Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Ce carte citesti acum?

Citesc a treia carte din "Cercul magic", "Puterea" care mi-a adus-o astazi sora mea cea mai mare. Mai citesc si "Prichindel" de Jules Verne care a fost cumparata de cumnatul meu la cererea surorii mele mijlocii. Sa fiu sincera "Prichindel" este foarte frumoasa, sunt pe la pagina 130+ si astept sa vad cum da de Grip si ce o sa se mai intample. T___T Sunt sigura ca o sa ramana la ferma, doar daca nu o sa mai poata sa o duca si etc. >.> Pe Anna chiar nu vreau sa o mai vad. Cine naiba pune un copil orfan intr-o scena de teatru cand stie ca acel copil poate sa creada ca tipa e maica-sa si ca o sa fie luata de langa ea iar?! 29 In "Puterea" imi place ca Adam a rezolvat lucrurile, insa chestia ca (,) Cassie e cea mai puternica din sabat si nu stiu ce si detine Cartea Umbrelor e mult prea cliseic. ._.'' Se pare ca pana si Nick a fost surprins TT^TT, insa asta a fost cand Faye a zis ca (,) Cassie i-a adus craniul de cristal. >.> Oricum Nick stia ca lui Cassie i s-au aprins calcaiele dupa Adam, iubitul Dianei. *laughs* Chris si Doug prinsese incredere in Cassie. Mi-au placut cum incepuse sa isi bata joc de ceea ce zicea Faye in legatura cu Cassie. T___T Oriiicum. In volumul doi cand, de Halloween, cand Faye l-a intrebat pe Nick ce este el, cumva omul in negru?, Nick a raspuns ca este insositorul lui Cassie. *laughs* Dupa ce termin "Cercul secret" o sa ma apuc de "Zece negrii mititei" pe care o si am. Am luat-o si inainte de la biblioteca, insa credeam ca o e vorba despre niste pitici negrii care fac ritualuri. 29 Chiar nu as fi vrut sa citesc asemenea carte, dar Georgiana (colega de clasa) mi-a zis despre ce e vorba in ea si am fost gen: "X -colega la care era carte- adu-mi-o cand termini! Trebuie sa o citesc!" Pe langa aceste carti enumerate mi-a mai adus sora mea cea mai mare "Arthur si piatra magica" pe care o sa o incep sa o citesc candva... gasesc eu o ordine. Cand le termin pe toate mai am vreo sase sau sapte carti de la Jules Verne pe care le pot citi. *thinking hard* Insfarsit nu imi mai este frica sa termin cartea fiindca nu mai am ce citi dupa. 21
[edit 24.04.2012] Am terminat cartea inainte de inceperea scolii. O recomand.
"Forgive you? Why? It's not like I'm mad or anything. You were the one who got angry; just like you said, I was being too nosy. I've always been like that, not knowing my boundaries. I'm the type who'll water a plant til it drowns."
- Yokozawa Takafumi no Baai, vol. 2

In momentul de fata citesc, sau ma rog, mai am 3 capitole si o termin ;]], "Nu plange sub clar de luna" de Heather Davis. E o singura carte si nu are mai multe volume. Totusi povestea e cat se poate de interesanta.
De data asta nu am nimerit o poveste de dragoste intre o muritoare si un vampir, ci dragoste cu un varcolac.
Toata actiunea se concentreaza intr-o tabara de reeducare. Fata, Shelby, este trimisa acolo de catre mama ei vitrega pentru ca a prinso sarutandu-se cu un tip >.> Cele doua oricum nu se inteleg. La inceput mama vitrega a vrut sa o trimita intr-o tabara numita Canionul Rosu, dar fata a gasit alta si anume tabara Semilunii care nu parea sa fie ca celelalte.
In drum spre tabara autocarul face pana si toti tineri sunt nevoiti sa astepte altul, dar se pare ca Charles - un copil mai nebun, tatal lui este autorul unei celebre reviste de scandal - fuge in padure. Directorul pleaca dupa el si imediat dupa ei se duce si Austin, varcolacul, deoarece Charles i-a luat ghiozdanul lui si in el se afla niste "medicamente".

Shelby, nemai suportand tensiunea si faptul ca supraveghetoarea Cynthia nu face nimic, a plecat si ea dupa cei trei. Cu toate ca stia consecintele nu s-a intors. Reuseste sa dea de director, dar se pierde iar de el, pentru cade de pe o stanca. Rezultatul caderii este gasirea lui Austin care parea sa fie intreg. Imediat apare si directorul cu Charles, iar Austin aproape ca a sarit la bataie pentru ca ii luase ghiozdanul. Aici totul ia o intorsatura diferita. Shelby are indoieli asupra acelor fiole care cica contin medicamente, ea crede ca sunt droguri, la fel si directorul.
Copiilor li se mai acorda o sansa si pentru ca au fugit sunt pusi la lucru prin gradina, la construirea unui drum de piatra.
Austin incearca sa ii explice lui Shelby ca nu e ceea ce crede ea. Intr-o seara, la un foc de tabara, Austin ii cere ajutorul lui Shelby, poate ca impreuna vor reusi sa intre in biroul directorului si sa ia acele fiole. Fata refuza la inceput. Ii cere adevarul, iar el ii marturiseste ceea ce este si de ce are nevoie de acele fiole. Normal ca nu il crede, dar a doua zi afla ca Austin s-a simtit rau si isi aduce aminte ce i-a zis cu o seara in urma.
Cand serul din corpul lui e pe terminate o sa i se faca rau. Cu acel ser putea sa controleze lupul din el si sa nu se transforme contra vointei lui peste cateva zile, cand avea sa fie luna plina.
Shelby il crede si incearca sa il ajute. Cu trecerea zilei cei doi sunt tot mai apropiati si intre ei incepe sa infloreasca iubirea.

Intr-o noapte Austin ii marturiseste lui Shelby ca trebuie sa plece, sa fuga, pentru ca nu are cum sa se ascunda fiind varcolac. Fata, suparata, ii cere sa nu o paraseasca si reuseste si isi marturiseste sentimentele fata de el. Surpriza este ca si varcolacul simte la fel. Cand incearca sa o sarute, ea bate in retragere din cauza fricii.
In ziua in cere Austin trebuie sa plece, ea il conduce. Dar planul ia alta intorsatura. Apare Charles si fata este nevoita sa iasa si ea din tabara ca sa nu ii descopere. Apare si directorul care repara gaura din gard, iar fata e blocata afara. Austin ii explica pe unde ar putea sa ajunga, iar ea pleaca.
Este urmarita de o felina, la inceput a crezut ca e Austin, dar imediat ce el a aparut ca sa o apere si-a retras vorbele. El este ranit grav la umar asa ca ea il ajuta.
Dimineata se intorc pe jumate intregi in tabara.
Shelby este trimisa la tabara Canionul Rosu, dar inainte de plecare reuseste sa ii dea lui Austin serul.

Peste putin timp, in tabara din desert, un loc de tortura, apare Austin. S-a transferat doar pentru Shelby....

Bine, cred ca am povestit aproape tot :]]. Merita citita.
[Imagine: h8v.gif]
 

Tocmai am terminat de citit "Lorelei" a lui Ionel Teodereanu. O carte cu un inceput promitator,dar un sfarsit tragic. De multe ori fac greaseala, atunci cand citesc o carte, sa ma atasez de un anume personaj si sa anticipez oarecum soarta acestuia. Uneori imi iese si toata lumea e fericita, alteori nu, asta fiind si cazul lui "Lorelei". Mi-a placut Luli din prima clipa, iar pe Gabriela o toleram doar pentru ca era cea mai buna prietena a lui Luli. Am fost extrem de multumita cand Catul Bogdan s-a casatorit cu Luli, iar Gabriela a ramas cu buza umflata. Soarta insa a avut grija sa-mi plateasca acesta bucurie prosteasca omorand-o pe Luli, si amplificand-o atunci cand Catul Bogdan s-a casatorit cu Gabriela,doar pentru simplul motiv ca o credea Lorelei, talentata admiratoare ce-i trimitea adeseori scrisori. Pot spune insa ca m-am bucurat atunci cand masca Gabrielei a cazut, iar Catul Bogdan a realizat ca cea care ii trimitea defapt scrisorile si implicit era Lorelei era chiar Luli, sotia sa care a vrut sa-i faca o farsa. Nu m-a surprins cand Catul Bogdan s-a sinucis, dar recunosc ca am plans cand Luli a murit. Era preferata mea. Totusi exceptand faptul ca finalul m-a cam lasat rece,romanul este destul de bunicel si nu strica citit. Cat despre autor...e prima carte a lui Teodoreanu pe care o citesc si sincer mi-a lasat o impresie placuta. Nu este scriitorul meu preferat dar totusi, dupa ce am lecturat "Lorelei" se situeaza intr-un top 10.
[Imagine: geishao.jpg]

O.o'Destinul lucreaza prin amanunte'o.O



"Cum am castigat o mie de dolari intr-o singura zi" se pune? Am tras acum cateva zile... cartea asta si inca cateva de pe internet. Am vrut doar sa o pun aici fiindca ma amuza, iar planul e foarte bine elaborat. Vreau sa zic ca aceasta chestie "pe banda rulanta" e ingenioasa. Tipul masiv imi aduce(a) aminte de Rixon din "Ingerul noptii".
[edit dupa ce a terminat de citit... hmmm... nuvela?] Uau! La asta nu ma asteptam. Apoi asteptam cu sufletul la gura in caz ca tipul va zice gen: "Insa si asta a fost tot o povestire! Directorul nu mi-a oferit atatea!" (defapt nici m-as mai fi asteptat ca el sa existe dupa toate cele propuse...) A fost un fel de poveste in rama pot zice. Si grrr, chiar cand Jerry mi se parea simpatic. O sa mai citesc si alte carti, poate "Timpul dezarticulat" sau "Ingerul de ghips"... Cine stie. Viata este o poveste pana la urma (*laughs*).
"Forgive you? Why? It's not like I'm mad or anything. You were the one who got angry; just like you said, I was being too nosy. I've always been like that, not knowing my boundaries. I'm the type who'll water a plant til it drowns."
- Yokozawa Takafumi no Baai, vol. 2

Rose mama, am sa te rog doar o data: MARCHEAZA SPOILERELE. Data viitoare am sa sterg toata postarea si gataaaa :bv:.
Serios insa...am mai facut observatia asta de ceva ori pe topic si incepe sa fie suparator. Nu mai lasati spoilerele in voia sortii, poate unii oameni ar fi interesati de anumite carti dar asa le piere tot cheful cand vad, poate si din greseala, un plotpoint deosebit de important fiind dat de gol.

Eu mi-am facut o cruce mare si m-am aruncat in asta:

[Imagine: 9780006479895.jpg]

900 si ceva de pagini...o reala bucata de copac unde ma simt aproape vinovat fata de mediu ca n-am cumparat-o direct ca ebook. Dar asta e de acum...inainte cu tupeu.

Dupa 100 si ceva de pagini -candva 100 de pagini ar fi insemnat mult pentru o poveste...aici doar se incalzeste treaba- nu pot decat sa afirm ca personajele se intorc in forta. Nu se intampla INCA mare chestie, dar macar observ ca autorul isi pastreaza stilul realist, crud si lipsit de impopotonari inutile.

Rezist cu greu tentantiei de a mai zice ceva despre Flowers for Algernon a lui Daniel Keyes. Acum ca mi-a fost confirmata comanda de pe bookdepository imi aduc aminte de finalul atat de puternic al cartii si ma gandesc ca cei ce nu ating SF-ul, in continuare, nu stiu ce pierd.
[Imagine: 14wyiz6.jpg]

Pentru intrebari sau orice alte interactiuni cu mine, folositi cu incredere mesajele de profil. Contrar opiniei populare eu nu musc...si chiar daca as musca, am toate vaccinurile facute.

[Imagine: 4907587.jpg]

Un pic maricica imaginea, da merge.

Dupa ce am incercat fara succes sa urmaresc varianta americana a filmului si dupa ce am amanat de ceva timp sa incerc ebookul asta, zilele trecute m-am trezit fara un plan clar pe masura ce ma apropiam de finalul la Have spacesuit - will travel a lui Rober A. Heinlein. Asadar...o alegere s-a prezentat si asta citesc pe moment.

E o carte chiar interesanta pana acum. E intunecata fara sa o dea in penibil, misterioasa fara sa exagereze iar stilul e usor de citit incat trec repede paginile. Inca nu s-a intrat bine in paine (sunt la pagina 90/366) dar pana acum se pare ca va fi o carte cu vampiri chiar buna. Mai revin cu impresii eventual.
[Imagine: 14wyiz6.jpg]

Pentru intrebari sau orice alte interactiuni cu mine, folositi cu incredere mesajele de profil. Contrar opiniei populare eu nu musc...si chiar daca as musca, am toate vaccinurile facute.

Ca sa nu posteze doar CyBeR sa "povestesc" despre Homo faber de Max Frisch in romana (de pe internet trasa).
Eram asa, in cautarea, cu speranta in inima, dupa lucrarile lui Anna Rice (pentru a treia sau a patra oara). Nimic. Dar am gasit asta. Ma gandeam daca titlul e doar asa sau e ceva mai adanc sau cam asa ceva. Momentan chiar ma gandeam ca intre german si elvetian se va lega ceva, momentan nu imi pot da seama fiindca sunt de-abia cand elvetianul viseaza ca e casatorit cu germanul si trebuie sa diforteze. Asa, in mare parte, nu e cine stie ce vocabular, doar ca incep sa vorbesca despre ceva cu teritoriu fiindca ambii lucreaza cam in aceeasi chestii si nu prea am inteles chiar bine.
Elevetianul e un singuratic care este presat de munca si considera oamenii obositori. Ii place singuratatea si are mai mult de treizeci de ani (T.T).
Germanul e un tip prietenos care se crede superior elvetianului la inceput, insa care atunci cand ii descopera slujba se intereseaza si il "slaveste". E si foarte cuteh, presupun, si e... o moara stricata (eu cu el m-as intelege).
Nu am ajuns departea cu carte (are in total 112 de pagini?), insa sper sa intre cat mai mult in subiect.
Mai citesc si o carte... ceva legat de crime nereusite si politia care e luata in bataie de joc de reporteri din cauza cazurilor nerezolvate. Am ajuns doar la a doua pagina *rolling on the floor*, dar astazi am fost cu inca trei fete la biblioteca. Una dintre ele si-a luat "Tragedie la malul marii" (parca) si celalalte doua, fiindca vroiau aceeasi carte sa citeasca, au luat "Amintire despre viitor" (daca nu ma insel la nume, mie una numele m-a atras) legat si ceva de religie (Adam si Eva). Le-am zis si am vorbit sa discutam despre carti cand le terminam (ca sa vedem daca le luam si noi, adica un fel de schimb pe schimb). Mie imi convine. 106

@CyBeR, scuza-ma daca am facut pana acum astfel de spoilare.
"Forgive you? Why? It's not like I'm mad or anything. You were the one who got angry; just like you said, I was being too nosy. I've always been like that, not knowing my boundaries. I'm the type who'll water a plant til it drowns."
- Yokozawa Takafumi no Baai, vol. 2

Fiindca sunt la munca si am descoperit de curand optiunea de a citi ebooks pe goodreads, citesc ce prind si eu. Incepusem cu David Copperfield a lui Charles Dickens, dar fiind incognito nu ma pot concentra indeajuns incat sa imi ofere placere. Nu obisnuiesc sa ma scufund in beletristica, dar cum imi placuse Great Expectations la o varsta frageda, am zis sa-i ofer o sansa. Poate o termin daca mai prind ceva timp mort la munca, atunci cand nu e nimeni in jur.

Si acum am citit cam 15% din Treasure Island, a lui Robert L. Stevenson, care imi e mult mai agreeabila momentan decat precedenta incercare. Imi aduce aminte de povestile cu pirati din copilarie, dar mult mai matura.
[Imagine: sigforme.png]


probabil n-ai primit niciodata
telegramele mele sau poate
nu credeai ca e vital cand
lumea mea se descompunea
in ceasuri si goluri
de mine

au imbatranit in cadente
si sentimentele mele
sub greutatea
atator vieti netraite...


Clicky

Avand in vedere ca majoritatea filmelor cu pirati din copilarie sunt bazate pe opera lui Robert Luis Stevenson, e de asteptat sa-ti placa. Vezi ca matale ai uitat un edit pe undeva.

Eu-mi amintesc cu mare placere de Treasure Island (Insula comorilor la noi, la editura All...varianta foarte colorata ca mai toate ale lor). Distractiva, plina de aventura si de personaje fascinante...desi tin minte ca si o alta carte, Rapit de pirati, avea un plot aproximativ identic.

Sunt trecut frumusel de jumatea cartii la Let the right one in. E chiar foarte interesanta pana acum si pot zice ca ultima data cand am inchis-o si am stins lumina dupa am avut un usor sentiment de neliniste. E tot ce mi-am dorit de la o carte cu vampiri: are atmosfera, are un personaj principal tragic si e suficient de sangeroasa fara sa fie suparatoare (in ciuda unor chestii mai scarboase ici si colo, nu e nimic suparator la stomac...poate mai incolo).
Sunt foarte impresionat de calitatea cartii pana acum. Se simte un pic lungita si umpluta cu povesti nu prea interesante, dar in rest e o poveste foarte ok.
[Imagine: 14wyiz6.jpg]

Pentru intrebari sau orice alte interactiuni cu mine, folositi cu incredere mesajele de profil. Contrar opiniei populare eu nu musc...si chiar daca as musca, am toate vaccinurile facute.

Acum doua zile am decis sa mai citesc pentru ca eram bolnav si totul ma plictisea. De atunci am citit 1200 de pagini din seria Codex Alera de Jim Butcher. Asta a cuprins cartea 3 si 4 din seria de 6. Acum ma aflu la a cincia si probabil ca voi continua pana la sfarsit in urmatoarele zile.

Autorul a mai scris seria de carti The Dresden Files care nu sunt inca convins ca vreau sa o citesc. Seria Codex Alera din cate am inteles a pornit de la un pariu facut de autor ca poate sa scrie o carte pornind de la doua idei slabe. Cele doua idei au fost "Legiunea pierduta" si "Pokemon".
[Imagine: FinalFantasyIXBahamutvsAlexandregh.jpg]



Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Cea mai infricosatoare carte citita Ang. 21 20.267 06-05-2015, 11:01 PM
Ultimul răspuns: TLDR
  Recomanda o carte JavaLeen 52 36.711 02-02-2014, 09:52 AM
Ultimul răspuns: tattva
  Ce carte alegi? Teh 29 17.554 30-08-2013, 12:46 AM
Ultimul răspuns: Teh
  Pentru orice cautatori de carte CyBeR 30 15.356 16-01-2013, 01:49 PM
Ultimul răspuns: Fiction


Utilizatori care citesc acest subiect:
2 Vizitator(i)