Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Busola de aur

#1
Ok...informatiile astea sunt din "capul" meu asa ca nu ma omorati!
Exista o lume in care vrajitoarele domnesc peste cerurile nordice, acolo unde ursii gheturilor sunt cei mai mari luptatori, iar sufletul oamenilor este inrudit cu cate o salbaticiune, care le este la fel de apropiata ca si propria fiinta.

Dar aceasta lume este dominata de Magisterium, care incearca sa controleze intreaga umanitate si care reprezinta cea mai mare amenintare pentru ultima Busola de Aur si singurul copil sortit sa o pastreze.

Lyra Belacqua (Dakota Blue Richards), o fetita de 12 ani traieste o viata extraordinara ca paznic al vestitului Jordan College. Haladuind liber pe strazi in cautarea aventurii, impreuna cu credinciosul sau prieten Roger (Ben Walker), Lyra este insotita pretutindeni de un spiridus, Pantalaimon (dublat de vocea lui Freddy Walker) - un mic animalut care-si schimba permanent infatisarea si care este pentru ea un fel de voce a ratiunii. Dar lumea Lyrei se afla in schimbare.

Unchiul ei, Lord Asriel (Daniel Craig), se pregateste sa faca o excursie la Cercul Polar pentru a studia un element misterios, denumit Dust, dar Magisterium e dispus sa faca totul - inclusiv sa inchida Jordan College - pentru a-l opri.

In acelasi timp, zvonurile care circula in legatura cu rapirea unor copii si ducerea lor in tinuturile nordice devin dureros de reale odata cu disparitia lui Roger, cel mai bun prieten al ei. Lyra jura sa mearga pana la capatul lumii pentru a-l salva si cand la colegiu apare o noua profesoara - sireata Marisa Coulter (Nicole Kidman), Lyra crede ca e momentul sa fuga.

Lyra descopera insa ca a fost atrasa intr-o capcana pentru a i se fura obiectul pe care-l detine si pe care Magisterium il cauta cu atata ardoare - Busola de Aur. Un dar din partea directorului colegiului Jordan (Jack Shepherd), Busola este un obiect fermecat, care are puterea de a spune adevarul, de a arata ceea ce altii incearca sa ascunda si de a prevedea - si chiar modifica - viitorul.

In momentul acesta, Lyra isi da seama ca trebuie sa se rupa de d-na Coulter si sa porneasca intr-o lunga calatorie pentru a-l salva pe Roger si pentru a zadarnici intentiile celor din Magisterium. Soarta o aduce in mijlocul si sub protectia unui trib de giptieni, condusi de Lord Faa (Jim Carter), Ma Costa (Clare Higgins) si Farden Coram (Tom Courtenay).

Incropind o prietenie ciudata cu giptienii, misterioasa vrajitoare Serafina Pekkala (Eva Green) si zburatorul texan Lee Scoresby (Sam Elliott), Lyra incepe o aventura care o poarta peste mari si tari, spre nordul inghetat, unde isi gaseste un aliat in marele urs Iorek Byrnison (dublat de vocea lui Ian McKellen), care jura sa o slujeasca pana va invinge.

Din nefericire, de dincolo de luminile nordului se apropie un mare razboi, care ameninta atat lumea Lyrei cat si celelalte lumi paralele. Pe langa trupa ei de prieteni si aliati si puterea Busolei de Aur, Lyra va avea nevoie de tot curajul si toata priceperea ei pentru a-l opri.
[Imagine: comanda1semnatura.png]
My sin is Pride.
I'm on my highway to Hell!
Yuki is my kamy-sama. So...Shut the f*** up!
Criticii nu-i pot ranii pe creatori decta cu permisiunea acestora.


You tried to hold me under, I held my breath
Alone and now you wonder, what I possess
Nothing you can say , nothing's gonna change what you've done to me
Now it's time to shine, I'm gonna take what's mine
While you're burning inside my light




#2
am vazut filmul si am citit si catea si pot spune ca m-au fascinat este o carte de aventuri dar lumea ca e obicei nu stie sa aprecieze ce este bun stie numai sa critice si nu vorbesc despre voi vorbesc despre altii
mie mi-a placut cartea, la mine in familie au citit aproape toti cartea(scz pt repetitie)
am vazut si filmul dar sa terminat brusc si nu afost dupa toata cartea sa orpit la trei sferturi nu nea aratat si cum se duce la unchisu' sa il caute in expeditia in care plecase el si tot ce se intampla cu el si ce face si cum il gaseste Lira, a fost asa ceva pe scurt, a fost dragut si nu mi sa parut sub asteptari
s marvelaugusts nu am inteles ce ai vrut sa spui , ai criticat alta carte si aici este vorba despre Busole de aur nu despre Sparknotes

Ja ne si sper ca si altora le-a placut filmul sau cartea
Uita-te in sus...
Uita-te in jos...
Acum uita-te la mine...
Fac misto de tine!!! 10

#3
Personal am citit si cartea am vazut si filmul. Sincera sa fiu filmul lasa de dorit. Actiunea este mult prea grabita, se sar o multime de detalii importante din carte, detalii ce ar fi trebuit mentionate chiar daca in treacat (adica destul de repede), totusi trebuiau prezentate.
Daca ar fi sa fac comparatie cartea e de o mie de ori mai buna decat filmul.
Filmul se termina mult prea brusc, ceea ce e destul de ciudat, ca sa nu mai zic ca actorii care joaca in film lasa de dorit si nu prea seamana cu ceea ce se prezinta in carte.

#4
Chiar esti sincera ca detaliile sunt din memoria ta?

Sau de aici?

Pentru toti cei care mai deschid threaduri, daca mai vad copiat/furat de undeva va alegeti cu warn pentru plagiere. Nu sunteti in stare sa faceti review? Nu faceti!
[Imagine: sigforme.png]


probabil n-ai primit niciodata
telegramele mele sau poate
nu credeai ca e vital cand
lumea mea se descompunea
in ceasuri si goluri
de mine

au imbatranit in cadente
si sentimentele mele
sub greutatea
atator vieti netraite...


Clicky




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)