Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Cu sau fara prieteni-pareri si dezbateri

#13
Cu sau fără prieteni...depinde. Depinde la ce fel de prieteni te aştepţi. Toţi avem nevoie de cel puţin un prieten adevărat, care să ne susţină şi în compania căruia să ne simţim bine. Eu personal am câţiva prieteni buni, în rest persoane cu care vorbesc ocazional. Eu cred că e mai bine să ai o prietenie strânsă cu câteva persoane care ştii că nu te vor bârfi sau trăda, persoane în care să ai încredere, decât să ieşi cu o întreagă gaşcă cu care nu prea ai multe în comun. Prietenia trebuie să fie bazată pe încredere şi respect; un prieten care nu te respectă ţi se va părea fals, poate nesimţit; dacă nu există încredere, totul cade de la început, pentru că fără încredere veţi începe să vă suspectaţi unii pe alţii din diferite cauze. Prietenia adevărată este o comoară ce nu trebuie s-o laşi să-ţi scape, prietenii adevăraţi sunt persoane care mereu te vor accepta aşa cum eşti. Un adevărat prieten nu va lua în seamă toate bârfele, nu-i va păsa de toate defectele tale.

Dar uneori prietenii ne pot sufoca, pot deveni prea posesivi. Uneori fiecare are nevoie de intimitate, de libertatea de a fi singur cu gândurile sale. Eu cred că nu trebuie să ne lăsăm prieteni să ne domine, să luăm anumite decizii numai pentru că aşa cred ei. Sfatul lor este important şi prietenii ne pot influneţa în diferite moduri, dar trebuie să fim cu picioarele pe pământ şi să nu ne lăsăm duşi de nas de un prieten fals care-ar putea face ce vrea cu noi. Este bine să învăţăm să luăm decizii pe cont propriul, nu să ne lăsăm influenţaţi.

Prietenii trebuie preţuiţi, ei sunt o mare comoară şi alături de un prieten bun poţi face orice şi poţi trece peste orice, dar trebuie să nu-i lăsăm să ne influenţeze propriul caracter într-un mod negativ.



Răspunsuri în acest subiect
RE: Cu sau fara prieteni-pareri si dezbateri - de Sayuuki - 20-06-2010, 08:31 PM


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)