Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

[Terminat] Un sarut la miezul noptii

#6
Buna! Dupa cum am promis sunt aici cu critica. Sper ca nu am intarziat, dar nu am avut prea mult timp. Am zis totusi sa o aduc acum decat atunci cand va veni scoala si o voi face fugitiv. So, let's start with the title.
Imi pare atat de cunoscut. Poate e original ( si sa ma scuzi daca e asa ), dar am vaga impresie ca e titlul unei carti/ film. :-?? Dunno why, oricum am mai auzit numele. Anyway, poate ma insel, dar de ales, l-ai ales bine. Este simfonit, sa spun asa, de parca as fi auzit expresia toata viata :))
Mai ramane sa vedem daca se potriveste cu continutul, ceea ce am observat pe parcurs ca are o mica legatura. Mai departe sper ca se va lega mai mult.


In prolog ai folosit expresii frumoase, scoase din carti ( in sensul bun ), dar ma indoiesc ca si tu le-ai inteles pe toate. :)) Ori te-ai documentat mult inainte si ai inceput sa citesti de la un timp, imbogatindu-ti vocabularul, ori, idk, but de la ultimul fic scris de tine ( sa nu crezi ca l-am uitat [-x ) e o diferenta mare. Oricum felicitari, se vad imbunatatirile.
Quote:- Ne reîntâlnim din nou, frumos Luceafar de seară, a spus cel care mă, cică, „salvase”.
In primul rand, atunci cand spui ca te reintalnesti, nu mai adaugi si "din nou". Nu e corect si nici nu suna bine. In al doilea rand, ultima parte sublinitata, de asemenea, nu suna bine. Corect era: care cica ma "salvase". Right? Suna mai bine ^^
Quote:o facuse în acelaşi modul seducator şi periculos specific lui
De ce ai articulat "modul" ? Ti se pare ca suna bine? Nu.
Quote:- Corectează-te, frăţioare. Era a ta. Acum este a Mea.
Nu prea vreau sa ma leg de asta, poate are legatura mai tarziu cu povestea fic-ului tau, insa pe "mea" l-ai scris cu litera mare, dar pe "ta" nu. Este aceeasi persoana, tot la ea se refera. Ori le scriai pe amandoua cu litera mare, ori nu.

Descrii bine emotiile, dar ai putea oare sa le faci si mai profunde? Nu spun ca nu inteleg cand personajul principal e fericit, trist si asa mai departe, dar fa-le mai profunde, incat cititorul sa simta totul. Imi place ca ai mai avansat la descriere, atat a peisajelor, obiectelor, cat si descrierea personajelor. Insa si aici se poate mai bine. ^^ Foloseste multe figuri de stil. Asta e secretul. Dar nu sa bagi cititorul in ceata.

Apreciez faptul ca lasi spatiu mai mult dupa fiecare idee, dar totusi e deranjant la ochi sa vezi paragrafe ingramadite. Incearca sa scri cu alt font, poate se vede mai frumos, ori sa lasi mai multe spatii, sau sa dai enter si sa inceapa de la capat. ^^

Observ ca te-ai bazat mai mult pe naratiune, care decurge foarte frumos si putina pe descriere, insa dialogul cam lipseste. Pe mine una ma plictisesc ficurile fara dialog. Ai si tu cateva linii acolo, dar nu cine stie ce. Te descurci bine la el, iar fiecare personaj coopereaza bine si le alegi bine care dupa ce replica urmeaza, dar incearca sa bagi mai multe liniute de dialog.


Ce as mai putea spune? Te descurci mult mai bine ca inainte. Mai ai de lucru pe aici, pe acolo, insa e destul de bine. Inca ceva, am observat ca opresti capitolele destul de bine, lasand cititorul in suspans. Pentru a fi si mai interesant, poti opri capitolul cu o linie de dialog care sa contine cu o propozitie neterminata, ori o intrebare ce asteapta raspuns. Te descurci tu.

Sper ca ti-am fost de ajutor. Bye!



Răspunsuri în acest subiect
RE: Un sărut la miezul nopţii - de Katniss - 28-10-2011, 05:03 PM
RE: Un sărut la miezul nopţii - de CyBeR - 02-01-2012, 08:10 PM
RE: Un sărut la miezul nopţii - de Rain - 13-01-2012, 10:22 PM
RE: Un sărut la miezul nopţii - de Me_Samy - 17-01-2012, 11:04 PM
RE: Un sarut la miezul nopții - de Lara - 10-07-2012, 01:33 PM
RE: Un sarut la miezul nopții - de Lexxu - 11-07-2012, 07:40 PM


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)