Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Chestionar: Alege lucrarea preferată
Eu şi mintea mea
14.29%
2 14.29%
Nebun fară azil
14.29%
2 14.29%
Artistul
0%
0 0%
Lantul din rosu
0%
0 0%
Un eu lipsit de ratiune
7.14%
1 7.14%
Muza din picturi
0%
0 0%
Strigatul Liniştii
7.14%
1 7.14%
Iluzii 101
0%
0 0%
Și în final, nebunia câștigă
14.29%
2 14.29%
10 Februarie
0%
0 0%
Am picat într-un abis al durerii
42.86%
6 42.86%
Adio...
0%
0 0%
Nebunie personală
0%
0 0%
Nebun printre pioni
0%
0 0%
Contagios şi încă ceva.
0%
0 0%
Povestea nebunului
0%
0 0%
Total 14 vot(uri) 100%
* Opțiunea ta. [Arată Rezultatele]

FOTM - Februarie - Lucrarile

#3
i wanna be first...editez maine3 spam spam spam post prea scurtx(
Edit:
Am uitat sa precizez ceva, dar o fac acum. Voi da un vot la sfarsit fiecarei lucrari care m-a impresionat, dar votul de 3 puncte il va primi cea mai buna lucrare.10

Prima lucrare
Titlu: Hm...Este interesant titlul, nu pot sa spun ca ma atrage foarte mult pentru ca cu ajutorul lui imi dezvalui despre ce este vorba in povestea ta si atunci eu, ca cititor nu mai sunt atat de curioasa asupra ideii tale.

Aspect: Nu am ce sa comentez la aspect, este ok, usor de citit, aerisit.
greseli: Incep prin a spune ca nu ti-am gasit decat o singura greseala si anume aceasta fraza: Dacă un întreg fiind sunt slabă şi vulnerabilă, atunci mă împart. Pe care eu personal nu o inteleg din cauza acelui "fiind", inteleg ce ai vrut sa scrii dar acel "fiind" nu are ce cauta in propozitie sau cel putin nu are ce cauta in acel loc. "Fiind" si "sunt" au acelasi inteles iar mie imi scapa cuvantul potrivit pentru greseala pe care ai facut-o.Smile cand imi aduc aminte ti-l spun.
Deci asta ar fi singura greseala pe care eu am gasit-o.

Originalitate: Nu pot spune ca este o idee originala, cred ca este primul lucru la care te gandesti cand spui "Nebunie". te gandesti la o persoana care aude voci, care vorbeste cu acele voci, singura diferenta este ca tu le-ai dat niste nume, le-ai numit mintea, imaginatia, nebunia personajului principal. sorry, dar ideea nu este originala.

Descriere: Nu exista din pucntul meu de vedere. Ai spus ceva acolo despre sentimente, dar in mare povestea ta este un mare monolog. efectiv nu am ce sa comentez la descriere.

Parerea mea: Ai fi putut sa faci ceva mult mai interesant, sa ne oferi niste detalii asupra personajului principal. Ceva despre viata ei, daca am inteles eu bine este o ea, de ce a ajuns aici, cum a ajuns in aceasta stare. Te-ai axat mult prea mult pe gandurile ei si nu ne-ai dezvaluit nimic. Nu stim nimic despre ea lucru care lasa in ceata cititori. Intr-adevar ai atins tema, dar curiozitatea mea ca cititor nu mi-ai satisfacut-o. Am intrat in povestea ta nestiind nimic, neintelegand nimic si am iesit la fel. Tot ce stiu despre personaj este ca este nebuna si atat. Nu ai inceput si nu ai sfarsit, as putea spune ca nici macar continut nu ai dar ma opresc aici. Deci pe scurt nu imi place.

Lucrarea a doua

Titlu: Ma intriga titlul si chiar ma face curioasa sa vad despre ce este vorba si sincer vorbind am ramas placut surprinsa, nu ma asteptam la o asa interpretare a acestuia. Un plus, pot zice.

Aspect: Mdea..pai chiar ma gandesc serios sa nu mai zic nimic de aspect pentru ca pe mine in mare nu ma deranjeaza daca nu ai spatii intre paragrafe sau daca nu e aerisit si alte chestii de genul, insa ai si face mai usor cititul.

Greseli: Felicitarile mele, chiar nu am vazut nici o greseala cat de mica se vede ca ti-ai dat interesul3

Originalitate: Este prima data cand citesc asa ceva deci pot spune ca din punctul meu de vedere povestea este originala. Imi place cum te-ai folosit de aceasta idee.3 good job.

Descriere: Ai descriere si ce mai descriere! Este plina de metafore superbe, imi plac imaginile vizuale pe care ai reusit sa le creezi cu atata maiestrie in mintea mea. se vede ca stii sa folosesti cuvintele, ca ai un vocabular foarte vast si un dar pentru a imbina acele cuvinte in niste figuri de stil foarte expresive.

Parerea mea: Din partea mea ai un 10. si c-am atat pot sa spun, nu stiu ce as mai putea adauga... imi place simetria pe care ai creat-o pornind de la faptul cu el sta pe banca considerandu-se un nebun fara azil si apoi se transpune in niste locuri inexistente cautand sa se integreze, sa isi gaseasca singur un loc unde sa ii apartina dar negasindu-l se intoarce inapoi pe acea banca la aceeasi idee. Imi place.

PS: M-a luat cineva la zor ca am comentat doar doua lucrari asa ca tr sa imi misc fundul sa comentez mai multe azi21

Lucrarea a treia

Titlu: Nu ma atrage, nici nu prea ma intriga, este un titlu pe care tu l-ai pus pentru a "caracteriza" lucrarea ta. Nu o sa iti spun ce as fi ales eu daca as fi fost in locul tau pentru ca este povestea ta si alegerea ta, nici ca si critic nu am dreptul de a spune ce as alege.

Aspect: Este ok. Ai spatii intre paragrafe. Mi-a placut ca acea descriere a artistului ai scris-o cu italic astfel creand o distinctie vizibila intre ceea ce povestesti tu ca scriitor si ceea ce crede el ca artist dement.

Greseli: Nu am vazut nici o greseala. Nici de scriere, nici de tastare, nici de exprimare, nimic. Felicitari.

Originalitate: Mai, nu stiu daca o pot numi chiar original, pentru ca este totusi o idee obisnuita: sa asociezi dementa, nebunia cu inspiratia(cand spun inspiratie ma refer la cei care o au si creeaza ceva cu ea: pictori, scriitori, sculptori, etc) dar modul in care tu ai povestit, in care ai modelat aceasta idee este original si de laudat. Mie, una, mi-a placut foarte mult.

Descriere: Nu este prea multa, dar atata cat este este indeajuns sa dea farmec povestii. Imi place cum te-ai folosit de cuvinte si ai creat niste figuri de stil impresionante.Smile

Parerea mea: Parerea mea este ca aceasta este o lucrare buna, interesanta, trista, fatidica as putea spune. Este un adevar crud acesta ca lasam artisti sa cada in asemenea psihoze si de abia dupa ce sunt spitalizati sau mor ii apreciem. Oricum, artistul tau poate fi cu adevarat cineva care are talent sau poate fi doar un nebun care se crede artist. Imi place faptul ca ai lasat in ceata acest detaliu lasand la alegerea cititorului statutul, daca il pot numi asa, artistului.

Lucrarea a patra

Titlu: te rog frumos spune-mi ca nu acesta este titlul: Lantul din rosu/Intr-o camera de sanatoriu/-Frumoasa din padurea adormita”. Este mult prea mare, ai uitat ghilimelele sa le pui la inceput si nu are sens. efectiv nu are sens. Nu imi spune nimic, sunt niste fraze puse si prezentate drept titlul si atat. Nu, sa nu mai fac niciodata asa ceva. Niste versuri dintr-o poezie nu pot niciodata sa fie titlu, daca iti place atat de mult pune-le la inceputul capitolului, dar nu le pune ca si titlul.

Aspect: Este ok, asa cum am mai spus nu ma intereseaza prea tare daca nu ai spatii intre paragrafe. Nu imi place ca ai scris cu italic poveste si acolo unde a trebuit sa subliniezi ceva ai folosit bold, puteai sa scrii normal si sa folosesti bold sau italic , dar nici asta nu ma deranjeaza atat de tare. A, si tin sa precizez, pentru ca este prima lucrare fara diacritice ca nu o sa ma leg de acest fapt. Ai bine, nu ai diacritice iarasi bine.

Greseli: si aici vroiam sa ajung. Din prima imi sare in ochi acel "ubesc" din versul din poezia lui Paunescu. Macar acolo puteai sa fi mai atenta/atent si sa corectezi. A doua greseala: "mentinta" - mentinuta
"imbietoar" - imbietoare
O fraza care nu are sens: "Ce culori imbietoare am vazut atunci de maro si piele" tin sa precizez ca ai vazut culoarea imbietoare piele.
Nu mai stau sa iti scriu toate greselile, nu sunt foarte multe dar sunt. Mai multa atentie data viitoare pentru ca aceste lucruri conteaza. arata interesul pe care ti l-ai dat pentru a scrie povestea.

Originalitate: Este originala si atat spun. Pana acum ai descris cel mai bine nebunia, dar nu este indeajuns acest lucru.

Parerea mea: Imi pare rau sa iti spun, dar e una foarte proasta. Titlul nu face sens, nu are legatura din punctul meu de vedere cu povestea, decat ultimul vers si atat. Descrierea ta consta in niste insiruiri de metafore, figuri de stil tot felul de lucruri frumoase, create Povestea ta intr-adevar ilustreaza cel mai bine de acum nebunia, prin gandurile care nu fac sens pe care le-ai scris, dar mie imi displace profund modul in care ai ales sa scrii aceasta poveste.
Nu mai zic nimic pentru ca imi dispare tot cheful de criticat.

Lucrarea a cincia.

Titlu: Imi place, ma atrage, ma intriga. Din punctul meu de vedere nu puteai gasi un titlu mai bun.

Aspect: Este ok. Chiar trebuie sa ma opresc aici.10

Greseli: Nu am gasit nici o greseala, pana si nici o l-ai scris impreunat conform ultimelor modificari aduse in limba romana. Eu una refuz sa ma conformez10

Originalitate: Este originala povestea, ideea, nu am mai intalnit-o pana acum si am ramas placut surprinsa din cauza modului in care ai expus ideea, o sa ma intind mai mult la parerea mea.

Parerea mea: Deci am ramas placut surpinsa de modul unic in care ai expus aceasta idee a ta, nu ma asteptam sa fie atat de impersonala si atat de flexibil descrisa. Ma asteptam sa iti caracterizezi personajul, sa ii dai individualitate chiar si o identitate, insa nu ai facut-o. Personajul tau, gandurile expuse in povestea ta pot apartine oricui si asta este interesant. Pentru ca ma face sa ma intreb curioasa cine este cel/cea care se gandeste la asa ceva si ma pot regasi cu usurinta pe mine printre acele randuri. M-ai impresionat si m-a atins lucrarea ta.

Lucrarea a sasea

Din punctul meu de vedere nu ai atins tema. Trebuia sa scrii ceva despre nebunie, sa o descrii, sa ii descrii simptomele, ceva de genul acesta. Povestea ta atinge alte teme cum ar fi: dragostea, neputinta, tristetea. Nu iti mai spun celealte lucruri pentru ca nu au nici un rost. Sorry.

Lucrarea a saptea

Ai atins si nu ai atins tema. Imi place povestea, imi place cum ai povestit, imi pare rau de pompier si de drama pe care a suferit-o...dar nu. Pare rau, dar din nou nu o vad apartinand temei nebunie.

Poate ca o sa ma uriti ca scriu ce scriu si o sa ziceti ca ce stiu eu, aveti tot dreptul. Eu m-am inscris dar nu am gasit ceva care sa ma multumeasca pentru a participa si stiu cat de greu este sa scrii ceva si sa primesti asemenea critici. Dar no, asta e parerea mea.Smile

Lucrarea a opta

Titlul: Este foarte interesant si ma face sa ma intreb oare despre ce este vorba. Nu as fi putut sa aleg un alt titlu mai potrivit pentru povestea aceasta.

Aspect: Bla bla bla. Usor de citit. Bla bla bla.10

Greseli: Nu am vazut absolut nici o greseala, nici de scriere, nici gramaticala, nimic. Felicitari.

Originalitate: Am mai citit povesti in care unele personaje isi inchipuiau diverse chestii, dar modul in care tu povestesti faci toata aceasta poveste sa fie originala.

Parerea mea: Mai, sincer eu am impresia ca aceasta a fost o poezie initial si apoi tu ai transformat-o intr-o poveste. De ce am impresia aceasta? Pai, simplu pentru ca ai anumite paragrafe in care ai cuvinte care rimeaza si nu numai asta, dar si daca le-ai pune in versuri ar fi foarte potrivite. Imi place povestea.3

Lucrarea a noua

Titlul: Este interesant si intrigant si ma face pe mine sa fiu foarte curioasa in privinta povesti. Adica din prima cand citesc Si in final, nebunia castiga ma face sa ma intreb ce castiga, ce poate sa faca pentru a castiga aceasta nebunie.

Aspect: La fel ca si la celelalte. chiar ar trebuie sa nu mai zic nimic despre el, nu stiu de ce ma tot incapatanez sa scriu astaSmile

Greseli: Nu m-am uitat pentru ca m-a captivat prea mult povestea(Hell, I`m a sucker for psihotic killers) si nu mi-a sarit in ochii vreo greseala, deci nu cred ca ai ceva foarte grav.

Originalitate: Nu este originala. Adica chiar eu am o poveste care are la baza aceasi idee, dar modul in care tu ai ales sa o povestesti o face originala.

Parerea mea: Imi place. M-a captivat, m-a rapit in lumea pe care cu atata grija tu ai creat-o si imi pare rau pentru ca personajul principal a cedat atat de usor. As fi vrut sa depuna mai multa impotrivire, dar este bine asa cum este. Chestia asta tine de gusturile fiecaruia si no... Imi place foarte mult scena de la sfarsit cand acea personalitate sucita a ei le spune prietenilor ei ca Ea nu mai este. Ai descris destul de bine reactia lor si toata situatia.3

PS: Dar nimeni nu mai are tupeu sa comenteze? Sunt foarte multe povesti interesante care merita macar o simpla parere daca nu altceva, doar s-au chinuit sa le scrie si sa vina cu ceva interesant.

Lucrarea a zecea.

Titlul: Scandalos de banal71 Glumesc. Este sugestiv, este foarte sugestiv pentru ca prin acea data ne dai de inteles ca este doar vorba despre o zi absolut ordinara in viata cuiva. acel cineva fiind oricine, orice. problema este ca acel cineva este absolut prin lipsa lui de identitate. In fine, nu mai o lungesc.

Iei, bucurati-va nu mai scriu despre aspect.

Greseli: Nu am vazut. Niste fraze create ciudat sau mai bine zis care suna ciudat dar dat fiind nebunia personajului nu sunt foarte sigura daca este greseala ta sau este scris intentionat pentru a arata nebunia acestuia.

Originalitate: De la un timp, ideile in sine nu mai sunt originale. adica la un moment dat le-ai mai intalnit pe toate undeva, candva dar originalitatea nu a fost niciodata data de idee ci de modul in care a fost prezentata acea idee.Deci este originala povestea.

Parerea mea: Deja, imi vine foarte greu sa formez niste critici cu adevarat dure cand dau peste asemenea povesti.Ma captiveaza povestea. Imi plac intrebarile pe care personajul si le pune in cautarea unor adevaruri ale caror existenta nici nu o ghiceste dar spera sa dea peste ele, sa i le spuna cineva. Imi place ca ai asociat nebunia cu cunoasterea, pana acum esti singurul sau singura care s-a legat de aceasta idee. Nu stiu ce as mai putea spune.

Lucrarea a unsprezecea.

titlul: este foarte induiesetor si promite tristete si durere in clipa in care ii treci pragul.

greseli: nu am vazut nici o greseala. Felicitari.

Originalitate: Nu este originala ideea. SI ma opresc aici, subiectul pe care l-ai abordat a fost abordat in atatea randuri si moduri incat la un moment dat devine neinteresant.

Parerea mea: Hm... Am simtit durerea, tristetea, disperarea personajului. Ai reusit sa faci cititorul sa treaca prin aceste sentimente o data cu personajul si imi pare rau. atat de rau de finalul pe care l-a intalnit personajul, dar cumva o anticipam. anticipam ca el sa sfarseasca intre 4 scanduri.

Lucrarea a douasprezecea.

Titlul: Nu ma atrage, nu ma intriga. Deja sunt obijnuita cu asemenea titluri si imi dau seama din prima despre ce este vorba.

Greseli: am vazut pe acolo cateva cratime prost plasate sau lipsa, dar no se mai intampla.

Originalitate: Pot zice ca este originala abordarea ta.

Parerea mea: Este interesant cum personajul tau isi da seama incetul cu incetul ca a murit. Terece prin niste etape normale as putea spune. La inceput neaga ca apoi sa lupte sau mai bine spus sa incerce sa lupte impotriva unui fapt care e deja consumat doar ca la final sa se consoleze cu ideea si sa o accepte. Imi place disperarea din acel salveaza-ma si apoi resemnarea din adio, puse unul langa altul efectul este unul frumos, trist, dramatic. Este frumoasa povestea ta, dar nu este legata de nebunie. Ai aruncat nebunie acolo ca sa zici ca intr-adevar are d-aface cu tema, dar nu.

Lucrarea a treisprezecea.

Titlul: Chiar nebunie personala. Trebuia sa imi dau seama ca nu este vorba despre un baiat din titlul, dar am omis acest lucru71.

Greseli: Am vazut pe acolo cateva diacritice puse unde nu trebuie, insa dau vina pe programul pe care l-ai folosit pentru ca si mie mi se mai intampla sa mi le puna aiurea.

Parerea mea: Nu pot sa zic decat atat: AM cazut din scaun cand am citit despre ce era vorba. Deci mai facut sa rad pe ziua de azi si asta e ceva de apreciat. Nu ma mai leg de nimic, povestea ta m-a atins.71 cred ca este cel mai potrivit lucru pe care il poti povesti cand tema este nebunia. Initial am crezut ca vorbesti de un baiat si deja ma plictisisem sa citesc momentele de criza prin care trece personajul dar cand am citit la final ultima fraza m-a pufnit rasul. Chiar nu ma asteptam. Felicitari.

Lucrarea a paisprezecea.

Nu, imi pare rau. Nu imi place, nu mai intru in detalii. Un motiv pentru care nu imi place sunt acele litere care presupun ca vroiai sa semnifice niste sunete, insa mi se pare total aiurea, nu sunt potrivite.

Lucrarea a cincisprezecea.

Stau si ma gandesc....si mai citesc o data povestea ta si iar stau si ma mai gandesc putin si ma opresc dandu-mi seama ca de fapt am inteles bine si tu ai scris... intr-un mod care ma lasa confuza. Si nu confuza pentru ca nu inteleg ce ai scris, confuza pentru ca ceea ce ai scris, pentru ca fiecare paragraf nu are logica, legatura unul cu altul. Sunt ca niste idei de sine statatoare. Intr-un cuvant ai ilustrat perfect starea de nebunie. Acele ganduri care nu au de-aface unele cu altele, acel mod de exprimare care lasa un om normal confuz sunt caracteristicile unui om nebun.

Lucrarea a saisprezecea si ultima intr-un sfarsit, am ajuns la capat. Vad luminita de la capatul tunelului.Smile

Nu ma asteptam sa citesc o asemenea poveste, cand am dat peste cuvantul spital mi-am zis ca este iar o poveste legata de nu stiu ce tragedie...am dat peste doua pe aici deja ma plictisisem. dar am ramas placut surprinsa sa vad ca nu este asa. O adevarata poveste de groaza, dar din pacate din nou nu prea are de`aface cu tema.

Deci votul meu final si definitiv se duce la..... la lucrarea a doua Nebun fara azil. Felicitari celorlalti care au scris. Celelalte povesti care m-au impresionat vor primi un vot de la mine3
Stiu ca toti ati incercat sa scrieti ceva interesant.

Okay my bad, acum am observat ca nu pot vota decat o singura lucrare, dar daca Unia vrea sa ia in considerare si celelalte alegeri ale mele este alegerea ei.
Deci votul meu se duce la Nebun fara azil.

Cele care m-au impresionat sunt:
Artistul
Un eu lipsit de ratiune
Si intr-un final, nebunia castiga
10 februarie
Nebunie personala
Contagios si inca ceva
Povestea nebunului



Răspunsuri în acest subiect
FOTM - Februarie - Lucrările - de Unia - 20-02-2011, 05:35 PM
RE: FOTM - Februarie - Lucrările - de Unia - 20-02-2011, 09:43 PM
RE: FOTM - Februarie - Lucrările - de BloodyInnocence - 21-02-2011, 01:43 AM
RE: FOTM - Februarie - Lucrările - de Danb - 27-02-2011, 02:31 AM
RE: FOTM - Februarie - Lucrările - de Mhiet'e - 27-02-2011, 09:42 PM

Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  FOTM - Februarie - Rezultate Nya. 0 2.370 10-03-2012, 09:07 PM
Ultimul răspuns: Nya.
  FOTM - Februarie - Lucrari Nya. 8 5.455 08-03-2012, 08:52 PM
Ultimul răspuns: Nya.
  FOTM - Februarie - Inscrieri Nya. 9 5.179 24-02-2012, 11:24 PM
Ultimul răspuns: Capsunica
  FOTM - Ianuarie - Lucrarile Nya. 9 4.634 03-02-2012, 10:18 PM
Ultimul răspuns: Nya.
  FOTM - Decembrie - Lucrarile Aly 2 2.802 22-12-2011, 03:02 PM
Ultimul răspuns: crazy little red
  FOTM - Noiembrie - Lucrarile Aly 3 3.257 30-11-2011, 04:40 PM
Ultimul răspuns: Aly
  FOTM - Octombrie - Lucrarile Aly 8 4.946 01-11-2011, 10:40 PM
Ultimul răspuns: Aly
  FOTM - Septembrie - Lucrarile Unia 2 4.129 29-09-2011, 08:56 PM
Ultimul răspuns: Teh
  FOTM - August - Lucrarile Unia 5 3.537 28-08-2011, 01:41 PM
Ultimul răspuns: crazy little red
  FOTM - Mai - Lucrarile Unia 3 3.361 08-06-2011, 04:02 PM
Ultimul răspuns: Unia


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)