Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Religia manipuleaza sau nu? E buna sau rea?

#10
Am citit fiecare parere aparte si m-am gandit sa-mi spun si eu opinia, unele idei le voi repeta pentru a le duce o explicatie mai ampla.
Sa fim constienti ca religia în sine, într-un fel sau altul, este un mijloc mai mult decât sigur de control al maselor la nivel mondial, cea mai mare farsa a timpurilor, si o unealta clara de spalare de creiere.

Tot biserica este cea care a manipulat cursul istoriei. Exista o idee destul de raspandita, cum ca Biserica ar fi manipulat documente, ar fi masluit sau ascuns diverse scrieri incercand sa influenteze cursul evenimentelor. Nu exista insa si dovezi in acest sens. Cu toate astea eu sunt convins ca Religia e cea mai eficienta metoda de a manipula omenirea, indiferent ce cult sta in spatele ei.

Religia indeamna la simplitate si judeca lacomia.. iar in tot ceea ce inseamna biserici, temple, moschei sau alte lacasuri de cult vom observa chicios, aurit, impodobit, lacomie si exagerat. Hainele preotilor nostrii sunt cusute cu aur iar crucile lucesc in ciuda saraciei celor nevoiasi ce trec pragul bisericii.

Biserica a judecat absolut orice urma de stiinta de-a lungul timpului.. incetinind evolutia. Asta pentru ca nu putea pierde puterea. Au dat foc alchimistilor, vracilor si astrologilor in timpul inchizitiei numindu-i vrajitori. Mai mult in timpul inchizitiei au ars multi oameni capabili de stiinta.
Subiectul e dezbatut de sute de ani de catre oameni si intotdeauna concluziile se stampileaza cu cate un semn de intrebare.. Biserica nu a reusit niciodata sa ramana alba si imaculata asa cum pretinde ca ar fi. Se spune ca istoria se bazeaza pe documente, dar documentele sunt scrise de oameni… sa nu uitam asta. Ca exemplu concret ca lucrurile nu trebuie sa fie neaparat reale luam istoria studiata in timpul comunismului. S-a demonstrat faptul ca o mare parte din continutul manualelor de istorie aveau date modificate sau “gauri negre”. Acelasi lucru se intampla si cu scrierile bisericesti. Asadar expresia “totul e scris” e o aberatie. Daca vine cineva sa-mi arunce faptul ca Biblia e documentul etern si incontestabil si daca aca vreti si intrebarile eterne ce macina orice creier in care se invart rotitele:

De ce au fost creati Adam si Eva ? Cunoastem cu totii povestea lui Adam si Eva in paradis, initial fericiti si neprihaniti, cu o libertate de decizie (aproape) totala. Cu o mica si inexplicabila exceptie impusa de sus: sa nu guste din Pomul Cunostintei Binelui si Raului. Aceasta interdictie este primul “off limits” din istorie. Stai, te miri si te intrebi: de ce le-o fi impus Atotputernicul aceasta interdictie de neinteles ? Cine pricepe ceva ? Teologii ne linistesc: Domnul a vrut sa imparta iubire, a vrut ca cei doi sa se bucure de imparatia lui. Dupa aceasta interpretare, Dumnezeu s-ar fi simtit dintr’odata singur si izolat, ar fi simtit nevoia unei iubiri venita din exterior. Asa sa fie ? Nu ne invata oare aceiasi teologi ca Dumnezeu, in atotputernicia lui, a fost, este, si va fi, in vecii-vecilor, deplin fericit ? Asadar, cu ce intentii a creat Dumnezeu pe Adam si Eva ?
Pacatul originar: involuntar Teologii stiu din nou mai bine ca noi: Domnul a vrut sa-i duca pe Adam si Eva in ispita, sa le verifice taria in fata tentatiilor. Pardon, domnilor teologi, cine credeti ca e Dumnezeu ? Ce inseamna “ispita” si “verificare” ? Sa fie Dumnezeu un trisor care ii pune la o absurda incercare pe Adam si Eva, cu toate ca – fiind Atotstiutor cunoaste trecutul, prezentul, viitorul deci stia deja dinainte rezultatul testului, stia ca cei doi nu vor rezista ispitei in fata fructului oprit ? De ce toata comedia ? Explicatia dvs, cum ca perechea ar fi avut libertate de alegere, sa manance sau nu din fructul interzis, nu tine. Pentru ca si in acest caz Dumnezeu ar fi stiut – bineinteles – ce vor face cei doi. Sa ne inchipuim ca perechea Adam-Eva n-ar fi degustat din fructul oprit, nu ar fi descoperit mijlocul de perpetuare sexuala a speciei. Ce s-ar fi intamplat in continuare in Rai ? Ar fi produs Dumnezeu oameni pe banda rulanta ? Ar fi produs oameni asceti si asexuati, care n-ar fi tentat delor la cunoasterea Pomului incriminat ? Nici vorba ! Dumnezeu a stiut de la bun inceput de comiterea “pacatului originar” de catre stra-stra-bunicii nostri ex-paradisici.
De unde si-a luat Cain sotie ? Crestinii spun ca oamenii se trag din Adam si Eva. Biblia scrie ca Adam si Eva au avut doi fii, pe Cain si Abel, unde primul il omoara pe cel de-al doilea. In continuare, suntem instiintati cum ca acest Cain s-a impreunat cu nevasta lui, care a nascut pe Enoh. Ghici-ghicitoare: cine a fost nevasta lui Cain, cand pe lume erau doar Cain, Adam si Eva ?

Prima cruciadă a fost iniţiată în 1095 de către Papa Urban al II-lea pentru a recâştiga controlul asupra oraşului sfânt Ierusalim şi a Ţării Sfinte creştine stăpânite în acel moment de musulmani. Asadar papa nu este chintesenta religiei crestine ? ma indoiesc !
Dupa cate stiu eu religia crestina este un set de teorii si cronologii enuntate de promotorii acesteia in perioada de dupa moartea lui Iisus din Nazaret.
Se afirma: Cruciadele au fost o solutionare a unor crize din Europa.. dar hai sa ne aducem aminte ca o cruciada a devastat Constantinopolul cel mai frumos si mai bogat orasi al crestinatati,si asta cu acordul Papei.
Sau sa ne aducem aminte ca atunci cand crestini au intrat in Ierusalim au masacrat toata populatia. Crestinesc n-am ce zice !

Sunt adepta libertăţii de opinie şi nu împărtăşesc opinia altora, cum că religia ar trebui interzisă. Dar ar trebui descurajată. Ca şi fumatul. Cum pe pachetele de ţigări apar texte în care ţi se spune că o să faci cancer şi o să mori în chinuri groaznice, aşa ar trebui să apară şi pe Biblie o etichetă care să avertizeze eventualii cumpărători:“Atenţie! Aceasta este o operă de ficţiune. Nu există nici o dovadă ştiinţifică care să susţină conceptele prezentate în această carte. Multe din personajele şi evenimentele prezentate în această lucrare nu sunt atestate istoric.”

Si acu o sa ziceti ca sunt ignoranta..ca Iisus a murit pentru păcatele mele si alte chestii..eiiiiiiiiiiiiida. A fost decizia lui şi a luat-o fără să mă consulte. Genul ăsta de comportament mai poate fi văzut la ţigănuşii din intersecţii, care spală geamurile maşinii fără ca cineva să le fi cerut acest lucru. Şi după aceea se aşteaptă să primească bani pentru serviciile prestate. Aşa şi cu Iisus! Putea să întrebe înainte să se caţere pe cruce, şi-i ziceam: “Nu frate! E okay, stai calm, du-te ia cina…”.
[Imagine: aaaakip.jpg]



Răspunsuri în acest subiect
RE: Religia manipuleaza sau nu? E buna sau rea? - de Serqet - 04-09-2010, 12:59 PM


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)