Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

"Asta sunt eu!"

#1
Zise ea si izbi usa, atenta sa nu-si prinda una dintre nenumaratele curele...

Asta e una dintre idioteniile mele favorite si as dori sa v-o propun ca discutie.
Am auzit adesea...ma rog, am citit adesea, ca prin grupurile mele sociale asa persoane nu prea au ce cauta, de reactiile unor indivizi fie vopsiti, mascati, plini de tinte, inele, cercei, lanturi, haine de orice fel si tot asa...care pretind ca asta ii defineste ca oameni si asta reprezinta personalitatea lor.

Eu consider asta una dintre cele mai mari prostii care imi sunt date sa le vad pe acest vast si interesant internet: adolescenti care se definesc prin aspectul lor.
Care-i fascinatia de a te numi intr-un fel sau altul si a anunta sus si tare "ASTA SUNT EU! ASCULTA-MI LITANIA!" ?

Ce parere aveti...vin niste idioti din urma daca asa isi demonstreaza ei individualitatea? Sau e in ton cu absolut orice alta era, absolut orice alt moment din istorie in care adolescentul se leaga cu lanturi de un crez si-l repeta pana la exasperarea celor din jur?
[Imagine: 14wyiz6.jpg]

Pentru intrebari sau orice alte interactiuni cu mine, folositi cu incredere mesajele de profil. Contrar opiniei populare eu nu musc...si chiar daca as musca, am toate vaccinurile facute.

#2
Hmmm, daca tot te-ai decis sa deschizi un thread, am decis sa-mi las si eu parerea aici. Etto, am vazut si eu o gramada de adolescenti(la scoala alaturata) care copiaza pur si simplu aspectul alora mai mari sau pe cel de la anumite persoane care apar la Tv, ca vezi Doamne sa fie la moda si dupaia ii auzi "asta sunt eu si nu ma schimb" 24. Mie una mi se pare destul de amuzant insa, cred ca e doar "moda" asta. Probabil, cu timpul o sa treaca si ea. O persoana nu se defineste dupa cate pirce-uri are sau dupa cum se imbraca, asta-i sigur. >.<'' Personalitatea lui/ei nu are cum sa depinda de aspectul asta. Parerea mea.
[Imagine: tumblr_mfcg2sBNaZ1rnbh24o3_r1_500_large.gif]
Boys love.

#3
Probabil ca individualitatea prin infatisare este ceea ce le mai ramane in ziua de azi, intr-o anumita masura, evident. Pentru ca toti sunt la fel pana la urma. In ziua de azi ( ma simt baba deja ) nu se mai pun in vedere calitatile morale ale unei persoane, nu se mai iau in considerare cunostintele generale prin care sa te deosebesti de ala de langa tine. Acum toate sau mai toate fetele care le vad pe strada sunt cu fuste/pantaloni scurti, bluze pana sub sani, machiate de zici ca se duc in club in miezul zilei si cu o atitudine de "sunt mai buna decat tine". Iar daca nu sunt fete sunt baieti cu turul pana la genunchi de zici ca au o tumoare sub cur, cu sapca pusa invers si cu o atitudine de gangsta.

Partea trista este ca cei care ies din asemenea stereotipuri nu isi dau seama ca prin faptul ca incearca asa de rau sa se diferentieze de ceea ce se considera normal in ziua de azi, dau in extrema cealalta si sunt bagati in aceeasi oala oricum. Daca acum cativa ani nu erau asa de des intalniti cei cu tinte si cu tatuaje peste tot, acum toti cei care incearca sa se diferentieze de normal, sa iasa in evidenta iau aceasta cale. Lanturi la blugi, atitudine de punk-rocker caruia nu ii pasa de societate sau de ce crede lumea despre ei ( which is bullshit, pentru ca daca nu le pasa asa de mult de ce parere avea lumea despre ei nu mai incercau asa de tare sa iasa in evidenta )si care cred ca acum s-au diferentiat de ceilalti din jurul lor.

Daca vrei cu adevarat sa fi diferit in ziua de azi, trebuie sa fi tu, oricat de cheesy ar suna replica asta.
[Imagine: tumblr_m95uonbiuU1re9dfoo1_500.gif]

#4
Interesant subiect. Imi place la nebunie cum ii bagi in oala cu "wow, ce unic sunt" doar pe astia care apeleaza la body modification si spui sus si tare ca doar adolescentii se folosesc de infatisare ca sa se dea mari si tari cu cat de unici sunt ei.
Nu stiu, este interesanta mentalitatea oamenilor ca tine: vezi pe cineva sa zicem diferit tie (dpdv DOAR al infatisarii) pe strada si din start pornesti cu ideea ca acea persoana este una oribila si ca nu ai putea purta niciodata o discutie civilizata cu ea. Stii cum se numeste asta? Discriminare. Te grabesti sa etichetezi persoanele doar dupa infatisare, si tot tu te intrebi de ce unii dintre noi (da, noi, noi toti) ne folosim de ea pentru a iesi in evidenta? Pai, cred ca tocmai ti-ai raspuns la intrebare.
Nu o sa ajungem niciodata sa ne iubim si sa ne respectam intre noi daca pornim de la premisa ca "nu arata la fel ca mine, e clar ca nu are ce cauta pe langa mine". Si tu te definesti prin infatisare: esti tipul omului "normal" care suna sus si tare ca "daca nu esti ca mine, nu ai ce vorbi cu mine". Nu inteleg cum esti diferit de tot aia cu piercinguri, tatuaje, curele sau ce ai mai zis tu in primul post. Cum ei au in comun body modification, tu si prietenii tai aveti in comun ura nespusa acordata lor.
Nu cred ca tu ca atunci cand aveai 15-16-17 ani nu vroiai sa fii nu stiu cine sau ti se parea foarte tare eu stiu ce cantaret pe care il ascultai sau vedeai pe la tv. Nu stiu cati ani ai, poate esti mai mare, dar nu cred ca esti atat de mare si matur incat sa predici atat despre unicitate si despre individualitate si despre cum sa radem de ea.
Daca tu nu esti de acord cu ce fac unele persoane, ok. Dar sa pornesti de la idee ca facand aia, CLAR nu au ce vorbi cu tine...de aici nu reiese maturitate.
[Imagine: careless.jpg]
And I don't realy care if you think I'm strange, I ain't gonna change.

#5
Andra, te rog reciteste ce am scris si revin-o apoi cu un raspuns. Ok asa? Ca ma cam tem ca-mi pui cuvinte in gura pe care eu nu le-am macar sugerat, daramite sa le zic.
Iar in ceea ce tine de "eu si prietenii mei"", noi avem o toleranta scazuta pentru prostii, cu atat mai putina pentru copii care se auto-declara intr-un fel sau altul de pe la vreo varsta frageda. Nu presupune prea multe, mai ales cand eu nu le-am zis.

Astept sa recitesti si vorbim dupa.

Ah, si sa adresez un mic lucru: eu NU ma definesc prin aspectul meu. Blugii si camasile pe care le port nu sunt menite sa zica ceva despre mine ci sunt menite sa-mi fie comode ma tem. Cum si prin ce se defineste o persoana, ea insasi, fata de cum e perceputa de altii si in ce fel...sunt doua lucruri foarte diferite. Si de aici ajungem la subiectul acestei discutii.
[Imagine: 14wyiz6.jpg]

Pentru intrebari sau orice alte interactiuni cu mine, folositi cu incredere mesajele de profil. Contrar opiniei populare eu nu musc...si chiar daca as musca, am toate vaccinurile facute.

#6
Cum si prin ce se defineste o persoana, ea insasi, fata de cum e perceputa de altii si in ce fel...sunt doua lucruri foarte diferite.

Nu-i asa?
Daca tu ai zis si crezi chestia asta, de ce inca ne contrazicem? Sunt persoane diferite, nu ai cum sa le placi pe toate, dar nu pleca de la ideea ca daca arata intr-un anumit fel, inseamna ca nu e nimic de capul lor. Vei fi surprins.
[Imagine: careless.jpg]
And I don't realy care if you think I'm strange, I ain't gonna change.

#7
Cred ca Cyber a zis ca ii displac oamenii care se definesc prin aspectul fizic. Spre exemplu eu am barba. As putea sa imi definesc personalitatea prin faptul ca nu vreau sa o rad niciodata si sunt hippy. In cazul asta as gresii pentru ca la orice interviu pentru o slujba/facultate/aprobarea unui parinte/etc da mai bine sa pari ingrijit.

Personal nu imi plac oamenii care nu sunt capabili sa isi adapteze infatisarea in functie de contextul social. La o nunta nu te duci cu tricou cu formatie oricat de rocker ai fi tu. La un interviu nu te duci cu pantalonii in vine oricate batalii de rap castigi pe seara in underground. Aspectul nu te defineste ca persoana si tocmai din pricina asta trebuie sa poti sa til adaptezi. Nimeni nu isi va pierde timpul sa stea sa te cunoasca cand tu dai dovada ca nu esti capabil sa intelegi ce e adecvat si ce nu
[Imagine: FinalFantasyIXBahamutvsAlexandregh.jpg]

#8
Cum sa nu se defineasca o persoana prin felul in care se imbraca? E chiar un aspect foarte important, si spune foarte multe despre persoana respectiva. Nu spune neaparat ceea ce vrea cel ce se imbraca sa arate, dar pana la urma care e problema? Nu sunt genul care sa se incadreze in trenduri, dar daca ar fi cazul, as imbratisa un anumit stil, si da, aia as fi eu. Aia ar fi ceea ce eu as vrea sa fiu, ceva ce mi-ar face placere, de ce ar fi oricine pe lumea asta atat de rau incat sa imi spuna in fata ca EU nu am dreptate in privinte care ma privesc pe MINE? o.o
Daca iti vine sa crezi sau nu, multi nu isi demonstreaza individualitatea, ci apartenenta la un grup, si numai grupul se individualizeaza de restul societatii.
In fine. Deviez de la subiect. Imi plac hainele, si chair sunt niste lucruri care te definesc, fie ca vrei, fie ca nu, si asta e valabil la oricine, nu numai la tipi cu pierce in limba. Te definesc si pe tine, CyBeR.
Am o intrebare. Crezi ca hainele tale comode, pe care le porti, nu zic nimic despre tine?
[Imagine: iK6og.jpg]

#9
(06-08-2012, 12:51 AM)andraportocala A scris: Nu stiu, este interesanta mentalitatea oamenilor ca tine: vezi pe cineva sa zicem diferit tie (dpdv DOAR al infatisarii) pe strada si din start pornesti cu ideea ca acea persoana este una oribila si ca nu ai putea purta niciodata o discutie civilizata cu ea. Stii cum se numeste asta? Discriminare.

Vrei sa spui ca tu ai purta o discutie cu toti? Chiar daca ai spune da, eu nu te cred. Fiecare are dreptul sa poarte o discutie cu cine vrea, fie ca arata bine, fie ca nu. E dreptul nostru si nu cred ca e cine stie ce discriminare. Daca nu vorbesti cu ei dupa felul cum arata, nu inseamna neaparat asta defapt.
Nu poti spune ca tu ii accepti pe absolut toti.

(06-08-2012, 01:37 AM)andraportocala A scris: Sunt persoane diferite, nu ai cum sa le placi pe toate, dar nu pleca de la ideea ca daca arata intr-un anumit fel, inseamna ca nu e nimic de capul lor. Vei fi surprins.

Ba ii cam defineste, pe unii nu toti ce-i drept, felul cum se imbraca. Nu te astepti ca un smecher din ala de prima clasa[pe dracu] sa vina imbracat la scoala in costum, cu parul dar cu mult gel si un ceas de 30.000€ si sa fie intelectual. Nu te astepta ca cersetorii imbracati cum sunt sa fie oameni cinstiti si dupa ce iti fura portoleul cu 2000 lei in el sa ti-l dea inapoi. Pacat de astfel de oameni[cersetorii] dar nu am gasit la ora asta un exemplu mai bun :p

(06-08-2012, 12:51 AM)andraportocala A scris: Nu inteleg cum esti diferit de tot aia cu piercinguri, tatuaje, curele sau ce ai mai zis tu in primul post.
E diferit prin simplul fapt ca gandeste inainte sa faca asemenea prostii. Cati oameni regreta dupa ce isi fac mii de tatuaje de nu le mai ramane un loc unde sa se vada pielea?

(06-08-2012, 12:51 AM)andraportocala A scris: Daca tu nu esti de acord cu ce fac unele persoane, ok. Dar sa pornesti de la idee ca facand aia, CLAR nu au ce vorbi cu tine...de aici nu reiese maturitate.
Nu poti umbla cu oricine pe strada. Daca tu esti cuminte, linistit, intelegator si chestii din astea, nu poti umbla cu cei ce iau droguri. Adica poti, doar daca vrei sa ai o viata...
I'm a professional online casinos player. Mostly i play on the phone. My favorite game is blackjack.
Here is the site with selection of the best Android blackjack games.

#10
Ok, little hitlers, let's kill them all, pana raman doar oameni normali si sa vedem atunci ce se intampla. Cu discriminare si cu ura nu ajungi decat la mai multa ura. Cu putina liniste si calm ajungi mult mai departe. Nu mai urati asa pe toata lumea de la prima impresie, ca nu e de bine.
Min, ai puncte de vedere foarte ok, insa ai si unele pareri fixe care ma lasa masca.
Repet, cu calm si mai putina ura, ati ajunge mult mai departe.

Ps. Nu poti umbla cu oricine pe strada. Daca tu esti cuminte, linistit, intelegator si chestii din astea, nu poti umbla cu cei ce iau droguri. Adica poti, doar daca vrei sa ai o viata...
Chestia asta e foarte urata. Daca tu vrei cu adevarat sa-ti construiesti un anumit fel de viata (in cazul tau presupun ca ceva bazat pe munca), atunci faci lucrul asta, indiferent de persoanele pe care nu le suporti si iti intra in cale sau de ce rahat iti mai arunca viata in fata. Daca tu crezi ca totul o sa fie perfect atata timp cat mergi in viata pe o linie dreapta si nu te uiti in jur, bafta!

[Imagine: 318604_10150320047951919_703686918_80508...9192_n.jpg]
[Imagine: careless.jpg]
And I don't realy care if you think I'm strange, I ain't gonna change.




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)