Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

11 (o.O) intrebari iubitorilor de carti

#1 Care este cartea care te-am impresionat cel mai tare?
Aici nu pot sa includ o singura carte, sorry. Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi de C. Petrescu, Memorii: 1907 - 1960 de M. Eliade, Maestrul si Margareta de M. Bulgakov, tot de el ar fi si Stergarul cu cocos, Ciuma de A. Camus, Colectionarul J. Fowles, Despre dragoste si alti demoni de G.G. Marquez si ar mai fi. Shelfari mi-a innumarat 74 de carti favorite si fiecare dintre ele m-au impresionat puternic.

#2 Exista vreun autor care a scris o carte ce ti-a placut foarte mult, dar care celalte carti de-ale lui te-au lasat rece?
Da, Mircea Cartarescu. Mi-a placut travesti prin prisma imbinarii a doua teme care ma atrag mult psihologia si gay literature. Intr-un fel de asta am si citit cartea pentru acel mic amanunt yaoi sa-i spunem. Insa celelalte carti ale lui m-au lasat de la rece la foarte rece la "what the h--- is this?!". Extrem de vulgare.

#3 Cate pagini ati citit cel mai mult intr-o zi si din ce carte/carti?
Aproape 200 de pagini si a fost The Catcher in the Rye de J.D. Salinger. In general citesc maxim o suta de pagini ( cateodata nici atac ) pe zi, cartile le citesc in cateva zile sau cateodata chiar luni. Nu am timpul necesar sau energie suficienta sa stau foarte mult pe o carte.

#4 Ce carti ai putea sa citesti la nesfarsit ( bine nu chiar, hai sa zicem de cel putin sase ori ) fara sa te plictisesti? Ce carti ati citit de atatea ori ( daca sunt )?
Nu pot sa citesc o carte de mai mult de doua ori. Singura carte pe care am citit-o de hai sa zicem cinci ori a fost Mica Sirena de H.C. Andersen. Este basmul meu preferat si-l recitesc la perioade lungi de timp pentru ca mi se face dor sau vreau sa revad un anumit aspect. Nici Traiesc din nou nu am putut sa o recitesc cand cautam cu ardoare o anumita secventa parca desprinsa din filmele cu 007.

#5 Care este cartea pe care o urati din suflet si numai gandindu-va la ea va stresati ?
Nu ma stresez deloc, dar intr-adevar o detest enorm. Seria Twilight. :]

#6 Ce carte v-a palcut, dar nu ati mai vrea s-o cititi?
Amor si Psyche de Apuleius. Data viitoare stiu ca o sa dau cu Psyche de pamant. Si Orasul cu salcami de Sebastian. Mi-a placut mult, dar finalul este absolut ridicol.

#7 Daca ati avea in biblioteca toate cartile din lume, si aceasta ar lua foc, ce carti ati salva?
My love, what a nightmare! Sincer nu stiu, cred ca as muri si eu langa ele, pentru ca as vrea sa le salvez pe toate. Probabil as sari la cartile cu Poe, cu monarhia romana, cele despre Austro Ungaria, Franz Joseph si Sisi, apoi cele vechi vechi vechi, precum cea din 1920 si ceva pe care am cumparat-o de curand. Nu stiu, sincer, as vrea sa le salvez pe toate.

#8 Cate carti cititi in medie, pe an ?
Aproximativ o suta de carti pe an. Planuiesc sa nu scad sub acest prag.

#9 Biblioteca sau librarie? Care mai mult si care mai putin? Saau... biblioteca bunicii?
Biblioteca cel mai mult, nu neaparat a bunicii ( pentru ca nu mai am acces la ea si erau si carti bune ). Librariile au aerul asta haotic si extrem de nou. Chiar voream cu Teh saptamana trecuta ca nu suport(am) formatul asta nou, e atat de plictisitor. Pe cand cartile vechi au poveste si numai prin aspectul lor.

#10 Primul roman citit ? SI , in cat timp l-ati citit ^.^...
Am inceput cu basmele, asa incat prima carte citita a fost Little Red Riding Hood in 1999, l-am citit in cateva ore cred. Dar daca ar fi sa vorbim de roman la modul serios, ar fi Cartea Junglei, doi ani mai tarziu, aceasta mi-a luat ceva mai mult pentru ca o citeam si ascultam si audibookul si la un moment dat uitam sa mai citesc pentru ca eram mai mult pornita inspre audibook. Mi-a placut doua sau trei zile, nu-mi amintesc exact. [ Apoi urmeaza seria HP care am devorat-o destul de repede, stateam in medie trei zile pe o carte si Legendele Olimpului pe care le-am terminat si pe ele repede, doua zile parca. ]
River! Make her blue again!



Răspunsuri în acest subiect
RE: 11 (o.O) intrebari iubitorilor de carti - de Charlotte - 22-11-2012, 05:45 PM
RE: 11 (o.O) intrebari iubitorilor de carti - de Katomika - 05-05-2013, 07:38 PM

Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Top 3 carti favorite white angel 86 59.579 02-02-2014, 09:39 AM
Ultimul răspuns: tattva
  Ce carti NU ati recomanda? CyBeR 4 4.632 11-12-2012, 02:47 AM
Ultimul răspuns: Lia


Utilizatori care citesc acest subiect:
3 Vizitator(i)