Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Stairs to Infinity

#3
Lain, you”re one of a kind! Îmi plac adaugirile tale! keep on rocking!
Și acum, înapoi la tine. Susțin critica de dinainte și îți propun să adopți un stil de redactare mai relaxat, care să nu fie obositor ochiului cititorului. În momentul în care ai de-a face cu atât de multă culoare, îți cam piere pofta să citești și ajungi la cronici, la fel cum am facut și eu. Câștigă-ți cititorii de partea ta, pt că cei care-ți sunt loiali sunt cei mai potriviți să-ți aprecieze munca. Pe viitor, după fiecare semn de punctuație pune un spațiu. E de bun simț, e lejer și stilat, deloc îngramadit. Doare să vezi o fată frumoasă pe stradă îmbracată cu un sac de rafie. La fel de mult doare să citesc ce ai scris și tu.
Îmi place că ești original. P-asta cu vânatorii de fulgere, n-am mai auzit-o. Bravo! Pare a fi o idee bună. Totuși, să ferească sfântu” să te fi inspirat de undeva, își vei fi ucis și cea mai mică dâră de respect ce licarește acum în ochii mei.
Faza cu fulgerele aurii ți-o permit, e ficțiune, faci ce vrei, luna poate fii roșie, no problems. Totuși... mă intrigă faza aia cu conducta... e deplasată. Poți spune conductor, nu conductă, sunt două chestii total diferite, nu se pupă.
De asemenea... dacă puntea corabiei piraților nu era facută cumva din metal, iar pirații umblau desculți ca niște mârlani, fulgerele alea șmechere nu i-ar fi putut curenta nici într-o mie de ani. Sugestia mea: fie dai niște calități speciale fulgerelor aurii, fie precizezi că toți erau uzi din cap până-n picioare. Și încă o paranteză, dacă totuși ai descarca energie electrică în pirații apelor întunecate, ar trebui să descarci o cantitate foarte precisă, destul de mare cât să-i curenteze inainte să se risipească în apă. Mai lucrezi puțin la detalii și ai o castană de la mine!
Cu acțiunea m-ai bagat în ceață. Știu că tu ești șeful narațiunii tale, dar pune-te în locul personajelor tale. Pirații ăia dau de cineva mai puternic care-i bate de le sfârâie urechile și îl invită amical să le arate cea mai mișto comoară de pe 7 mari. No can do, amigo! Dacă o haită de lupi are de-a face cu un urs, nu-l invită să împartă prada câștigată cu greu.
Dacă oamenii ăia au etaje adânci pe navă, aș vrea să știu mai multe despre ele. Dacă au temnițe... errrrrRRRR eu consider temnița tot ansamblul de celule, acum tu decizi dacă profiți sau nu de limitele permisive ale limbii române. Dacă au temniță, vreau să știu cum arată prizonierii. Detaliile astea, ne imersează în universul tau, sunt de mare folos pt proza fantastică.
Scapă de gerunziu când vrei să faci o descriere. Limba română are multe trucuri folositoare, fă uz de ele!
Îmi scapă logica... de ce anume era nevoie să-l ia în spate pe respectivul? Era vreun fel de obicei barbar sau eroul nostru e atât de idiot încât cară hoțomani urât mirositori în cârcă, pe o corabie pe care o vede prima oară?
Și dacă Jun e atât de puternic... de ce vânatorul nu s-a transformat în vânat? De ce se mai târguiesc... Make use of some logic and enlighten me, please.
Acestea fiind spuse, farewell mon ami! Aștept urmatorul capitol!



Răspunsuri în acest subiect
Stairs to Infinity - de Cher - 30-12-2012, 03:27 PM
RE: Stairs to Infinity - de Lain - 30-12-2012, 07:44 PM
RE: Stairs to Infinity - de pikab00m - 02-01-2013, 10:15 PM


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)