Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Dumnezeu poate dori şi răul pe acest Pământ?

#52
(06-08-2011, 01:16 PM)Kashim A scris: ^ ba nu-i nevoie de credinta pt o astfel de discutie. Discutia se vrea rationala nu?

Pai religia nu zice ca daca nu facem cum vrea El ajungem in iad si ne tortureaza dracii? Aia n-ar fi ceva rau. Si sa nu-mi ziceti ca e un rau pe care ni-l facem singur. El a decis ca daca nu-i urmam regulile ajungem in iad. Deci religia, la randul ei, ne inchide si ea intr-o cusca de reguli si norme, unele ilogice/care nu se (mai) pot aplica in societate asa cum e ea acum.

Mi se pare puţin... exagerată supoziţia ta. Mă bag ca musca-n lapte, pentru că nu-s nici 50% documentată pe tema religie şi aşa mai departe - dar asta e - ştiu că o să zici că mai bine tac, dar câteodată, nu poţi să taci * laughs*
Trecând peste asta, ce voiam să spun este că mi se pare exagerată ideea că "dacă nu faci ca El ajungi în Iad şi te torturează dracii" având în vedere că la final, se presupune o "iertare totală" care vine dintr-o "căinţă adevărată" , ceea ce te trimite cu tren express spre Rai, bilet dus şi atât. Asta ar cam însemna să faci ce vrei pe parcursul vieţii, încalci toate regulile şi dacă la final îţi pare rău, te căieşti şi aşa mai departe, te aşteaptă Raiul - asta e mai mult... o altă exagerare, să zicem, dar pricepi tu ce vreau să spun.

Cât despre faza cu dracii, nu cred că se presupune că te torturează, ci mai mult că acolo îţi vei întâlni toate păcatele înfăptuite pe parcursul vieţii şi de care, evident, nu vei scăpa niciodată.
E un fel de du-te vino şi religia, de macină pe toate părţile şi faza cu Dumnezeu care "poate dori sau nu răul" e mai mult relativă, în opinia mea - nu ai decât libertatea de a lua propriile decizii care te duc într-un punct sau altul, nu eşti controlat de aşa zisă "dorinţă" a Lui de a-ţi face rău, care mi se pare ciudată, stupidă şi aproape fără sens. Dar e doar părerea mea.




Răspunsuri în acest subiect
RE: Dumnezeu poate dori şi răul pe acest Pământ? - de Teh - 06-08-2011, 01:43 PM


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)