Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Internet vs. Carti

#1
Yep, yep nu am mai trecut de mult pe la aceasta sectiune si mi s-a facut dor sa deschid un topic.

Credeti ca internetul este mai util/interesant ca biblioteca?

Eu clar aleg biblioteca, nu pentru ca vreau sa par copil cult, dar cred ca as prefera sa citesc o carte care sa imi placa cu adevarat si sa nu o mai las din mana decat sa imi omor timpul la calculator. Sentimentele pe care le traiesti atunci cand citesti ceva de calitate nu se compara cu nici un articol de pe internet. In fond, nu cred ca internetul ar putea contine mai multe informatii decat cartile. (oricum calculatorul cica nu este bun nici pentru sanatate)
Btw, asta e doar parerea mea, dar astept opiniile voastre. Poate vi se pare mai util, rapid sau mai interesant internetul.

zbaipupic
Cea mai reuşită semnătură.

#2
Bine ales topicul21 mai ales ca sunt in perioadat rezumatelor la romana xD.

sunt 100% de acord cu tine. aleg biblioteca in loc de internet. si chiar daca se gasesc mai multe informatii pe net decat in carti [ceea ce nu prea cred] nu intotdeauna sunt informatiile corecte, dar asta depinde de sursa. mie una imi place foarte mult sa citesc in sala de lectura din biblioteca. ferestrele imense prin care soarele strabate camera, perdelele grele si pline de praf, cartile vechi care mai au putin si ce rup la ce fragile sunt.. 105 ah, devin melancolica. cred ca maine o sa ma duc la biblioteca39
[Imagine: 522246_219898604789356_100003076546488_3...9097_n.jpg]

#3
Nu inteleg ce sentiment ai cand citesti o carte(eu nam nici unul).Dar cred ca fac o combinatie destul de interesant.Deoarece cartile care le citesc eu se gasesc greu si mai mult in engleza prefer sa stau in fata monitorului citind,cand ma plictisesc inchid pagina cu cartea si fac altceva.
Sau daca cartea este de povesti/poezi prefer sa o inlocuiesc cu un film.
Asta e parerea mea, na-m fost niciodata intr-o boblioteca si nici nu cred ca voi ajunge.
P.S:La toate cele scrise mai sus fac exceptie doar manga-urile.
Elda Taluta
Sarks Sark
Ark Alks

#4
Prefere biblioteca in locul internetului. Una este cand citesti o carte in pat si alta cand trebuie sa stai la calculator ( calculator, leptop, it's the same thing for me). Imi obosesc ochii prea mult daca citesc o carte pe net. Plus, ador sa citesc o carte in timpul orelor, don't ask me why. Desi uneori mai citesc si pe internet ( asta cand este vorba de o carte pe care vreau neaparat sa o citesc insa nu o gasesc la biblioteca sau in magazine).
Oricum, fiecare cu propria opinie. Unora poate nu le place sa citesca o carte si prefera pe internet.

#5
Parerea mea ar fi ca biblioteca este mult mai buna decat calculatorul. Daca citim o carte, personal, intinsi pe pat si relaxandu-ne nu ne enervam cu persoanele de pe mess care ne sacaie sa le raspundem, nu ne stricam ochii, nu devenim dependenti de abia daca iesim afara [gen emo =]] ]. Copii din zilele noastre aleg mai mult rezumatele sau filmele dupa cartea respectiva uitand de farmecul a ceea ce se practica inca din strabuni si mai inainte de atunci ;P. Ce daca cartea are multe file? Ce daca este groasa? Conteaza sa iti placa nu sa te plictiseasca.
En fin, daca altora le plac cartile online si vizitele des la oftalmolog, nu le pot schimba parerea ^.^.
[Imagine: animeloves.jpg]
Odododododo ;x
Lumea asta te distruge,Te induce în eroare, Fură tot şi apoi fuge,Te răneşte şi te doare! x333
Gânduri Nespuse, Neştiute şi Inexplicabile

#6
Este mult mai uşor să intri pe internet, să cauţi o carte şi să apeşi pe Download decât să faci un drum până la bibliotecă. :?: În plus e posibil ca nici să nu găseşti cartea pe care o cauţi deoarece are "n rezervări" înaintea ta.

Pe de altă parte, eu nu citesc o carte pe calculator decât dacă sunt foarte curioasă în ceea ce o priveşte, altfel aştept să o iau de la bibliotecă sau mi-o cumpăr, depinde câţi bani am.
:ha:
Never cared for what they do
Never cared for what they know
But I know

Never opened myself this way
Life is ours, we live it our way
All these words I don't just say

Trust I seek and I find in you
Every day for us, something new
Open mind for a different view
And nothing else matters

#7
Intr-adevar este mult mai usor sa cauti o carte pe net, unde sigur o vei gasi, decat la biblioteca unde poate ti-a luat-o altcineva inainte sau nici macar nu o au acolo, insa ce farmec mai are? Analizati propozitia :
Am citit o carte... pe internet.
Suna foarte ciudat, unde e tot farmecul cand tii cartea in mana si o rasfoiesti pagina cu pagina?! Nu stiu cum e pentru altii, dar pentru mine e foarte obositor sa citesc la calculator, sa stau ore intregi pe scaun ( mai fac si o cocoasa 21 ) cu ochii in PC. Bineinteles ca daca nu am gasit cartea la biblioteca o caut pe net, insa asta nu inseamna ca mi-a facut placere s-o citesc asa decat sa stau in pat.

Am vazut ca fiecare si-a spus parerea lui, asa ca am venit si eu cu punctul meu de vedere. :]

#8
Ei bine, am experimentat ambele variante şi diferenţa e mare.

Sunt genul de persoană care adoră să stea în N poziţii în timp ce citeşte, îmi place să simt parfumul ăla de carte veche sau nouă, să dau paginile şi să mă tai în hârte e foarte distractiv. :]] Ciiiudat, nu?
Oricum, e mult mai fascinant şi plăcut să citeşti o carte stând în pat, cu ea în mână. Aleg biblioteca, deci, e o variantă muuuult mai plăcută şi sănătoasă pentru noi. Dar dacă o luăm după sănătate...:]]
Mă rog, partea cu internetul mă satisface doar pe jumătate. Why ? Well, nu am laptop, deci clar nu pot sta întinsă pe birou sau cu un picior aruncat în cine-ştie-ce parte. *laughs* Plus, încep să mă doară ochii. E adevărat că găsesc cartea mai repede şi alea-alea, dar unde-i farmecul cititului? Nicăieri. Aşa că prefer să aştept două-trei săptămâni cartea pe care mi-o doresc de la bibliotecă sau s-o i-au de la librărie sau de la un anticariat. : D
Mă rog , asta-i părerea mea şi sunt sigură că-i bună. XD

xoxo
[Imagine: tumblr_lvu3z0OC361qkx1cbo1_500_large.gif]
The Mad Hatter: Have I gone mad?Alice: I'm afraid so. You're entirely bonkers. But I'll tell you a secret. All the best people are.


#9
Emily, intr-adevar, e mult mai usor sa dai download, dar nu toate cartile se gasesc pe internet.
______________________
[pentru cei care inca nu au inteles]
Dragilor, nu vorbiti numai de biblioteca judeteana si de cat de greu e sa te ridici de pe scaun sa te duci acolo. Aveti si voi carti in casa,nu? Cred ca ar trebui sa schimb numele topicului in carti vs. internet ca sa nu mai vina unii sa faca scandal pe aici?
Cea mai reuşită semnătură.

#10
(10-10-2011, 09:36 AM)Ichigo. A scris: Emily, intr-adevar, e mult mai usor sa dai download, dar nu toate cartile se gasesc pe internet.

BWAHAHAHAHAHAHA! RIIIIIIIGHT!

Scuze, scuze.
Revenind la...topic sa zicem, cred ca exista problema in formularea topicului. Fiindca aici ai cateva cazuri foarte interesante care ar trebui luate in discutie, si nu sunt chiar sigur la ce se refera topicul asta.

1. Documentare

Internetul este vast, si asta e o descriere foarte foarte limitata. Desi cartile sunt incredibil de utile cand ai nevoie de anumite informatii (sa zicem tehnice), e relativ greu si foarte consumator de timp sa gasesti o informatie anume. Ceea ce e normal, tinand cont de natura cartilor...nu prea ai cum sa le structurezi mai bine decat sunt deja.
Pe cand computerul, si internetul mai ales, impreuna cu bazele de date IMENSE care sunt disponibile la ora actuala fac ca documentarea pe diverse teme si subiecte sa fie incredibil de facila si de rapida.

Puteti argumenta ca studierea in detaliu a unor manuale intr-o sala linistita si nu mai stiu cum e mult mai placuta decat lucrul la computer.
VA INSELATI!
Cand trebuie sortate sute de pagini de informatii, extrase formule si organizat un proiect in sinea sa de cateva sute de pagini, nu exista nici o metoda mai rapida sau precisa decat a folosi un mijloc electronic impreuna cu o baza de date electronica. Asta sa nu mentionez capacitatea de confirmare, completare si comparare a informatiilor gasite.

2. Lectura personala

Eu citesc relativ mult in timpul liber. Fie manga sau carti, articole amuzante sau informative, in general citesc aproape constant ceva. Ceea ce e in mare posibil datorita gradului avansat de accesibilitate catre informatii pe internet. Vreau sa stiu care sunt cele mai noi stiri din lumea IT? Intru pe Engadget.com si gata, am la varful degetelor acces spre articole si stiri despre cele mai noi tehnologii...si asta e un singur site.

Dar nu despre asta ar trebui sa vorbesc aici, ci despre mai populara activitate de lectura recreativa, corect?
Unii ati adus subiectul de a citi pe internet diverse carti care va intereseaza.
Eu ma bucur ca momentan traim intr-o era in care un ecran LCD mult mai comod pentru ochi decat clasicele CRT-uri e mult mai usor de achizitionat si mult mai frecvent intalnit (nici nu cred ca mai gasesti CRT-uri). Dar chiar si asa, a citi pe un ecran de PC, pentru o perioada indelungata, doar in negru pe alb...e obositor. Backlight-ul ecranelor e ce face ca activitatea sa fie una neplacuta si obositoare. Cu asta nu pot fi de acord si nu pot zice ca e mai comod decat o carte.

Ce este in schimb mai comod decat o carte standard este un ereader. Imi place sa recunosc ca un asa dispozitiv pentru mine a devenit aproape indispensabil in viata mea de zi cu zi, desi cel pe care-l detin nu e nicidecum unul de top. Dar displayul e comod, functiile sunt comode, durata de viata a bateriei e foarte buna si, cel mai important, experienta lecturii nu se diminueaza in nici un fel.
Nu ai mirosul de carte, nu ai experienta schimbarii paginii si nici a unui manuscris greoi in spate...dar sincer, daca pentru asta cititi cartile, sau daca asta e ceea ce reprezinta mare parte din bucuria lecturii pentru voi, cred ca exista o problema undeva in tot procesul asta.
Jumate din cartile citite anul asta de mine au fost ebooks. Sunt usor de gasit (ca replica la rasul meu isterica de la inceput) in cea mai mare parte a lor, pot sa-mi fac o impresie necostisitoare asupra cartii, si de multe ori pot sa citesc carti care se gasesc incredibil de greu in alt fel unde ar trebui sa solicit anticariate, sau chiar comenzi din strainatate care se pot dovedi ele insele costisitoare.

Am abordat subiectul unui erader si ebooks tocmai pentru a sublinia faptul ca placerea lecturii nu se diminueaza cand alegi un mediu nou unde sa ai parte de ea. Intr-adevar a citi pe PC nu e deosebit de comod, dar exista alternative care pe viitor se pot dovedi mult mai viabile si chiar ajutoare de mare pret in procesul de invatare (un studiu efectuat acum ceva timp prin SUA cred a demonstrat ca foarte multi tineri ar fi mai interesati de lectura daca ar putea sa o faca pe dispozitive dedicate...generatia asta tanara, ce sa-i zici?). Functii de dictionar, notite luate direct pe dispozitiv, conectare la internet si downloadare de carti ( la preturi foarte mici daca nu le vreti de pe torente chiar) direct pe dispozitiv...toate astea ma fac sa zic ca acea cartulie clasica...cam isi da sfarsitul. Sau cel putin pensionarea.

Cat despre cartile clasice...uitandu-ma acum prin propria mea biblioteca pe care o strang foarte destoinic de cativa ani (incat la un moment dat am avut interdictie sa mai cumpar carti), trebuie sa recunosc ca un raft arata mult mai bine ocupat de cateva siruri de volume si serii.
Dar ca orice altceva...eh, am cam depasit varsta romantismelor pentru obiecte.

3. Influenta asupra dezvoltarii personale

Cred ca asta e cel mai apropiat de spiritul intial al acestui topic. Ce e mai util? Cartea...sau internetul?

Nu cred ca exista un raspuns deosebit de simplu aici. Cartile sunt o sursa de cunoaste arhicunoscuta si dependenta. Dar hartia nu e atat de rezistenta in timp pana la urma.
O carte ce ajunge digitalizata si scapata pe internet va exista acolo aproape pentru eternitate avand in vedere structura descentralizata a acestui mediu. Va fi disponibila oricarei generatii, va putea sa bucure lumea mult mult timp.

Dar, in esenta, e mai util internetul decat o carte?
Da, in opinia mea.
Din toate motivele de mai sus, internetul, si in consecinta digitalizarea surselor noastre de informatii, e mult mai util decat au fost bibliotecile vreodata. Informatia e la indemana oricui, bazele de date exista, aproape nu exista discriminare pentru accesul la informatie si tot asa.

Ca mai orice in viata, cartile si internetul sunt unelte pentru noi si dezvoltarea noastra. Unii vor alege sa petreaca timp pe internet doar sa asculte muzica si sa vada imagini amuzante, pastrandu-si sursele de cunoastere intr-un format mai primitiv. Altii vor profita din plin de resursele nelimitate ale mediului si vor acumula informatiile precum vor avea nevoie, cu placere chiar.

Depinde de fiecare, dar in opinia umila a acestui user...internetul nu mai poate fi intrecut.
[Imagine: 14wyiz6.jpg]

Pentru intrebari sau orice alte interactiuni cu mine, folositi cu incredere mesajele de profil. Contrar opiniei populare eu nu musc...si chiar daca as musca, am toate vaccinurile facute.




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)