Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Tips despre obiceiuri din Japonia

#1
O ZI DE SCOALA!
Micul dejun
Micul dejun in Japonia poate fi bazat fie pe un meniu cu orez, fie pe un meniu cu paine. Pentru un mic-dejun bazat pe orez, celelalte feluri, peste, oua sunt mancate cu orez si supa miso, deseori acompaniate si de “ nori” (foi inguste de alge), “tsukemono” (legume murate) sau fructe.

Fraze spuse inainte si dupa masa
“ Itadakimasu“ este o fraza folosita atunci cand incepi sa mananci sau sa bei. Este forma umila de la “moraimasu” ( a primi) si exprima multumirea pentru natura si pentru vietuitoarele care au fost sacrificate pentru a deveni mancare pentru oameni. De altfel exprima multumirea pentru fermieri, pentru persoana care a facut masa, pentru membri familiei si pentru toti cei care au facut posibila ca persoana in cauza sa aiba parte de mancarea respectiva. Palmele se apropie in timp ce se spune.

“Gochisousama” este o fraza spusa dupa masa. „ Chisou“ original vine de la Hashiru koto“ (a fugi) . „ Go“ si „sama“ sunt atasate acestei expresii pentru a exprima recunostinta persoanelor care “ au fugit pentru a prepara pranzul” in alte cuvinte tuturor implicate in a aduce acea mancare pe masa persoanei

Uniformele in Japonia
Fetele poarta uniforma tip “sailor” sau costum, in timp ce baietii poarta fie uniforma “tsumeeri” (un desin care are un guler rotunjit) sau costum, impreuna cu o geanta si pantofi specifici scolii de care apartin. Recent unele scoli si-au schimbat stilul uniformelor pentru a arata adaptarea la moda zilei. Studentii isi pun numele pe uniforma pentru a nu le incurca la scoala.

Holurile de intrare
In Japonia, pantofii purtati in exterior sunt in general descaltati la intrare. Este necesar sa pui pantofii unul langa celalalt atent. Membrii familiei isi pun pantofii in „getabako” (un cuier de pantofi sau dulap).



Răspunsuri în acest subiect
Tips despre obiceiuri din Japonia - de Mitsukai Yoru - 12-06-2011, 10:44 AM


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)