Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Tips despre obiceiuri din Japonia

#4
O ZI DE SCOALA!

Hayaben
Hayaben se refera la mancatul in timpul orelor sau intr-una din pauzele de 10 minute. Daca este facut in timpul orei, atunci elevul isi ridica o carte sa ii acopere chipul pentru a nu fi vazut de profesor.

Bento

In scoala elementara in Japonia studentii de obicei mananca kyuushoku impreuna in clasa, dar in gimnaziu si liceu isi aduc propriile lor obento. Studentii isi mananca pranzul in clasa, impreuna ca si grup cu prietenii apropiati.

Cantina scolii
In zilele in care elevii nu isi aduc propriul lor pranz, daca si-au mancat pranzul mai devreme, sau daca le e pofta de altceva, masa poate fi luata de altfel si la cantina scolii. Aici, mancaruri precum ramen, udon, katsudon, curry si altele sunt disponibile. De altfel poti cumpara paine si suc tot de la cantina.

Taisoufuku
Taisoufuku se refera la uniforma care este folosita in timpul orelor de soprt. Vara este compusa din tricou si pantaloni scurti (lungi sau pana la genunchi), iarna dintr-un trening. Pe acestea studentul ataseaza un material, ca un numar de curse, pe care este scris anul, clasa si numele. Dupa absolvire, aceste treninguri sunt folosite prin casa.


Exercitiile Calistenice
Asta este un stil de exercitiu fizic care a aparut prin 1951 si pe care fiecare japonez pare sa il stie. Originar a fost folosit pentru a intari sanatatea echipei nationale, ‚rajio taisou’ alcatuit dintr-o serie de intinderi deseori folosite ca rutina inaintea exersarii vocii.





Răspunsuri în acest subiect
RE: Ce faci cand ajungi in Japonia? Tips - de Mitsukai Yoru - 02-07-2011, 06:52 PM


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)