Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

11 (o.O) intrebari iubitorilor de carti

#44
1) Care este cartea care te-am impresionat cel mai tare ?

Desi initial am fost fascinata de Pendulul lui Foucault al lui Umberto Eco, cartea care m-a marcat a fost The unbearable lightness of being a lui Milan Kundera. In schimb cartea care ramane punctul de pornire a tuturor lucrurilor ce ma compun in momentul actual este fara nicio urma de indoiala Ender's Game de Orson Scott Card. Asa am inceput sa citesc SF, prin saga lui Ender si am evoluat in gandire, in contactul meu cu lumea exterioara. A deschis multe porti in adancul meu prin care mi-a facut posibila o cunoastere mai buna a propriei persoane.

2) Exista vreun autor care a scris o carte ce ti-a placut foarte mult, dar care celalte carti de-ale lui te-au lasat rece?

Nu mi s-a intamplat inca, de obicei daca un autor imi place asa mult, cartile lui nu ma pot lasa rece.

3) Cate pagini ati citit cel mai mult intr-o zi si din ce carte/carti?

Cred ca daca imi aduc aminte bine am citit Antichrista de Amelie Nothomb in 2 ore la scoala, a fost o citire placuta. Apoi ar fi cartile din seria Harry Potter de J.K.Rowling, am citit The Half-Blood Prince intr-o singura zi xD.

4) Ce carti ai putea sa citesti la nesfarsit (bine nu chiar, hai sa zicem de cel putin sase ori) fara sa te plictisesti? Ce carti ati citit de atatea ori (daca sunt) ?

Pe vremea cand aveam timp mai reciteam carti, se intampla ca la o a doua privire sa observi lucruri pe care nu le-ai vazut prima oara, sau poate inteles. Acum din cauza ca nu am timp, nu imi permit sa pierd timpul aiurea. Ma multumesc cu o prima citire.

5) Care este cartea pe care o urati din suflet si numai gandindu-va la ea va stresati?

In primul rand ar fi Twilight, dar nu o urasc si nici nu sunt extra-stresata de ea, doar o detest pentru ca sunt atatea carti extraordinare care sunt trecute cu vederea de majoritatea celor care macar citesc, datorita acestui fenomen.
Apoi ma enerveaza cartea care o citesc acum si anume Middlesex de Jeffrey Eugenides. Mi-a placut la nebunie in primul sfert insa de acolo a inceput sa ma dezamageasca, pierde din vedere punctul esential si se avanta mai mult in povestea emigrarii, nicidecum a conflictului dintre Cal si cealalta jumatate a sa.

6) Ce carte v-a placut, dar nu ati mai vrea s-o cititi?

Pendulul lui Foucault, printre putinele carti de autori straini pe care am citit-o in romana. Este o carte extraordinar de complexa si grea, mi-a luat foarte mult timp sa o citesc, dar cand am terminat acest prim volum am avut senzatia ca am incheiat o experienta necesara, marea carte despre vidul acestor ani care te invata sa devii adult in singurul timp ingaduit tie.

7) Daca ati avea in biblioteca toate cartile din lume, si aceasta ar lua foc, ce carti ati salva?

Toata colectia SF si Fantasy, sunt doar 10000 de carti, sunt sigura ca mi-ar ajunge o viata intreaga xD

8) Cate carti cititi in medie, pe an?

Sunt foarte presata de timp, nu imi permit foarte mult dar sper sa reusesc in medie 20 pe an. Dupa anul asta o sa fie ceva mai mult, momentan... asta e.

9) Biblioteca sau librarie? Care mai mult si care mai putin? Saau... biblioteca bunicii?

Majoritatea cartilor pe care le am le-am primit, putine mi le-am cumparat singura pentru ca sunt foare scumpe unde locuiesc. Am foarte multe care au ramas acasa din pacate si incerc sa nu cumpar ca sa nu le las in urma cand ma mut. In noiembrie imi iau un Sony e-reader si o sa cumpar carti in format electronic. E mai bine asa, in ciuda faptului ca ador senzatia paginilor. xD

10) Primul roman citit? Si, in cat timp l-ati citit?

Legendele Olimpului - Zeii de Alexandru Mitru, chiar nu am nici cea mai mica idee cat mi-a luat >.>

11) Mda, fie.
[Imagine: sigforme.png]


probabil n-ai primit niciodata
telegramele mele sau poate
nu credeai ca e vital cand
lumea mea se descompunea
in ceasuri si goluri
de mine

au imbatranit in cadente
si sentimentele mele
sub greutatea
atator vieti netraite...


Clicky



Răspunsuri în acest subiect
RE: 11 (o.O) intrebari iubitorilor de carti - de Lia - 08-09-2010, 11:51 AM
RE: 11 (o.O) intrebari iubitorilor de carti - de Katomika - 05-05-2013, 07:38 PM

Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Top 3 carti favorite white angel 86 59.592 02-02-2014, 09:39 AM
Ultimul răspuns: tattva
  Ce carti NU ati recomanda? CyBeR 4 4.640 11-12-2012, 02:47 AM
Ultimul răspuns: Lia


Utilizatori care citesc acest subiect:
2 Vizitator(i)