Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Schite si alte d'astea :p

#6
Yo, yo, yo!!! Fan the The Gazette. : >

#1: În primul rând, era mult, mult mai bine dacă întorceai foaia, căci aşa cu greu pot analiza detaliile şi restul. Plus că de multe ori când desenul este întors în alte părţi, poate să iasă cu greşeli mai multe decât are normal. So pe viitor îţi recomand să întorci desenele ca şi ce-l de al doilea de după primul. : )
Mi se pare mie, capul este prea mare, iar gâtul mult prea subţire, chiar dacă unde se continuă cu umeri şi restul pare mai gros.
Din moment ce te-ai inspirat după o poză sau ceva de genul, cred că ai observat că gâtul începe cam de pe la urechi în jos. orcum există un spaţiu, mai degrabă nu se vede de unde vine gâtul, normal, dar la tine este prea subţire şi nu începe de unde trebuie.
Ok, deci acum am întors eu desenul ca să văd exact cum vine. -.-
Deci acum poziţia lui Ruki este altfel, aşa cum ai dorit tu să o faci. ^^
Şi totuşi capul pare puţin mare.
Buzele sunt conturate prea de tot, nu au volumul lor natural. Îţi sugerez să încerci să nu duci liniile până la capăt, chiar dacă în poză sau mai ştiu eu ce, par aşa. Însă există şi umbre, lumini care modifică într-un fel forma lor (bine ea rămâne normal, doar că jocul umbrelor şi luminilor dă o altă aliură imaginii).
La mână nu prea am ce să spun... nu se vede toată, consider că este ok.
Ar fi fost mai bine dacă desenai şi claviculele şi acea scobitură + mergeau şi umbre. urechea pare cam deformată, nu partea de jos, ci cea de sus. Ai grijă. Îţi sugerez, îndiferent că priveşti o imagine sau nu, să încerci o schiţă mai întâi, căci aşa proporţionezi mai bine totul. <3
Nasul mi se pare cel mai fain, l-ai desenat super de tot. Şi, şi aşa desenul este reuşit în mare parte, doar cu câteva greşeli care se pot rezolva pe parcurs. : )

#2: BG-ul (background - în caz că nu ştie cineva la ce mă refer) pare cam neglijat. -.-"
Puteai detalia foarte fain, dacă aveai răbdare şi conturai cu atenţie totul. Ce îmi place mult este că l-ai colorat (mă refer la BG), tot ce strică este că nu iai dat importanţă.
Este esenţial şi BG-ul, are farmecului aparte şi e foarte bine dacă l-ai exersa mai mult, pentru că vei vedea pe parcursul evoluţiei tale că: vei ajunge să desenezi bine anatomia, omul, bla, bla, dar când o să bine vprba de peisaj sau de ceva care să de-a viaţă în spatele personajelor, vei constata că nu te poţi descurca bine. Asta ţi-o spun din propria-mi experienţă.
Am făcut şi o mică paralelă.
Şi revenim la Ruki, lăsăm de o parte şi de alta scrisul, pot spune că e fain.
Doar că: are umerii prea mici, la cel din partea stângă, din felul în care privesc eu desenul. Celălalt nu are nici o treabă, el oricum este tăiat de conturul cercului şi pot să-mi imaginez foarte bine umărul său. Dar la cel din stânga l-ai finalizat incorect, prea de tot, iar masculi deobicei au umeri mai mari decât partea de jos. Ei sunt ca un V, iar noi femeile ca un 8. <3
Înţelegi ce vreau să spun. De faţă şi de mână nu pot comenta, mi se par ok... la ochi totuşi trebuia ceva mai mult lucrat.
Părul mi se pare la fel de neglijat ca BG-ul. Trebuia să colorezi totul, detaliu cu detaliu, fir cu fir şi să pui umbrele cum trebuie, nu alan-dala. Dacă doreai să faci alan-dala, trebuia să conturezi uşor cu creionul părul, să îi faci umbrele şi după să dau cu culoare. Şi pentru firele mai luminoase care ies de tot, pentru a părea mai real puteai folosi vopsea şi o aplicai cu puţină apă şi le începeai de la rădăcină, desenându-le. Este destul de greu tradiţional să faci şuviţe ieşite, dar sunt multe moduri de a le crea.
La desenul acesta era musai să faci umbre, consider eu. Aveai unde le pune şi aşa părea foarte real.
Îţi dau un sfat: dacă vrei să faci umbre nu folosii degetul să le întinzi, doar dacă ai haşurat cum trebuie şi adânc umbrele, dar în general nu. Deoarece dă un aspect murdar, mai ales în cazul în care umbrele nu sunt destul de întunecate.

_______
Per total îmi plac ambele desen, că doar e Ruki, din The Gezette, wtf. : >
Aşa îmi plac, tu doar trebuie să mai exersezi la contur şi BG, cât şi la umbre (ar fi bine să le adaugi, cu atât mai bine, dinamizezi desenele).
Sper să mai aduci desene, chiar sunt frumoase şi sunt curioasă să-ţi văd stilul în evoluţie. <3



Răspunsuri în acest subiect
Schite si alte d'astea :p - de +Rin+ - 16-12-2011, 05:55 PM
RE: Schiţe şi alte d'astea :p - de Rain - 17-12-2011, 04:39 PM
RE: Schiţe şi alte d'astea :p - de hiimera - 17-12-2011, 05:41 PM
RE: Schiţe şi alte d'astea :p - de Nirv - 17-12-2011, 09:40 PM
RE: Schiţe şi alte d'astea :p - de +Rin+ - 17-12-2011, 10:50 PM
RE: Schiţe şi alte d'astea :p - de hiimera - 18-12-2011, 02:57 PM

Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Schite Betty 4 3.625 10-12-2011, 03:49 AM
Ultimul răspuns: Black Rose
  ~Schite~ Miss Serenity 0 3.226 05-09-2010, 08:39 PM
Ultimul răspuns: Miss Serenity


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)