Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Sosetuta da cu creionu pe hartie<3

#6
Hewooo!
Well, dupa cum am promis, guess what? I’m here…to comment inainte sa mai postezi altceva. As said- also last night- as fi comentat atunci doar ca nu ma simteam in stare stiind ca o sa imi deschid un document word, o sa iti deschid desenele, o sa incerc sa scriu cate putin la fiecare…dar I’ll end up by writing pagini pline. Bine, asta chiar nu conteaza acum, let the game begin…
[Chiar de abia asteptam sa vad ce ai mai lucrat, really. Eram curioasa, si…dupa ce o sa termin de analizat aici, o sa ma macine curiozitatea cu ce aduci tura viitoare…]

I wanna fly away from everyone else
Titlul creaza un suspans incredibil, sincera sa fiu, facandu-te sa te intrebi ce vrei sa exprimi prin asta, pentru ca ambiguitatea lui e devastatoare. Uitandu-ma insa la desen…pai nici asa nu imi pot da seama ce vrei tu sa infatisezi pentru ca habar nu am. Cred ca trebuie doar sa ma multumesc sa am propria-mi viziune si sa nu incerc sa o ghicesc pe cea a autorului. Ce sare in ochi prima data – capul! care este mult mai mic decat restul corpului facand-o astfel sa arate deformata. [Imi aminteste de o fosta colega din liceu.Really…seamana perfect cu ea.] Forma corpului, conform modului in care stau hainele pe ea arata destul de bine, mult mai bine decat la alte creatii ale tale- dar crede-ma asta nu estompeaza deloc discrepanta dintre cap-corp. Vestimentatia imi place, pare putin vintage, doar ca arata fuserita, aka parca nu ai pus prea mult suflet in a o desena. Trebuia sa te joci putin cu creionul, sa creezi umbre, cute…sau daca nu, puteai cel putin sa o hasurezi cu creionul, in diferite nuante de gri. Era mult mai estetic. Desenul ca idée e ok, doar ca e ceva ce lipseste. Cred ca estetica e messed up pentru ca e prea mult alb, nu hasurezi, nu te joci cu tonuri de culoare, si asta ii stirbeste din personalitate desenului. E prea simplu si nu stii unde trebuie sa te uiti. Fata ei…de unde stau eu pare a fi half animal. Arata ca o tigro-femeie. Si e o chestie, nu inteleg pata de maro – sincer? o face sa para bolnava. Daca voiai sa fie ceva artistic, cum am vazut ca iti place sa te joci cu partea de make up, trebuia sa o faci putin mai lin, sa nu se vada atat de tare – adica sa apesi mai putin sis a folosesti mai mult de un singur ton- sau cel putin putea sa fie o culoare, o idée mai alive, pentru ca maro-ul-+celelalte ale desenului care se axeaza strict pe creion, da o nota de monotonie. Aripile sunt un element de effect, doar ca modelul din interiorul lor e putin messed up. E prea dezordonat ca sa creeze o senzatie de placut, si face mai mult sa arate a haos, deci in loc sa creeze, dupa titlu, o atmosfera de macinare\calm\ [nu stiu cum sa o numesc dar prinzi tu ideea], se simte haotic. Inca o chestie aici…sanii. Sunt putin, o idée cam prea babani, forma lor –considerand aspectul tipe- trebuia sa fie putin mai…fragil.

I’m your puppet
Din prima iti spun ca imi place ceva, si aia e vitalitatea ochilor -> au asa o sclipire aparte care intr-un fel eclipseaza orice alt element. Dar nasul…argh, ai o problemuta cu nasul, sic el mai simplu, ca sa vezi cum funtioneaza ar fi sa iei niste imagini (de preferat grafica) si sa le analizezi atent, dupa care sa iei o foaie si sa faci incercari in a desena –nasuri-. Per mare nu se vede ca un defect mare, dar de aproape e inestetic. Incadrarea fetei cu ajutorul parului, si aici lucrezi destul de bine, dar inca o chestie…ma uit la parul tipelor tale si e bine facut…doar ca modul in care il colorezi e prea grabit. Si e grabit in asa mod incat ii fura din frumusete, din estetica- incearca sa o faci nu atat de apasat, si incearca sa faci highlights, sa se vada diferenta putin, incearca sa faci o replica a unui par uman nu a unei peruci. Vestimentatia imi place, doar ca tehnic vorbind, ai de lucrat la modul de a o aseza pe hartie, liniile sunt mult prea nesigure si tremurande, ceea ce ai putea estompa daca, dupa terminarea desenului, ai lua toata ideea si ai reconstrui-o prin contur, aka ai incerca sa conturezi in asa fel incat sa nu se vada greselile foarte tare- estomparea lor e o alta arta, incearc-o. Genunchiul ei drept, arata de parca piciorul i-a fost rasucit in lateral- umbre…cand incerci sa faci ceva in relief, cum ar fi genunchii, coatele barbia [la barbie din cate imi amintesc o faci deja], incearca sa o faci prin linii foarte line, sa fie mai putin vizibile decat liniile de la conturul ideii generale. Sau, si mai bine, dup ace ai facut linia, incearca sa dai cu servetelul or something, in asa fel incat sa arate ca o umbra, pentru ca daca chestiile astea nu fac parte din prim plan, e mai de effect sa le faci sub forma de umbre. De papuci nu ma iau, dar iti spun, aici mai ai de lucrat destul de mult, ca si la maini altfel- pentru ca mana stanga pare mult mai lunga decat cea dreapta, ceea ce in paralel cu piciorul, face sa para ca are probleme cu partea dreapta- no good.
Ce observ aici si nu ma- incantat la alte desene e ca, linia umerilor aici e aproape proportionala cu marimea capului- ceea ce e bine, congrats. Imi place forma din partea stanga de pe fata, si-mi place si mai mult ca ii da un aspect original avand in vedere ca e cateva tonuri mai inchisa decat ce e folosit original. Anatomie- ai grija la ea, dupa cum am spus. Incearca sa iei cateva tutoriale, uita-te la forma corpului in functie de pozitie…incearca sa lucrezi dupa ele, daca iti e mai greu ia un liniar, o sa tea jute foarte mult believe it.

We can do it even better in broken heels
Imi place titlul, e ambiguu, dar nu vrei sa stii la ce ma gandesc.*laughs* Sunt chiar impresionata de desen, really. Considerand grafica celorlalte, chiar m-a frapat ca astea ti-ai iesit atat de bine. Si stii de ce imi plac atat de mult? Pentru ca arata ca o pereche de Louboutin-i. Bineinteles nu sunt perfecti, au micile defecte si ma iau acum imediat de ele…doar ca scrisul- big no no! Daca tot voiai sa scrii ceva, cum am mai spus fa-o intr-un mod artistic. Scrisul acela e prea fad pentru ideea desenului. It should be fabulous, iar scrisul ii stirbeste din fabulozitate si …does it make sense? I might be stupid dar it doesn’t really ring a bell. Asa…imi plac papuceii, imi place ca partea laterala arata lace-like, sau ma rog e o incercare de lace, daca asta era, un mic tip, cand vrei sa faci dabtela <daca asta e, daca nu, scuzele mele> incearca sa o faci pe un model <aka sa ii gasesti un model> pe care s ail reproduci …de mai multe ori ca sa umpli suprafata. The heels, de asemenea sunt putin imposibile pentru ca, din punct de vedere tehnic, platforma e prea mica pentru asemenea tocuri [ii face laba piciorului sa arate mutilata.]- si tocul care se vede e o idée cam stramb- ah! sau era cel rupt? Either way partea de toc-calcai, acolo unde se intalnesc si porneste spre end-ul de sus al papucelului e prea scurt, ceea ce da bine la un calcai. Decupajul din fata de asemenea pare putin descentrat, nu e chiar pe mijloc. I mean, la piciorul drept pare mai spre dreapta, iar la cel stang pare mai centrat. Dar oricum, in mare, imi place mult –I’m a heels addict after all era imposibil sa nu imi placa.

So, ma opresc aici pentru ca am scris o gramada iarasi iti stresez capsorul. Mult mai multa atentie la detalii, incearca sa faci modele, sip e haine, sau pantofi care sa eclipseze eventualele greseli ale unui desen, lucreaza cu texturi si tonuri de culoare, nu lasa totul asa simplu. Daca nu vrei sa te chinui sa lucrezi la o textura, hasureaza doar in mai multe tonuri de culoare in asa fel incat sa dai impresia unei texture. Studiaza putin anatomia, si joaca-te cu ea. Daca faci corpuri statice o sa fie relative simplu, ia un liar, ceva de masurat, ai grija ca partea dreapta-partea stanga sa fie cam la acelasi nivel. Hmm…oare ce mai voiam sa spun? Cred ca am uitat momentan, dar daca imi amintesc either dau un edit, either o sa comentez la urmatoarele desene, cel mai probabil a doua varianta.
Looking forward to the next ones. Doar anunta-ma ^^
Ti-am zis si o repet, iti place, ai potential, daca o faci cu pasiune it’ll work. So make it work.
Dar incearca sa faci elemente separate pe foi separate inainte sa faci un desen complet. Like noses, ochi, buze…poate chiar si maini.
ASa…now I’m off copilas! Hugs. Anunta-ma cand vine tura numarul 3. I’ll be here.


[Imagine: d200712191842141759.gif]
Strangers have the best candies
[Imagine: 9B19F2F8D024899728F06BF94F09CF3B.gif]
Out of my mind...back in 5 minutes.




Răspunsuri în acest subiect
Sosetuta da cu creionu pe hartie<3 - de Sosetuta' - 29-07-2011, 12:09 AM
RE: Sosetuta da cu creionu pe hartie<3 - de Chlo - 29-07-2011, 12:55 PM
RE: Sosetuta da cu creionu pe hartie<3 - de Chlo - 01-08-2011, 01:34 PM


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)