Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

[Inuyasha] Kikyo

#11
Kikyo este personajul care m-a impresionat cel mai mult. A atins cumva partea sensibila din mine si m-a facut sa privesc mai cu atentie multe aspecte ale vietii. Este personajul pentru care am plans, la o varsta la care nu credeam sa fie posibil asa ceva.
As spune ca are ceva magic: pentru unii in sens pozitiv si acestia sunt fanii ei cei mai devotati, “extremi” in admiratia lor; pentru altii in sens negativ si acestia sunt acei “Kikyo haters” care o urasc din toata inima, cu patima si inversunare.
Kikyo a suferit si sufera enorm, dincolo de imaginatie, dar asta nu o transforma intr-o “piatra” egoista, desi corpul ei este unul artificial. Continua sa ingrijeasca oamenii suferinzi si sa iubeasca copiii, pentru ca in adancul inimii ei este aceeasi caldura pe care o avea fiind in viata.
Iubirea ei pentru Inuyasha iarta totul: alegerea lui (poate inconstienta) din episodul 23, absenta lui la confruntarea cu Naraku din Mt. Hakurei, indecizia lui in general.
Tarie de caracter impresionanta, putere spirituala, frumusete fizica si interioara, iubire protectoare, iertatoare si capabila de sacrificiu, curaj, inteligenta, stapanire de sine. Acestea toate si mult mai multe o caracterizeaza pe Kikyo. O profunzime a sufletului despre care poti vorbi oricat de mult fara sa o poti descoperi si intelege deplin.
Un suflet care a trecut prin caderi si inaltari si care straluceste in suferinta.
Si nu, nu uit ca este doar un personaj de anime. Nu exista, este creatia unei minti omenesti, dar reprezinta un simbol extraordinar.
Simbol al tariei sufletesti, al iubirii si puritatii, al ridicarii din adanc, din nou pe culmi, cu o delicatete de admirat.


Scurta prezentare
Kikyo a fost acea miko (shrine maiden, priestess, preoteasa - in religia shintoista) careia exterminatorii de youkai (demoni, intr-o traducere aproximativa) i-au incredintat Shikon no Tama (Giuvaierul celor Patru Suflete) spre purificare si paza.
Avand puteri spirituale deosebite, ea a reusit sa apere satul in care traia si sa purifice in acelasi timp Shikon no Tama, tinand multimea de youkai la distanta. Apoi l-a cunoscut pe Inuyasha, un hanyou (semi-demon) marginalizat si in cautare de putere. El a fost singurul dintre cei care doreau sa ia Shikon no Tama pe care Kikyo nu l-a ucis. Simtind ca au gasit unul in celalalt persoana asemanatoare care sa-i inteleaga, cei doi s-au apropiat din ce in ce mai mult. Pe masura insa ce inima ei era stapanita de iubirea pentru Inuyasha, puterea spirituala a lui Kikyo a slabit.
Onigumo, talharul grav ranit pe care ea l-a ingrijit, dorind Shikon no Tama si pe Kikyo, a facut un pact cu o multime de youkai, vanzandu-si sufletul si acceptand sa-i fie devorat trupul in schimbul recapatarii mobilitatii. Astfel a luat nastere Naraku.
Aparand cu din ce in ce mai multa dificultate satul si Shikon no Tama datorita atacurilor organizate din umbra de Naraku, Kikyo si Inuyasha hotarasc sa foloseasca Giuvaierul pentru ca Inuyasha sa devina om. Astfel Shikon no Tama ar fi disparut si Kikyo de asemenea ar fi putut duce viata unei femei obisnuite. Dar Naraku nu poate permite asa ceva si le intinde celor doi o capcana, deghizandu-se mai intai in Inuyasha si ranind-o foarte grav pe Kikyo si mai apoi in Kikyo, atacandu-l pe Inuyasha. Crezandu-se tradat, Inuyasha distruge satul si fura Shikon no Tama. Este oprit de Kikyo care il leaga de Goshinboku (copacul sacru, un copac ce transcende timpul) cu o sageata de legare (pecetluire) - Fuuin no Ya. Desi se credea tradata si ucisa de Inuyasha, ea nu il omoara, doar il “adoarme”. Apoi Kikyo moare din cauza ranilor, nu inainte de a-i cere surorii sale Kaede sa-i arda corpul impreuna cu Shikon no Tama, pentru ca acesta sa nu mai poata fi folosit pentru a provoca rau.
Peste 50 de ani, o fata din Tokyo modern, Kagome, ajunge prin fantana timpului in Sengoku Jidai (era feudala in Japonia) si il elibereaza pe Inuyasha; Shikon no Tama se afla in corpul ei si este din nou cautat de youkai. Kagome sparge accidental Shikon no Tama si de aici incepe aventura cautarii fragmentelor de Giuvaier, dorite de youkai dar mai ales de Naraku.
O vrajitoare pe nume Urasue fura pamant si cenusa din mormantul lui Kikyo si reuseste sa-i refaca trupul printr-o vraja puternica; cu sufletul reincarnat in Kagome al lui Kikyo si cu ajutorul inconstient al lui Inuyasha (care ii rosteste numele) Urasue o readuce la viata pe Kikyo. Este un moment dramatic in care ea invie plina de durere si resentimente si vrea sa-l ucida pe Inuyasha, dar Kagome isi ia sufletul inapoi.
Kikyo supravietuieste caderii in prapastie si continua sa “traiasca” avand o parte din propriul suflet si un corp artificial si este nevoita sa-si sustina “viata” cu sufletele fecioarelor moarte. Incearca sa traiasca intr-un sat dar este respinsa. La urmatoarea intalnire cu Inuyasha acesta ii spune ca nu o uitase si ura si dispretul ei se sting lasand loc aceleiasi iubiri din trecut; convinsa ca este si dorinta lui, Kikyo vrea sa-l ia cu ea in iad, pentru a putea fi impreuna, dar Inuyasha, auzind vocea lui Kagome, sare din bratele lui Kikyo. Aceasta pleaca si afla de la Kaede adevarul despre moartea ei.
Din momentul in care il intalneste pe Naraku, scopul ei in lume devine acela de a-l distruge, purificandu-l odata cu Shikon no Tama. Dar este vorba in realitate de un dublu scop: distrugerea lui Naraku si protejarea lui Inuyasha pe care il iubeste inca.


"A strong, proud, and beautiful miko”
Asa o vedea Kaede pe sora ei atunci cand era mica si o admira. Pentru multi, Kikyo cea de dupa “inviere” este foarte diferita de ceea ce a fost ea in viata, considerand-o mai rece (sufleteste) si chiar stapanita de ura. Pentru mine insa, Kikyo este aceeasi miko puternica, mandra si frumoasa, dar intr-o acceptiune noua, mai larga si mai profunda a acestor cuvinte.
Puternica nu fizic, ci spiritual. Fizic are o indemanare deosebita la arcuri. Kikyo are o putere sufleteasca extraordinara cu care invinge raul dinafara si dinauntru si indura suferintele pe care i le-a pus in cale "destinul ei blestemat". Lupta intr-un mod impresionant cu yuokai. Lupta cu sine insasi, fiindca e om si nu exista om fara parti negative. Toata existenta ei de dupa inviere este un drum ascendent spre purificare, prin acceptarea demna a suferintei.
Mandra nu in sensul de "plina de mandrie", ci in sensul de demnitate si onoare. Toate reactiile ei sunt delicate, lipsite de orice exagerare. Kikyo isi manifesta sentimentele intr-un fel delicat si oarecum stapanit, ea niciodata nu se da in spectacol. Exista niste “izbucniri” de sentimente, dar rare si justificate de imprejurari: sarutul si imbratisarea lui inuyasha in episodul 23, sau amenintarea lui Tsubaki din episodul 61.
Frumoasa nu numai exterior, ci si interior. O frumusete a spiritului, ascunsa intentionat de o aparenta rece, dar care totusi radiaza inafara; o frumusete greu de vazut pentru ochii superficiali si de aceea negata de multi.(*)
[center]rose|My Anime List|
[Imagine: ssjdgdgd.png]
"Oyasumi ,boku no yousei!" rose[/center]

#12
Da, si mie mi-a placut foarte mult Kikyo. M-a impresionat foarte mult felul ei de a fi si de a acctiona.
Dupa Kikyo este Naraku. Mi-a placut foarte mult de caracterul acestuia, eram fparte impresionat cu tragea sforile din umbra. Apoi vine Sesshomaru care este genial, mai ales de cand a luat-o pe Rin sub tutela lui <3
Din pacate nu l-am vazut pana la sfarsitul sfarsitului dar probabil dupa ce trec de aceasta perioada dificila in care ma aflu o sa ma reapuc sa il vad.
[Imagine: 41825604.png]
Intelege, eu nu sa mor niciodata!

#13
Nu imi place ca intervine,uneori,intre Inuyasha si Kagome iar Inuyasha o compara la inceput cu Kikyo pe Kagome.Dar imi este mila,intr-un fel,de ea caci a suferit mult SI CHIAR L-A IUBIT PE Inuyasha .E frumoasa,matura,inteligenta dar uneori repezita si razbunatoare.Stie sa traga cu arcul excelent si imi plac hainele de preoteasape care le are.La revedere!
[Imagine: Touken.Ranbu.full.2064981.jpg]




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)