Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Generatia cu cheia la gat | Generatia actuala

#12
Lokke, mi-ai luat cuvintele din cioc. Ca sa sparg putin gheata asta a ,,copilariei anilor '90", eu am avut primul calculator prin '98 sau '99. Asta desigur a insemnat ca nu am iesit niciodata cu papusile la bloc, nu veneam niciodata acasa cu tenesii plini de namol, nu m-a ciufuit niciodata taica-meo ca faceam numai prostii si ma aventuram nu stiu pe unde, intarziam acasa si ma murdaream, n-am facut niciodata ,,castele'' si ,,mancare'' din nisip, noroi, frunze, bete si lista continua, ca nu ma apuc de scris compuneri la ora asta.

Vina nu sta pe umerii copiilor, pentru ca ei sunt vizati in toata treaba asta. Copiii nu isi formeaza singuri ,,basics''-urile, nu invata din senin ce e etic, ce e necesar si ce tampenii sa nu faca. Sunt ca niste pomi care trebuie aparati de vanturi, furtuni, pradatori. Treaba asta le revine parintilor, care saracutii au fost educati in spiritul amintit in fragmentul de blog din primul post, doar ca intr-o maniera un picut mai primitiva. Daca n-au avut grija sa ii educe cum trebuie, copiii lor vor merge pe mana instinctului, majoritatea, care ii impinge spre ,,adaptare''. Si cum altfel sa se ,,integreze'' in societatea care e cea mai la indemana? Problema nu sta in tehnologie, nici in timpul liber si nici in activitatile tinerilor, ci in mentalitate. Care mentalitate poate fi mai greu schimbata sau constientizata macar, la varsta maturitatii, cand se presupune ca tu raspunzi pe deplin de tine.

Nu, nu sunt de acord cu tot ceea ce se petrece privind generatia asta, dar cred ca problema nu sta in ei, ei sunt doar rodul. Radacinile pornesc de undeva de mai jos. Din modelele pe care le au, maniera in care sunt invatati si educati, speranta pe care o primesc, la fel si increderea.

Si ca o adaugire - trivial stuff -
(nu vreau sa fac reclama sau ceva, a fost cel pe care l-am gasit cel mai rapid.

P.S. Tipa din blog-ul ,,indecent'' are foarte mult umor. Si nu sunt sarcastica. Doar ca sper ca priveste si ea lucrul acesta la fel ca mine, si ca nu pune intocmai suflet in critici, altfel are niste mici probleme.
[Imagine: ls.jpg]



Răspunsuri în acest subiect
RE: Generatia cu cheia la gat | Generatia actuala - de Fata cu par de foc - 28-08-2012, 11:06 PM


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)