Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Tips despre obiceiuri din Japonia

#2
O ZI DE SCOALA!

A se duce la scoala
Ca majoritatea studenti care merge la scoala elementara si la liceu in orasul lor, multi dintre ei merg fie pe jos, fie pe bicicleta. Insa cand ajung liceeni, cativa pot merge la licee indepartate de casa (cum ar fi daca decid sa intre la o scoala privata) asa ca trebuie sa mearga fie cu trenul fie cu autobuzul. La liceu este interzis ca studentii sa conduca o masina sau o motocicleta.

Verificarea disciplinei
Aceasta verificare este de regula tinuta atunci cand elevii ajung la scoala. Profesorii de la intrarea in curtea liceului sau in liceu verifica uniforma, gentile, parul, si alte lucruri care tin de regulile scolii. Uneori inspectii neasteptate pot aparea in clase. Lungimea fustei, sosetele, unghiile si cerceii pot fi de altel verificate, in schimb strictetea depinde de la scoala la scoala. Sunt scoli care nu fac inspectii deloc. Cei in culpa in ceea ce priveste uniforma sunt asa numitii „yankii”. Stilul Yankii presupune jachete scurte purtate cu fuste lungi sau pantaloni largi cu mansete stramte, o moda care s-a implementat destul de rapid printre studenti.

Getabako
Foarte multe scoli cer de altfel schimbarea incaltamintei cand elevii intra in interiorul scolii. Dulapurile de pantofi sunt alinetate in functie de numarul de inregistrare al studentului. Studentii deseori isi iau pantofii de interior cu ei acasa pentru a ii spala vinerea, aducandu-l inapoi la scoala luni. E destul de comun ca elevii sa lase scrisori de dragoste sau biletele unii pentru altii in aceste dulapioare.

Nicchoku
Nicchoku este un sistem al serviciului. Studentii care se nimeresc a fi de serviciu in acea zi au numele scrise in coltul drept al tablei. Datoria lor include scrierea in Caietul Clasei in acea zi, stergerea tablei si inchiderea clasei atunci cand elevii au ore intr-o alta. Alte datorii, care difera de la clasa la clasa si de la scoala la scoala includ salutul de dimineata care sunt folosite in Japonia la inceputul unei ore.




Răspunsuri în acest subiect
RE: Ce faci cand ajungi in Japonia? Tips - de Mitsukai Yoru - 17-06-2011, 02:18 PM


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)