Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Religia manipuleaza sau nu? E buna sau rea?

#12
[Imagine: n3xntx1y5q.jpg]
Acum ca v-am dat o maslina, am sa trec la subiect. Multi dintre voi inca nu munciti! Multi dintre voi va permiteti sa deliberati pe astfel de subiecte in necunostinta de cauza si pe deasupra, multi va simtiti mai inteligenti atunci cand postati intr-un fir cu tematici pe care le-ati auzit dezbatute de parintii vostrii!
ON TOPIC
Manipularea a existat , exista si va exista. Manipularea nu se leaga in schimb, doar de un singur factor cum ar fi crestinitatea. Manipularea din ziua de azi exista la orice nivel(de la MTV pana la cartile de istorie) si se impune la un nivel subtil si subconstient! Nu neg faptul ca religia a fost folosita ca metoda de manipulare insa ar trebui sa atrag atentia asupra deselor revolte populare din evul mediu atunci cand omul de rand realiza in ce capcana ajungea sau aparitia primelor secte crestine(aparute ca raspuns la actiunile bisericii).

(01-09-2010, 05:45 PM)Teh A scris: Nu ştiu dacă există ceva cinstit în Biserică la ora actuală. Doar când te duci auzi şi preotul înjurând ( am mai spus aceste chestii în alt topic, but era despre altceva ). Ok, deja vezi că ceva e în neregulă. Vor să scoată cu toţii bani. Ok, trebuie să plăteşti lumânările, aşa e - cum să le iei pe gratis , trebuie să aibă şi Biserica bani ca şi credinciosul să se simtă bine în casa Domnului. Aşa că oamenii donează, donează, donează. Şi se trezesc cu maşină, gard vopsit, perete vopsit, curte aranjată, etc. etc etc. doar că... Toate astea's ale preotului nu ale Bisericii * laughs * ce ciudat, nu? :O nu. de fapt, e perfect normal în zilele noastre.
Trebuie să crezi, să faci, să dregi. În traducere liberă: Trebuie să fi controlat! dacă scapi de sub control, ai ochii deschişi, ce faci? Distrugi planurile altora, se duce de râpă societatea. Pardon, ea se duce oricum de râpă...
Nu fa ce face ci ce zice popa! Nu degeaba exista vorba asta! Iar apoi, ce e rau in faptul ca nenorocitul ala care si-a dedicat viata bisericii, isi inlesneste unele activitati cu ajutorul tehnologiei sau ca isi satisface unele dorinte? Iar adevarul adevarat e ca atunci cand vom cunoaste dictatura religioasa, nu vom mai fi oameni, insa lucrul ala nu se intampla asa ca nu te vaita; nu vine popa la usa sa te oblige sa donezi sau sa te duci la biserica!
Situaţia stă cam naşpa. Deja cred că mulţi dintre noi au deschis ochii şi au realizat că ceva e în neregulă. Că suntem manipulaţi. Şi acum se încearcă găsirea unor noi " tactici" pentru a readuce totul la " normal"
Cine ştie câte şi mai câte se muşamalizează în cadrul diverselor religii, instituţii religioase şi eu mai ştiu ce.
Ok, stiu ca in Hellsing se pomenesc unele treburi ale Vaticanului care , intr-un mod sinistru, exista, insa nu e cazul sa acordam o nota colosala chestiilor astora deoarece faptul ca sunt mai necunoscute le fac asa de sumbre!


(02-09-2010, 12:11 PM)BLforever A scris: Religia a fost modelata in scopuri politice,pentru ca numai asa putea fi acceptata
Ba sa avem pardon, conditiile prielnice acceptarii politice au fost acordate unor situatii ca homosexualitatea. Religia a fost mereu o doctrina separata cu idei comune politicii!


(02-09-2010, 12:54 PM)Jyy A scris: Poate fi manipulatoare, dar nu este chiar rea daca ajungem sa o intelegem cu adevarat.
[Imagine: 12753910111.jpg]
Deci ne manipuleaza sau nu?



(02-09-2010, 01:47 PM)YKashim A scris: Ne putem referi chiar la insasi baza religiei, daca nu e din inceputurile ei doar o cale de a controla lumea.
[Imagine: 128344236625.png]
Deci Dumnezeu a creat lumea , omul si apoi crestinitatea??? Au aparut toate deodata dupa mine, insa Dumnezeu ne-a dat liberul arbitru special pentru a ne lasa pe noi a decide daca ne convine crestinitatea sau nu!



(02-09-2010, 08:20 PM)fleeting ray A scris: Manipularea religioasa tine de trecut, nu de prezent. In prezent, lumea nu prea mai este manipulata de religie ^^'...
Adevarat! Uite ceva ce face sens! Ca doar nu o sa imi spui mie ca aurolacul care-ti da in cap , te fura si zice Doamne-ajuta , se inchina dupa aia la Dumnezeu din manipulare!
Biserica catolica manipula xD.
""""""""Corect ar fi sa spui ca inca manipuleaza: la inmormantarea unchiului meu(care si-a schimbat religia cand s-a casatorit), preotul a tinut ca din 3 in 3 propozitii, in timpul predicii , sa ne reaminteasca sa donam bisericii "cat putem"!

(04-09-2010, 12:59 PM)Sasha A scris: Religia indeamna la simplitate si judeca lacomia.. iar in tot ceea ce inseamna biserici, temple, moschei sau alte lacasuri de cult vom observa chicios, aurit, impodobit, lacomie si exagerat. Hainele preotilor nostrii sunt cusute cu aur iar crucile lucesc in ciuda saraciei celor nevoiasi ce trec pragul bisericii.

""""""""Te-ai gandit ca cei care au facut crucile lucioase in bisericile ortodoxe erau voievozi(vezi Fane cel Mare) sau politicieni(vezi Gigi Becali) care sperau la iertarea pacatelor?"

Biserica a judecat absolut orice urma de stiinta de-a lungul timpului.. incetinind evolutia.
""""""""Si poate vrei sa imi spui ca acum cu toata evolutia la bot, o ducem mai bine si ca manipularea aia medievala a disparut!"

Si acu o sa ziceti ca sunt ignoranta..ca Iisus a murit pentru păcatele mele si alte chestii..eiiiiiiiiiiiiida. A fost decizia lui şi a luat-o fără să mă consulte. Genul ăsta de comportament mai poate fi văzut la ţigănuşii din intersecţii, care spală geamurile maşinii fără ca cineva să le fi cerut acest lucru. Şi după aceea se aşteaptă să primească bani pentru serviciile prestate. Aşa şi cu Iisus! Putea să întrebe înainte să se caţere pe cruce, şi-i ziceam: “Nu frate! E okay, stai calm, du-te ia cina…”.

""""""""Esti libera sa alegi ce crezi insa incearca sa nu calci pe nervi oamenii credinciosi! Isus a fost un semn al divinitatii cum ca lumea devenise prea pacatoasa. De aceea va veni si Apocalipsa; pentru ca Dumnezeu stia si stie ca natura umana va pacatuii din nou! Religia in sine este o pilda care ofera informatii vitale omului care vrea sa primeasca lumina!"
[Imagine: nhkmisatosatousighh3.jpg]



Răspunsuri în acest subiect
RE: Religia manipuleaza sau nu? E buna sau rea? - de tzahranul - 05-09-2010, 02:27 AM


Utilizatori care citesc acest subiect:
2 Vizitator(i)