Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Despre

#1
Ce părere aveţi de subiectul ăsta ? Ştiu că în România cazuri de genul sunt multe, însă ar fi soluţii pentru evitarea acestui lucru ? Tot mai multe tinere rămân însărcinate de la o vârstă foarte mică deşi nu e bine deloc. În primul rând devii părinte la 16 ani / 15 în fine. Ideea e că eşti adolescent şi rămâi. Nu numai dacă întreţii relaţii sexuale neprotejat ci şi prin violuri. Faza e următoarea că în România se întâmplă foarte des. Nu numai că faci sex şi rămâi, dar şi actul în sine pentru că până la urmă e vorba de un lucru care te marchează şi totuşi de la o vârstă foarte fragedă. Totuşi părinţii ar putea să vorbească cu copii lor şi explicându-le ar putea să prevină acest lucru. Binenţeles că dacă e un adolescent care nu se gândeşte la acest lucru sau e cuminte sau pur şi simplu nu vrea sarcina nu va avea loc şi nici actul sexual că până la urmă depinde şi de mentalitatea fiecăruia. Nu ştiu, însă la mine în oraş sau întâmplatr cazuri multe. O tipă a rămas la 15 ani şi a făcut avort şi a ştiut-o tot oraşul aproape şi maică-a spusese că a durut-o. Eu personal cred că dacă părinţii în special mamele [ pentru fete ] dacă s-ar implica mai mult şi le-ar explica nu s-ar ajunge la asta. Până la urmă îşi strică şi viaţa. Că te marchează. Nu eşti pregătit să faci aşa ceva.

Voi ce credeţi ?
-

#2
Adevarat.Nu sunt deacord cu sarcina de la o varsta foarte frageda,si mai ales la adolescentele de 15-16 ani.Exista multe fate care fac greseala aceasta sa ramana insarcinate de la o asemenea varsta,prin multe moduri,abuzuri sexuale,viata sexuala cu un partener si multe altele.Cred ca aceste fete nu sunt prea mult informate despre asa ceva,despre cum sa se proteje sau cand este vremea pentru asa ceva,si aici pot spune ca este si vina parintilor,si mai ales a mamei fetei respective.In ziua de astazi mamele trebuie sa vorbeasca despre asa ceva cu fetele lor chiar de la o varsta destul de frageda de la 13-14 ani,pentru ca in ziua de astazi numai este ca pe timpuri,sa te culci cu un baiat atunci cand treci dupa varsta de 18 ani,sau ceva de genul,acum in zilele astea fetele se culca cu baieti sau sunt abuzate sexuale la orice colt.

Nu zic sa nu faci sex de la 16-17 ani,dar sa stii sa te protejezi,dar depinde si de partenerul cu care o faci,daca si el vrea sa fi protejata.Pentru ca daca este unu de tot rahatul peste 2-3 luni te trezesti cu burta la gura si parasita de catre el,atunci ce naiba mai faci?Da...sunt multe fete care fac greseala aceasta de la o varsta frageda,avorturi si sarcini facute dintr'o prostie.Pentru fetele cu o asemenea varsta,nu este prea logic asa ceva,corpul,organismul nu este pregatit pentru asa ceva,nu este dezvoltat pentru a purta un copil,pentru a face avorturi,nu sunt deacord cu asa ceva,dar uite ca totusi sunt fete care trec prin asa ceva.
[center][Imagine: 517p75.jpg]
When I Get Home.[/center]

#3
Hmm, sarcinile nedorite...
Am văzut mai demult un filmuleţ despre avorturi, unul absolut traumatizant. Dar nu cred că este cazul să îl pun aici, cum a spus Lynn: să nu speriem lumea. Poate cu o altă ocazie, în vreun alt topic mai specific, promit să vi-l arăt. În orice caz, şi la mine în zonă sunt multe fete în situaţia asta. E o fată de vreo 14 ani, maxim 15 care e cu burta la gură, trebuie să nască. Eu nu o văzusem până acum şi o ştiam, a mers la aceeaşi şcoală din generală ca şi mine, acum nu ştiu ce e de capul ei. Şi am întrebat: e însărcinată? Eram stupefiată. Când am auzit că mai are puţin şi naşte, că "trăieşte" cu nu ştiu cine şi chiar mergea mândră pe stradă... Am fost... Cutremurată. Pt. că un avort nu e ceva ce poţi face, e pur şi simplu groaznic, odios, absolut mizerabil. Dar nu pot vedea nici cum să stai însărcinată la 15 ani? CUM? Cum să dea un copil naştere unui alt copil? aşa ceva nu e ceva normal. Şi totuşi, avortul nu e o soluţie... Aşa că ar trebui evitat contactul sexual. SAU, în orice caz, protecţia. Să te protejezi. Sunt atâtea metode contraceptive existente, cât să coste un prezervativ? Muult mai ieftin decât o sarcină, asta să fiţi siguri.
Aici intervine pe o parte şi educaţia...Părinţii ar trebui să îşi informeze copii, nu neapărat să îi ţină în frâu, să existe înţelegere. Dacă există înţelegere şi nişte oarecare reguli, atunci aşa ceva nu se întâmplă. Desigur, mai sunt şi violurile. Cele mai nenorocite. Mi se pare groaznic, chiar mai groaznic decât o crimă, sincer. ŞI în cazurile astea, mi se pare că avoturile sunt permise. Pt că dacă ai 15 ani şi ai fost violată, ai rămas însărcinată, cum poţi să te împaci cu acest gând? Oare vei iubi acel copil? OARE? Şi dacă nu, ce faci? Îl abandonezi, îl duci la orfelinat să sufere?Sună groaznic ce spun, dar decât să distrugi două vieţi, mai bine faci crima şi avortezi. Pentru că altfel ţi-ai distrus şi tu viaţa şi pe a copilului nenăscut. Violurile sunt groaznice, cele mai rele crime ce au loc în lumea aceasta. Cei ce fac aşa ceva nu merită nici măcar să moară, e absolut groaznic ! Şi când devii mamă fără voia ta, aşa prin viol, oare cum te simţi? Distrusă, îmi imaginez. Trebuie să avem mai mare grijă de noi, să nu avem încredere în nimeni dubios şi totodată... Lumea ar trebui să fie mai îngăduitoare, să existe un colectiv, să nu mai aibă loc astfel de lucruri chair sub ochii noştrii.
Oricum, nu poţi evita actul sexual. Ar trebui să nu îşi înceapă toate fetiţele viaţa sexuală de la 12 ani ( vorbesc serios, cunosc o grămadă de cazuri ), asta duce la multe-multe complicaţii. Totodată, ajungi la o vârstă când ţi se urcă hormonii la cap, e vorba de o dezvoltare premeditată, deşi nu cred că este corect să spun aşa. SĂ o zic mai pe şleau, generaţiile astea mai noi se dezvoltă mult mai repede decât bunicii, părinţii noştrii şi chiar decât noi şi asta ţinând cont că şi noi suntem mult mai dezvoltaţi din multe privinţe faţă de bunici şi părinţi. Şi atunci, hormonii aceeia specifici ies la suprafaţă mai devreme decât eram obişnuiţi. Atunci,se întâmplă să faci sex. Bine, nu zice nimeni să nu faci, la o adică e ceva normal. Dar trebuie să te gândeşti bine, să te protejezi, să ştii cu cine o faci, nu cu orice tip pe care îl întâlneşti, să iubeşti. Să faci sex înseamnă să te dăruieşti, şi trebuie să ştii cui te dăruieşti. Nu o poţi face oricum, oricând. E un act prea intim pt. aşa ceva. Asta dacă nu vrei să devii paraşută. În orice caz, sexul nu e ceva ce poate fi evitat. Cu sau fără voie, dar atunci trebuie să ne protejăm ca să nu avem surprize neplăcute.

#4
Un subiect destul de dificil si cam neplacut... Nu imi place sa vad adolescente de 15-16 ani (adica de varsta mea) cu vreo sarcina nedorita, provenita din neatentie sau din viol. Cred ca violul este cel mai ingrozitor lucru care i se poate intampla unei fete. Ajunge sa nasca un copil pe care cu adevarat nu si-l doreste, poate chiar il uraste. In schimb, daca isi asuma responsabilitatea de a avea relatii sexuale cu prietenul ei, inseamna ca ar trebui sa fie constienta de riscul pe care si-l asuma. Exista cazuri in care el o obliga si o ameninta ca o va parasi daca nu accepta si sunt multe fete care, din pacate, se lasa convinse. Cum zice si Teh, intre cei doi ar trebui sa existe anumite sentimente, iar fazele de genul asta dovedesc total altceva. Bineinteles, pt a evita sarcinile nedorite provenite din "neatentie" exista solutii. In primul rand: protectia, pe care multi nu o folosesc... In al doilea rand: niste parinti care sa discute cu fata si sa o sfatuiasca sa nu riste asa ceva. Cel mai bine este sa astepti momentul in care te simti cu adevarat pregatita pt sex.
[Imagine: sig_reinoir.png]

#5
Sarcini nedorite, nu ?
Mi se pare o stupiditate să faci sex fără să te protejezi. For example, am auzit că multe fete fac sex la treişpe sau chiar doişpe ani. Nu mi se pare tare ok. Totuşi, este un act ce te marchează şi poate să-ţi schimbe total viaţa. La doişpe ani eşti abia adolescent şi nu mi se pare foarte bine faptul că mulţi vor să facă asta numai pentru ca să fie consideraţi cul. Nu e cine ştie ce frumuseţe la ca cinşpe ani să te trezeşti că ai un copil cu un tip cu care ai fost şi ăla a dispărut subit când a aflat că eşti gravidă. În plus, făcând avort - fiindcă la cinşpe ani e cam greu să întreţii un biet copil - curmi o viaţă. Şi bebeluşul ăla în formare e o viaţă, nu ? Adică, din cauza necugetării unor adolescenţi se ajunge la uciderea unui viitor copil. Ei bine, asta nu mi se pare deloc ok. În plus, de ce s-a mai inventat prezervativul dacă tot nu este folosit? Şi ăla a fost gândit cu un scop, doar nu l-au făcut degeaba. Bine, sunt mulţi băieţi obsedaţi de sex în lumea asta, iar, din câte am auzit, în România sunt multe cazuri de viol - chiar şi un tată îşi violează fiica o.o . Also, mai sunt diferite fete ce n-au avut noroc în dragoste şi de aceea când un tip vrea să şi-o tragă cu una dintre ele, respectiva se lasă uşor, crezând că acel tip chiar o iubeşte. Mi se pare o mare prostie să întreţii relaţii sexuale cu cineva pe care l-ai văzut pe stradă şi, na, ţi se pare că te place. Cum a spus şi Teh, trebuie să existe diferite sentimente care să le lege pe cele două persoane. Cei fac sex neprotejat ştiind că e posibil să aibă un copil de care nu sunt pregătiţi - cum poţi să fi pregătit să ai un copil la cinşpe ani ? - sunt extrem de . . iresponsabil şi se aruncă înainte fără să îşi dea seama de ce se poate întâmpla.
Metal was here.

[Imagine: metalsig.png]


I\'ll start to worry when I\'m dead.



#6
Citat:For example, am auzit că multe fete fac sex la treişpe sau chiar doişpe ani.
Metal, făcutul sexului la 13 ani e popular deja. xd Mulţi copii, că ăia nici adolescenţi nu sunt, cum să fii un adolescent cânf gândeşti în stilul ăla să o faci cu cineva la vâsta aia. Eu consider că şi la vârsta de 15 / 16 ani adolescenţii trebuie să fie responsabili, iar la 16 ani ai discernământ, adică de la acea vâstă se spune că eşti apt din punct de vedete moral să-ţi asumi responsabilităţile şi să ai raţiune. Faza e următoare : ei nu au raţiune. Cum să fi apt în a lua decizii când tu te gândeşti ca obsedatu la sex. Mie nu mi se pare normal. Copii însă trebuie să fie ţinuţi sub control de părinţi. Nu gen lesă pentru oameni ci cu vorba bună, explicaţie şi multă responsabilitate, dar vezi tu, nu e doar de părinţi. Că puştiulică se duce la şcoală / iese afară umblă. Nu ştie mama sau tata că pruncul lor o face în baia şcolii, în diferite locaţii şi mai ştiu eu unde. Deci nu e doar de părinte în sine. E şi de minte. Că dacă nu o ai, degeaba . . .

Edit : Ah da era să uit. Şi tot ei suferă. Nu mami şi tati ci copilu, fata. Ean rămâne cu burta la gură.
-

#7
Eu înţeleg.
De exemplu : Eşti fată şi te iubeşti cu unu.Eşi mult mai matură decat vârta ta presupune si ai un baiat pe care îl iubeşti pana-n maduva oaselor.
Vrei să faci următurul pas în relaţie şi partenerul tău e deacord.
până aici perfect
Dar fa-o în aşa fel încât să nu ai probleme(să rămâi însărcinată sau să iei boli care se transmit prin contact sexual).
Protejează-te pt că a fi în situaţia de a face o alegere între a păstra copilul şi al omorâ nu e o alegere uşoară(nu că se gândeşte cineva că omori un copil nevinovat dar că poţi face cancer de col uterin sau să rişti să nu mai poţi avea copil vreo dată)

#8
Prima vina e educatia. Am impresia ca majoritatea parintilor nu vorbesc cu copii lor despre sex, sau daca vorbesc o fac superficial.
Nici scoala nu face nimic in sensul asta.
Daca de mici (ma rog, nu de la 3 ani) copilului i se baga niste idei elementare in cap (si mai ales de protectie) indiferent de varsta cand face prima data sex s-ar proteja si n-ar mai naste.

Oricum, e propria lor vina ca ajung unde ajung (injurati-ma).
stiu, nu-ti iese totul mereu, dar azi intra

#9
Interesant subiect.Din punctul meu de vedere,datorita violurilor dese,parintii ar trebuii sa-si duca copii la autoaparare sau alte arte prin care sa invete sa se apere de un agresor.Scoala este prost construita ca sistem de aparare,De ex,intr-o zi,cand ma duceam sa ud buretele in mijlocul unei ore,din greseala am intrat in baia baietiilor(nimeni nu stie care este baia baietiilor sau a fetelor XD) si am vazut doi gay facand-o.Prima mea reactie a fost cea de soc,apoi cea de fuga.Acesta fusese ultimul lucru la care ma asteptam sa-l vad intr-o scoala.0.0
Inca un lucru socant este ca o ruda cunoaste o fata care nu a mai fost virgina de la varsta de 9 ani.La inceput am crezut ca e o gluma,dar cand am vazut-o m-am speriat grozav.Slava Domnului ca n-a ramas insarcinata,pentru ca lesinam pe acolo,fiindca era prea hilar 0.0
Colac peste pupaza,bunicamea a facut 5 avorturi pentru ca nu voia decat 2 copii.Cruuud T_T
Cam atat de la mine Zuppy03
[Imagine: syred2_by_antonie15-d6tdkwx.gif]
�Ashes to ashes. Dust to dust. We are nothing, but dust and to the dust we shall return.� Amen�

#10
De cate ori ai fost violata?
Hai ma! cum adica nu se stie care si a cui baie e? Plus ca asta n-are legatura.
Faza cu gay... ce-ai visat azi noapte perverso?

Si ai mers mult pe langa subiect.

O alta greseala mare: sexul este considerat in cele mai multe familii, ba chiar in toata societatea, un subiect tabu. E vazut ca ceva rusinos, nimeni nu face sex, e murdar. Daca parintii/scoala nu spun nimic despre sex plodu afla singur, si cine stie ce afla... Apoi "daca faci sex te omor". O vai, cred ca ficata n-o sa faca sex pana in noaptea nuntii, ba chiar nici atunci, ca o omoara taicasu...
stiu, nu-ti iese totul mereu, dar azi intra




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)