Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Ce asculti acum? v.3

#51
Corrupted - Garten

Un post-metal încet, cu influențe de doom și sludge, poate și djent (dar poate mă-nșel). Probabil că ar plictisi multă lume de e să ținem cont că numai melodia de față are vreo 28 de minute și se mișcă greu, momentele de calm având o notă repetitivă cu ceva șoapte pe fundal ce sunt mai mult mârâieli, iar punctul (sau punctele de-or fi mai multe) culminant nu ajunge neapărat la cel mai ridicat nivel ci e tăiat, omul spunând diverse vorbe de duh pe o tonalitate mai supărată sau, de se dorește, nu tocmai frumoasă, dar de ar fi altfel nu ar accentua atât de bine acel sentiment de apăsare. În fine, mie-mi place pentru savoarea pe care o are, iar cum sunt un degustător de așa ceva nu s-ar potrivi să mă supere, dar de se-apucă cineva s-asculte să nu se-aștepte la o multudine de sunete. Ah, uitasem să zic că-mi inspiră ș-un sentiment de resemnare... interesant e și numele albumului: Garten Der Unbewusstheit (grădină a inconștienței... sau ceva pe-acolo, n-am chef să mă gândesc la o metaforă potrivită acum, sunt în sesiune, heh, și mâine o să am cel mai greu examen de până acum, ce-i dat de proful meu de licență desigur), ce pare a accentua acest gând.

#52
Lucia Popp si Gunduala Janowitz interpretand canzonetta "Sull Aria" din "Le nozze di Figaro" de W.A. Mozart
Ma simt oarecum obligat sa spun cateva cuvinte despre aceasta canzonetta, dar sa caracterizezi muzica este o prostie. Nu o poti face decat din planul primordial al creatiei ca scop, nu si ca obiect.
Interpretarea este minunata, cele doua voci parca sunt rupte dintr-un singur trunchi comun.
[Imagine: subpagenav02_r1_c1.gif]

I am a lying asshole and a troll.

#53
The Sullen Route - Dune

O altă piesă ce-ar putea intra în magica oală a post-metalului, dar de o cu totul altă esență, dinamica schimbându-se ca și scopul general al mesajului ce se dorește transmis. Unele asemănări pot exista între cele două, dar ar fi prea puține.

@Horia: ar fi de preferat să menționezi că din perspectiva matale e o prostie, deși aș merge mai degrabă pe cuvântul nonsens de e să văd sensul general al frazei pe care ai scris-o. Astfel, perspectiva pe care o ai asupra vieții îți aparție, deci proprie-ți ție și nu universală, absolută, aplicându-se tuturor vietăților de pe acest pământ, așa cum și eu privesc lucrurile dintr-o perpectivă oarecum complementară, apropiată de conceptul la care se refera stimatul de Platon acum câțiva ani buni, când scria despre cele 3 feluri de creație, omul fiind limitat la al treilea stagiu, cel mai de jos desigur. Și invit pe oricine e curios de a afla mai multe despre asta să-i citească opera, e plină de pilde. Acum, să nu mi-o iei în nume de rău, sperând că înțelegi unde am încercat să băt, deși e evident ori cel puțin mie-mi pare a fi.

#54
Momentan ascult Epica, toata discografia. Am ajuns la Run for a fall, deci mai am. Legat de melodia asta, imi place simplitatea si vocea inca necizelata a Simonei, desi acum suna considerabil mai bine. Versurile sunt destul de faine, dar sunt pe aceeasi tema vesnic folosita de Epica, societatea bolnava, viata asta atat de complicata. Cand asculti intreaga discografie deodata, gasesti ca melodiile cam seamana intre ele, dpdv al versurilor. Anyway, am nevoie de Epica acum.
Tenderest touch leaves the darkest of marks,
And the kindest of kisses break the hardest of hearts
~Florence + The Machine


#55
Ascult "Monster" de Meg & Dia. De la Nyanmini Grimmjow am ajuns pe la Durara, Izaya, si era o chestie de vreun minut si jumatate cu un fel de storyline care suna cam asa: Izaya este mai incet si nu isi da seama ca este indragostit de Shizuo (atata am citit eu *rolling on the floor*). Iar pe fundalul partilor din anime era melodia asta, insa un remix. Melodia e destul de buna, dar se aude naspa.
"Forgive you? Why? It's not like I'm mad or anything. You were the one who got angry; just like you said, I was being too nosy. I've always been like that, not knowing my boundaries. I'm the type who'll water a plant til it drowns."
- Yokozawa Takafumi no Baai, vol. 2

#56
De la un timp am ajuns dependenta de Korn. Cum asa, nici eu nu stiu. Cum ma intorc de la scoala ascult melodia >asta< si pur si simplu ajung sa nu ma pot opri. O ador, versurile, combinatia dintre dubstep si nu metal, dar in special vocea solistului [al cărui nu l-am uitat *defapt nici nu il stiu dar imi place sa aberez*]. Presupun ca dupa ce se termina melodia asta o voi asculta pe cealalta [asta] si voi incepe sa o fredonez si iar aberez. Cred ca m-am atasat prea mult de aceste creații.
[Imagine: 302xdzc.jpg]
Voi, nepasatori de moarte, dispretuitori de viata,
Ce-ati probat cu-avantul vostru lumii pusa in mirare,
Ca din vultur vultur naste, din stejar stejar rasare!

#57
Coldplay - The Scientist
Cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat în ultimul timp a fost să mă avânt în muzica lor. A început să-mi placă din ce în ce mai mult Chris Martin şi pot spune fără teamă că oricine m-ar putea adormi dacă m-ar lăsa să ascult melodia asta de 2-3 ori. N-am idee ce să mai scriu pentru a umple spaţiul ăsta, zic doar să-i trageţi o ascultare şi să vă gândiţi la melodie ca la un tot unitar, fără să daţi atenţie în parte instrumentalului, vocalului şi versurilor.

I see blue eyes. I like it.
[Imagine: p4KKzIN.png]
You could be the best of me when I'm the worst for you.
golden tragedy


#58
Eu ascult Nightwish - Ever Dream

N-am mai ascultat Nightwish de-un car de ani si mi se facuse dor, asa ca astezi am zis la RockFm, ci am facut efortul de a gasi folderul din calculator, am dat volumul aproape de maxim si mi-am terorizat vecinii.

Ma oftic doar ca nu-mi mai vine tricoul cu Nightwish pe care mi l-am cumparat intr-a zecea. 105

#59
DOC-Recapitulare

Asta de bio ne tortureaza cu recapitularile ei pentru teza inca de pe-acuma...si dai cu genetica! Asa ca am zis sa ma mai ,,raslaghesc" cu piesa asta care e prea tare si am sa i-o pun chiar intr-o ora profei...poate-mi da si vreun punct in plus la teza 4!
[Imagine: tumblrlx7b30asgu1qg0svn.gif]




#60
Ortega si Nimeni Altu' - Despre un om ( http://www.youtube.com/watch?v=c1aWE3h_4...AAAAAAAAAA )
Stiam ca nu are cum sa iasa prost,intr-un fel ma unge pe suflet daca pot zice asa.
Negativul e ok tinand cont ca melodia nu e una ritmata,iar despre nimeni altu' nu mai tre' sa zic nimic.
Elda Taluta
Sarks Sark
Ark Alks




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)