogul e mult prea sec. "ok, mama." Mult prea plictisitor. Unde nu trebuie dialog il bagi, si unde trebuie lipseste. Nu-mi plac frazele, si nu suna nici bine, de exemplu atunci cand ia spus baiatul fetei ca vrea sa amane intalnirea, trebuia linie de dialog, dar nu ai facut-o. Oricum, mai las critica oleaca si sa te mai critic oleaca. :)) Pai, titlul nu-mi place, prea spui ce se intampla in poveste, si dupa parerea mea, cat am citit din fic nici nu e atat de potrivit. Oricum , tu stii mai bine, e ficul tau, nu ma bag, era doar o sugestie.
iti urez succes in continuare.

:bye:
Unele iubiri nu prind rasaritul,
Altele traiesc doar pentru o vara...
Unele se pierd si le-nghite timpul,
Doar una te topeste,
Cand nu crede-ai s-apara!
Imi iubesc:
My mamiiii, hug DeDal N.
Fetita mea ascultatoare si dulce ca o capsunica, Larisa 8
Iubirea mea, Iljimae 8 Te iubesc, iubire!
Gemanarea mea draga, Natasha!
Surioara scumpa, Venus-Roseta . Am grija de fetita ta, fii sigura sys.
Nepotelele mele, •нąкü•, Rose. : * Va iubeste buni, scufitele mele.
Prietenii: Fallen Angel, Myranda ^_^, O.o.::draQusoR.::o.O 8


My fics: Ce a fost...nu va mai fi!
http://animezup.com/forum/showthread.php?tid=24414
Durere, adormi in zapada! http://animezup.com/forum/showthread.php?tid=24691
intrati cu incredere ^^

[Imagine: chibi_6723.gif]
, chibi-ul lui

#17
Hey:*. Imi pare rau ca nu am mai postat de mult insa lipsa de idei si de timp au pus stapanire pe mine. Acum gata cu vorba si iata insfarsit capitolul 5. Sper sa va placa. Lectura placuta!



Capitolul 5


Timpul trecu foarte repede. Nici nu observasem ca se facu deja ora 19. Trebuia sa plecam, insa inainte Dna. Mizuki ne dadu cate un medalion mie si lui Ayumi. Aceste medalion era in forma de inima si de un mov stralucitor care iti lua ochii.
- Aceste medalioane sunt foarte inportante deoarece semnifica prietenia voastra. Insa daca voi doua o sa va certati puterea lor se va stinge.
Dupa aceste spuse care ne intrara in cap foarte bine, am plecat spre casele noastre povestind despre acea zi minunata.
Cand am ajuns in fata casei mele, eu si Ayumi ne luasem la revedere una de la alta. Intru pe poarta si facand cativa pasi ajung la usa. Deschid usa si imi salut parinti care erau in bucatarie si pregateau cina. Ii salut, iar mama imi spune sa ma schim deoarece cina imedia era gata. Dupa ce indeplinesc aceasta sarcina cobor si ma asez la masa. Termin de mancat si urc grabita scarile pentru a ajunge in camera mea. Intru si ma asez pe patul moale care era astenut cu o patura alba ca neaua. Ma intind si ma gandesc ca ziua urmatoare era ziua mea de nastere cand implineam 13 ani. Foarte neabdatoare ma imbrac in pijama care era formata dintr-un tricou roz si pataloni trei- sferturi de aceiasi culoare. Dau jos patura care acoperea patul si ma bag sub plapuma adormind instantaneu.
A doua zi de dimineata sunt trezita de catre vocea blanda si duioasa a mamei mele.
- Orhime draga, trezeste-te. Este ziua ta. La multi, multi ani!
- Iti multumesc din tot sufletul mama pentru aceasta urare.
Ma dau jos din pat, ma duc la baie sa ma pregatesc si cobor sa iau miculdejun. Jos ma asteptau mama si tata care incepura sa imi cante la multi ani si spunandu-mi sa suflu in lumanari. Tortul era destul de maricel, avand 3 straturi de blat si fiind glazurat cu crema de capsuni care era aroma mea preferata. Inauntru tortul era umplut cu inghetata de capuni, iar pe tort scria cu litere mari “ La multi ani Orhime!”.
Dupa ce am terminat de mancat tortul care fusese foarte delicios, ma ridic de la masa si le multumesc parintilor pentru toate acestea. Insa ei nu m-au lasat sa plec doarece mai aveau o surpriza pentru mine. Imi spusera sa inchid ochii si sa ii deschid doar cand imi vor spune ei. Ajung in suvragerie, iau mainile de la ochi si in fata mea era un catelus micut si dragalas. Avea blana alba si stralucitoare, ochii destul de micuti dar foarte dragalasi, iar in jurul gatului avea o zgarda rosie simpla de care atarna un medalion pe care scria Max. Mi-am dat seama ca acesta era numele catelusului. Ii starang in brate pe parinti mei si le multumesc cu cel mai mare entuziasm posibil.
Dintr-o data aud ca telefonul meu suna. Fug in camera mea si raspund.
- Alo, Orhime la telefon. spun eu deoarece nu ma uitasem cine era apelantul.
- Sunt Ayumi. Orhime te rog sa vi cat poti tu de repede in parcul de langa scoala noastra. Este o urgenta foarte importan… iar apelul se incheie.
Foarte speriata de cele auzite imi scot din dulap o rochita mov care era pana la genunchi, iar pe ea erau multe inimioare de un mov mai deschis decat cel pe care il avea rochia. O imbrac repede, imi las parul desfacut si alerg jos. Ma incalt cu niste sandale albe si le spun parintilor unde ma duceam. Ies ca o vijelie din casa si alergam atat de repede incat in 4 minute eram deja in locul indicat. Ajunsem in fata uni parc verde si linistit de langa scoala noastra, sau cel putin fusese linistit. Cea ce tulburase aceasta liniste era faptu ca o creatura uriasa devasta pe lang parc, si cateva case aflate in apropiere. Din fericire nu locuia nimeni in acele case deoarece erau noi. Acea creatura avea intre 2- 3 metri inaltime, avea corpul unei caracatite, un singur ochi si 12 tenacule uriase. Cand o vazusem m-am speriat foarte tare. Ciudat era faptul ca pur si simplu nu ma mai puteam misca. Era ca si cum cineva ma legase cu o franghie astfel incat sa nu pot face nimic. Eram foarte suparat deoarece fiind imobilizata nu puteam sa o ajut pe Ayumi care era prinsa in tentaculele creature si pe ceilalti oameni cazuti prada acestui minstru oribil. Printre victime se mai alfa si Tsukune. Cand am vazut ca dragostea vieti mele era si ea capturata, rauri de lacrimi au inceput sa curga pe fata mea catifelata si pura.
Fara sa bag de seama, medalionul pe care il aveam la gat a inceput sa straluceasca, eliberand o lumina foarte puternica care imi invaluise tot corpul. Simteam cum corpul meu era controlat in miscari si ca el le executa fara ca eu sa fi facut asta. Dupa cateva secunde acea lumina imi parasise corpul lasand in urma o fata total schimbata. Parul meu cel castaniu si ondulat, acum era alb ca varul si drept ca o foaie neindoita. Rochita pe care o purtasem era mult mai lunga si total schimbata. Era neagra, iar pe unele locuri avea albastu inchis, de la brau in jos era simpla insa tot de la brau in sus aveam o brosa cu un trandafir negru. In picioare purtam niste pantofi cu toc tot negri si pe cap aveam o bentita tot neagra avand si ca si rochia, acelasi trandafir, iar canini devenisera mult mai mari si ascutiti.
Eram cu totul schimbata, chiar si eu simteam asta deoarece eram mult mai increzatoare in mine. Puterea mea de vampire iesise la iveala. Si nu eram mirata deoarece Dna. Mizuki ne spusese mie si lui Ayumi ca la 13 ani puterile noastre o sa iasa la suprafata. Asa ca fara sa stau mult pe ganduri – reusind din nou sa ma misc – am inceput sa imi ascult inima care ii dadea comenzi creierului ce ar trebui sa fac. Am inceput sa ma concentrez, iar o pereche de aripi de liliac doar ca mult mai mari au iesit din spatele meu. Apoi inaltanduma catre vazduh ajunsem fata in fata cu creatura. M-am concentram din si cand am deschid ochi creatura era stana de piatra. Acesta era rezultatul unei incantati care imi venise in minte.
Toti oameni acum erau liberi, iar eu am revenit la normal inainte ca cineva sa ma vada. Din fericire prima care se trezise era Ayumi si apuca sa ma vada. Dupa ce oameni plecara forte buimaci si confuzi, crezand ca fusese doar un vis, am observat ca doar o singura persoana nu isi revenise. Aceea persoana era Tsukune. Asa ca fara sa mai stam pe loc, am alergat amandoua la el. Incercarile noastre de trezire nu fura zadarnice.
- Orhime ce… ce sa intamplat? intreba Tsukune foarte buimac.
- Pai se pare ca te-ai impiedicat de o bicicleta si ai cazut lovindu-te la cap.
- Aha… Se pare ca creatura aceea si tu ca vampire a fost doar un vis sa inteleg, nu?
Dau din cap afirmand cele spuse de el si pornind toti trei catre casele noastre, povestim diverse lucruri.
Chiar inainte de a ajunge la casele noastre, Tsukune ma intreaba cu o voce blanda si foarte calma daca cumva marti dupa ore as fi ocupata. Ii spun ca nu sunt si ne despartim luandu-ne ramas bun, iar eu cu zambetul pe buze, intru in casa foarte fericita.

#18
Hey, am venit si eu cum ti-am promis.
Ai avut la un moment dat o greseala si ma refer ca ori ai mancat un cuvant, ori ai scris din greseala fara sa-ti dai seama. Alta a fost ca ai cam uitat sa desparti la cuvantul "inaltandu-ma". Aste sunt singurele greseli pe care le-am gasit la capitolul asta. Dar, n-am chef sa-ti zic si la celalalte -scuze-, iar povestea e destul de interesanta. Pai, motivul pentru care mi-se pare ca-i interesanta este ca sunt si vampiri. Mi-a placut felul in care ai descris cum arata dupa treansformare. Pai cam atat am avut de zis.
Spor la scris si sa ma anunti cand pui next-ul!

Ja ne
Freedom is power!
And I can use that power!

#19
Buna!
Capitorul 5 este destul de interesant,imi place ideea cu medalionul care este un simbol al prieteniei dintre Orihime si Ayumi si de partea in care e ziua lu` Orihime chiar imi facuse pofta de tort...in fine...Descrierea facuta lui Orihime cand se transforma intr-o persoana complet noua la infatisare a fost cireasa dupa tort....
La inceput cu descrierea a fost un pic seaca...adica nu era nici un mister cat de mic incat sa iti trezeasca curiozitatea de a mai citi in continuare,dar treptat a fost din ce in ce mai bine..ai sfarsit bine chiar mi-a placut.Oricum ai idei bune si continua sa scri.
Astept nextu`...
Bye Bye.....
[Imagine: a17504639be4b10d04424d855865eb53.gif][Imagine: A5D0F5D61805ED04AAC6EC72A0549F025BF7966A]
”Know that the only people you can save like that are the ones that survive.”




Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  [split] Dragostea invinge KarinaD 6 2.961 03-08-2011, 01:27 AM
Ultimul răspuns: LoLix
  Dragostea invinge totul Stefy Sayuri Cassie 0 2.011 30-10-2010, 05:26 PM
Ultimul răspuns: Stefy Sayuri Cassie
  Dragotea invinge totul(sasusaku) Roney 7 5.797 15-07-2010, 04:26 PM
Ultimul răspuns: Flash
  Dragostea invinge intotdeauna 2YounG2DyE 5 6.124 01-10-2009, 10:21 AM
Ultimul răspuns: Amelia_Angel_Devil


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)