Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Chestionar: Lucrări
Intermediar spre ideal
22.22%
4 22.22%
Nebunul
66.67%
12 66.67%
Magie
11.11%
2 11.11%
Stimata doamnă în abis
0%
0 0%
Total 18 vot(uri) 100%
* Opțiunea ta. [Arată Rezultatele]

FOTM - Aprilie - Lucrarile

#3
~Prima lucrare~

Titlul - Intermediar spre ideal - trebuie să spun că m-a capitvat. O să încep mai întâi cu câteva greşeli de tastare [ neatenţie ].

morânt - mormânt
defapt - de fapt
împig - împing
spranţa - speranţa
speranţiei - speranţei

Atenţie foarte mare la greşeli ! Eu de obicei, tolerez aşa ceva, însă ţinând cont că este un concurs de imaginaţie şi creaţie, nu.
Cu toate că ai avut un titlu sugestiv, mă aşteptam la un alt conţinut al lucrării tale. Dacă te uiţi cu atenţie în tot ficul, observi repetiţii prea multe sau chiar figuri de stil / expresii prea banale, care duc la ceea ce se regăseşte în final. Toată povestea cu idealul este captivantă, într-adevăr; în conţinutul lucrării este aceeaşi poveste, totul duce la acelaşi scop : un ideal. Ca şi mod propriu de a descrie, pot spune că a fost cât mai simplu.
Totuşi, ceea ce admir cel mai mult, este faptul că ai folosit anumite cuvinte mai " cultivate " să zic aşa, expresive; şi cu toate că sunt simple, au făcut " Intermediar spre ideal " să pară mult mai interesant. Felicitări ! Este o lucrare bună.


~A doua lucrare~

Nebunul

Titlul - Chiar nu mi-a trezit niciun interes, este foarte ... simplu. Întotdeauna, este important să găseşti un titlu sugestiv şi care să atragă cititorii. Vorbesc din proprie experienţă, căci ştiu cum este, aşa am fost şi eu la început; de aceea, data viitoare, reflectează la un titlu atrăgător şi care să trezească interes.
Revenind ... Ca şi mod de expunere, trebuia să fie mai multă descriere, în schimb, am observat la lucrarea ta multă naraţiune. Nu sunt de-acord cu asta. Eu, practic, nu am simţit nimic, aceeaşi chestie ca şi la titlu.
Atenţie foarte mare la repetiţii, nu sunt " acceptabile " deloc !
Am observat o singură greşeală de tastare şi este foarte bine.

tinereţa - tinereţea

În rest, puteai să mai lucrezi la estetică şi la moduri de expunere - tot ce ţine de figuri de stil sau alte expresii este mai mult decât important, în cazul în care creezi ceva. Este bine să iei arta de a scrie în serios, să pui " suflet " în aceasta. Oricum, este o lucrare bunicică ...


~A treia lucrare~

Magie

Din nou, revin la treaba cu titlul - complet neatractiv, cel puţin pentru mine ...
Ca de obicei, am observat greşeli şi asta este supărător.

ci cei câţi doctori - nu prea se leagă, iar dacă citeşti cu grijă şi restul frazei, o să vezi că am dreptate.
nici o - conform noului dom, mai nou, se scrie " nicio "
măiestre - maestre [ De câteva ori, ai scris acest cuvânt corect, însă am fost foarte atentă la greşeli şi se pare că l-ai greşit o data. :]] ]

Am mai observat, de asemenea, greşeli în exprimare.
În totalitatea lucrării tale, mă bucur ca ai folosit vorbele asemeni unui bătrân în dialog şi că nu ai uitat de descriere. Important, după părerea mea. Finalul, totuşi ... mi s-a părut prea banal şi copilăros, ba chiar mă aşteptam la aşa ceva. Încearcă să te bazezi mai mult pe surprinderea cititorilor, în asta constă o lucrare, o creaţie - sentiment.


~A patra lucrare~

Stimata doamnă în abis

Încep cu titlul. Cu toate că este atractiv, pe mine cel puţin, m-a făcut să-ţi citesc lucrarea, îţi spun sincer că mă aşteptam la un alt conţinut, la o altă poveste. Ştiu şi eu ... ? Ceva care chiar să se potrivească cu acest titlu.

Nu ştiu de ce, însă când ţi-am citit ficul, am simţit o oarecare plictiseală şi asta doar pentru că ai vorbit în mare parte despre istorie. Nu am nimic împotriva acestui subiect, căci am văzut clar că ai descris un tablou de-al lui Leonardo da Vinci; însă aici, nu sunt de acord. Trebuie să stârneşti pasiune şi curiozitate atunci când scrii ceva, asta e valabil mai ales pentru cititori. Ai probleme cu exprimarea; mie, una, nu mi-au plăcut deloc unele expresii pe care le-ai folosit. Îţi dau un exemplu : " îmi pică în minte decât expresii poetice " - Aici chiar mă " zgârie " pe cap când aud acel " pică ". Nu prea se potriveşte / se leagă de restul frazei.
Am mai observat greÅŸeli :

şi cu a ei ochi plini - şi cu ai ei ochi [ Grijă mare când faci acordul ! ]
atât de pitică - aceeaşi fază cu expresivitatea / exprimarea ..

În rest .. Revin la descriere... A fost prea simplă şi pot spune că oricine ar putea realiza astfel de descriere, tu doar ai " arătat " trăsăturile tabloului - mă rog, a doamnei din tablou şi a catelusei - şi doar atât.
Ceea ce ai spus în final, a făcut să pară că acest fic ar fi fost un basm [ şi nu se leagă deloc de restul lucrării. ] şi a reieşit într-un fel, prea banal şi pueril.



Ca şi o concluzie, spun clar că nicio lucrare nu a fost excelentă sau magnifică; în niciun caz , niciuna n-a fost perfectă - dar nu mă aşteptam la asta, adică la perfecţiune.

Pe mine m-a interesat dintotdeauna profunzismul, felul în care accentuezi sentimentele pe care le descrii. De aceea, " votul " meu merge către " Intermediar spre ideal " - pentru idei şi expresivitate - bune, după părerea mea ...



Răspunsuri în acest subiect
FOTM - Aprilie - Lucrările - de Unia - 28-04-2011, 03:19 PM
RE: FOTM - Aprilie - Lucrările - de Kenky. - 28-04-2011, 04:59 PM
RE: FOTM - Aprilie - Lucrările - de Addeh - 28-04-2011, 07:03 PM
RE: FOTM - Aprilie - Lucrările - de Nya. - 28-04-2011, 08:58 PM

Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  FOTM Aprilie - Inscrieri Stormrage 13 7.944 02-05-2013, 09:42 PM
Ultimul răspuns: Stormrage
  FOTM - Aprilie - Inscrieri Nya. 14 7.813 09-04-2012, 08:01 PM
Ultimul răspuns: Lia
  FOTM - Ianuarie - Lucrarile Nya. 9 4.634 03-02-2012, 10:18 PM
Ultimul răspuns: Nya.
  FOTM - Decembrie - Lucrarile Aly 2 2.801 22-12-2011, 03:02 PM
Ultimul răspuns: crazy little red
  FOTM - Noiembrie - Lucrarile Aly 3 3.257 30-11-2011, 04:40 PM
Ultimul răspuns: Aly
  FOTM - Octombrie - Lucrarile Aly 8 4.943 01-11-2011, 10:40 PM
Ultimul răspuns: Aly
  FOTM - Septembrie - Lucrarile Unia 2 4.128 29-09-2011, 08:56 PM
Ultimul răspuns: Teh
  FOTM - August - Lucrarile Unia 5 3.536 28-08-2011, 01:41 PM
Ultimul răspuns: crazy little red
  FOTM - Mai - Lucrarile Unia 3 3.361 08-06-2011, 04:02 PM
Ultimul răspuns: Unia
  FOTM - Aprilie - Rezultatele Unia 0 2.278 10-05-2011, 06:17 PM
Ultimul răspuns: Unia


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)