Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Religia manipuleaza sau nu? E buna sau rea?

#23
Dacă tu presupui că există manipulare aşa, peste tot, oriunde şi în orice, ipotetic vorbind, nu ştiu dacă să fiu de acord cu tine sau nu, asta înseamnă că şi în sălbăticie ar exista manipulare. Să zicem, doar să zicem că eliminăm religia, grupurile sociale şi aşa mai departe, crezi că în sălbăticie nu există manipulare? Eh, dacă o luăm aşa, există. Ia spre exemplu un om tembel, nu ştie nimic şi mănâncă fruze ( am zis, sălbăticie ) automat, şi celălalt om de lângă el o să mănânce frunze şi aşa mai departe.
Presupun că şi o parte din religie se bazează pe asta, vezi la unul, faci şi tu şi duci mai departe. Totuşi, citind unele posturi de aici m-am debranşat de religie + manipulare totală. Să zicem doar că oamenii manipulează, şi când nu manipulează, se ia exemplu unu' de la altul. Numai că ce exemplu iau eu de la tine, şi ce exemplu se duce mai departe... Well, astea se schimbă aşa, ca zvonurile. Auzi ceva şi peste cinci minute se transformă în altceva. Aşa cred că e , până la urmă, şi cu manipularea asta. A zis cineva " manipulare religioasă" şi apoi subiectul a devenit huge.
Manipularea, există, dar cum zici şi tu A.Tatiana, există peste tot. Nu doar în religie... Religie, religlie, religie. Atâta timp cât ne bazăm pe Dumnezeu şi nu uităm de El, e bună. Apoi dacă o luăm pe cealaltă parte... Sunt prea mult de adăugat.



Răspunsuri în acest subiect
RE: Religia manipuleaza sau nu? E buna sau rea? - de Teh - 06-09-2010, 06:40 PM


Utilizatori care citesc acest subiect:
2 Vizitator(i)