Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Intentii criminale

#4
Uof...
Iartă-mi intruziunea, dar partea cu „nu am nevoi de critică” nu prea ține în cazul meu. Poate ai nevoie și nu știai încă. Face bine la rinichi!
Recunosc că e prima lucrare semnată de tine pe care o citesc. Dacă nu ți-a zis nimeni până acum îți spun eu că mai ai de lucru... mult! Să speram că pe viitor vei lua în seamă observațiile facute.
Acum... let”s cut to the chase
Prima chestie care mi-a sarit în ochi a fost bucata cu „însfârșit” . Țin să-ți reamintesc că nu se scrie într-un cuvânt. Poate a fost eroare, poate nu, cert e că unii au impresia asta... De asemenea „te va gasi” e cu un singur i... din nou poate e typo, but behave!
Nr. 2 pe listă îl face mai mult ca perfectul. Oprește-te din a-l mai utiliza la scară largă. E un timp trecut folosit pentru acțiuni terminate înaintea altor acțiuni trecute despre care se narează. Tu îl pui peste tot. Și dacă personajul tau bea apă „Bause apă chioară din Dunare și facuse spumele marii” . Această scriere devine obositoare pentru cititor. Sugestia mea - ia-ți o bandă elastică, pui pe încheietură și de fiecare dată când degetele tale ating tastele S și E consecutiv trage de el cu toată puterea, elasticitatea face restul.
Urmatorul punct... Frate, nu am înțeles ceva. Unul din personajele tale urmarește încântat bilele verzi. CARE BILE VERZI? Poate mi-a scapat, am recitit pasajul, nicio bilă verde. Ne dai voie să ne imaginam bile colorate în fic-ul tau? Poate e vreun fel de joc și eu nu știu. Atunci am voie să-mi imaginez două gutui violet? Dacă vrei, poți spune că le admira în postul viitor. M-ar bucura enorm!
În încheiere... începutul, desigur!
Prologul tau mă exasperează doar pt că ai scris ce-ai scris și i-ai zis prolog. Ai face bine să situezi acțiunile personajelor după întâmplarea prezentată acolo. Altfel ăla sigur nu mai e prolog. Durea mai puțin dacă faceai un capitol zero sau scriai acolo „Ceva care să atragă cititorul”, dar nu prolog.
Pe viitor, scapă de dialogurile alea. Cu cât o lucrare are mai multe linii de dialog cu atât e mai prost vazută. Apelează la ele doar când ai ceva vital de spus. Dacă le vei folosi constant nu mai au niciun farmec, dar parcă e altă poveste când ai o pagină de narațiune și două linii de dialog. Cuvintele lor vor fi mult mai emfazate!
Aștept să vedem de ce oamenii ăștia sunt atât de suparați pe soartă și aparent omoară în stânga și-n dreapta în cautarea unei mese bogate de Craciun, a cozonacilor cu smoală sau vor a salva planeta. Aștept moduri creative de asomare!
Mult succes!



Răspunsuri în acest subiect
Intentii criminale - de Lexxu - 20-12-2012, 10:16 PM
RE: Intentii criminale - de Lexxu - 29-12-2012, 08:46 PM
RE: Intentii criminale - de StelutzeeMoov - 29-12-2012, 11:37 PM
RE: Intentii criminale - de pikab00m - 30-12-2012, 11:50 AM

Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Intentii ascunse matzaplouata 16 7.825 16-01-2011, 04:49 PM
Ultimul răspuns: Arashi
  Din amintirile unei criminale [+18] Riluri 4 3.411 16-04-2010, 10:15 PM
Ultimul răspuns: Hope:)


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)