Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

12 Years a Slave

#1
X

Citat:12 Years a Slave is a 2013 British-American historical drama film and an adaptation of the 1853 memoir Twelve Years a Slave by Solomon Northup, a New York State-born free African American man who was kidnapped in Washington, D.C., in 1841 and sold into slavery. Northup worked on plantations in the state of Louisiana for twelve years before his release. The first scholarly edition of Northup's memoir, co-edited in 1968 by Sue Eakin and Joseph Logsdon, carefully retraced and validated the account and concluded it to be accurate.

Abia l-am terminat si a trebuit sa ii fac un topic. Nu am mai plans la un film in halul asta de cand ma uitam cu ma la filme indiene, pe clasele I-IV.
Nu am stiu ca o carte a stat la baza filmului. De asemenea, nu am stiut ca o sa ma afecteze atat de tare. E dur, arata realitatea trecutului si sper, din toata inima ca doar a trecutului. Nici nu stiu de unde sa incep. Dar am sa pun o intrebare: cat de sadic trebuie sa fi sa biciuiesti femeia pe care o iubesti pana cand o lasi cu spatele deschis de rani? Asta e una din intreabarile ce ma socheaza. De fapt, tinand cont de faptul ca filmul se bazeaza pe fapte reale, realizez in ce lume norocoasa traiesc. Cat de nedreapta a fost, inca e, dar cat de multe s-au schimbat. Au fost momente in care nu am putut sa imi indrept privirea catre ecran, recunosc. M-a socat si inca ma socheaza realismul lui. Stiu ca asa ar trebui sa fie dar nu pot sa nu ma simt asa. Daca te gandesti la ce vezi, nu ai cum.
Din cate stiu, filmul e castigatorul unui numar de premii importante, pe drept. Un alt motiv pentru care l-am vizionat a fost actorul meu preferat ce joaca pentru un timp. Dar sincer, am si uitat de ce l-am vizionat pe parcursul lui, atat de mult m-a fascinat perfectiunea acestei creatii.
Il recomand, doar atat am sa mai spun. DeDal out.
[Imagine: ak8THBQ.png]
Răspunsuri în acest subiect
12 Years a Slave - de DeDal N. - 13-04-2014, 08:45 PM
RE: 12 Years a Slave - de Agrona - 16-04-2014, 03:05 PM
RE: 12 Years a Slave - de Ali12 - 17-04-2014, 01:45 AM


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)


This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.