Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Ce parere aveti despre cosplay?

#1
Pentru cei care nu stiu, Cosplay vine de la "Costume play" si inseamna practic sa te costumezi in personajul tau preferat dintr-un anime, o manga, un joc video sau alt element din cultura otaku.

Fenomenul e unul foarte popular la nivel global si a inceput sa prinda succes si la noi in tara. A devenit deja o traditie sa avem parte de concursuri de cosplay la festivaluri precum Otaku sau Nijikon. Cu toate acestea, nu toti privesc cu ochi bun acest lucru, parandu-li-se ceva ciudat.

Imi aduc aminte ca la editia a II-a a Otaku Festival (cea de pe Lipscani pentru cei ce isi aduc aminte), care s-a desfasurat si pe strazile din Bucuresti, au aparut cativa militieni care, privind uimiti pleiada de "personaje ciudate" care se perindau pe acolo, au intrebat daca aia e cumva o conventie emo 21

Eu unul am o parere buna despre cosplay. Nu stiu daca as face asa ceva dar cu siguranta evenimentele anime nu ar avea acelasi farmec fara cosplay. Si fie ca te minunezi de cat de reusit e un costum sau razi de cat de comic a iesit, nu ai cum sa nu zambesti 4

Voi ce credeti despre cosplay?

#2
E misto sa poti aduce la viata personajul tau favorit.
Mie chiar imi plac cosplay-urile, in special cele facute de japonezi, care sunt chiar reusite.
Dar si cei care fac cospay din romania sunt priceputi...

#3
Ce cred eu despre cosplay? Poate suna cam siropos, cred, dar e un fel de arta. Trebuie sa te descurci la facutul costumelor, in caz ca nu ti le comanzi, sa stii cum sa te prezinti pe scena si mai multe lucruri, deci nu e asa usor sa faci cosplay, dupa parerea mea, iti trebuie ceva indemanare.
In general, imi place acest fenomen si ma bucur ca au inceput sa apara si prin tarisoara noastra multi fani ai acestei activitatii. E chiar interesant, mi-as dori si eu sa ma costumez odata intr-un personaj care-mi place XD dar nu s-a ivit deloc ocazia, pana acum.
Imi aduc aminte de Otaku fest anul acesta. Weh, de data aceasta m-au dus parintii si cand sa plec, mama a vazut cativa cosplayeri. Era o tipa care avea sange la nas de la cosplayul in grup cred [ si da stiu ca nu era sange adevarat 21 ] iar ea se uita crucis la saraca persoana. Gosh, cat am putut sa rad... si mama a crezut ca sunt emo-isti p-acolo, asta m-a amuzat extrem de mult 21.
Don't deny our r2Ï€.
[Imagine: ri935j.png]




#4
CE sa cred despre cosplay?

Cred ca este foarte interesant sa vezi pe strada personaje din anime sau altele. Care au costume fie amuzante fie foarte interesante.! Sa te costumezi intr;un personaj este foarte amuzant si distractiv. Si eu m-as costuma si as avea de ales din mii de personaje anime..

Parerea mea este una buna despre cosplay! ^^

#5
E dragut, dar necesita intotdeauna un buget.
De asemenea putina autocritica nu ar strica, adica daca ai 100 kile nu o faci pe sailor moon :no:. Este totusi un hobby care atrage atentia si asupra ta, nu numai asupra costumului.

#6
Wow... Se pare că lumea nu a mai scris de multă vreme pe aici. O.o
În fine, eu îmi doresc să fac cosplay de mult timp, mi se pare atât de super, dar intervin probleme cum ar fi faptul că nu mă pricep la croitorie, am doar 13 ani, deci mi-e cam greu să fac rost de bani, având în vedere că este un hobby foarte costisitor. 22 Şi hainele din dulapul meu... nu prea sunt potrivite pentru aşa ceva. xD
Într-o zi, sper să pot face şi eu cosplay. o-o Consider că ar fi personaje cu care să semăn fizic pentru că am părul drept, castaniu închis cu bretonul rar şi puţin peste ochi. >.<

#7
Hmmm, Makii, nu trebuie neapărat să ai părul ca nu ştiu ce personaj din nu ştiu ce anime, poţi cumpăra o perucă sau ceva, pentru început ai putea face un personaj cu părul scurt, sunt mai ieftine perucile :], ba chiar ai putea vorbi cu ai tăi să te ajute cu banii, le poţi arată nişte cosplayere făcute de alţii, vezi şi tu ce găseşti pe net şi încearcă să-i convingi, poţi să îi iei cu ceva mai uşor la început, gen . . . un personaj îmbrăcat în uniformă, sunt destul de uşor de făcut acelea, gen hmmm . . . nu ştiu, Otanashi Saya ( prima care mi-a venit în minte ) şi apoi dacă o să vadă că ţi-a plăcut şi dinastea cred că o să te lase să faci şi altele, la mine a mers, doar că eu i-am trântit lui maicămea o bombă de rochie grea pentru primul meu cosplay, dar tot a mers, tot voi face cosplay în cntinuare. 21 Încearcă şi vezi ce iese.

_____

După mine cosplayul este o artă. Spun asta pentru că ai nevoie de puţin talent la desen ca să faci 573687568346 de schiţe cu costumul respectiv şi ceva proporţii, apoi îţi trebuie şi ceva experienţă cu o maşină de cusut, dacă nu, răbdarea de a cusu de mână. Prima mea încercare de a cusu la maşina de cusut a fost un dezastru, am cusut în zig-zag când eu doream să cos cât mai drept posibil, ah amintiri, am stricat materialul degeaba. 21
Oricu, observ de la an la an că apar costume din ce în ce mai bune, mă rever în România, cel puţin anul acesta la Niji am rămas mască când am văzut costumele care erau acolo, totuşi, mă bucur că ţara asta progresează măcar în acest domeniu, că în rest . . . e vai de noi.
[Imagine: 9qh35v.jpg]

#8
Mi-am amintit că am o fustiţă cu pliuri scurtă roşie, cu model în carouri ... ceva în gen cea a lui Hinamori Amu. Am căutat-o chiar după ce am scris primul post aici şi am găsit-o. Am fost aşa de încântată, uniforma aceea nu este greu de realizat, în afară de chestiile de pe picioare. O.o Iar gentuţa aceea e de asemenea greu de egalat. Dar realizarea costumului din părţi este un început. ^^' Hehe, poate voi reuşi să-mi fac încă un hobby.

Ohh şi încă ceva: merci Mimişor pt ideile pe care mi le-ai dat. Sper că părinţii mei vor fi de acord să mă ajute cu asta. 4
Iar Uniforma lui Otanashi Saya chiar nu mă încântă. o.o estee prea banală, chiar şi pentru un început. Dar oricum nu am unde să găsesc o fustă ca aceea. 21

#9
Muuuuulta bataie de cap cu tot cosplay-ul asta pentru o masinuta de cusut, parerea mea... Dar nu se pune nimeni cu placerea omului, ca stiu si eu ca nu castig nimic din desen si tot nu ma las, ba ma mai si supar cand se ia cineva de mine in privinta asta.

E un hobby mult mai sanatos decat ale poporului (get party all night, sleep all day, play loto...) asa ca-l sustin! Pe langa asta e foarte interesant, si de multe ori ma duc la fest-uri special ca sa vad cosplay-ul, (mai ales de grup, ca cel de individual e inca subtirel... Anul asta chiar am fost impresionata de primul...) si sa fac poze participantilor cand se asteapta mai putin :ha:

Cosplayers are heroes in my book! Go! Go! Cosplay!


P.S.
Conventie emo, zici? Intrebau daca sa puna semne de 'wet floor' si 'cad emo'? XD Greu mai e si cu oamenii astia, dar si distractiv sa povestesti dupa ce-ai scapat de ei. XD
[Imagine: KONgirlssleeping-small.jpg]
[Imagine: chibi_137.gif]
Ka, chibi-ul lui JavaLeen

Favorite quote: "Don't tell me he wants to conquer the world? Can't he come up with something more original?" - Lina Inverse (Slayers)

#10
Am fost acum 2 sau 3 saptamani la un festival din Bucuresti si mi-a placut cand am vazut parada cosplay.A fost amuzant.Am o parere buna despre aceasta arta desi cred ca nici un maestru nu poate copia perfect un personaj deoarece nu au aceeasi privire,nu au aceleasi reactii la anumite lucruri.




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)