Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Astaroth - K.V. | Puterea

#1
Definitie (Dex): Faptul de a putea; capacitate, insusire, posibilitate fizica, morala, intelectuala de a actiona, de a realiza ceva; putinta.

Vom discuta despre " E bine sa detii putere? " si in general despre definitia in sine.

Nu, consider ca nu e bine sa detii putere. De ce? Referindu-ma acum in general la puterile de la care cea intelectuala face exceptie, cand omul realizeaza ca are putere si o vede in propriile maini, usor de manipulat si folosit, primul instinct e sa faca abuz de ea. Il corupe si il transforma intr-o caricatura.
Puterea este un simplu substitut al credintei. Esti gol si pierdut pe dinauntru, te uiti in lume ca sa descoperi un remediu la nelinistea ce te framanta, si gasesti micile placeri ale vietii (bani, femei) pe care puterea ti le poate oferi. Ea iti confera o liniste sufleteasca vremelnica, si deci fiind placeri de scurta durata, asa se explica si abuzul continuu care se face asupra ei.
[Imagine: wmb5n8.jpg]

#2
Influenta,puterea de a ne realiza visele si de a domina este printre cea mai mare placere omeneasca.
Banii aduc de cele mai multe ori influenta financiara, ei te fac important si iti dau senzatia ca esti important incepand sa te comporti ca atare. Viata in sine este singurul lucru care merita fructificat. Implinirea placerilor lumesti este prima prioritate in fructificarea unicei vieti asa ca oameni nici odata nu sunt multumiti cu avutia lor de orice fel fie ea materiala,intelectuala etc.
Influenta,bogatia,manipularea, toate sunt bune pentru cel care le detine si tind sa cred ca asta conteaza cel mai mult pentru ca cu cat detin mai multa putere oameni consideranduse mai aproape de conditia de zeitate.
Nu sunteti tentati? Nu va-ti vedea intr-un regim totalitarist,iar voi fiind in varful scari erarhice?
Raspuns la intrebarea generala: “E bine sa detii putere? “ Da
Elda Taluta
Sarks Sark
Ark Alks

#3
Citat: Banii aduc de cele mai multe ori influenta financiara, ei te fac important si iti dau senzatia ca esti important incepand sa te comporti ca atare.
Hotaraste'te, ori te fac important ori iti dau senzatia ca esti. Da, insa cu ce scop sa fii un om important, cu valoare?
Citat: Viata in sine este singurul lucru care merita fructificat. Implinirea placerilor lumesti este prima prioritate in fructificarea unicei vieti asa ca oameni nici odata nu sunt multumiti cu avutia lor de orice fel fie ea materiala,intelectuala etc.
Te contrazici in cel mai... stupid mod. In primul rand, afirmi ca scopul nostru ca oameni este sa ne fructificam viata, iar ca sa facem acest lucru trebuie sa ne implinim placerile lumesti. Dar, in acelasi timp, tot tu afirmi ca oamenii nu sunt multumiti cu avutia lor, deci prin urmare acest drum de fructificare al vietii in sine este gresit. Deci, imi dai mie dreptate.
Sa punem problema asa: Tu, ca om, ai TOT ce iti doresti, dar absolut tot. Si apoi ce?
Citat: Influenta,bogatia,manipularea, toate sunt bune pentru cel care le detine si tind sa cred ca asta conteaza cel mai mult pentru ca cu cat detin mai multa putere oameni consideranduse mai aproape de conditia de zeitate.
Conditia de zeitate nu exista. Toti oamenii sunt egali in fata unei singure zeitati, Dumnezeu. Cum poate un om sa fie mai presus fata de alt om? Poate sa fie mai bogat, mai faimos, mai inteligent, dar niciodata mai presus de el ca fiinta. Influenta, bogatia, manipularea nu iti aduc decat un statut social mai mare fata de un om, dar nu orice om, ci de cel care tanjeste dupa bogatia aceea care o ai tu. Deci din start nu esti mai important fata de TOTI oamenii, ci doar de cei care tanjesc dupa avutia ta lumeasca.
Citat: Nu sunteti tentati? Nu va-ti vedea intr-un regim totalitarist,iar voi fiind in varful scari ierarhice?
Adica ce spui tu? Ne intrebi daca suntem tentati sa fim Lenin? Stalin? Hitler? Ah... la regimurile astea totalitariste e o discutie asa de lunga si buna de purtat, dar am deriva de la subiect. Am sa spun doar ca in aceste regimuri nu a contat ierarhia, nu a contat conducatorul, ci scopul si urmarile lor in deceniile ce au urmat.[Imagine: wmb5n8.jpg]

#4
Ce ar fi ca argumentele sa se rezume la argumente inteligente si obiective, intr-un fel politicos si diplomat, fara a recurge la expresii de genul 'te contrazici in cel mai stupid mod'. Si renuntati la emoticoane de asemenea. Voi comenta pe baza duelului atunci cand il veti considera terminat.
[Imagine: sigforme.png]


probabil n-ai primit niciodata
telegramele mele sau poate
nu credeai ca e vital cand
lumea mea se descompunea
in ceasuri si goluri
de mine

au imbatranit in cadente
si sentimentele mele
sub greutatea
atator vieti netraite...


Clicky

#5
1. Ce argument nu ti se pare logic? Nu prea poti fi obiectiv intr'un duel oratoric pentru ca in momentul in care dezbati un subiect vorbesti pana la urma de propriile principii, de propria judecata si constiinta.
2. Ok, imi cer scuze azazel daca te'am ranit in vreun mod prin expresia mea complet lipsita de diplomatie ^^ . Dar tot imi sustin ideea ca te'ai contrazis.
[Imagine: wmb5n8.jpg]

#6
Citat:Hotaraste'te, ori te fac important ori iti dau senzatia ca esti. Da, insa cu ce scop sa fii un om important, cu valoare?
Cum pentru un mediu poti fi o persoana importanta,sunt si persoane care nu dau doi bani pe tine. Deci de aici si exprimarea mea " ei te fac important si iti dau senzatia ca esti important" .
Cu ce scop intrebi? Fiecare are propiile scopuri si perceptii. Sau este doar o placere generala?
Citat:Te contrazici in cel mai... stupid mod. In primul rand, afirmi ca scopul nostru ca oameni este sa ne fructificam viata, iar ca sa facem acest lucru trebuie sa ne implinim placerile lumesti. Dar, in acelasi timp, tot tu afirmi ca oamenii nu sunt multumiti cu avutia lor, deci prin urmare acest drum de fructificare al vietii in sine este gresit. Deci, imi dai mie dreptate.
Sa punem problema asa: Tu, ca om, ai TOT ce iti doresti, dar absolut tot. Si apoi ce?
Mai intai am sa raspund la intrebare apoi o sa-ti explic cum sta treaba din punctul meu de vedere.
Ipotetic vorbind,la fel ca si situatia data de tine o sa ma intorc din nou la ceea ce vorbeam mai devreme. Niciodata nu o sa fi multumit cu ce ai. Tind sa cred ca asta face parte din legiile firi,desigur ca niciodata cineva no sa recunoasca asta deoarece ipocrizia e destul de mare printre toti pamantenii fie ca ne referim la asta sau alte situatii. Iar daca ipotetic ai TOT ce vrei ori o sa te bucuri din plin de viata (si uite de ce e bine sa deti putere) ori o sa inebunesti.( nimic nu vine fara riscuri).
Nu vad de ce ma contrazic,doar spunand ca viata e o cursa continua dupa putere (de orice fel) iar scopurile cursei sunt implinirea viselor/placerilor fie ele de moment sau de lunga durata?
Citat:Conditia de zeitate nu exista. Toti oamenii sunt egali in fata unei singure zeitati, Dumnezeu. Cum poate un om sa fie mai presus fata de alt om? Poate sa fie mai bogat, mai faimos, mai inteligent, dar niciodata mai presus de el ca fiinta. Influenta, bogatia, manipularea nu iti aduc decat un statut social mai mare fata de un om, dar nu orice om, ci de cel care tanjeste dupa bogatia aceea care o ai tu. Deci din start nu esti mai important fata de TOTI oamenii, ci doar de cei care tanjesc dupa avutia ta lumeasca.
Zeitatea (la figurat vorbind) este infinita de aceea am spus "cu un pas mai aproape". As dori sa ne abtinem in a include teme religioase caci asta este alta discutie fara capat. Din pucntul meu de vedere toti suntem diferiti unii mai presus decat altii.
Depinde ce reprezintaa fiinta pentru tine,poate a devenit destul de cliseic dar nu toti oameni sunt oameni.
Ca fiinta care trece printr-o existenta nesigura refuz sa stau degeaba multumin-du-ma cu ce am sau cu un trai greu.
Elda Taluta
Sarks Sark
Ark Alks

#7
Si ce ma rog mai aveti de gand sa faceti cu duelul asta? Ca au trecut sigur mai mult de patru zile din cate calculez eu.
[Imagine: sigforme.png]


probabil n-ai primit niciodata
telegramele mele sau poate
nu credeai ca e vital cand
lumea mea se descompunea
in ceasuri si goluri
de mine

au imbatranit in cadente
si sentimentele mele
sub greutatea
atator vieti netraite...


Clicky

#8
(24-06-2012, 01:13 PM)Arya A scris: Si ce ma rog mai aveti de gand sa faceti cu duelul asta? Ca au trecut sigur mai mult de patru zile din cate calculez eu.

Scuze de asta -.- K.V cica sa retras,cel putin asa a zis pe mes....
This duel was a fail.
Elda Taluta
Sarks Sark
Ark Alks
Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)


This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.