Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Scaldare in dorinta [Poveste finalizata]

Finally! My little queen, apologies for absence but now I'm here! :]
Cat am asteptat continuarea, in ciuda faptului ca nu am zis nimic in privinta capitolului anterior . Trebuie sa recunosc ca mi-am incalcat scopul si regret acest lucru, insa sper ca pot remedia acest lucru, treptat!

Naratiunea se desfasoara linear, prin inlantuirea secventelor - particularitate narativa romantica. Aceasta este relatata la persoana intai, lucru ce implica afectiv lector -ca martor, participant al actiunii.Actiunea este pusa pe seama unor personaje ale caror caractere se dezvaluie in evolutia gradata a intamplarilor.Ele sunt construite cu minutiozitate (biografie, mediul) sau portretizate succint.Timpul si spatiul in care situatiile se desfasoara sunt precizate si confera verosimilitate naratiunii -elemente importante, descoperite pe parcurs si evidentiate prin fraze.
Personajele (diferite tipologii ale acestora)sunt realizate potrivit esteticii romantice- procedeu ce contribuie fiind antiteza, liniaritatea psihologica.De asemenea, le caracterizeaza si limbajul expresiv utilizat, fiind una dintre principalele trasaturi ale personalitatii atribuite conform perceptiei tale asupra lor- concentreaza atitudini.
Descrierea- caracterul dramatic al textului este dat de rolul capitolului in ansamblul textului , de existenta dialogului ce predomina.Potrivit acestui criteriu, esti inzestrata cu o calitate semnificativa- relatatare unei situatii atat prin povestire cat si dialog.
Aceasta este si modul de expunere predominant - se imbina cu naratiunea-, fiind componenta a procedeului captatio benevolentiae.

Incipitul sintetizeaza atitudinea fundamentala a operei si surprinde prin esentializarea clasica a ideii. Acesta reda un tumul de sentimente, avand un rol descriptiv a notelor si tentelor ce domina intregul fic. Capitolele tale debuteaza prin diferite modalitati, surprinzand placut lectorul - nu are parte de monotonia de a citi aceleasi lucruri. Observ ca tie iti place modul clasic- caracterul realist-, drama si romantism. Ei bine acestea dau aspectul de autenticitate a fic-ului si nu trebuie ezitate, oricat de mult scriitoarea detesta drama (mi s-a intamplat cu o zi in urma sa aflu acest lucru).
Oralitatea stilului se realizeaza prin diferite mijloace expresii narative, tipice; exprimararea afectiva (fac trimitere la ce am spus mai sus).La nivelul lexical, se pot remarca abundenta verbelor la trecut ce sugereaza continua actiune ce isi urmeaza decursul.

Per ansamblu, tot ce am scris mai sus se rezuma la o singura idee- imi place si continui sa citesc cu aceeasi intensitate fiecare detaliu.
Inc-o data tin sa-mi cer mii de scuze draga mea Iz' pentru greseala lamentabila de a nu a trece si la capitolul anterior. (sper sa pot recupera acest lucru si sa-mi pot relua scopul existentei mele pe acest forum).
Iti doresc mult succes in continuare si initiativa de a continua in acelasi mod!
Astept next-ul!:]
[Imagine: large.gif]



Răspunsuri în acest subiect
RE: Scaldare in dorinta[*YAOI*] - de MiraA - 20-01-2011, 12:35 AM
RE: Scaldare in dorinta[*YAOI*] - de Sasha. - 26-02-2011, 11:03 PM
RE: Scăldare în dorinţă[*YAOI*] - de .ℓυ¢кy.sтαя. - 27-03-2011, 01:58 PM
RE: Scăldare în dorinţă[*YAOI*] - de Kd.sens - 04-07-2011, 03:15 PM
RE: Scăldare în dorinţă - de Rain - 11-03-2012, 11:48 PM
RE: Scăldare în dorinţă - de hiimera - 12-03-2012, 12:26 AM
RE: Scăldare în dorinţă - de Kimera - 12-03-2012, 06:14 PM
RE: Scăldare în dorinţă - de hiimera - 18-03-2012, 10:11 PM
RE: Scăldare în dorinţă - de Kimera - 23-03-2012, 04:46 PM


Utilizatori care citesc acest subiect:
5 Vizitator(i)