Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Tips despre obiceiuri din Japonia

#5
O ZI DE SCOALA!


Testarea
Anul japonez este impartit in trei ( Aprilie-Iulie, Septembrie-Decembrie, Ianuarie-Martie). In gimnaziu si in liceu, fiecare semestru are doua saptamani separate de teste numite ‚chuukan tesuto ‚ [un fel de teza] si ‚kimatsu tesuto’[testarea finala]. Studentii care pica la ultima testarea trebuie sa ia cursuri suplimentare ‚hoshuu’ si examene suplimentare ‚tsuishi’. De altfel corigenta la mai multe materii poate insemna repetarea anului.’ryuunen’.


Curatarea clasei
La un anumit timp in fiecare zi dupa pranz sau dupa ore, toti incep sa curete scoala impreuna. Grupurile de studenti au ca datorie curatenia in diferite parti ale scolii, clase, toalete, coridoare si altele. In clase, studentii muta bancile, dau cu matura si cu mopul, sterg bancile si tabla cu ‚zoukin’

Cram school

Multi elevi de gimnaziu merg la ‚juku’, [cram school] de 2 sau 3 ori pe saptamana pentru a repeta materia si a se pregati pentru examen. Lectiile suplimentare la sport, caligrafie, algebra, pian etc., au devenit de asemenea destul de populare. Sunt multe scoli care au reguli, interzicand elevilor de a avea un part-time [arubaito], dar in realitate studentii deseori lucreaza ca livratori de ziare, in magazinele mici si in fast-food-uri.

Senpai/kouhai
In Japonia multi oameni se bazeaza pe ierarhie in relatiile dintre persoane, un lucru ce ste vizibil chiar si in activitatile scolii, unde membrii juniori [kouhai] ii urmeaza pe cei seniori [senpai]. ‚Keigo’, limbajul politicos trebuie folosit cu superiorii.

Bukatsu [activitatile clubului]
Bukatsu se refera la activitatile cluburilor in scoli, fie ele cluburi sportive [baseball, tenis, judo etc] sau cluburi culturale [ aranjarea florilor, teatrul] . Acestea sunt activitati extra scolare si cand trebuie sa se inscrie prima oara intr-un un club studentii sunt intampinati de seniori, si le sunt prezentate cluburile, apoi ei isi aleg unde vor sa fie. Cluburile sunt gestionate independent de studenti, chiar daca este si un profesor ca supraveghetor. Cei care nu sunt membrii particulari ai unui club se sune ca apartin grupului‚ 'kitaku-bu’[clubul celor care merg acasa].[/align]



Răspunsuri în acest subiect
RE: Tips despre obiceiuri din Japonia - de Mitsukai Yoru - 07-07-2011, 01:42 PM


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)