Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Atractii turistice

#1
Pentru ca forumul pare ca a murit de ceva timp iar oamenii nu prea mai posteaza, am zis sa deschid un thread nou care, sper eu, sa adune ceva posturi.

Dupa cum spune titlul, aici vom vorbi despre atractiile turistice ale Japoniei. Fiind multe si diversificate vor ajunge pentru toata lumea, asa ca nu va sfiiti, copii, veniti si postati! O atractie de user ajunge, dar daca se intampla ca cineva sa-si aleaga doua, trei sau mai multe are un unicorn si-un hug de la mine.

Sumiyoshi Taisha -> clicky.

Marele altar Sumiyoshi este un altar dedicat zeilor Shinto din Osaka, fiind unul dintre cele mai vechi altare nipone si datand din secolul al III-lea. Arhitectura sa este putin neobisnuita pentru altarele japoneze, fapt ce a avut ca rezultat infiintarea unui nou stil arhitectural pentru altare, cunoscut sub numel de Sumiyoshi-zukuri.
Sumiyoshi Taisha este principalul si cel mai cunoscut altar Sumiyoshi de pe tot teritoriul Japoniei, fiind casa zeilor kami ce au rolul de a proteja atat localnicii, cat si vizitatorii, japonezi sau straini.

Your turn now. Go go go!
[Imagine: sdfbnm.png]

Despite your best efforts, people are going to be hurt when it's time for them to be hurt.
~ Haruki Murakami~

#2
Castelul Osaka !

Castelul Osaka este un castel situat in Japonia, in orasul Osaka, sectorul Chuo. Numit initial Ozakajo, in secolul XVI, in perioada Azuchi-Momoyama, castelul a jucat un rol important in unificarea politica a Japoniei. Astazi Castelul Osaka este deschis publicului si este unul din cele mai cunoscute castele ale Japoniei.

Parcul Castelului Osaka, cu cei 1250 de arbori de prun japonez si 4500 de arbori de visin, este un loc popular de petrecere a festivitatilor de primavara, legate de inflorirea sakurei ( poate o sa dam si de Sakura ). In fiecare toamna, aici are loc Festivalul Crizantemelor.

PHOTO : http://cristinamunteanucuza.wikispaces.c.../osaka.jpg

#3
Kyoto - orasul traditiilor => clicky

Aflat la nord-est de Osaka, orasul japonez Kyoto numara circa 2000 de monumente arhitectonice, aproape toate cu o vechime de cateva sute de ani. Intemeiat in secolul al VIII-lea a fost resedinta imperiala intre anii 794-1868. Data nasterii sale este de fapt anul 794 cand locuitorii insulei impreuna cu emigrantii japonezi au stabilit aici capitala tarii si, ulterior, resedinta noului imparat Kammu (781-806). Acesta s-a mutat aici de la Nara, prima capitala a Japoniei.

Orasul fost construit dupa modelul chinezesc adica dupa o simetrie perfecta, reprezentand o retea de strazi perpendiculare unele pe altele. Aceasta simetrie nu a dus la uniformitate, deoarece constructorii au folosit acea bogatie de forme si culori specifice arhitecturii japoneze. Deosebit de elegante sunt acoperisurile curbate la margini. Credintele de aici spun ca in acest fel diavolii care aluneca de sus nu vor mai fi aruncati la pamant, ci vor fi deviati in alte directii departate.

Palatul imperial din Kyoto a fost distrus in intregime de un incendiu in 1228 si a fost reconstruit in 1856, emanand toata splendoarea si bogatia conducatorilor tarii. Alaturi de Palatul Nijo (1603) este un exemplu de rafinament si frumusete. Cladirile au suferit influetele arhitecturii budiste chinezesti, dar acestea au fost adaptate spiritualitatii japoneze. Cel mai vechi templu este Tshionim. Apartine sectei Jodo si a fost construit in secolul al XII-lea, poarta impunatoare fiind adaugata cu 500 de ani mai tarziu. Influentele budiste sunt evidente in templele Sanjusangendo (secolul al XIII-lea), Nishi-Honganji si Higashi-Honganji, toate exceptional decorate.

Ceremonia ceaiului a dezvoltat cultul simplitatii in amenajarea spatiilor de locuit. In vila imperiala, construita in secolul al XVII-lea la Katsura, langa Kyoto incaperile sunt concepute dupa dimensiunile rogojinilor de dormit intinse pe podea. Camere mici sunt construite pentru patru rogojini iar cele mari pentru un multiplu de patru. Impresionanta este aici terasa de privit luna. Orasul este insa celebru mai ales pentru gradinile sale, create sub influenta filozofiei Zen.

Acestea prezinta peisaje miniaturale minutios aranjate, reproducand colturi de natura. Ele nu sunt destinate plimbarilor ci contemplarii lor asemenea unor opere de arta. Celebre in acest sens sunt gradinile Kinkakuji din secolul al XIV-lea si Ginkakuji, din secolul al XV-lea.
[Imagine: sdfbnm.png]

Despite your best efforts, people are going to be hurt when it's time for them to be hurt.
~ Haruki Murakami~

#4

#5
Am gasit articolul acesta azi inainte sa plec la lucru si, aruncand un ochi, mi s-a parut foarte interesant si dragut. 4 Maybe you'd also like to take a look.
[Imagine: sdfbnm.png]

Despite your best efforts, people are going to be hurt when it's time for them to be hurt.
~ Haruki Murakami~



Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Abstractii turistice morga 0 2.485 11-05-2014, 02:42 PM
Ultimul răspuns: morga


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)