Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Mitologia japoneza.

#1
Voi incerca, o data pe saptamana sa pun cate 5 lucruri din mitologia japoniei. Sper sa va placa si astept comentarii pe baza acestora.

あびしゃーこう[Abisha-ko]=Unul dintre cele mai cunoscute rituale YORIGITO, o metoda budista pentru a intra in legatura cu lumea spirituala. Dateaza din timpurile stravechi si era practicat in sate pana la sfarsitul secolului 19.

adi-siki-taka-pikone-no-kami- sau Aji-Shiki- Zeul care a creat muntele Mo-Yama. Era un zeu temperamental. Cara o sabia care era lunga cat zece brate. Aji-Shki era un prieten apropiat zeului Shinto, Ame-no-wakahiko, care era un trimis al zeilor. Cei doi zei aratau foarte asemanator.
Ame-no-Wakahiko a fost trimis de catre zeii din cer la Idzumo pentru a ii gasi pe zeii neascultatori de pe pamant. Dar i-a placut atat de mult locul incat s-a casatorit cu o printesa si nu s-a mai intors niciodata in cer. Dupa 8 ani, zeii furiosi au trimis un fazan sa ii spuna zeului sa se intoarca. Sotiei lui i-a fost frica de pasare, si zeul a omorat-o. Cand sageata a ajuns in cer, zeii au aruncat-o inapoi spre pamant, unde
l-a strapuns pe Ame-no-Wakahiko in piept.
Durerea sotiei sale a fost auzita pana in cer. Parintii zeului mort au coborat pe pamant si i-au construit un mormant pentru a isi ingropa fiul acolo. Mortea s-a a fost celebrata intre familie si prieteni cu muzica si dansuri pentru opt zile si opt nopti. Canf Aji-Shiki a ajuns, rudele indurerate l-au confundat cu Ame-no-Wakahiko. Parintii lui l-au imbratisat si au cazut la picioarele lui. Aji-Shiki s-a simtit insultat sa fie comparat cu un corp murdar, dar familia nu a ascultat. Asa ca a taiat mormantul cu sabia sa apoi l-a aruncat in aer.Cand a aterizat impactul a creat muntele Mo-Yama langa raul Awimi, in Mino. Legenda apare in Kojiki,. Spune ca Aji-Shiki a zburat cu sora sa mai mica cantand un cantec despre el numit Pina-Buri, pentru a marca evenimentul.



Răspunsuri în acest subiect
Mitologia japoneza. - de Mitsukai Yoru - 15-12-2011, 09:43 PM
RE: Mitologia japoneza de la A la Z - de Addeh - 05-05-2012, 03:47 PM
RE: Mitologia japoneza. - de yaoi maniac - 05-05-2012, 06:16 PM
RE: Mitologia japoneza. - de Matt - 09-05-2012, 10:17 PM
RE: Mitologia japoneza. - de Agrona - 21-03-2013, 08:31 PM
RE: Mitologia japoneza. - de Agrona - 06-05-2014, 01:55 PM

Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Bucataria Japoneza Magica Bloom 10 12.443 16-11-2011, 10:24 PM
Ultimul răspuns: Juliet


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)